Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Demonic possession and exorcism in the Calvinist Church 3 (Démonűzés a Református Egyházban 3)

Posted by jhnnsclvn - április 22, 2015

kodacsy

Dr. habil. Kodácsy Tamás, a Károli Református Egyetemről a wistmanwoodos Balla Péter rektorsága alatt indoklás nélkül menesztett egyetemi lelkész démonűző tanulmányának 3. része az államtól való pénzügyi függéssel, illetve a Bölcskei-Tarr féle pénzkezelés szabálytalanságaival, a rablópáros zavaros, kétértelmű, sikkasztásgyanús pénzügyeivel foglalkozik egy ezen a blogon jól dokumentált eset, a 115 milliós állami támogatás pofátlan lenyúlása kapcsán. Kodácsy világos érveléssel bizonyítja, hogy a Bölcskei és Tarr által a mindig kéznél levő Kis Csongor Árontól megrendelt szerecsenmosdatási kísérlet rosszabb, mintha erre egyáltalán semmilyen kísérletet sem tettek volna. De ha már tettek, akkor legalább az igazat mondhatták volna, mintsem olyan kínos magyarázkodásba fogni, hogy az a végén – szándékukkal komikus ellentétben – a sikkasztás egyértelmű beismerése legyen. A legkínosabb részletbe, 52 milliós utalás készpénzre váltásába a szerző már bele sem megy. Enélkül is világos a trükközés, a dupla számlázás, egyetemi vezetők megzsarolása fiktív számlázási ügyletekben való részvételre. De Kodácsy mégsem azt tartja a legtragikusabbnak, hogy a lelkészi elnök és a zsinati tanácsos egyszerűen lenyúlták a közpénzt, hanem hogy ezt a Kis Csongor Áronból kitaposott gyalázatos “elszámolást” a Zsinat zokszó és ellenvetés nélkül elfogadta. Nem kérdezték meg, mire fordította valójában Bölcskei és Tarr a 115 millió forint közpénzt. Senki sem tette fel ezt a kérdést, a másik három püspök sem, beleértve a mostani lelkészi elnököt, Szabó Istvánt. – A Szerkesztőség

 

Szerző: Kodácsy Tamás

Démoni kétértelműség az egyházban

Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül néhány példában mutatjuk be, hogy az előző egyházvezetési ciklusban hol jelentek meg ezek a kétértelműségek a múlt feltáratlanságában, az államtól való intézményi függésben, és a személyes félelemben.

 

Intézményi függés

 

Az államtól való intézményi függés kétértelműségére az egyik napvilágra jött példa az a „Közlemény”, amelyet az MRE Kommunikációs Szolgálata adott ki 2013. november 20-án. Ebben az Egyházfórum folyóiratban megjelent oknyomozó cikkre reagál a Szolgálat, sajnos az önigazoló szolgálat-teológiája alatt. Az ügy tárgya egy 115 millió forintos állami támogatás kusza története, amelyet az egyház nem egyértelmű módon használt fel.

Az egyház belesodródott egy olyan folyamatba, amelyben egyszerűen elvesztette saját immunrendszerét, és képtelen volt nemet mondani, amikor kellett volna. A Közlemény egy magyarázkodó, dagályos, beismerő vallomás. Ehelyett jobb lett volna egy szikár cáfolat, amelyben minden gyanút kizáróan listaszerűen láthattuk volna azt, hogy a szóban forgó állami támogatást pontosan hogyan (ki, milyen ügyre, mekkora összegben) használta fel, amely tisztázhatta volna az egyházi vezetők etikai felelősségét.

A témánk szempontjából másodlagos kérdés az, amit az Egyházfórum feszeget, ti. sikkasztás történt-e vagy sem, és hogyan lehet ötvenmilliós számlát készpénzes fizetéssel kiállítani? Az ártatlanság vélelme alapján azt gondoljuk, hogy a szóban forgó egyházi vezetők nem tették zsebre ezt a 115 milliós összeget. Az viszont egészen világos, hogy állami nyomásra az egyház könyvelési, adminisztrálási trükkökre kényszerül, és az egyházi vezetők ebben partnerek voltak – és ennek a felelőssége nem hárítható át. Ez nem a 115 millió forint könyvelési kérdése, hanem az egyház önazonosságának a kérdése, ami sokkal súlyosabb, mint a pénzkérdés.

Az egyházszervezet zsarolhatósága ezzel az üggyel csak növekedett, és az egyház hitele még kisebb lett. A kétértelműséget mutatja az a zsinat által elfogadott számvizsgálói értékelés, amelyben explicit módon kifejezésre kerül az, hogy a „115 millió forint elszámolására azonban olyan feltételeket szabott meg az állami szerv, amelyeket csak ilyen megoldással lehetett teljesíteni.” Ez lényegében a szervezeti zsarolhatóság beismerése, amelyet tragikus módon el is fogadott a Zsinat. Nem tette fel senki azt a kérdést, hogy miért fogadtunk el úgy milliókat, ha ezt csak kétértelműen lehet elkölteni? És ha már ebbe a mocsárba kényszerülünk, akkor miért nem mutattuk be mindennek ellenére feketén-fehéren, tételesen, hogy mire fordítottuk a támogatást?

-folytatjuk-

 

Forrás: http://www.parokia.hu/hir/mutat/6292/

120 hozzászólás to “Demonic possession and exorcism in the Calvinist Church 3 (Démonűzés a Református Egyházban 3)”

 1. kálomista brigantik said

  Amik ezzel nem néz szembe az egyház, marad hiteltelen, nevetséges, sőt megvetendő.

 2. zsófi hóhérleányka said

  Áldott Orbán testvérünk megtagadta Habony Árpádot.
  Ti is ezt várhatjátok tőle, csúszómászó papnak nevezett véglények!

 3. kaganovics said

  Hájas pap szenteskedik a tisztességről az ápolók kapcsán
  http://reposzt.hu/blog/soos-szilard/2015-04-22/jelent-meg-valamit-tisztesseg
  Ha jelentene valamit a tisztesség, neked, soos, elmennél ágytálat hordozni és nem rossz helyesírással képmutatóskodnál egy velejéig hazug blogon!

 4. réti pipitér said

  A károlis hollandosok nagy reklámot csapnak.
  http://www.kre.hu/btk/index.php/11-hirek/1173-meghivo-20150304.html

 5. prudens said

  Csütörtökön hatkor egy csakugyan színvonalas rendezvény Kántor Péter, Balassa P., a háttérben a huszadik század legszínvonalasabb magyar képei.
  http://www.parokia.hu/esemeny/mutat/2852/

 6. Petrőczi a pöcegödör said

  Persze aki okádni akar, az menjen Petrőczi estjére
  http://www.parokia.hu/esemeny/mutat/2841/

 7. no para said

  Nem egészen világos hogy miért Kodácsy vagy más blogosok keresik azt az elszámolást. Ha az állam vagy képviselője keresné, tiszta sor: ők adták, ők mondják meg milyen feltételekkel és tartatják be azokat a feltételeket,ha akarják. Bárhogy használtak fel a refisek állami támogatást, arról elszámolást csak az állam követelhet, aki a pénzt adta,

  Ez a zsarolhatósági potenciál teljesen jogos is, ilyen alapon viszont mindenki zsarolható aki függelmi viszonyban van. Pl Magyarország is folyamatosan zsarolható helyzetben van az EU felől a felhasznált pályázati pénzek felülvizsgálatával. De nem kezdik el, mert berobbantaná az egész rendszert. A munkaszerződések is úgy vannak megírva, hogy ha a munkaadó akarja, könnyen találjon felmondási indokot (homályos vagy túlzó munkaköri leírások, amikere a munkaadó azt mondja “úgyse kérjük számon”, “az csak úgy ott van, ne foglalkozz vele”). Kodácsy meglátását annyival egészíteném ki, hogy ez a “zarolhatósági potenciál” szerkezetileg bele van építve a függelmi viszonyokba és sehol nem tudsz kibújni alóla, hanem ezt a megkötéskor be kell árazni. Ez a “csak kétértelműen lehet elkölteni” dolog pontosan ez a szerkezetileg beépített zsarolhatóság. Viszont a refiseknek ez nagyon kicsi kockázat, mert jó a viszony az állam és a refegyház közt.

  • anonymanalyst said

   Azt a pénzt a Református Egyház kapta, nem Bölcskei személyesen. Minden egyes reformátusnak joga van ôt elszámoltatni, akár Mari néninek Kécskérôl is.

   • no para said

    A támogatást épületrekonstrukcióra használták amiből nem bölcskei magán pincéjét hanem az egyház tulajdonában lévő épületeket újítottak fel. Pontosabban; az egyház azt jelenti le hogy erre használták, ezt a minisztérium elfogadta, majd a zsinati tanács számvizsgáló bizottsága megvizsgálta a felhasználást és megállapította hogy előírás szerint történt, ti pedig -egy nagyon-nagyon kisebbség- ezt nem hiszitek el és lopást meg sikkasztást kiáltotok. Lehet, hgoy nem úgy használták fel a pénzt ahogyan az szerződésileg elő van írva, de ha így is volt, minden kézzelfogható vizsgálati eredmény szerint az egyházi tulajdonban lévő épületek felújítására ment (és inkább örülhetnénk hogy a kormány nem vonja vissza az egészet, mert megtehetnék).

   • Mi annak örülnénk, ha a Magyarországi Református Egyház betartaná a törvényeket. De nem érzelmekről van szó, megtettük a jogi lépéseket és nem a jelenlegi határok között fogtok lebőgni a korrupt üzelmeitekkel.

   • ZsoltCsaba said

    Evidensen nem arra használták, ezt meg is mondják, hogy nem arra. De azt nem mondják meg, hogy mire. Abban a szóban, hogy “előfinanszírozták”, minden benne van. A Károlit akkor újították fel, amikor még nem volt állami ajándékpénz. HEFOP-pályázatból újították fel, a HEFOPmegnevezését véletlenül benne hagyták az OKM-jelentésben. A Károli felújítását HEFOP-pénzből, tehát az európai strukturális alapokból fizették. Majd amikor megkapták a 115 milliót, ennek számláit használták fel az elszámoláshoz. Ezt Tarr és Bölcskei ki is mondják: kérik a számlákat a pénz elszámolásához, de a számlák ellenértékét nem adják át a rektornak. Mit jelent az, hogy Bölcskei ezt jelentette le és a Minisztérium el is fogadta? Bölcskei két templomfelújítást jelentett le, aztán olyan számlákat kényszerített ki az egyetemtől,amit más (=EU) már kifizetett, nem arra, amit lejelentett. Az elszámolást pedig nem a minisztérium fogadta el, hanem GALIK GÁBOR, aki megvezette a naiv Csepregit, aki semmit nem vett észre. Mit jelent “minden kézzelfogható vizsgálati eredmény”? Az APEHos csaláselsikáló Kis Csongor Áron önellentmondásos hazugságát a más pénzéből történt “előfinanszírozásról”, amit a kapott pénzből biztosan nem finanszíroztak, hiszen korábban már megtették. Volt más vizsgálat az APEHos bűnelsikáló Kis Csongorén kívül? Ha nem, mi az a minden? Ő sem vizsgált semmit, csak leírta azt a hülyeséget, amit Tarr diktált neki.

    Ez a bejegyzésed csak aláhúzza, hogy te egy fizetett troll vagy. Ezt a kínos és önellentmondásos hazudozást, amit Tarrék közleményként előadtak, még a legnaivabb kálvinisták sem veszik be. Bölcskei és Tarr zsaroló és fenyegető levelei önmagukért beszélnek.

   • Butykos beteg said

    Ne cifrázzuk! Butykos ellopta a pénzt, azért kérte a számlákat Szűcstől, amikor nem kapta, feljelentette, megrágalmazta.

   • Kékcsi Mariska said

    Tessék mondani Para úr pontossan mejjik egyházi épülletet ujjitotta fel Bölcskei a 115 milliobul? Gondótam maga bisztossan tuggya ha ennyire szajkozza.

   • no para said

    Annyit tudok amennyi a jelentésekben van, tessék elolvasni mert meg vannak nevezve benne pontosan az épületek.

    Sem pénzt, sem más nem anyagi előnyöket nem kaptam ,kértem és nem várok a jövőben sem senkitől azért, hogy erre a blogra bármit írjak. Ezt sem kell persze elhinni.

   • ElemiLogika said

    Para, ne erőlködj, ezt nem lehet logikailag összerakni. A januári jelentésben 2 templom van említve pont 115 millióért, amiket Bölcskei télvíz idején (tokkal-vonóval (tervekkel, engedélyekkel, kivitelezéssel) 2 hét alatt ripsz-ropsz letudott, ám számlákat nem tudott róla mellékelni. Aztán vannak számlák a Reviczkyről, amelyre viszont nem adott pénzt, ezt expressis verbis le is írja. Nos, akkor pontosan mit is finanszírozott a 115 millióból?

   • Keresztyén Erkölcs said

    Ezt kérdezi Kodácsy, ezt kérdezi az egész református közösség, és ezt kérdezi az összes adófizető magyar állampolgár, mert a minisztériumi pénz KÖZPÉNZ volt.

    Állítólag nem parázó barátunk először azzal próbálja védeni a védhetetlent, hogy NINCS JOGA Kodácsynak feltenni ezt a kérdést:

    “Nem egészen világos hogy miért Kodácsy vagy más blogosok keresik azt az elszámolást. Ha az állam vagy képviselője keresné, tiszta sor: ők adták, ők mondják meg milyen feltételekkel és tartatják be azokat a feltételeket,ha akarják. Bárhogy használtak fel a refisek állami támogatást, arról elszámolást csak az állam követelhet, aki a pénzt adta”

    Ez tévedés! Aa kérdést bárki felteheti, nemcsak a magyar állam, aki állítólag “adta”, nemcsak a református lakosság, aki kapta, hanem az összes magyar adófizető állampolgár, akinek a pénzéből adták. Bölcskei ezt a kérdést nem válaszolta meg. Pedig kötelessége elszámolnia az egész magyar társadalom elől, mert a “nagyvonalú állam” a ZEMBEREK pénzét adta a tolvajnak.

   • no para said

    Nincs olyan hogy a ZEMBEREK pénze. Itt oligarchia van. Amire te gondolsz az egy váltságdíj amit azért fizetsz, hogy hagyjanak békén élni és működni, és miután ezt beszedték tőled semmi közöd hozzá (jobb államokban; amit önként adsz olyanoknak, akik valamilyen magasabb cél megvalósítását, amivel egyetértesz, nálad nagyobb tudással és hozzáértéssel képesek koordinálni).

    Ettől függetlenül természetesen bárki kérdezhet, akár én is, de nem kötelesek és valószínúleg nem is fognak rá válaszolni. Nem cikizni akarlak de úgy csinálsz és olyanok az elvárásaid mintha itt valami svéd vagy norvég demokrácia lenne. Nem az van, ezért ha akarsz valamit, más eszközöket kell használnod az eléréséhez,

   • Farkasvakság said

    “ti pedig -egy nagyon-nagyon kisebbség- ezt nem hiszitek el és lopást meg sikkasztást kiáltotok”

    Para! Bölcskei beismerte a lopást azzal hogy üres számlákat kért amire nem adott pénzt. Kis Csongor beismerte, hogy “előfinanszírozás” történt, vagyis a 115 millából már nem finanszíroztak semmit.

    Ha még maga a tolvaj sem állítja, hogy azt a pénzt nem lopta el, az a nagyon-nagyon kisebbség, aki nem hiszi el a nyilvánvalót, nevesíthető: Te vagy egyedül, aki úgy tesz, mintha nem látná azt, amit a vak is lát.

   • paranormal activity said

    Ne fárasszátok magatokat azzal, hogy ezzel a becstelen trollal vitatkoztok.

   • no para said

    Akkor az aggódó református hívek majd elvisziki az ügyet a bíróságra itthon vagy Strassbourgba vagy ahova tetszik, ott megviszgálják a tényeket, meghozzák a döntést és ha abban az van hogy Bölcskei lopott sikkasztott, vagy a refegyház törvénytelenül használta fel a pénzt azonnal megkövetek mindenkit és belátom a tévedésemet. Addig meg nyugodtan játssza mindenki a saját privát ítélőszékét.

   • Keresztyén Erkölcs said

    Nem értem az oligarchák világát. Mért kellene elfogadnunk, hogy visszacsúsztunk a feudalizmusba. Természetesen azt képzelem, hogy svéd demokráciában élek, és a 21. század egységes Európájában élek, nem pedig a feudalizmusban egy középkori kiskirály udvarában.

   • Poltpéteri Ügyészség said

    A magyar bíróságoknál a privát ítélőszékek is igazságosabbak. Mintha attól lenne valaki ártatlan, hogy Polt Péter nem hajlandó üldözni, vagy attól bűnös, hogy üldözi. Ez a blog hitelesebb ítélőszék, mint a Kúria!

  • van para said

   Igy gondolkodik egy született opportunists egy igazi szolgalelek. Teged meg zsarolni se kell Te magadtol csuszol terden. Meg hogy no Para! Aki igy gondolkodik az gyava.

   • no para said

    Azt mondanám elragadtattad magad, ha lenne hová.

   • Ábécé said

    Para, csak olvasni kell tudni. Bölcskei leírta a levelében, hogy esze ágában sincs felújítani semmit, esze ágában sincs beruházni semmibe. Köntörfalazás nélkül kéri a más által már kifizetett számlákat. Leírja, hogy csak a kifizetett számlákat kéri a Károli rektorától, hogy lefedje a 115 milliót, de a 115 milliót nem adja oda cserébe érte. Lehet ennél világosabban beismerni a lopást?

  • ElemiLogika said

   Kis Csongor Áron vizsgálatának summázata, hogy az egyház “előfinanszírozta” a Reviczky épületének rekonstrukcióját. De akkor mire költötte az UTÓLAG érkezett összeget? Nem a Reviczkyre, mert az már elő volt finanszírozva, ezt maguk ismerik be. Vagyis MIRE?

  • Para Papa Guy said

   Hihetetlen! Ilyen dokumentumok és ilyen nyílt beismerések után még akad troll, aki azt állítja, hogy Bölcskei a 115 milliót épületfelújításra költötte! Mikor s.k. írja, hogy esze ágában sincs, csak számlákat akar!

   Mért nem tiltjátok ki ezt a fizetett papagájt?

  • Gyárihiba said

   Mi az hogy zsarolhatósági potenciál? Az, ami beléd gyárilag be van építve? Nagyon utálhatod és irigyelheted az olyan alapból tisztességes embereket, mint Kodácsy, akiből ez a “potenciál” hiányzik.

   • Van para said

    Hogy No Para nem tud kibújni a függelmi viszonyokból és a saját zsarolhatósági potenciáljából, az látszik az írásain. A nickje egy öncáfolat, saját maga megcsúfolása. Ez az ember másoktól függ, sose lesz szabad, csak parából áll, semmi másból. És még ideológiát is gyárt hozzá, amibe nem átallja az EU-t is belekeverni.

  • Curious said

   Milyen jelentésekre gondolsz, Para? Mert egyrészt van a kifejezetten “Elszámolás” c. január 18-i jelentés két templomról, amelyhez nincsenek számlák. Másrészt vannak számlák a Reviczkyről, amely teljesítésekre az egyház nem adott pénzt, és ezt világosan le is írják. Harmadrészt van egy “Jelentés”-nek nevezett szöveg, amely nem egy megvalósult, hanem egy megvalósítandó projektről szól, amelyet a Károli nevében Vass Csaba kommédiás tanszékvezető a Szociális és Munkaügyi Minisztérium évekkel korábbi HEFOP pályázatára nyújtottak be és el is nyert, meg is valósított. Ezek közül ugyanis egyik se hozható kapcsolatba a 115 millióval.

  • Zsinati illetékes said

   Mit is ír Kodácsy? Pontosan ezt:
   “A témánk szempontjából másodlagos kérdés az, amit az Egyházfórum feszeget, ti. sikkasztás történt-e vagy sem, és hogyan lehet ötvenmilliós számlát készpénzes fizetéssel kiállítani? Az ártatlanság vélelme alapján azt gondoljuk, hogy a szóban forgó egyházi vezetők nem tették zsebre ezt a 115 milliós összeget.”
   Mi szól amellett, hogy Bölcskei és Tarr nem lopta el az a pénzt? Semmi, csak Kodácsy jóhiszeműsége, “az ártatlanság vélelme”. Más kérdés, hogy aki Bölcskeit és Tarrt közelebbről ismeri, nem vélelmezheti az ártatlanságukat.
   Különösen akkor nem, ha az OM által az egyháznak utalt összeget átváltják kp-ra, és nem tudnak még a testvéreknek sem számot adni arról, mire költötték. Egyvalamit azonban bevallanak: nem arra, amire a minisztériumnak a jelentésben másodszor hazudták. És arra sem, amire először.

   • DMREK said

    Kodácsy is tudja, hogy a pénzt Bölcskeiék lenyúlták, a megfogalmazásban vastagon benne van ez a lehetőség is. Kodácsy nem állítja, csak lebegteti. Nem mondhatja ki, mert akkor Szabó István nem merte volna bevállalni a cikket.

   • Jury said

    Mi szól az ártatlanság mellett? Semmi. Az ártatlanság puszta vélelme 2 címeres gazember esetén.
    Fordítsuk meg inkább a kérdést: Mi szól a bűnösségük mellett? Minden bizonyíték. Az összes doksi.
    Kétszer “számolnak el” az OM-me, egyszer számla nélkül egy fikciót, egyszer hamis, mert már más által kifizetett számlával, azt, amit nem ők végeztettek el; kényszerítik a rektort és a gazdasági igazgatót üres számlák átadására, átváltják az OM által felújításra átutalt összeget kp-ra, aztán Kis Csongorral deklaráltatják az “előfinanszírozást”, amivel lényegileg beiismerik az utólag érkezett összeg lenyúlását.

  • Keresztyén Erkölcs said

   A becstelen troll, aki a csillagot is lehazudja az égről, nem érdemel figyelmet, ebben igazad van, de a 115 millió lenyúlása igen. Az ügy továbbra is fontos. Nem a pénz miatt, hanem a Református Egyház hitele miatt. Az új vezetésnek joga van az előző vezetés pénzügyi visszaéléseit számonkérni és tolvajgusztit tolvajtarral együtt elszámoltatni. Az ügyben ártatlanul meghurcolt Szűcs Ferenc rektort és Böszörményi Jenő gazdasági igazgatót pedig erkölcsi kötelessége rehabilitálni. Ha nem teszi, ő sem különb erkölcsileg az elődjénél.

  • Poltpéteri Ügyészség said

   Hú de csúnya önleleplezés ez Para! Nyitott könyv a jellemed akarom mondani a jellemtelenséged. Előbb azal véded a tolvajokat, hogy nincs jogunk megkérdezni, mire költötték a nekünk adományozott pénzt. Aztán azzal, hogy normális állapot a megzsaroltság. Végül azt mondod, hogy amíg a bíróság nem mondja ki róla, hogy bűnös, addig nem tolvaj. Ebben az országban bíróságra, ügyészségre, rendőrségre hivatkozni, ahol csak politikai indíttatású bűnüldözés van! A fideszeseknek és egyházi holdudvaruknak mentelmi joguk van.

 8. jövőkép nélkül said

  Ez a bugris összetéveszti a felcsúti Orbánt a Mindenhatóval.
  Nagy bukta lesz még, de ti, aljas szolgalelkek, hitvány lakájok mentek a gennyes uraitokkal együtt a p..ba!

 9. doktor de szád said

  Balogék most a doktoranduszok nyakára tette a kést.
  http://www.origo.hu/itthon/20150422-kiszur-a-kormany-terve-a-doktoranduszokkal-is.html
  Csak azt nem vették észre, hogy kb. minden tizedik doktorandusz ösztöndíjas, a többi kilenc a saját pénzéből annyira hülye és lusta lehet, amennyire akar.

 10. református = szégyentelen rabló said

  Tőkés rabolta el az árvízkárosultak pénzét
  http://www.hir24.hu/kulfold/2014/06/10/tokes-laszloekhoz-kerult-az-arvizkarosultak-penze/

 11. lézer jani szeretője said

  A református presbiter johannita lovag Lázár a kurváját kúrja közpénzből
  De még akadt egy tisztességes bíró ebben az országban!
  Hol voltál, kivel, te birkapásztor unokája?
  http://www.hir24.hu/belfold/2015/04/22/lazar-bukta-a-pert-nyilatkozni-kell-a-luxusutakrol/

 12. szabó eruditioja said

  Szabó az idióta balfasz, aki már egyetemista korában is azon siránkozott, hogy a magyar szakon qrva sokat kell olvasni, most egy vécépapír szintű förtelembe fújja az orrát az újabban egyáltalán nem látogatott babiloni vaginával Petrőczi Ludvig vénqurvával együtt.
  http://epa.oszk.hu/00000/00011/00113/pdf/iskolakultura_EPA00011_2007_03_149-151.pdf

 13. 1% said

  Több millió forintot költött a református egyház a 2015-ös 1%-os szja-kampány videójának legyártatására, a filmet azonban mégsem fogják bemutatni. Az egyház új vezetése, köztük Szabó István püspök úgy látta, hogy a filmben szereplő szimbolikus étel, a leves túl üres, és a színe sem néz ki jól, és nemhogy hús, még tészta sem úszkál benne.
  Itt megtekintheted a levest!
  http://index.hu/belfold/2015/04/22/nem_nezett_ki_jol_a_leves_betiltotta_sajat_filmjet_a_reformatus_zsinat/

  • Bátori Butykos said

   Nem értek egyet Szabó Istvánnal. Tartalmas levessel nem lehet pénzt koldulni. De ha az emberek látják, milyen üres lé jut a tányérunkba majd mélyen a zsebükbe nyúlnak és dől hozzánk a lé. 🙂

   • unortodox lelkipásztor said

    Nézzék meg Butykos hármas tokáját, a kövérségtől kicsattanó szegénységügyi államtitkárt, Cziberét és adakozzanak szegény egyháznak.
    Mocskos gazemberek vagytok, aki egy fillért is ad nektek, az tökéletesen hülye!

  • Olcsó húsnak híg a leve said

   Én óriási különbséget látok Szabó István és Bölcskei között az előbbi javára. Bölcskei-Butykos a besúgó alkoholista kurvapecér egyetlen istent imádott: a pénzt. Mindenkinek lefeküdt érte, minden alkalmat megragadott a koldulásra, rinyálásra, lejmolásra. Szabó se besúgó nem volt, se alkoholista, a feleségéhez is hű, és a pénzt sem imádja mindenek felett. Inkább kifizeti a megrendelt film többmilliós költségét, de ha nem ért egyet a tartalmával, akkor kidobja. Szerinte ilyen feltűnő módon, ilyen olcsó kurva stílusban, aláhúzottan híg, tartalmatlan levessel nem illik koldulni. Ha már pénzt kérünk, tegyük stílusosan.

 14. hermeneutikai lángész said

  Bogárdi némi kritikai szellemet mutatott a zsinati ülésen Butykos regnálásával kapcsolatban: “valóban sok negatívumot lehet megállapítani egyházunk jelenlegi állapotával kapcsolatban”.
  http://reposzt.hu/blog/jakab-balint/2015-04-23/tenyek-benyomasok-zsinatrol
  És megígéri “a látszaton túlmenően is a törvényesség betartását”.
  Hát ez a minimum.

 15. Demonic said

  A magyar református egyház démoni alakjai: Szabó, Ludvig, Balla, Bölcskei, Fóris. Apropó, Fóris izraelita és zsidó..

  • Szerkesztőség said

   Jó a névsor, csak nem teljese, pont a két szerintünk legdémonibb maradt ki belőle:

   Tarr Zoltán és Kovács Barnabás.

  • Ágnesasszony said

   Ludvig nem démoni csak félnótás. Akkor már inkább Hansági de Kulcsár Szabó. Ő az APÓS súlyával együtt démoni. Önmagában csak egy nevetséges rikácsoló majom. Önsúlya nincs.

 16. Orbán fogorvosa said

  Nem Gyurcsány miatt, ahogy a Fidesz kommunikálta, hanem Orbán fogorvosának nyertes pályázatai miatt állította le az EU a 700 milliárdos utalást Magyarországnak.
  Magyar Fogászati Turizmus Szervező Kft., Malév Air Tours, OTI Orvosi Turizmus Zrt. – ezek azok a cégek, amelyek Orbán Viktor fogorvosának, Bátorfi Bélának az érdekeltségi körébe tartoznak és amelyeknél most az Európai Bizottság vizsgálódik.

 17. Church Accounter said

  “Nem tette fel senki azt a kérdést, hogy miért fogadtunk el úgy milliókat, ha ezt csak kétértelműen lehet elkölteni?”

  Nem igaz, hogy csak kétértelműen lehetett elkölteni. A feltétel tisztességes volt: egyházi épület tatarozására lehetett fordítani. Ez a másik három egyháznak sikerült. Egyedül Bölcskei nyújtott be fiktív számlákat. Nem az állam, nem a zsarolhatóság az ok, hanem Bölcskei és Tarr enyves keze, hogy a pénzzel nem tudnak elszámolni. A kp-re való átváltás önmagában bizonyítja, hogy a pénzt lenyúlták. A minisztériumnak honnan kellett volna tudni, hogy a számlák már HEFOP-pénzből ki lettek fizetve? Az OM-et is átverte Bölcskei és a saját gyülekezetét is.

 18. Ludvig a valag said

  Ne felejtsétek el, az idióta banya megint röfög Ali bácsi iránti szerelméről a Ráday 28-ban.
  Okádni akarók, ott a helyetek!

 19. fideszes haramiák said

  Minden szava igaz.
  http://nyugatifeny.blog.hu/2015/04/22/szotyikopkodo_bunkok_nincs_jogotok_ellopni_a_fiatalok_jovojet

 20. ELTÉ-s kolléga said

  Orbánék már ránk hozták a TEK-eseket.
  http://www.hir24.hu/belfold/2015/04/23/keszenleti-rendorok-vannak-az-elte-nel/

 21. paranormal activity said

  No parának nincs gondja az oligarchákkal, amíg őt jól megfizetik becstelen kutakodásáért. Már ti. nem az igazságot kutatja, azt leszarja, megírta itt többször is, hanem a mi személyünket. Ezért provokál a maga tompaeszű módján állandóan.
  No para egy kihízott házipatkány, egy büdös, kövér féreg a refi egyi és balla szolgálatában.

  • Forogjatok, lebuktatok... said

   Szellemileg és erkölcsileg igénytelen személyiség, a megalkuvás a génjeibe van kódolva. Olyan Mészáros MarciPista féle, aki egyszer valahol leírta, őt úgy szocializálták, hogy húzza meg magát és soha se az egyenes utat, hanem a kiskapukat keresse. Jól sikerült a szocializációja, mert hátulgombolós korától kezdve trükkökkel, kiskapukon át halad előre. No Para ezt filozófiai szintre emelte. Mármint egy földhözragadt, szolgalelkű filozófiáéra. Be kell árazni a zsarolhatóságot, korrumpálhatóságot, becsetelnséget. Nem csodálkoznék, ha No Para MarciPistával azonos vagy hozzá közel álló lenne.

 22. grammatici certant said

  A Károli magyar nyelvtudományi tanszéke egy NAGYSZERŰ NYELVÉSSZEL gyarapodott, itt látjuk Kontra Miklós nevét is újabban.
  http://www.kre.hu/btk/index.php/magyar-nyelv-irodalom-es-kulturatudomanyi-intezet.html
  Nagy kérdés persze, hogy egy olyan nemzetközi szaktekintély, akinek a tiszteletére Peter Trudgill és William Labov is eljön Magyarországra ünnepelni, hogyan viseli el Fóris Ágota dirigálását.

  • szegedi halászlé said

   Kontra már rühell Szentendréről Szegedre lejárni.
   Meg a gyűlölet közte és a Nyelvtudományi DI-t vezető Kenesei István között tovább fokozódott.
   A Károli itt van közel, gondolta a Miklós.

   • régi kolléga said

    Már a kilencvenes években próbálták Kontrát a Károlira csábítani, akkor az angol tanszékre. Kontra megjelent, végignézett a gárdán: Ludvig a nagyvalagú agyatlan kurva stb., és azt mondta, hogy IDE NEM!
    De most már nyugdíjasként örül ennek a professzori fizetésnek is.

  • Duplafizu said

   Könnyen. Fóris neki is dupla professzori fizetést adat, mint Hontinak.

   • Agáta mondd szívem said

    Nem hiszem, hogy sokáig kibírnák egymás mellett. Fóris olyan, mint egy skorpió, belemar mindenkibe, Miklós meg rohadt durva tud lenni. Ebben az esetben biztos neki lenne igaza.
    Kontra szellemi kapacitása nagyobb, mint az egész károlis bölcsészkaré, és nyugodtan hozzácsaphatjuk még a hittudományit is ballástul valamint a jogi karnak nevezett kuplerájt.

   • Demonic said

    Kontra professzor megjelenése egyértelműen azt jelenti, hogy a drága Agátánk megkapta a selyemzsinórt a rektoriból. Voltak olyan hozzászólók, akik a Nyelvtud. Intézetben dolgoztak, beosztott docensek, adjunktusok. Ők hordják le minden fenének a mi Agátánkat. Valamelyik kollégája már megszellőztette, hogy a rektoriban már az utódját keresik. Úgy tűnik, hogy Kontra professzor fogja átvenni a tanszék irányítását, így Agáta rémuralma a végéhez közeledik. Kontra nyerő tanszékvezető lenne. Agáta docens, ő viszont egy elismert nyelvész, egyetemi tanár. Nézzük meg, hogy hány egyetemi tanárt foglalkoztat a nyelvtudományi tanszék! Hontit vegyük le- ő pusztán kedvtelésből, a milliós professzori fizetését veszi fel, és a romák oktatásáról tart szemináriumot nyelvészeknek.. Kontra színt fog hozni a Nyelvtud. Intézet életébe és nagyban járul hozzá, hogy az Ágotához hasonló áltudományos kalandorok kiszoruljanak az egyetemekről.

   • MAB látogató said

    A következő héten, kedden és szerdán jön ki a MAB a Károli (úgymond) egyetemre. A bizottság találkozni fog a hallgatókkal, oktatókkal. Reméljük, Szabó messziről kerüli majd az egyetemet- az ő neve ismert az Akkreditációs Bizottságban. Remélem, a MAB tényleg vizsgálódni fog a Károlin és rájön arra, hogy milyen kóklerek dolgoznak a Károlin: Szabó, Bene, Hermann, HansÁgi, Fóris és a többi szerencsétlen.

   • Fabinytesók said

    Az a kérdés hogy a Fabiny-fivérek kerülik-e. Ha részt vesznek ebben a lezsirozott komédiában, mehetnek az erkölcsi trágyadombra Szabóval együtt.

   • Veronai Szerelmesek said

    Agáta selyemzsinórt a rektoriból? Kizárt. Hacsak nem kapta meg egyúttal Balla rektor is. Felköthetik magukat egyszerre a selyemzsinórra mint Rómeó és Júlia. 🙂

   • MAB Illetékes said

    Szabó ezerrel dolgozik a MAB-ban a háttérben. Na nem az egyetem mellett, hanem Sepsi ellen. 🙂

   • Wistmanwoodos Balla said

    Nem olyan nagyon kéne erőltetni ezt az akkrit a Balla alatt hadd bukjon bele. Segítsünk már egy kicsit Szajuznak eltávolítani a Károliról ezt az alávaló wistmanwoodos patkányt. Mert tényleg szeretné már elküldeni neki a selyemzsinórt de még nincs meg az apropó. Egy elbukott akkreditáció pont kapóra jönne. 🙂

 23. lelkipásztor said

  A Kontra család nagyszerű református família, a papa Karácsony Sándor tanítványa volt.

  • egy másik régi kolléga said

   Kontra tényleg református, de kőkemény liberális is.
   Hogy viseli el, hogy egy jobbikos fasiszta fészektől kapja a lóvét?
   Kezet tud fogni Ballával, a mocskos nácival?

   • A liberális Kontra menti meg a fasiszta Károlit? said

    Az nagy szám lesz, ha Fabiny püspök a láboperációja után besántikál a Károlira és akkreditálásra méltónak találja Kontra egyetemi tanárságával.
    Kiváncsi vagyok, mikor esik le Kontrának, hogy IDIÓTA FASISZTÁK GYÜLEKEZETÉBE KERÜLT.
    Kontra György forog a sírjában. A fiát a náci Hegedűs sógora pénzeli.
    Ennyire elborult Kontra elméje a piától, hogy már sem erkölcs, sem jó ízlés nem maradt benne?

 24. filológus said

  Nagyszerű tudós és jellemes ember a Kontra, de súlyos alkoholista.
  Emlékszem néhány kongresszusi berúgására. Akkor vagy agresszív lesz és fucking basic nyelven komminikál, az élőfába is beleköt vagy/és eldől, mint egy fa. KÓMA.

  • Agáta bukik said

   Ez nagyszerű! Akkor Kontra nem egyéb, mint egy látens alkesz, akit a szeretett Agátánk úgy zsarol az alkoholizmusával, ahogyan akar. Ágota is zsidó, ballibes. Ezért jó választás számára a Kontra. Ja, és az akkreditációhoz szükséges, hogy mind több egyetemi tanárt foglalkoztassanak. Agáta férje elintézte a terminológia akkreditálását a Hontival. A Multidiszciplináris Doktori Iskola néven futó szeánszot a MAB még nem akkreditálta. Nyilván azért is kell a Kontra, hogy az akkreditáció hamarabb megtörténjen. Jó tanszékvezető lenne belőle, ha nem lenne piás, amivel úgy zsarolható, ahogy akarják. Miért nem lehetne egy tisztességes, józan, elismert és decens professzort alkalmazni?!

   • szegedi történet said

    Csak ha nagyon gyorsan akkreditálják, és Kontrának nincs ideje rádöbbenni, hogy kőkemény liberális reformátusként azért szervezték be, hogy egy kőnácikból és idiótákból, valamint zsidó luvnyákból álló kupit akkreditáltassanak vele.

   • Fabriczius Ferenc said

    Kontra keresztapja forog a sírjában.

   • KONTRA JÖN! said

    Nem baj, jöjjön csak! Lehet, hogy alkesz, de gondoljunk bele: Szabót azzal vádolják, hogy drogot árul, HansÁgiról pedig hogy nyugtatókat szed, amire iszik… Agáta terrorja pedig az egész városban ismeretes. Nem baj, jöjjön csak! Egyrészt ellensúlyozza a Kulcsárszabók nyomulását az egyetemen, másrészt sikerül a zsidó Ágotát végképp kirakni a tanszékről. A KulcsárSzabók pedig végleg lemondtak a Károliról. Lassan új dékánt választanak az ELTÉ-n, az új dékán pedig úgy táncol, ahogy az Ernő fütyül! Most fontosabb az Ernőnek az ELTE-BTK feletti irányítás megszerzése, mint a Károli. Sunyi módon nem indult a dékáni posztért, hanem az egyik strómant indította- valószínűleg az ő befutottja lehet a dékán- mindezek ellenére a valós vezetés az övé lesz! Az ELTE-BTK-ért pedig hajlandó leszállni a Károliról.

   • grammatici certant said

    Én nem nevezném Kontrát alkesznek. Ő egy nagyszerű intellektus, kitűnő jellem, de sajnos időnként valóban sokat iszik, ez nála valami nehezen kezelhető lelki defektus ellensúlyozása.
    Ő egy értékteremtő ember, a legjobban a lustaságot, a tehetségtelenséget és az arroganciát gyűlöli, ezek hozzák ki belőle azt a tombolást, amitől a Nyelvtudományi és a szegedi angol tanszék falai repedeztek.
    Ki fogja csinálni Agátát, ebben biztos vagyok nagy fény- és hangjelenségek közepette..

   • dauerbrenner said

    KSZE strómanja csak Brenner Koloman lehet, ez a sunyi gátlástalan fickó.
    Tavaly a HA-HÁ-s rendezvények idején bezáratta a vécéket a bölcskaron, amikor a hallgatók tiltakozásul éjjel is bennmaradtak.
    Brenner szellemi horizontja a vécédeszkáig ér, igazi csatlós, aki persze hátulról is támad, mint egy jellemtelen eb.

   • KSZE workshop said

    Ne hidd hogy a Kulcsárszabók feladták a Károlit, csak most átmenetileg az ELTÉre összpontosítanak. Ha Ernő oda beülteti a strómanját, megint a Károlit fogja baszogatni. Egy telhetetlen hatalommániás. Úgy is mondhatnánk, hogy ő az egyetemi bölcsészettudományi karok Orbánja. Mert nemcsak az ELTÉt és a Károlit szállta meg, hanem Pál és bandája révén Szegedet is. De ott van a lábfeje az ajtónyílásban a Pázmányon, Miskolcon és Egerben még inkább. Igaz, Pécset Bókay keményen megvédte ellene, de ott is vannak katonái.

   • SzabóVégzete said

    Mondjuk, Orbánék nagyon melléfogtak, amikor idén kitüntették az APÓST. Ezen a sok idiótán röhögünk, akik elhiszik azt, hogy az ERNŐ a nemzeti oldalon áll. Ez totálisan hamis. Mindenhol azt szajkózza, hogy Balogh miniszter és a politika háborút vív a bölcsészet ellen- ebben azért van némi igazság. Ernő egyik legjobb barátja a Hiller István, az ő minisztersége alatt tolták be a milliárdokat az egyetemre, amiből Ernő kiépíthette saját birodalmát. Csak az a baj, hogy annak a pofátlan, idióta, sumák potrohos dögnek is jutott belőle a Károlira bőven! Abból csinosítgatták ki a Mátyás utcai 200 nm-es lakásukat (!!) illetve a zabrált református hagyatéki leltárból. Mindenki pofátlanul meggazdagodott akkor.. Az APÓS mondta, hogy kinek kellenek a milliárdok, Hillert megvezette. Ekkor költöztek be Hontiék- a vén obiugor és a félcigány, ritkÁsanszép hajú felesége a Márvány utcai luxuslakásba! A Hillert hülyének lehetett nézni, mert mindig megbízott az ERNŐBEN. Ernő egyértelműen balos.

   • Csak annyit tennék hozzá, hogy Balog Zoltán h nélkül írja a nevét, ha egy egyetemet bírálunk, tartsuk magunkat a filológiai pontossághoz.

 25. paranormal activity said

  Ötletek házi trollunknak:
  http://hvg.hu/itthon/20150423_peleusz_wallenberg?s=hk

 26. Petrőczi a pöcegödör said

  Ludvig a génhibás óriáspatkány Balatonfüreden riogatta a jóakaratú embereket és leginkább Steinbach püspököt és Praznovszky Mihályt.
  http://petroczieva.blogspot.hu/2015/04/nadasdladanytol-balatonfuredig.html
  Hogy Steinbach “irodalomértő”, te bugris picsa?
  Egy irodalomértő sugárban hány tőled,

 27. Ludvig a valag said

  Bulimiások figyelem:
  Ludvig mozgóképen
  http://petroczieva.blogspot.hu/2015/04/interju-fured-tv-ben.html

 28. orbán az undorító görény said

  A lecsúti roma családi élete
  http://vs.hu/kozelet/osszes/itt-a-piros-hol-a-piroson-jatszotta-el-orban-a-csaladi-tartalekot-0423

  • Itt a piros, hol a piros said

   Mitsem változott – most az ország pénzét játssza el brókerhaveroknál. A sajátját bezzeg Svájcban őrzi Nagy István bankár.

 29. Zsinati Illetékes said

  Kodácsy természetesen ugyanúgy tudja, mint No Para kivételével mindenki, hogy Bölcskei és Tarr lenyúlták azt a pénzt, de nagyon diplomatikusan fogalmaz: “ártatlanság vélelme”, tekintsünk el ettől a lehetőségtől, “másodlagos, hogy sikkasztás történt-e” (miközben nem az, és azért tematizálja, mert ő is így gondolja) stb. De amikor azt írja, hogy tételesen fel kellett volna sorolnia, mire költötte, még ha szabálytalanul is a pénzt Bölcskei, akkor csapdát állít neki. Bölcskei természetesen nem tudja tételesen dokumentálni, mire fordította az állami pénzt, mert akkor azonnal kiderülne, hogy magáncélra… Ha tudná, legkésőbb a zsinati önvizsgálat idején megtette volna. Ehelyett egy (újabb) szívességre kérte Kis Csongor Áront: falazzon már neki megint, mint már korábban annyiszor…

  • Judge said

   No para is tudja, hogy Bölcskei lenyúlta a 115 milliót, hiszen ez a dokumentumokból napnál világosabb. Ő egy játszmát játszik: amíg egy bíróság Bölcskeit el nem ítéli, addig ártatlan. Közben cinikusan beismeri, hogy Magyarország nem egy svéd demokrácia, nem jogállam, itt zsarolós-függelmi játékszabályok vannak. Ha ez igaz, akkor érvényes ez a pintérsándori rendőrségre és a poltpéteri ügyészségre is. Vagyis semmit nem jelent, ki van elítélve és ki nincs az ártatlanság-bűnösség szempontjából. Az ítéleteket, sőt, az eljárásokat is inkább a politika szabályozza, mintsem a jog. A hatalom fő ideológiai támasza, a református egyház képviselője ebben a rendszerben soha nem lesz elítélve, még akkor sem, ha Pintér Sándor előtt fosztana ki egy ATM-et.

 30. dunántúli igazmondó said

  Miklósi joggal veti fel, hogy hiteltelen a “hatékonyság” megígérése az egyházi finanszírozásban, amikor még egy reklámfilmet se képesek megcsinálni.
  Kidobták a pénzünket az ablakon.
  Az is hülye, aki a hazug, rabló refiseknek adja az egy százalékát!
  http://reposzt.hu/comment/6566#comment-6566

 31. Unterdog said

  “A zsinatra hárul a tanítás tiszte” – mondja Bogárdi. De engem ugyan ne tanítsanak ezek az idióta aljas állatok!
  http://www.parokia.hu/hir/mutat/6409/

 32. historiker said

  Börtönbe megy W. Gyula, pedig csak 50 milliót sikkasztott. Mennyit kap a mi büszkeségünk, Butykosunk, aki milliárdokat rabolt? És a Tarr a spicli fia, gonosz éceszgéber, és a mindenek alja Szabó?
  http://444.hu/2015/04/24/leultettek-az-egyhazmegyei-titkart/

 33. dumb and dumber said

  A röhögős papné most egy roma fiatalt mutat be ragyogó példaként, mire viheti egy cigány Orbánisztánban.
  http://reposzt.hu/blog/kutasine-molnar-boglarka/2015-04-24/roma-manna
  Az nem esett le, dundi, hogy ma van az örmény holokauszt centenáriuma?
  Akik megszakították velünk a diplomáciai kapcsolatot, amikor a ti áldott Orbánotok visszaadta Azerbajdzsánnak egy örmény baltás gyilkosát?
  Eszeteknél vagytok?
  Erkölcs, emlékezet nulla!

 34. Orbán takarodj! said

  A fasz már megint szórja a pénzünket
  http://444.hu/2015/04/24/itt-vannak-a-kerdesek-a-bevandorlasrol-amiket-a-kormany-egymilliardert-kuld-ki-onnek/

  • Hajrá Anikó! said

   Orbán felesége azt nyilatkozta egy újságnak, hogy néha a legszívesebben bizony agyoncsapná a férjét. Kedves Anikó, nagyon drukkolunk önnek néhány milliónyian Magyarországon és szerte a világon, hogy ezt miharabb véghezvigye…

 35. Guszti, a tolvaj said

  Kevés ilyen jól dokumentált lopás van, mint ez a 115 millió. Először Guszti sietős elszámolása januárban: Már el is tapsoltam a pénzt, remélem, nem akartok számlát. Aztán mikor jön az OM-től a válasz, hogy de igen, akkor a Károli rektorát zsarolja számlákért, amire nem ad pénzt. Aztán átváltja a minisztériumi utalást lészpénzre és zsebre teszi. Miért nincs még rács mögött ez a gazember? Poltpéternek magától kellett volna lecsapni rá, miután számos újságban megjelent, még a legolvasottabb napilapban, a népszabiban is.

 36. Tarajos Sül begyorsul said

  Most se hajlandók elismereni az örmény népirtás tényét
  http://www.atv.hu/belfold/20150424-a-magyar-kulugy-nem-ismeri-el-nepirtasnak-az-ormeny-tragediat

 37. zelóta said

  Minden európai kormányfő tisztelgett Jerevánban a népirtás áldozatainak emléke előtt, Putyin, Hollande stb.. Kivéve persze Magyarországot, aki Erdogán csatlósa.

 38. orbán az undorító görény said

  Orbán szórja a közpénzt Bogányi zongorákra
  http://444.hu/2015/04/24/tiz-csodazongorat-rendelt-a-magyar-kormany/

 39. ulan bátor said

  A reposztnak egy szava sincs a másfél-kétmillió meggyilkolt örmény KERESZTÉNYRE. Bayer Zsoltért szurkolnak.
  Ez az ő szellemi és erkölcsi szintjük.
  http://reposzt.hu/blog/szekely-attila/2015-04-25/akkor-ne-gyuloljunk-tovabb

 40. fideszes gyilkosok said

  Tényleg már nevezik úrnak ezeket a trágyaszagú, húgyagyú förtelmeket?
  http://nepszava.com/2015/03/velemeny/marko-beata-urak.html

 41. watch dog said

  A doktoranduszok nem hagyják magukat sárba taposni az EMMI miniszter balfasz Balog által
  http://dosz.hu/hirek/kozlemeny

  • Aki nem lép egyszerre said

   Balogot az egyetemistákra kell bízni, ki fogják csinálni. Ők tényleg tudnak tüntetni, nem úgy, mint a szerencsétlenkedő pártok. A szakbeszüntetések kiszivárgásának estéjén már tömegével vonultak a minisztérium és a parlament elé, mert ők azonnal tudnak spontán szerveződni:

   “Aki nem lép egyszerre,
   Nem lesz szakja estére.”

 42. dunantúli igazmondó said

  Köntös a semleges világnézeten rugózik és azt bizonygatja, hogy a keresztény világnézet sokféle, befogadó stb.
  http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2015-04-25/vilagnezeti-semlegessegrol
  Köntös szavait mi sem bizonyítja jobban, minthogy a reposzt írói EGYETLEN SZÓT SEM VESZTEGETTEK AZ ÖRMÉNY NÉPIRTÁS ÁLDOZATAIRA.
  másfél-kétmillió keresztény! legyilkolása titeket rohadtul nem érdekel, igaz?

 43. unortodox lelkipásztor said

  Leváltották Kocsis Mártát és Tarr Zoltánt.
  Helyes: két spicli becstelen utódja végre távozik.
  http://reformatus.hu/mutat/10788/

  • Wistman Woody said

   Viszont Gáborjáni Szabó Botondot megválasztották az Országos Református Gyűjteményi Tanács elnökévé.
   Ő volt Szabó András felső kapcsolata.
   Rajta keresztül jelentett Bölcskeinek a Károliról és a saját sógoráról, Bogárdiról.

 44. Fabiny püspök úrnak said

  Lélekben megtisztulva hallgattam püspök úr szavait ma reggel a Kossuth Rádióban a 27. zsoltár gazdag üzenetéről.
  Hadd figyelmeztessem hálám jeléül püspök urat arra ugyanennek a zsoltárnak a szavaival, hogy akikhez a héten megy akkreditációs látogatásra, azok között vannak “kegyetlen gonosztevők”, akiknek célja az Ön megfélemlítése, hogy “engemet ugyan megegyenek”. Az Úrhoz kell fohászkodni: “Ne fordítsd hát el orcád tőlem, szolgádat ne vesd el haragodban”.
  Ha helyesen dönt, püspök úr, akkor meglátja “az Úrnak felséges dicsőségét”.

 45. Idelette de Bure said

  Hogy veszed magadnak a bátorságot, hogy ilyeneket üzengess a püspök úrnak?
  Tudni fogja, mit döntsön, a te álszent manipulációd ellenére!

 46. Lázár lovag said

  A birkapásztor unokája a Rolex aranyórával, a fácánok tömeggyilkosa, a johannita lovag és református presbiter
  http://gepnarancs.hu/2015/04/lazar-janos-kituremkedik-a-szonyeg-alol/

 47. Illibsi said

  Azok, akik 2015-ben még a demokráciáról akarnak beszélgetni Orbán Viktorral, ugyanolyan nagy hibát követnek el, mint azok, akik 1938-ban még a békéről próbáltak beszélgetni Adolf Hitlerrel.

 48. Aggódó said

  A házi trollunk csak nem beteg? Már régen nyökögött valami baromságot Bölcskei és Tarr ártatlanságáról.

  • Zsinati Illetékes said

   Nem, csak mióta Tarrt leváltották a zsinati tanácsosságról, nem kap fizetést. 🙂

   • unortodox lelkipásztor said

    Bogárdi elkezdte kisöpörni Augiasz (Bölcskei-Butykos) mocskos istállóját.
    A legnagyobb mocskok lapátra kerültek.
    Nagyon helyes, így tovább!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: