Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Demonic possession and exorcism in the Calvinist Church (Démonűzés a Református Egyházban)

Posted by jhnnsclvn - március 11, 2015

Szerző: Kodácsy Tamás

 

Tizennégy hónapja, közel tízévnyi egyetemi lelkészi szolgálat után, indoklás nélkül menesztettek a Károli Gáspár Református Egyetemről. Hiába próbáltam meg indoklást kérni, nem kaptam. Az a többszöri kérésem sem teljesült, hogy az egyetem fenntartóival és vezetőivel legalább egyszer együtt beszéljük meg, hogy mi a menesztésem oka. Egyfajta átmeneti kiüresedést éltem meg, olyan erők nehezedtek rám, amiknek nem ismertem az eredőjét és nagyobbak voltak nálam. De újra magamra találhattam és megtapasztalhattam, hogy az egyházból kiröpülve is befogadó egyházi és világi közösségbe érkezhetünk, ahol most is örömmel szolgálok és dolgozom. Isten országa köztünk van, nagy és mindenütt jelen van.

 

Megpróbáltam mindezt a felemás egyháztapasztalatot teológusként összefoglalni, amennyire tőlem telt, nyilván szubjektív módon.Az alábbi tanulmányt azért most adom közre, mert egyrészt időben nagyon közel voltam az eseményekhez, másrészt nem akartam, hogy az írás az egyházi választásokban propagandairat legyen, harmadrészt bízom abban, hogy az új egyházvezetőség küzdeni fog az ebben említett folyamatok ellen. Az írást elsősorban azoknak ajánlom, akik hasonlóan érthetetlen és kétértelmű tagadásokat éltek át a református egyházban. (Vagyis – többek között – nekünk, a Jhnnsclvn blog szerzőinek és olvasóinak, akiket ugyanilyen negatív egyháztapasztalatok késztettek ennek a blognek az életrehívására és életben tartására. Ezért is közöljük úgy, mintha a saját élményünk, tapasztalatunk, gondolatunk volna- A Szerkesztőség.)

 

Hogyan űzzük el az egyházi démonokat?

A démon a daiomai görög igéből származik, amely megosztani, szétosztani jelentésű. Ez a megosztás utalhat a halál istenére, amely a meghaltak testét csoportosítja, vagy a sorsra, amelyet kiszabnak, de igazán nem tudjuk meghatározni a szó gyökerét. Mindenesetre a hasadás és kétértelműség olyan felemás állapot, amely képtelen saját magától egésszé alakulni. Olyan gyógyításra van ilyenkor szükség, amely egyesíti a szétválasztottat, amely összekapcsolja a széthasadtat és egyértelművé teszi a kétértelműt. A kétértelműségbe ragadt élő szervezet saját erejéből képtelen ezt megtenni, csak Isten Fiában oldódhat ez meg, akinek emberré lételével összekapcsolódik a mennyei és földi, az egyetemes és konkrét, az egész és a széthullott.

 

Az egyházi jövőkép beleragadt a jelenbe

 

Amikor Carl Rogers arról érdeklődött Paul Tillichnél, hogyan használja a „démoni” kifejezést, amely olyan belső és külső struktúrákra utal, amely erősebb mint az egyén jóakarata, Tillich a következőt válaszolta : „Az egyetlen alkalmas kifejezés, amelyet találtam, az Újszövetségben használt »démoni« volt, ahogyan az a Jézusról szóló történetekben megjelenik: valami, ami megszáll. Ez egy olyan erőt jelent, ami erősebb mint az egyén jóakarata. Így kezdtem el használni ezt a kifejezést. Természetesen kifejezetten hangsúlyoztam, hogy ezt nem mitikusan értem, mintha kis ördögök vagy egy személyes Sátán rohangálna a világ körül. Olyan önkényes struktúrákat értek ezalatt, amelyek bizonyos fokig kreatívak, de ugyanakkor végzetesen destruktívak. Olyan fogalmat kellett találnom, amely lefedi azokat a transzperszonális erőket, amelyek megragadják az embereket és a társadalmat.”

 

A démon élősködik: kiszívja az életerőt, hitelességet, kedvet, amelyen megtelepszik. Felismerve annak működését, nagyon is emberi érzelmekre és tettekre vezethető vissza, mégis azzal emberfeletti, öntörvényű folyamatokban találkozunk. …

 

Az egyház démonjai sokszor olyan régi elvarratlan eseményekből nőttek ki, amelyek felemésztik az energiáinkat.

nincs olyan bűn, amelyet ne bocsátana meg az Úr, ha azt megvalljuk. A Szentlélek elleni bűn olyan, ami a cselekedeteink forrását torzítja el, valami, ami beleragad a kétértelműségbe. A Szentlélek elleni bűn azért megbocsáthatatlan, mert a démoni kétértelműségben az istenivel igazoljuk tetteinket és önmagunkat, így képtelenek vagyunk annak belátására, hogy rossz amit teszünk, ezért nem is bánjuk meg. Ebből következően azt nem is lehet megbocsátani.

 

Démoni kétértelműség az egyházban

 

Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül néhány példában mutatjuk be, hogy az előző egyházvezetési ciklusban hol jelentek meg ezek a kétértelműségek a múlt feltáratlanságában, az államtól való intézményi függésben, és a személyes félelemben.

 

– folytatjuk –

 

Forrás: http://www.parokia.hu/hir/mutat/6292/

 

60 hozzászólás to “Demonic possession and exorcism in the Calvinist Church (Démonűzés a Református Egyházban)”

 1. régi kolléga said

  Én tudok néhány okot, ami miatt Balla kirúgta Kodácsyt:
  1. jó külsejű, megnyerő modorú férfi
  2. karizmatikus kisugárzása van
  3. Tudományosan jól teljesít, kirúgása után hamarosan habilitált az Evangélikus Egyetemen.
  Nos, Balla mindennek az ellentéte. Undorító, patkányszerű külalakja van, mindenki utálja, tudományosan egy nímand, ezt Jakab Attila bebizonyította.
  Ezért gyűlöli feneketlenül Kodácsyt, ezért rúgta ki.
  Ki beszél arról, hogy ez a szeretet egyháza?

  • no para said

   Csak a miheztartás végett;

   Ez Kodácsy munkássága:
   https://vm.mtmt.hu//search/slist.php?lang=0&AuthorID=10020647

   Ez Balla munkássága:
   https://vm.mtmt.hu//search/slist.php?lang=0&AuthorID=10002178

   Nem igazán versenyképesek egymással; és nem Kodácsy előnyére. Tőle ez pl. a kora miatt nem is várható el, de persze tőletek sem az, hogy Balla tudományos teljesítményét megítéljétek.

   Egyébként meg ha az Evangélikus Hittudományi Egyetemen ilyen tudományos teljesítménnyel habilitálni lehet, az szerintem nem túl hízelgő az egyetemre vagy a habilitált doktorokra nézve. 11 cikk (ami inkább 7, mert ugyan ne nevezzünk már szakcikknek 3-4 oldalas közleményeket…) meg a szokásos filler konferencia és gyűjteményes cikkek, szerkesztések; hát ők tudják.

   • Stinky Balla said

    Ez Balla munkássága:
    https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/05/21/stinky-art-of-peter-balla-balla-peter-tudomanya/
    Tényleg nem versenyképesek és nem Balla előnyére. Balla senkivel se versenyképes, legfeljebb Mészáros MarciPistával és Szabó Andrással.

   • Rector said

    Egyelőre nem is rektort akarunk Kodácsyból csinálni, hanem dékánt.Tepsinek lejárt a szavatossága, mehet a bandája után, a zsidó Fórisból, a ballibsi félzsidó Hanságiból és a tömény alattom okirathamisító doktoranduszrabló Szabóból mégsem lehet. Kodácsy a BTK ideális dékánja lenne!

   • no para said

    JA egyébként jó kritikai képességeit sajnos nagyon leárnyékolja, ha olyan teológiai irányzatokhoz tartozó munkák elemzését végzi, amelyekkel ő személy szerint tudatosan szembehelyezkedik. Ilyenkor ugyanis olyan módszertani, hermeneutikai “fogyatékosságokat” kér számon a másikon, amelyek azon az irányzaton belül érvénytelenek vagy értelmetlenek. De nem fogom Balla helyett megírni a választ; hogy ő miért nem tette meg az az ő dolga.

   • Kodácsy Tamás said

    No Para: “Egyébként meg ha az Evangélikus Hittudományi Egyetemen ilyen tudományos teljesítménnyel habilitálni lehet, az szerintem nem túl hízelgő az egyetemre vagy a habilitált doktorokra nézve.”
    “A habilitálás tehát azon folyamat, melynek során a doktori (PhD-)fokozattal rendelkező oktató a habilitációs bizottság, és a jellemzően egyetemi hallgatókból álló közönség előtti két nyilvános előadás megtartásával – melyet idegen nyelven is prezentálnia kell – tanúságot ad oktatói rátermettségéről, szakmai és tudományos tevékenységéről, igazolja feddhetetlenségét, tudományos alkotó munkájának eredményeit és nyilvános előadásokkal bizonyítja előadókészségét.” http://hu.wikipedia.org/wiki/Habilit%C3%A1ci%C3%B3
    2007-ben doktoráltam 100%-os eredménnyel, természettudomány és teológia témakörben írtam a disszertációmat. Az MTMT munkásság feltüntetése ebben a témakörben egyébként hiányos, pl a Kalligram hat kötetes vallás és tudomány sorozatának szakmai lektorálását is én csináltam, igen sok munkával, de nem tudtam felvinni az adatbázisba 😦
    Abban igazad van, hogy csak a tudományos életművem alapján nem kaphattam volna habilitációs címet, ahogyan egyébként mások szabályszerűen kaphattak, mert idősebbek nálam és sokkal nagyobb tudományos teljesítményük van.
    Ezért írtam egy önálló, ismereteket összefoglaló, habilitációs dolgozatot homiletikai és dogmatikai témában, szintén teljesen szabályszerűen. Azt nyilvánosan megvédtem, egy magyar nyelvű, valamint angol nyelvű habilitációs előadást tartottam. Éppen egy éve, 88%-os eredménnyel. http://www.doktori.hu/index.php?menuid=196&hid=1633
    Egyelőre csak tanítani szeretnék, bármilyen vezetői funkcióhoz kevésnek érzem magam.
    És köszönöm a bejegyzésedet, igyekezni fogok még jobban, de nem akarom másokhoz hasonlítgatni magamat. 🙂

   • Jakab Attila said

    Kedves (tudományos szempontból) többre hivatott No Para Kollégám!

    Azt a teológiai irányzatot, amiről te beszélsz úgy hívják, hogy fundamentalizmus (itt olvashatsz egyik leágazásáról: http://444.hu/2015/03/14/mi-ez-az-iszlam-allam-ami-ellen-most-mar-mi-magyarok-is-hadba-szallhatunk/). Nem sok köze van a tudományhoz. Tudtommal prof. Balla munkája a tudományosság igényével lép fel / szeretne fellépni, egy olyan irányzattal szemben, amellyel ő maga tudatosan szembehelyezkedik; de ha tévednék, akkor javíts ki.

    Sajnálom, hogy nem írod meg a választ. Ez a feladat biztosan nem szerepel a munkaköri leírásodban. De nem ez az igazi ok. Ha megírnád, kénytelen lennél aláírni, és akkor oda a “No para” paravánnak, ami mögött bármit lehet írni. Ez emberileg és szakmailag felérne számodra az öngyilkossággal. Sajnálom azokat a teológiai hallgatóidat, akik a felelősségvállalásnak ezt a fajta “erkölcsi” magatartását tanulják Tőled. Azzal ugyanis, hogy Balla helyett képesnek éreznéd magad a válaszírásra gyakorlatilag felfedted a kiléted. Az újkori magyar történelemről lövésed sincs, ezért a Horthy korabeli ref. antiszemitizmus kapcsán csak az aljasság fogalmát kimerítő személyeskedésre futotta Tőled. Tudod, ez egy kis és nagyon szűk magyar szakmai közeg. De nem keresem, hogy miképpen szűkítsem le a kört köréd. Egyszer majd úgyis minden kiderül, és akkor biztosan nagyon kellemetlen lesz számodra.

    Hetekkel ezelőtt éppen egy evangélikus teológiai professzorral beszéltük, hogy érdekes módon a magukat “vallásos”-nak (még véletlenül sem hívőnek!) tartó emberek közül kerülnek ki a leggátlástalanabb, legaljasabb, a mindennemű morális tartást nélkülöző emberek. Számukra a cél szentesít mindenféle eszközt; mert ők Isten nevében és Isten helyett, értelemszerűen Isten védelmében cselekszenek mindent. Nincsen semmiféle felelősségvállalás, semmiféle önkritika.

    Olvasd el Kodácsy dolgozatát (http://www.parokia.hu/data/kollegium/dokumentum/2015/03/06/hogyan_uzzunk-kodacsy.pdf) és gondolkozz el a magyar társadalomnak azon az erkölcsi és intellektuális állapotán, amelyhez az olyan egyháziak, mi Te magad is vagy, masszívan hozzájárultak.

    Sajnálom, hogy arról az útról, amelyen az 1990-es években elindultál, le kellett térned, de ez nem ok arra, hogy megkeseredettségedet névtelen blogbejegyzésekben éld ki. Én a helyedben megpróbálnék változtatni, azon dolgozni, hogy más legyen a helyzet. Olvas újra Saul/Pál életét, és elmélkedj a lehetőségeid felett. Nagyon remélem, hogy egyetemi/tudományos pályafutásodat nem “No para”-ként kívánod befejezni.

    Baráti üdvözlettel
    Jakab Attila

 2. Balla Hegedűsék júdása said

  Balla még csak nem is akart találkozni Kodácsyval.
  Balla a magyar felsőoktatás legfertelmesebb gazembere.
  A Wistmanwood meg segít neki.

  • Department said

   Szabó András is mélységesen utálta Kodácsyt. Pláne, amikor Kodácsy barátságot és szövetséget kötött Mecsnóber Teklával, az Angol Tanszék akkori fiatal tanszékvezetőjével. Szabóék azt terjesztették, hogy Mecsnóber Kodácsyval együtt fúrta ki Petrőczit az angol tanszék vezetői székéből, ahová Szabó András akkor még rektorhelyettesként Petrőczit beerőszakolta.

  • Wistmanwoodos Balla said

   Balla a legförtelmesebb kirúgásokat valósította meg, ami egyetemek történetében valaha előfordult. Eddig még egyetlen rektor se állt össze olyan rossz hírű, volt III/III-asokból és III/I-esekből álló bűnözőkkel, mint a Wistmanwood. Remélem, nemcsak kirúgják ezért, hanem büntetőjogi felelősségre is vonják.

 3. Holducca said

  Mióta Balog Zoltán az EMMI minisztere, a felsőoktatást kizárólag kontraszelektált, szakmailag alkalmatlan, még egy tisztességes pályázatot beadni se tudó fideszes káderekkel tölti fel: http://vs.hu/kozelet/osszes/kinosan-gyenge-palyazattal-lett-kancellar-tobb-fidesz-kozeli-jelolt1-0312#!s37

  Ki csodálkozik, hogy egy értelmes és tisztességes embernek, mint Kodácsy, nincs helye a felsőoktatásban?

 4. Történettudományi Intézet, KRE-BTK said

  Kedves Tamás! Nagyon örülök, hogy másutt megtaláltad a számításaidat! A jobbikos Ballának pedig Szabó, az IMO-s Hermann, BeneSanyi, valamint HansÁgika azonnali eltávolítását kellene kezdeményeznie, nem a Tiedét! De tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű: “hön szeretett” rektorunk az egyetem ördögi alakja, aki minimum annyi szemétségben lehetett benne, mint a Szabó és társai. Nem érdekelt a KulcsárSzabó klán nyomulását megakadályozni, ha rektori pozícióban akar maradni. Én az APÓST szakmailag felkészült, ugyanakkor emberileg nullának tartom- ez a saját véleményem. A véleményem akkor romlott meg Ernőről, amikor az Akadémián megtudtam, hogy a fiából erőszakos nyomulással lett egyetemi tanár. Én ismerem a fiát, valamint az Ernőt is személyesen. Ernő sokkal okosabb, összeszedettebb, mint a fia- de ezt a kollégák is tudják. Amikor Enikő lett a dékán, mindenki benne bízott, hogy el fogja számoltatni az ördögi Szabót, minimum két botrányos eset miatt:

  1. Egyetemünk fiatal “kutatója”, a tanszéket valóságosan irányító MészárosMarciPista (Mészáros Márton) botrányos doktori védése kapcsán. (Itt kell megjegyeznem, hogy tudomásom szerint még most sem doktor, tehát MA végzettséggel tanítgathat egyetemen!!!!)

  2. A botrányos ösztöndíjlopás miatt.

  Mára azonban mindenki számára bizonyossá lett, hogy Tepsi Enikőnek ESZE ÁGÁBAN SINCSEN kinyomozni ezeket az ügyeket, pedig hivatalból azonnal eljárást kell indítania, feljelentéseket kell tennie az ügyészségen és a rendőrségen!! Enikő valamiért 5 éve hanyagolja ezt a dolgot, lehet, hogy megvették kilóra… Sajnos meg kell bizonyosodnunk arról, hogy Enikő egy hamis próféta, akinek semmi oka sincs arra, hogy a törvénytelenségeket ÉRDEMBEN kinyomozza. És lássunk csodát, a valódi bűnösök a mai napig taníthatnak nálunk! (Szabó, Hermann, Nyilasy, Bene, Hansági, Mészáros, stb..) Lehet, hogy azért nem akar lépni az Enikő, mivel a fél tanszéket fel kéne jelentenie?!

  • Idióta, hájas IMO-s Hermann said

   Történettudománynak igaza van mindenben! Sepsi érdektelenségét pedig bűnpártolásként lehet értelmezni! Szerintem direkt az időhúzásra játszanak azért, hogy ezek a feltételezett bűncselekmények elévüljenek- akkor pedig senki sem tehet semmit…

   • IMO-s Hermann Igazi arca! said

    Ideje lenne kinyomozni, hogy Hermann nem jelenthet-e nemzetbiztonsági kockázatot: ki tudja, hogy a ruszkik mibe vitték őt bele. Lehet, hogy a titkosszolgálat már régen megfigyeli..

   • Btk-s kolléga said

    Vagy ő figyel meg bennünket a titkosszolgálat megbízásából…

   • ÁJK-s kolléga said

    A legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot a zsidó Nagy Gábor László alkalmazása jelenti az ÁJK-n. Mint köztudott Nagy Gábor alias Röfi a MOSZADos Wistmanwooddal együtt hamisított bizonyítékokat egy munkaügyi perhez.Cserébe felvettek az egyetemre egy wistmanwoodost és a MOSZAD-ügynök Nagy Gábor Lászlót.

   • IMO-s Hermann Igazi arca! said

    A MENY balos libsi lenne? Fóris politikai elkötelezettségéről semmit sem lehet tudni. Ezek melyik oldalra sorolhatóak be?

   • Fityisz said

    Én a BTK-ról tudok nyilatkozni. Történelem szakon alig találni balost, fideszesek vannak többségben, de vannak szép számmal jobbikos kötődésűek. (Gondoljunk itt Popélyre és köreire.) A magyaron már más a helyzet. A magyarosok inkább húznak balra. Mészáros – aki a pletykák szerint biszexuális- balos irodalmi szalonokba jár, Váriékkal tart fenn nagyon jó kapcsolatot. Az irodalom tanszék oktatói előszeretettel tanítják Parti Nagy, kormányzatot bíráló műveit. Az obiugor Honti pedig tegnap nyilatkozott a Klubrádióba, hogy mennyire megveti azokat, akik másképp gondolkodnak a finnugor elméletről, mint ő. Remélem, tudtam segíteni!

   • filológus said

    Érdemes elolvasni a Színház című folyóirat legújabb számában az IMO-s írását a Víg Julius Caesarjáról. Mesteri módon helyez el bele politikai célzásokat ide is meg oda is.
    Az IMO-s minden politikai rendszerben megtalálja a maga helyét, a bűzös, retkes, mocskos árulók helyét.
    És hogy nem annyira gyagya, mint HansÁgi meg Szabó, az még csak súlyosbítja a helyzetet.

   • Agáta mondd szivem said

    Fórisnak nincs világnézete: a pénz meg a presztízs érdekében a sátánnal is alkut kötne.

  • KSZE becsülete said

   Az, hogy Ernő okosabb Zolinál, a fiánál, lehet, de nem bizonyít semmit.
   Az Ernő egy tudományos szélhámos, ezt Horváth Iván és mások világosan bebizonyították.

  • ELTE Nyelvész said

   Na ne már…! Megint jön az a “vita”, hogy ki mit tett le az asztalra, stb.. A lényeg az, hogy KSZE kutatásai nélkül teljesen más lenne az irodalom oktatása. Azon lehetne vitatkozni, hogy jobb-e, esetleg rosszabb, tény ami tény: KSZE óriási hatással van az irodalom kutatására és oktatására. SOKAN NEM TUDOMÁNYOS ALAPON TÁMADJÁK, hanem az erkölcsi tartása miatt. Az a nyomulás, amit ő folytat az egyetemeken és az Akadémián, az bizonyos értelemben visszatetszést vált ki a kollégák körében. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Ernőt elítélni maximum a nyomulása miatt lehet, tudományos alapon nem. Ez a helyzet az öreg nyelvésszel, Honti Lászlóval és a nejével, H. Varga Mártával. Mártáról nem tudok semmi elítélőt mondani: egyenes jellemű, ugyanakkor szakmai tudása kb. egy középiskolai tanáréval egyenértékű. Ha valaki komolyabban elbeszélget vele- pl. a nyelvművelésről, a leíró nyelvészetről- világosan látszik, hogy lenne hova fejlődnie. A férje, az akadémikus Honti László megint más kérdés. Honti a Kádár-korszak kegyeltje volt. Ő akkor szocializálódott, Kádárék támogatták kutatásait. Mára ő a magyar nyelv finnugor eredetének elkötelezett kutatója. Azt mindenki tudja: ha finnugrisztika, akkor Honti. Sokan áltudományos alapon támadják. Ne haragudjon meg a világ, de akkora tudatos ferdítésekre, ami szerint a magyar nyelv sumer eredetű, vagy bármilyen nyelvrokonság van a törökökkel- maga a legnagyobb hülyeség, amit az eltelt 50 évem alatt hallottam. Nyelvészként nyitott vagyok az új tudományos eredmények befogadására, HA kellőképpen alá van támasztva tudományos bizonyítékokkal. A probléma az, hogy politikai alapú hülyeségek ellen a tudomány fegyvertárával nem kell, nem érdemes harcolni. Az megint más kérdés, hogy Honti mit tett a nyelvtudományi Tanszékkel.Itt az ELTE-BTK Nyelvtudományi Tanszékén A MAI NAPIG VICC TÁRGYA, hogy a felkészült és elismert Honti hogyan “mutyizott” a Fórissal azért, hogy H. Varga Márti nyugdíjig taníthasson a Károlin. Ezért Honti lényegében feláldozta a tanszéket. Az meg egyenesen felháborító, hogy egy nyelvészeti tanszéket- ahol doktorok, docensek és professzorok dolgoznak- miként irányíthat egy nyelvésznek csúfolt, olasz-spanyol szakos középiskolai tanár. Mi itt az ELTE nyelvészeten a “Kutatásról nyelvészeknek” c. könyvét szabadidőnkben szedjük darabokra és tanulunk belőle: hogyan NE járassuk le magunkat a tudományos életben. Fóris már lejáratta magát, a középiskolai anyagot valahogy Ő is megtanulta, de annak a nőnek a nyelvészethez sosem volt köze- és ha rajtam múlik, nem lesz soha! Tanulhatott volna pl. neves kollégámtól, a nyelvész Tolcsvai Nagy Gábortól, hogy miként kell egy könyvet megírni, egy tudományos munkát elkészíteni.

   • anonymanalyst said

    Nagyjabol egyetertek veled, kiveve ksze felkeszultseget. Kokler. Es hogy buta is, azt Bezeczky Gabor bebizonyitotta. Es Horvath Ivan is.

   • filológus said

    Szeretem a kinyilatkoztatásokat, a “nem lehet” típusú tiltásokat. Ha prófétai üzemmódban működik a “kolléga”, akkor egyenesen a Mindenhatótól kapja az infót és mindenki másnak kuss.
    Ezen az alapon ítél elevenek és holtak fölött.
    Persze szigorúan név nélkül.
    Névvel csak azok szerepelnek, akik felett purifikátori gőggel ítélkezik.

   • grammaticus said

    Tolcsvai egy mérhetetlenül önhitt és magát túlbecsülő figura. Locsogós könyvecskéi mint etalon?… na nem…,
    Pályáját úgy kezdte, hogy elvette feleségül a mérhetetlenül korrupt és primitív akkori dékán, Szathmári István lányát.
    Ezen a sínen futott be az akadémiára.
    Akkor már sokkal inkább a Fóris, aki első éves korában férjül vette a dékánt, 40 év korkülönbségnek fittyet hányva.
    És KSZE egy aljas és tudatlan féreg, aki nem hiszi, olvasgassa Bezeczkyt és Horváth Ivánt.

   • ELTE-BTK said

    Grammaticus egyetlen szavával sem értek egyet! Az odáig rendben, hogy Szathmári professzor lányát vette feleségül. Nyisson fel egy TNG által írt/szerkesztett egyetemi tankönyvet! Össze se lehet hasonlítani a Károlis, futottak még nyelvészek munkáival! Az ahogy Agátát itt védik, magukat teszik nevetségessé!! Ne haragudjon a világ, de Nálunk nem tanítanak olyanok, akiknek

    1. Már régen börtönben lenne a helyük.
    2. Végzettség nélkül oktatnak olyan tárgyakat, amikhez soha nem volt semmi közük.

    És még nyugodtan lehetne folytatni eme sort, de felesleges. Mindenki méltán tudja, hogy a Maguk szavait idézve: A Károli a magyar felsőoktatás bűzös mocsara. Ezen gondolkodjanak el mind!

   • Habilitáció said

    ELTE-BTK nyugodj le. 🙂 Itt mindenki tudja, hogy ki a Grammaticus és a Filológus hozzászóló! Ők egyenesen a wistmanwoodos Ballának, Fórisnak és Szabóéknak jelentenek, (feltételezhető, hogy a két álnév mögül valamelyik jómadár írogat) próbálnak rájönni, hogy melyik oktató írja a blogokat és a kommenteket. Azt viszont elfelejtik- vagy el sem jut a tudatukig, hogy ezeket a bejegyzéseket a hallgatók is látják, ráadásul ezek után azon csodálkoznak, hogy milyen véleménnyel van róluk a diákság.. Nyugodjon meg, kedves Professzor úr, itt a Károlin így működnek a dolgok!

   • Beépített emberek said

    Ha van Isten, akkor lakolni fognak a pokolban azért, mert kikészítették a Szabó házaspárt ezen gyalázkodó, gyûlölködô bloggal. Mikor fejezik be ezt a primitív aknamunkát? Remélem, hogy holnap az egyetemen nem fognak tudni belenézni azok szemébe, akikrôl ezeket a rágalmakat összehordták!

   • anonymanalyst said

    Ez nem gond, mert Szabo szemebe amugy se lehetne belenezni. Ez meg soha senkinek nem sikerült, legfeljebb Ludvignak egy meghitt pillanatban. 🙂 Nem lattad meg, hogy mennyire kerüli a szemkontaktust?

   • ohranka said

    Aki itt ELTÉ-s nyelészként hangoskodik, az nyilvánvalóan károlis, nagyon utálja az Ágotát, nyilván megvan rá az oka. Csak ha idegen identitást akar felvenni, ügyelni kéne bizonyos részletekre. Honnan tudná egy ELTÉ-s pl. azt, hogyan mutyizott Honti Fórissal, hogy ritka(szép) hajú felesége maradhasson a Károlin?

   • ELTE nyelvész said

    Kedves Ohranka!

    Onnan tudom, hogy már rég olvasom eme blogot, valamint Honti is szivárogtat róla információkat nekünk. Ráadásul Fóris Klaudy Kingával konferenciázgat az egyetemünkön. Az a nyomulás, amit a Károlis kollégák a szemére vetnek, érzékelhető itt a Tudományegyetemen is. Ha Károlis nyelvész lennék, be kellene fognom a pofámat. Azért merek élni a véleményem kinyilvánításának lehetőségével, mivel nekem az elcseszett Károlis bandához semmi közöm sincsen!

   • Tökéletesen gyanútlanul olvasgatjuk a hozzászólásokat és alapból hitelt adunk nekik. De amikor valaki ELTÉ-s nyelvészként mutatkozik be, és nagy kezdőbetűvel írja a “károlis” melléknevet, akkor gyanút fogunk. Aki ilyen súlyos helyesírási hibát képes elkövetni, az egészen biztosan nem nyelvész, különösen az ELTÉ-n nem.

   • anonymanalyst said

    Ez nem bizonyitek. Kovacs Eszter nyelvesz sot rektor volt a Karolin, de fogalma se volt a helyesirasrol. 🙂

   • no para said

    gyűlnek a nicknevek ludens mucius.

   • van para said

    Hadd gyűljenek. Így nehezebb lesz trollkodnod. Kidobhatod a ks jegyzetfüzetedet a nickekkel. 🙂

   • eltés srác said

    Nem mindegy hogy ki kcsoda? És ha nem eltés és nem nyelvész, akkor mi van? Én szeretem a hszásait, igaza van.

   • Veritas said

    Szerintem is lehet nyelvész az eltén az illető. Vannak olyan oktatók, akik mindent tudnak a nyelvészet kérdéseiről, ellenben nem jeleskednek a helyesírásban. Ilyen előfordul a Károlin is- szép számmal, ugyanakkor más egyetemen is. Ha a Károli egyetemen oktatna az illető, nem hinném, hogy ennyire élesen támadná a tanszék vezetését. Úgy gondolom, hogy védettnek érzi magát, hiszen semmilyen módon nem függ Fóris Ágotától. De olyan bennfentes információkat tudhattunk meg, amit csak a belső kör tudhat! Szóval én elhiszem, hogy az ELTE-BTK-n oktat az illető. És kicsit durva, hogy harmadik vonalas, károlis nyelvészek minősítenek olyan kollégákat, akik az ELTE-BTK-n dolgoznak. Mindenki tudja, hogy azok dolgoznak a Károlin, akiket a szakma sosem ismert el. Csináltak egy-két bukfencet és megszerezték a doktorit. Ennyit is érnek!

   • anonymanalyst said

    Egyetértek. Pláne a végével, de a többivel is.

   • BP said

    Ajjaj… Balla és Fóris kollegina riasztotta a Károli büntetőszázadát..Mi lesz itt.. A Wistmanwood mikor lép fel ellenünk? A Blog addig nem fogja felfüggeszteni működését, ameddig a rengeteg törvénytelenséget ki nem vizsgálják, valamint az a mocskos Szabó az egyetemen tanít. Az ELTE oktatója gondolom rá célzott, meg a jobbikos PálvölgyiEmese alias Kovács Dávidkára. Én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy Szabó uszítja az ELTE oktatóit- és ad ki nekik olyan információkat, amiket csak a bűzös mocsár oktatói tudhatnak. Szerintem Honti belefáradt ebbe a viaskodásba, maximum bosszúból vihet bizalmas információkat máshová.Csupán az Antikrisztus Szabónak lehet az érdeke, hogy mindenki olyan pitiánerekkel foglalkozzon, mint a Fóris, a Nyilasy, a Bene, a Hermann. Megint behúzott mindenkit a csőbe, hiszen az előző 10 komment egyike sem foglalkozott vele. Minden aljas mutyi tőle indult ki. Ha ennyire gyűlöli a Fórist, miért nem áztatta el a Hontinál?! Az, hogy ekkora a felfordulás a magyaron, az csak neki, a Mátyás utcai vámpírnak köszönhető és a félhülye, skizo feleségének..!

   • Pöcegödör said

    Ne hozzad fel Ludwigot, kérlek! Nem fogok szépet álmodni, ha arra az asszonyállatra gondolok! Karoligaspar pedig biztos valamelyik HÖK tag lehet. Normális ember ezeket nem védi, maximum hivatalból, parancsra és pénzért. Csatlakozom BP gondolataihoz. Az, hogy más egyetemek dolgozói jobban képben vannak a Károli belső ügyeivel, az kissé bizarr. Ez egy normális egyetemen nem fordulhat elő. Ez is azt bizonyítja, hogy a tudományos közösség mennyire lekezelően bánik a Károlival. Remélem, hogy az új kormány új miniszterének első dolga lesz, hogy felfüggeszti a Károli működését! Szabó pedig eléri a célját: senki sem foglalkozik vele, hanem jóval kisebb kaliberű gazfickókkal vannak elfoglalva. Ő pedig röhög a Mátyás utcai lakásában, a református hagyatékból lopott és zabrált karosszékében. El tudom képzelni, ahogy mosolyog azzal a pápaszemes, idióta fejével és ezt mondja: ezt megint be..optátok..

   • grammatici certant said

    Veritasnak:
    nem hiszek abban, hogy vannak olyanok, akik “mindent tudnak a nyelvészetről” – ez is egy nonszensz állítás, és nem tudnak helyesen írni. A magát ELTÉ-s nyelvésznek nevező több súlyos helyesírási és nyelvhelyességi hibát is elkövet.
    Csak károlis lehet, így, helyesen, kis k-val.
    Milyen veszélynek tenné ki magát álnéven?
    Kútmérgező figura, aki névtelenségbe burkolva fúrja a kitűnő Fórist.
    Fóris nem olyan régen Brassai-díjat kapott a kollégáitól.
    Ez azt jelenti, hogy a szakma krémje nagyra becsüli őt.

   • Agáta said

    Örülök, hogy végre jóval kevesebb a helyesírási hiba a bölcsész hozzászólásában 🙂 Nagyon ideges lehetett akkor, amikor írta a kommentárokat ELTE nyelvész néven! Megértem, minden gondolatát osztom, csupán a Károlira jellemző kicsinyességet tükrözi, hogy a Károlis szó esetében miért kellett nagy kezdőbetűt használni. Nyilvánvaló módon ki akarta emelni írásban is, hogy ezek az aljas játékok a Károlira jellemzőek. Ilyen kiemeléseket az írók is használtak! Tehát a Balla-Fóris team és elvtársai újból csődöt mondtak! Nagyon rosszul halad Agáta leleplező munkája a blog szerkesztőivel kapcsolatban. Fóris kezében a tudomány fegyvertára csődöt mondott. Megint olyan fába vágta a fejszét, amibe nem kellett volna! Azt képzeli magáról, hogy mindenhez ért, pedig mindig csak egyetlen órával tart előbb, mint a hallgatói! Azon sem csodálkoznék, ha az derülne ki, hogy a Hermannal járt együtt Moszkvába, az IMO-ba, ahol KGB ügynököket képeztek.. Az pedig, hogy kitűnő nyelvész lenne… aki JÓL ismeri az jókat röhögött.. Kb. annyira veszik őt komolyan mint a példaképét, az idióta Ludwigot, aki a mai napig azon csodálkozik, hogy Andriska miért nem tudta az Ernőnél kiboltolni, hogy professzor legyen… Kulcsár-Szabóék pedig a hasukat fogták a röhögéstől amikor megtudták, hogy Évike professzor akar lenni. De szerintem elég legyen Agátából, ne tulajdonítsunk neki nagyobb jelentőséget, mint amekkora valójában!
    Grammatici Certant, Karoligaspar, Ohranka pedig fizetett bérkommentelő! Az a céljuk, hogy a blogot hiteltelenítsék, a jobbikos Balla megbízásából tevékenykednek a blogon!

   • anonymanalyst said

    Szerintem se igazi helyesirasi hibakrol van szo, hanem alcazasrol. Nem kene talalgatni, ki kicsoda, az info a lenyeg. Az pedig, hogy Szabo a kommentekkel a blogon terel es manipulal, nagyon is kezen fekvö, több kommentben felismerhetö. Agata szerencsetlen troll, a bloggal kudarcot vallott.

  • ELTE bölcsész said

   Persze, annyira tehetséges nyelvész, hogy amikor Szombathelyre erőszakosan akarta benyomni magát, az olasz szak pedig teljesen elnéptelenedett. Aztán a Pannon Egyetemre akarta magát felvetetni, viszont a híre már megelőzte, így az oktatók összefogásával sikerült megakadályozni, hogy felvegyék. Szerintem ő egy jó nyelvtanár lehet, de a nyelvészethez semmi köze sincsen! A Brassai-díjról pedig annyit, hogy Szabó Andrist is kinevezték az APÓS hátszelével egyetemi tanárnak, ez önmagában nem bizonyít semmit! Szabó nívótlan, komikus doktori dolgozatát pedig meg lehet nézni- egy BA szakdolgozat színvonalát sem éri el. Nem értem, hogy a Károli nyelvészei miért méltatják ennyire a Honti házaspárt. Az odáig rendben, hogy a finnugor elmélet a helyes, de nem tudom megérteni, hogy Honti miért nem hajlandó ezeket a téves rokonítási kísérleteket tanítani a hallgatóknak. Miért sajátít ki egyetlen álláspontot? Azt pedig, hogy a Károli nyelvészei ennyire elismertek lennének a szakmában… ilyeneket ne mondjon, mert beomlik a tető!

 5. Parokia Fan said

  Az új egyházvezetés korai és kemény nyitása ez a cikk. Úgy tűnik, nem fogják szőnyeg alá söpörni Bölcskei, Tarr és Balla bűneit. Gratulálok a parokia.hu szerkesztőségének!

 6. Orbán a csodatevő said

  Orbán csodát tett!
  A magyar népesség hagyományosan alacsony intelligenciahányadosát a negatív tartományba kormányozta.
  Ilyen leveleket írnak az agyhalott orbánisták.
  http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/kiakadtak-a-vaci-gimnazium-levelen-orban-rajongoi-94131

 7. zimmezum said

  Aranyos
  http://huppa.hu/level-vida-ildikonak/

 8. friss levegőt az egyházba! said

  Szerintem az a tény, hogy ez a cikk megjelenhetett a parókián, azt mutatja, hogy Bogárdi le kíván számolni Ballával és a mocskos ügyleteivel.

  • hermeneutikai lángész said

   Támogatni fogjuk Bogárdit minden módon.
   Hallod, Balla?
   MINDEN MÓDON!

  • dmrek said

   Szajuznak sajnos fogalma sincs, mit csináljon tepsivel. Le kéneváltani, sőt, ki kéne rúgni, hisz Bölcskei szeretője és kéme. De erős szerződés védi, és már mindenkit befenyegetett, hogy perre megy.

   • law and order said

    Nekem van egy jó ötletem, hogyan lehet Ballát és Sepsit kitenni a Károliról, legalábbis a vezetői pozícióikból elmozdítani.
    Megírom neked priviben, jó?

 9. ulan bátor said

  Károlis bugriskáim kollektív önkielégítése
  http://www.kre.hu/portal/images/doc/RH_Karoli_Kozossegi_Napok_programterv_20150312.pdf

 10. dumb and dumber said

  Bogi elment Amerika országba, de már hazavágyik.
  http://reposzt.hu/comment/6410#comment-6410
  Nagy kuss van a reposzton Bogárdiról és az egyház átalakulásáról.

 11. Lázár az aljas gazember said

  Lázár kipengeti a számlákat és kiderül, hogy melyik qrvájával költötte a pénzünket
  http://www.direkt36.hu/2015/03/12/lazar-janos-hotelszamlai-masodfok/

 12. dumb and dumber said

  Jobbikos gatzemberek.
  http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/a-jobbikban-mar-felredugni-sem-lehet-nyugodtan-szex-kozben-hallgatja-le-egymast-a-tagsag-94135#.VQKsxOcB4i4.facebook
  Balla is a Jobbik szekerét tolja és a Károlin keresztül juttat orosz és iráni pénzeket a Pártnak!

 13. károlis fasiszták said

  A Jobbik március 15. ünnepségén beszédet mond Popély Gyula “felvidéki történész”
  http://jobbik.hu/esemenyek/marcius-15-unnepi-nagygyules-petofi-szobornal
  Nem mellesleg: mocskos besúgó
  Még kevésbé mellékes: a Károli Történettudományi Doktori Iskolájának törzstagja.
  Amiből kiderül, hogy a Károli a magyar újfasiszták melegágya.
  Ahogy a jobbikos Balla püspöki indulása is alátámasztja.

 14. Bogárdi a sötét ló said

  Bogárdi Slomóval együtt beszél a házasságról a radnótisok előtt.
  http://www.parokia.hu/hir/mutat/6310/

 15. poltpéteri ügyészség said

  Polt Péter milliós kártérítéseket követel a nemlétező tisztessége védelmében.
  http://nepszava.hu/cikk/1050960
  Polt Péternek jól jövedelmez az orbáni maffia!
  Cserébe védi a legundorítóbb gazembereket is az Orbán családon belül és kívül

 16. jhnnsclvn said

  Átemelte Ravasz László Baráti Kör.

 17. […] a wistmanwoodos Balla Péter rektorsága alatt indoklás nélkül menesztett egyetemi lelkész démonűző tanulmányának 3. része az államtól való pénzügyi függéssel, illetve a Bölcskei-Tarr féle pénzkezelés […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: