Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

An old maer with cataract (Hályogos szemű vén kanca)

Posted by karoligaspar - augusztus 13, 2015

Írta: Prudens

Petrőczi Évának a RefLapban is  egyre inkább kitelik a becsülete, már ha ezt a szót nem lenne blaszfémia használni a minden szempontból gátlástalan fűzfapoetesszával kapcsolatban. Miközben könyvet jelentet meg a hályogos szeméről, amit a shirazos Ali bácsi szürkehájnak nevez, prózát írni se restell, különösen a RefLapba, ahol még a szerkesztőségnek is a tagja. Sok számból kiszorítja őt a lényegesen tehetségesebb (ez még nem bók, nullával nem szorzunk!) Bagdán Zsuzsanna, sőt még a szombathelyi papné, Köves Gyopár is. Váradi Ferencet meg egyenesen “tudós”-nak nevezik a felvezető kopfban. Ez a szó egy kicsit erős, de tényleg sokkal közelebb áll ehhez a szójelentéshez ez a fiatal ember, mint Petrőczi, aki még meg is buktatta őt a férje, Szabó András által “sikeresen” romba döntött károlis Irodalomtudományi Doktori Iskolában.

Petrőczi “költői” teljesítménye alulmúlhatatlan, már ha megengedjük, hogy firkálmányai az irodalom körébe tartozzanak. (Énszerintem rohadtul nem tartoznak oda.) Olyan mondatok, hogy Rab Zsuzsa “párolgó agapéval” várja őt a mennyországban – no igen, ezt még végiggondolni is emberpróbáló. Meg amikor azt írja Rab Zsuzsa kollégiumigazgató apjának a házáról, egy elegáns, emeletes polgárházról, hogy a templom mögött “guggol”, a pápaiak azt fontolgatták, hogy kitiltják a városból a nyomorult blaszfémiáért. (Mindkét idézet a Pápai templom című szövegből van.)

Ludvig, aki állandóan “kedves olvasóinak” üzenget, mostanában a RefLapban boldogítja őket. Persze még ha meg is jelenik, garantáltan az utolsó előtti oldalon, ahol valami tökéletesen érdektelen könyvről szólva érzeleg és dicsekszik a nemzet kiérdemesült babiloni kancája, vagy hogy egy csakugyan református és csakugyan költő szavait idézzük: “a parázna frájja”. A július 26-i számban Ludvig Száraz M. Gy. Lovak a ködben c. súlyosan  giccsgyanús könyvéről írogat . Módszere egyszerű: hosszú szövegeket idéz az írótól, aki “így vall könyvéről”, utána magából a könyvből, közben alsó tagozatos szinten felmondja annak tartalmát. Ludvignak persze eszébe jut Thomas Mann: ő is emberekről írt könyveket nemdebár. Meg a szerzőnőnek is a rokona, ahogy az Áfonyahegyi öklendezésekben állította. (Mann nyilván Ludvigon keresztül a rokona az angol királynőnek, ezt viszont a nemzeti főadóban állította magáról a fékezhetetlen agyvelejű giccsőr.) Meg “felsejlik” Hrabal alakja is a kivételes recenzesnek, sőt: “konyhai illatok” is. Mi van? Ludvig régen járt már hűtőtáskával szeretetvendégségen, megéhezett az ínycsiklandozó  potyára. A “lélek bédekkere” – így fejezi be ajánlását Ludvig. Bulimiásoknak mi is ajánljuk, akárcsak a Mátyás utcai rém egyéb firkálmányait. Diszlexiásoknak a költőnő fényképeit javasoljuk : a hatás pillanatok alatt garantáltan bekövetkezik.

Legtöbbször azonban csak a RefLap tévéműsor-mellékletében jut hely neki. (Csak nem ébredt fel a minőségérzék a RefLap szerkesztőiben?) Az augusztus 10-16-i műsorfüzetben “Bellukáról” óbégat a honi szennyirodalom koronázatlan királynője. Ludvignak szinte tévedhetetlenül biztos ízlése van: ami neki tetszik, az ótvaros giccs. Bemutatta ezt már az Áfonyahegyi..ben, mikor vallott Rosamunda Pilcher regényei iránti szenvedélyéről. Hozzátette még, hogy nyelvgyakorlás céljából olvassa németül. Ludvig, aki német anyanyelvűként pofátlankodott be a németesek államvizsgáira, gyakorlásra szorul? Aki persze koherenciát meg konzisztenciát keres Ludvignál, rossz helyen kopogtat. Ő legfeljebb konkubina volt feslett fiatalkorában, amikor mesteri “fuvolázásával” érte el, hogy Bata Imre közölje az ÉS-ben förtelmes zöngeményeit.

Dicstelen vénségében pedig Kőszegi Belláról áradozik a tévés újságban, erről a némi formakészséggel és nulla ízléssel ellátott nőről, aki a Horthy korszakban kalotaszegi varrottasba öltöztetett Jancsikkal és Juliskákkal öntötte el az óvodák falait. Ludvig még Pál apostolt sem átallja lehúzni saját mocskába, miközben ügyesen  saját hitvány személyét csempészi az ünnepelt helyére: “megrendítő bizonysága annak, hogy minden időben (még manapság is) mindeneknek mindenné kell lennünk, hogy minden módon megtarthassunk némelyeket.”

Ami annak a bizonysága, hogy Ludvig már a hamut is mamunak mondja, rohamos szellemi hanyatlása következtében pedig egy egyszerű mondatot sem képes megszerkeszteni.  “Szívből reméljük”, hogy a RefLap abbahagyja, hogy ennek a morális és intellektuális nímandnak a gagyogásával undorítsa el az igényes olvasóit. Már ha vannak ilyenek persze.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: