Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

We haven’t planned your funeral (Nem a temetésedet terveztük… In memoriam Szitár Katalin)

Posted by karoligaspar - augusztus 16, 2015

Szitar_Kati_olvas

Szerző: Lala barátja

“Nem a temetésedet terveztük a mai délutánra, Lajos” – ezt mondta Szilágyi Zsófia 2009. június 29-én a felsőőrsi temetőben Szigeti Lajos Sándor koporsójánál.

Majdnem pontosan négy évet töltöttek együtt a Pannon Egyetemen, ahova Szigeti Lajos 2005. augusztusában érkezett. Kollegiális visszaemlékezésnek tűnnek ezek a mondatok: “Nem ismerhette Szigeti Lajos Sándort, aki nem járt veszprémi egyetemi szobájában”, hiszen mindenhol otthont képes volt teremteni magának, melyek  aztán sokat elárultak a bennük lakó lelkéről.  Szilágyi megemlíti Szigeti legfontosabb tulajdonságát: pedagógiai szenvedélyét. És könnyű kézzel felskiccel egy irodalmi hasonlatot – kollégák egymás között. Az Aranysárkány szenvedő hősének felidézése viszont hirtelen brutalitással szubverzív subtextet konstruál a látszólag együttérző nekrológ alá. Novák Antal tanár úr története ugyanis minden más, csak nem egy pedagógiai hősköltemény. Novák Antalt a tanítványai üldözik a halálba, olyan kiszámított, kegyetlen biztonsággal, mintha maguk lőtték volna főbe.

A beszéd a hallgatókat a kegyetlen megfigyelő szerepébe helyezi: “látták, ahogy láttuk mi is, küzdenie önmagával, harcolni a betegségével.” A “betegség” – itt az alkoholizmus metaforája. A gyászbeszéd – melyet egy pusztán retorikai szempontú vizsgálat remekműnek is nevezhet – a briliáns manipuláció iskolapéldája. “A tanárhalál megrázó” – egyetértünk. A tanár mindig is egyedül áll az egyik oldalon, vele szemben pedig az érzéketlen vagy agresszív horda, ahogy az Aranysárkányban. Ebben az  esetben azonban hazug ez a beállítás, hiszen Szigeti tanár úrral egy másik horda állt szemben, a saját kollégáinak kegyetlen és cinikus csapata, Kovács Árpád és Veszprémbe hurcolt tanítványai. A tehetséges professzor zavarta köreiket, ambícióikat. Szilágyi utal is rá: “Lajos, te egy évek óta együtt dolgozó, egy szellemi körből kikerült oktatókból álló műhelybe kerültél.” A “szellemi kört” állítólag a regényre fókuszáló kutatói faszcináció tartotta össze és a magát Mesternek nevező Kovács Árpád személye, aki ezt a titulust az igazi Mestertől, a hátba döfött Király Gyulától orozta el. “Lajost” pedig “csak a vers érdekelte”. A leírás pontos, a magyarázat hamis: Lajost kirekesztették. A “szellemi műhely” egy kegyetlen banda eufemisztikus metaforája, akik két embert biztosan halálba kergettek: Király Gyulát és Szigeti Lajost. És talán Szitárt is, aki maga is a banda tagja volt.

Szilágyi Zsófia szavaiból mintha némi önvád is szólna: “Nem biztos, hogy megírható, miért vált egy ember útja fájdalmasan tragikussá.” A tettesek perspektívájából bizonyára kényelmetlen lenne.

Eltelt hat év, a forró nyárban megint egy tanárhalál változtatja meg a kollégák időbeosztását. Szitár Katalin agyvérzése sem a nyugodt, inspiratív munkahelyi légkör  következménye volt. És az ő rejtett, titkolt betegsége is ugyanaz volt, mint Szigeti Lajosé. Részben őt is az a horda vette körül, mint Lajost. A Szilágyi-Hermann hiéna házaspár, Hansági és apósa, akik a nagydoktoriját gáncsolták, amit Kati már tíz éve annyira ambicionált. Szilágyi megint előveheti az Aranysárkányt, most még inkább, hiszen ez Kati kedvenc könyve volt, ebből doktorált. A sárkány fenyegető alakja felette is repült, az ő háza fölött is megállt, megjelölve őt mint következőt… Kati magányos volt, mint Novák, aki egyedül sakkozott a verandán, és megverte magát. Kati valószínűleg nem sakkozott egyedül, hanem egyedül ivott. Bánatában, magányában. Nem volt már senkije. Egyetlen ember állt közel hozzá egész magányos életében, a tanár Kovács Árpád, de az utóbbi években ez a kötelék is meglazult. Halálba itta volna talán magát, ha nem előzi be a delíriumot egy agyvérzés.

Talán tudta, hogy rövid élete lesz. Sejtette, hogy a Kulcsárszabókkal szemben a harcot nem nyerheti meg. Sejtette, hogy ugyanaz lesz a sorsa, mint Nováknak: vereséget fog szenvedni, amibe belehal. Kati örökölte népe asszonyainak jóstehetségét, de ő nem tenyérből és kártyából jósolt, hanem szövegekből. Ezt persze éppen olyan misztikusan tette, mintha kártyából vagy tenyérből jövendölt volna, hiszen előrevetítéseinek semmi közük nem volt a szövegekhez. PhD értekezésében pl. levezeti Novák jövőbeli megveretését a verandán önmagával folytatott sakkpartiból. Önmagával sakkozik, tehát vereséget fog szenvedni: egyik fele legyőzi a másik felét. Hogy lesz egy győztes fele is lényének, az nem érdekelte. A verés és a vereség fixáció volt számára, ide akart mindenáron kilyukadni. Tehát Novák vereséget fog szenvedni, és nemcsak azért, mert megveri magát, hanem azért is, mert a verandán sakkozik, és a veranda főnév magában foglalja a ver igét. Hogy egy nem magyar eredetű főnév hangalakjából vezeti le egy magyar ige jelentését, nem okozott gondot számára. Akárcsak mestere, Kovács Árpád, egy Bábel tornya előtti közös nyelvet vizionált, melyben nem a konvención alapuló hangsoroknak, hanem maguknak a hangoknak van immanens jelentésük: a hangok jelentése, éppen mert immanens, minden nyelvben azonos. Talán azért ragaszkodott ehhez a mítoszhoz, mert akárcsak mestere, az oroszon kívül nem tudott idegen nyelveket. Nem volt tudatában, hogy hamis etimológiát művel. Bivaly eltökéltséggel hitt abban, amit Kovács Árpád tanított neki. Pedig eredetileg nem volt tehetségtelen. Csak félresiklott…

Kati nagyon mélyről jött, a hátrányos helyzetű kisebbségből, és nagyon magasra tört. Görcsös és látható ambíciója nehezítette a kommunikációját, népszerűtlenné tette, egykori barátait és jóakaróit is elfordította tőle. Többnek akart látszani, mint aki, ezért felvett egy szigorú, kioktató goromba pózt. De legbelül bizonytalan volt és riadt. Akárcsak az Aranysárkány Novákja. Tudta, hogy az erőszakos törtetőké a világ. Megpróbált ő is lépést tartani velük, de a Hermann-Szilágyi-Hansági stb. bandával szemben lemaradt. Ők olyanok, mint a tanárverő Liszner Vilmos. Erőszakosak és kegyetlenek. Övék a jövő. Kati megrekedt egy vidéki egyetem haldokló tanszékének élén. Innen már nem volt tovább út. Feladta…

És a Szilágyi-Hermann házaspár, Hansági, Szávay Dorottya és férje, Horváth Csaba, megint kimennek egy temetőbe, Felsőőrsre vagy máshova, és elmondják azokat a hazugságokat, amelyek felmentést adnak a tetteseknek és a gyanú árnyékát vetik az ártatlanokra. A beszéd elmondójának kezében kétélű tőrré válik a hazugságok halmaza. Szigeti Lajost nem a diákjai, hanem a kollégái kergették a halálba. Nemcsak a veszprémiek, hanem mindenekelőtt a károlisok: Szabó András, Hermann Zoltán (Szilágyi Zsófia férje) és Kulcsárszabó-Hansági Ágnes.

Ugyanezek Szitár koporsójába is verték a szögeket, noha ez már a farkascsordán belüli harc volt: kölcsönös adok-kapok. Szitár Katalint ezek nem fogják őszintén gyászolni. Inkább fellélegeznek, hogy vége. Egy ember fogja csak szívből siratni az ő Katikáját – Kovács Árpád. Gyász helyett döbbenet és rettegés lesz úrrá a temetőbe elzarándoklókon.

Az apák generációját Hansági, Hermann, Szilágyi és Szabó már lemészárolták. Temetőben nyugszanak: Szilágyi Ferenc, Bolyki János, Király Gyula és a fél nemzedékkel fiatalabb áldozatok, Györke Ildikó és Szigeti Lajos. Most már a horda körében arat a halál. Ki fogja követni Szitár Katalint ezen az úton? Kit kívánt maga mellé venni utolsó útjára? Megtudjuk nemsokára.

Közben felkerült a Pannon Egyetem honlapjára a temetés helyszíne és időpontja: Farkasrét, augusztus 25. 13.45 – A szerkesztőség

158 hozzászólás to “We haven’t planned your funeral (Nem a temetésedet terveztük… In memoriam Szitár Katalin)”

 1. Kövi Dinka said

  A reposzt átment olvasónaplóba.
  Ha valamelyik sötétagyúnak sikerült elolvasnia egy könyvet, arról okoskodik.
  http://reposzt.hu/blog/jakab-koves-gyoparka/2015-08-17/marton-tablo
  Itt pl a Dinka, aki igazi utódja a ludvignakl.

 2. veszprémi tanár said

  Navracsics professzor asszony osztja az észt, pedig jó lenne, ha beosztaná, nincs belőle neki se sok.
  http://www.uni-pannon.hu/index.php/component/jevents/icalrepeat.detail/2015/08/23/952/-/a-nyugati-diaszporaban-magyar-nyelvet-oktatok-tovabbkepzese?Itemid=1

 3. jhnnsclvn said

  Átemelte Ravasz László Baráti Kör.

 4. Sophie said

  Hogy nem volt népszerű oktató, az enyhe kifejezés: http://www.markmyprofessor.com/tanar/adatlap/15119.html

  • Számtan said

   Elgondolkoztató. Az értékelések 2013-ból valók, és színegyesek. Csak azért nem bukott meg, mert valaki nem sokkal a halála előtt adott neki egy színjelest. Ez lehetett ő maga, vagy Kovács Árpád, vagy a Kiskovács.

   • Kegyelet said

    Halottról vagy jót vagy semmit…

   • De mortuis said

    Rosszul tudod.
    De mortuis nil, nisi bene.

    Halottakról jól vagy semmit!
    Sokszor helytelenül használják: Halottakról jót vagy semmit, de a bene az jólt jelent, nem jót.
    Chilontól származtatott mondás, azon a jogfelfogási alapon, hogy a halott már nem védekezhet.

   • Vere said

    Egyesek források szerint így van helyesen: De mortuis nil, nisi vere.(Halottakról igazat vagy semmit.)

   • Veranda said

    Kati szellemében azt is mondhatnánk, hogy az igazság kegyetlen, mert “ver”. Elvégre a latin “vere” alakban is benne van a magyar “ver” ige, akárcsak a verandában. Ha Kovácsnak igaza van, és a hangoknak immanens jelentésük van, akkor Szitár Katalint az igazság is veri.

   • Szkeptikus said

    Nem biztos. A latin “vere” szót egy magyar kérdőmondatként is fel lehet fogni: “Ver-e?” A válasz vagy igen, vagy nem. Ha továbbgondoljuk a Kovács-iskola áletimológiai játékait, akkor bármely nyelvből értelmezhetjük a magyar szavakat…

   • Chilon szelleme said

    Maradjunk annyiban, hogy csak azt írjuk, ami a kegyeletbe belefér. Éppen mivel már nem tud válaszolni.

   • Eti Mo Logia said

    A szakmai kérdések szerintem beleférnek a kegyeletbe. Pláne, hogy a bírálatok nem is annyira az elhunytra, mint inkább a hamisetimológiai iskola megalapítójára, Kovács Árpádra vonatkoznak. Ő pedig még életben van.

 5. Szürke halál said

  Még a halál időzítése se sikerült neki. Egyzerre 3 gyászhír van fenn a Pannon Egyetem honlapján, ezek között az övé elsikkad: http://www.uni-pannon.hu/

  • Hortobágyi Anita said

   Milyen lélekre vall, mikor hamis nickkek mögé bújva ócsároljuk azt, aki 11 napja hunyt el 49 évesen? Mi indikálja ezt a gusztustalan”megemlékezést”? megbuktatott egy szigorlaton – talán jogosan??? – vagy épp bizonyos érdekeket vágott át, vagy éppen okosabb, tehetségesebb volt, mint az, ki már-már alkoholistának állítja őt be?

   Te mikorra időzíted, Szürke?

   Katit szerettük, követelt és tanított. Szigorú volt, de nem csokiért osztotta a jegyeket, mint prof. Kovács E.. Voltak hibái, mint mindenkinek, valóban. Nektek nincs? De a tanszéken mégis ő volt az, aki a diákok érdekeit nézve megtette, amit lehetett. Ember volt és pont.

  • Szürke halál said

   Nem ócsároltam, csak megállapítottam, hogy peche van. Mint Bernát holland hercegnek, akinek a halálát 2004-ben észre sem vette a világ, mert egy híres celeb is épp aznap halt meg halt meg, és magára terelte az egész világ figyelmét. Sajnáltam az öreget, mint ahogy sajnálom Szitár tanárnőt is. Minden halott megérdemelné az egész világ figyelmét legalább rövid ideig. Van ilyen: Szitár Katalin halálhíre egyszerre volt fenn két másik veszprémi kollégával a honlapon.

   Egyébként nem buktatott meg. De a kedvencem se volt, ez tény. Nem úgy, mint neked.

   • Hortobágyi Anita said

    Szürke, az ócsárolást a fő cikk írójának szántam, Rád kizárólag az időzítéses mondatom vonatkozott.
    Diákként nem szerettem annyira, de felnőttként az akkori dolgokat másként értékelem, és abból tanítok, amit ő átadott, megtanított nekem, s látom, hogy amit tett, legtöbbször a diákság érdekében tette.

   • Lala barátja said

    A cikk teammunka, mindenki hozzátett egy kicsit. Én nem látok benne ócsárlást, nem szántuk bántónak, ellenkezőleg. Mélyen megrendített bennünket a hír. Ha érződik, hogy egyike sem volt lelkes híve a tanárnőnek, az igaz. De a szakmai kritika nem neki, hanem a mentorának szólt, az ő képességeit dícsértük. Amit pedig magányáról és enyhe depressziójáról írtunk, azt a legközvetlenebb környezetétől hallottuk. A származás nem ócsárlás. Inkább az erőfeszítést és a megtett út rendkívüliségét szerettük volna vele kiemelni. Úgy hiszem, ez a kollektív nekrológ személyes és sokkal együttézőbb, mint a sablonszövegek, amik hírként megjelentek. Sajnáljuk, hogy ezt másképp is lehet olvasni. De az értelmezés nyilván érzelemfüggő. Sok negatív véleményt, emléket is kaptunk a tanárnő tevékenységéről, amik ráadásul igazak, ezt biztos forrásból tudjuk, de ezt kegyeletből nem tettük bele a posztba.

   • Szürke halál said

    Anita, tényleg rossz poén volt az időzítésre vonatkozó megjegyzés. Az öngyilkosok kivételével nem tudjuk, mikor ragad el bennünket a halál. Ma épp egy ismerősöm halt meg váratlanul 51 évesen. A Pannon Egyetem honlapján pedig feltűnt egy újabb halott. Már a 4. ebben a hónapban.

   • Temetetlen holtak said

    Már csak kettő van fenn közülük a honlapon, a temetetlenek. Akiket eltemettek, azokat levették…

  • Tilla said

   Anita, tudom hogy fáj neked és nehéz elfogadni, de tényleg nem ócsárolta őt itt senki. A kritika is legfeljebb Kovács Árpádnak szólt, nem Szitár tanárnőnek. Amúgy pedig nem 11 napja halt meg, hanem már majdnem 3 hete… De mélyen meg vagyunk rendülve mindnyájan, azok is, akik nem különösebben kedvelték.

   • Hortobágyi Anita said

    Kedves Tilla! Nekem nem úgy jött le, hogy nem ócsárolta senki… vagy probléma van a szövegértésemmel? 🙂 A származására nézve sem tett senki utalást? Mert ezt egyszer valaki kitalálta, hogy ő cigány…. és ha az is lenne…? És nem volt alkoholista. Egy élő emberről is elég koholt vád lenne… ő pedig már nincs velünk. Ennek tükrében mocskolódni undorító dolog. A főcikk dátumához képest halt meg 11 nappal később. De tévedtem, 10 nappal később.

    A.

  • Hajni de Beauvoir said

   Azért milyen igazságtalan, hogy Szitár tanárnőből sose lett professzor, ez a buta, idegbeteg, röhejes liba, a Kovács Eszter pedig professzornak hívathatja magát. Mire kapta ez a címet?

 6. Eltés doktorandusz said

  Akkor én most a pozitív pólust képviselem.

  Dicsérni jöttem Katit, nem temetni…

  Szitár Katalin valóban nem volt tehetségtelen. Amikor a 90-es években az ELTE doktori iskolájába jelentkezett, egy kész esszét hozott a felvételire. Egy Koszolányi-novella elemzését, úgy emlékszem, a Caliguláét, amivel teljesen levette Kenyeres professzort a lábáról. Ő akkor már a 20-as évei közepén járt, idősebb és érettebb volt nálunk, minden tekintetben felnőttebbnek látszott.

  Az a Caligula-tanulmány volt pályája legjobb írása. Utána, sajnos, már csak hanyatlott. Beállt a hangelemző tudománytalan Kovács-szektába. Ha megmaradt volna Kenyeres tanár úr tanítványának, többre vihette volna.

 7. IMO-s Hermann said

  A hamisetimológiai bak(!!!)ugrások igazi bajnoka Hermann Zoltán. Ő tkp. nem tehetségtelen és nyelveket is beszél, habár nem igazán jól, ezért billentették ki az IMO-ról. (Miután beszerezték szamo szoboj razumeetszja). Ő sokat irkál is és mindenféle trágár gondolatokkal gyanúsítja Jókai Mórt, Csokonait és legfőképpen Arany Jánost.
  Egyik emlékezetes trouvaille-a az volt Hermannak, hogy amikor a Vörös rébékben előjön egy EB (‘kutya’ jelentésű szó), akkor Arany János az orosz jabit’ ige felszólító alakjára gondolt az anyával mint céltárggyal kapcsolatban.
  Az, hogy Arany bizonyíthatóan nem tudott oroszul, Hermann szerint nem érv.
  PEDIG: akinek itt mindenről a B..SZÁS jut eszébe, az bizonyíthatóan Hermann, az EROTOMÁN ÁRTÁNY.

  • Csaba Peti said

   Hermann tanár úr részéről ez csak poén volt, percig se gondolta komolyan h b…d meg az anyádra gondolt volna Arany János. Különben is, Arany maga is azt mondta, gondolta a fene. Ő csak hülyét akart csinálni ebből a hangmagyarázó iskolából. Ez az egész egy paródia. De a lelkünkre kötötte ne mondjuk el senkinek, nehogy Kovács prof fülébe jusson, mert az ő elméletét röhögtette ki.

   • hermeneutikai lángész said

    Ezt nem mondta, hanem leirta egy könyvben, amelyet a Károli adott ki refi pén
    Ez egy undoritó, blaszfémikus idiotizmus.

   • Csaba Peti said

    Tudom, olvastam. Erre mondta hogy poénból írta, Kovács Árpád paródiájaként. Ezért mondta hogy ne szoljunk neki. Az öreg ugyanis nem vette észre hogy Hermann tanár úr hülyét csinált belőle még meg is dicsérte érte. 🙂

 8. Kovács Eszter said

  Itt van Kovács Eszter, aki a Károliról katapultált a Pannon Egyetemre. Kötözni való bolond, tudatlan idióta, becstelen. A trianonos kanjával együtt lopták el a német testvérek ádventi ajándékát.
  A hallgatók felismerték tehetségtelenségét.
  http://www.markmyprofessor.com/tanar/adatlap/15084.html

 9. grammatici certant said

  Az, hogy a hangalaknak van-e köze a jelentéshez, avagy nedves-e a víz (szó), Platon egyik beszélgetésében is szóba kerül. Abban a kontextusban is sejthető, hogy Platon sem hitt ebben, bár természetesen a beszélgetések során nem foglal állást. A másik protagonista azt az álláspontot képviseli, amit Saussure után 100 évvel a nyelvi jel önkényességének nevezünk. A szóállomány egy kis részében van motivációja a hangalaknak, a hangutánzó és a hangulatfestő szavak tartoznak ide. Ami ezen túl van, az ördögtől van – hogy mi is megengedjünk magunknak egy kis szócsavarást, persze bibliai módra.

  • ElemiLogika said

   Ha a hangalak tartalmazná a jelentést, akkor az emberiség egyetlen nyelvet beszélne. Önmagában az a tény, hogy többezer nyelv létezik, cáfolja ezt a hülyeséget.

 10. Lázár lovag said

  Lázár AVO-vá alakítja a NAV-ot, aztán mindannyian rábaszunk.
  http://nol.hu/velemeny/avos-nav-os-1557381

 11. kálomista hazugságok said

  Lehet jobb a házasságod!
  Bizonyára!
  Ha az egyik lelkész nem csinál kakukktojást a másik lelkész feleségének, mint Nagy Lajos tette a Szabó Gyuri nejével, aki azóta is nevelgeti a fattyút. És mindenki rajta röhög persze.
  http://www.parokia.hu/hir/mutat/6657/

 12. PannonGSM said

  Már fenn van a honlapon a temetés: Farkasrét, augusztus 25. 3/4 2.

 13. Oligarcha said

  Hansági legalább 7-8 éve röhögve meséli szakmai körökben, hogy a Kati a nagydoktoriját írja, de abból nem lesz semmi, mert az Ernő keresztbe fekszik a küszöbön.

  • Ágnesasszony said

   És ha az Ernő keresztbe fekszik, azon a kapun tudvalevőleg senki nem jut be. Erre szinte naponta célozgat vagy inkább fenyegetőzik vele a MENY.

   • Kaka-démikus said

    És hányszor emlegeti Nyilasyt és Kálmán C-t, akiket az APÓS személyesen nyírt ki, mert szembe mentek vele. Mindenki így jár, aki szembeszegül a Kakadémikus úrral…

   • Ágnesasszony said

    És ezt ráadásul úgy érti ez az identitászavaros kis proli, hogy aki ŐVELE szembemegy, az halál fia, mert fölnyomja az APÓSánál és az illetőnek abban a minutumban vége.

 14. Újreformátus said

  Simonfi lemondásának okára, sajnos, nem derült fény. Hegedűs Béla ugrott be helyette. Ha megtudtok valamit, írjátok meg nekünk is.

 15. Osztracizmus said

  Szilágyi Zsófia beszéde duplafenekű. De akarata ellenére feltör belőle az igazság. Az összezáró banda kiközösítette Szigeti Lajost. Mindent megtettek, hogy ne érezze otthon magát Veszprémben, ne érezze jól magát.

  • svabra said

   Igen, feltör az igazság. Ami azt mutatja, hogy Sz. Zsófia nem annyira züllött és gonosz, mint Szabó András és Balla.

   • Pszichiáter said

    Ebben én nem vagyok biztos. Lehet, hogy csak kevésbé tudja kontrollálni a tudatalattiját, mint Hansági vagy Hermann. Több nála a lapsus linguae…

 16. ApósIgazi(H)Arca said

  Le merem fogadni, hogy a bűnbanda következő áldozata Bertha Zoltán lesz..!

  • Heartattack said

   Őt sajnálnánk. Igazi bárány a farkasok közt. 5 évvel ezelőtt már nagyon közel állt a halálhoz. Többször is szívrohamot kapott, az intenzív osztályon hozták vissza az életbe. Ő pl. tényleg tisztességes, szemben a törtető Zsófia asszonnyal, aki jellemileg ugyanolyan mint Hansági, csak több köze van a szakmához.

   • ELTE nyelvészet said

    Pedig addig fognak menni, ameddig ki nem csinálják véglegesen a Zoltánt! Félig-meddig már sikerült nekik idegroncsot csinálni belőle. Bertha tényleg a Kulcsár-Szabók áldozata, a nímandok nagyon nem bírják! Manapság az intézetvezető, Papp Ágnes Klára vette a szárnyai alá. Ők ketten átlátnak a Hanságis, Hermannos, Szabós maszlagon!

   • Papági said

    Papágival Hanságiék törököt fogtak. Ugyanolyan kemény törtető, mint ők, vele nem bánnak el. Sepsitől nagy húzás volt őt megtenni intézetigazgatónak. A szerencsétlen Berthát felőrölte a horda, de Papágit nem fogják. 🙂

   • Tepsi Enci said

    Nem mellesleg a dékán is eléggé törtető teremtés. Enikő még egy cikluson át dékán akar lenni, ezért állította Hanságira, Szabóra és Fórisra a Papp Ágit. Papp lényegében Enikő szeme a tanszéken, aki ráállított mindenkit a bűnbandára. Bandi alkotói szabadságon, Petrőczi nyugdíjban. Ugyanakkor Hermann és Mészáros még ott tanít, nem is beszélve Hanságiról. Sepsi zseniális húzása volt régi barátnőjét, bizalmasát Szabó birodalmába benyomni. Berthát nagyon sajnálom. Kár, hogy kilépett az SZDSZ-ből annó és a tanítást választotta. Lehet, hogy a politikai karrier is kikészítette volna, de akkor nem kellett volna találkoznia a ‘töményalattom’ Szabóval és kutyáival.

   • Trójai Faló said

    Csak szólok, hogy Papágit Hima küldte be Tepsihez, amikor kirúgták saját maga helyett. Az anyjával, Széles Klárával jóba voltak vagy vannak is, és nyilván úgy gondolta, hogy ezzel alávághat a Kulcsárszabóknak. Papáginak épp akkor állt kifele a szekere rúdja Kolozsvárról, ahol a Balassi Intézettel kötött szerződése éppen letelt. Hima többször próbálta őt bevinni, de Szabó és a Kulcsárszabók megakadályozták. Egyszer már betette Papágit a Kommédiára Komlósi Piroskához, de Szabó fél év múlva kirúgatta. Mikor Hima Széles Klárától megtudta, hogy Tepsi és Papági csoporttársak voltak, azonnal lépett, nehogy Dánél Mona vagy valamelyik másik Kulcsárszabó csicskás kerüljön a helyére. Megsúgta Papáginak, hogy most vagy soha.

   • Van Para said

    Félelemnélküli Éhezőjátszmás! Megmondanád minek kell Himát még ebbe is belekeverni? Ez nálad már rögeszme.

   • MarciPista said

    Dehogy rögeszme. Nagyon is tudatos fúrás. Alá akarja ásni Tepsi bizalmát Papp Ágnes iránt. Készíti a helyet MarciPistánk a “doktor” anyucijának. Mert Hansági nem adta fel. Ezerrel nyomul Papp Ágnes és Tepsi helyére.

    Mert ugye tuggyukki a Félelemnélküli?

   • Június, a kegyetlen said

    Mi van berosáltatok ettől a szerencsétlen dilettánstól? Nem meritek leírni, hogy N… P…? (Nick kimoderálva – a szerkesztősg)

   • Szerkesztőség said

    Nem kifejezetten parázunk tőle, de jobb az óvatosság. Ha emlegetitek a nickjét, feljelent bennünket a google-nál az intim szférája megsértéséért és aztán legjobb esetben hetekig kussolhatunk. Vagy esetleg végleg le is tiltanak. Inkább nem kockáztatunk. N… P…. kifütyülve.

   • Btks Kolléga said

    Ez nem kacsa, hanem kivételesen igaz. A Hima szobájából elkobzott könyvek között ott voltak Széles Klára Himának dedikált könyvei és a lánya Papp Ágnes akkoriban megjelent könyve, amit Papp Ágnes személyesen dedikált Himának meleg szavakkal. Ezt magam láttam, amikor átkutatták Hima szobáját és átvittek mindent a rektoriba.

 17. Okosmezei Endre said

  Érdeklődnék, mi van a comingoutolókkal? Eddig csak 2 teológus hallgató nyilatkozott, hogy nem kommentelget a blogon és nem ad infókat. Az összes többi vajon kommentel és szivárogtat?

  • Sánta kutya said

   A két buzgó mócsing stréber, M… András és I… Áron azt is állították, hogy nem olvassák a blogot. Ebben biztos, hogy hazudtak. Ha nem olvasnák, nem találtak volna ide, nem tudták volna, hol kell nyilatkozgatni. Azon a felületen kommenteltek, amit állítólag nem ismertek. És ha ebben hazudtak, mért lennének szavahihetők másban?

   • Balla Ákos said

    Én viszont őszintén elhatárolódom a kretén és aljas wistmanwoodos Balla Pétertől, aki ezen a fórumon sűrűn szerepel és aki pechemre a névrokonom. Sajnos gyakran hiszik rólam hogy a rokona vagyok. A névrokonságról nem tehetek, az égvilágon semmi közünk egymáshoz.

    Balla Ákos vállalkozó

 18. Csaba királyfi said

  A károlisok Hidán Csabája csak egy bohóc. Aki igazi ősmagyar harcművészetet akar látni, az ne őt nézze, hanem az igai Csaba királyfit, a Guiness-rekordos Pászka Lehelt: https://www.facebook.com/lehel.paszka
  És ez a produkció: https://kuruc.info/r/49/147161/

 19. Vaszilij Blazsennij said

  Én még ismertem Szitár tanárnőt. Nem igazán szerettem az óráit, de azt nem lehet elvitatni tőle, hogy törődött a hallgatókkal, és ha segítséget kértünk tőle, igyekezett megadni. De akkoriban még nem így nézett ki. Sokkal vékonyabb volt. Nagyon megváltozott. Igazán sajnálom, hogy meghalt. Nyugodjék békében.

 20. Séd parti séta said

  Veszprémben már szörnyű volt, igaz, itt ilyen a légkör.
  Navracsics Judit is egy förtelem. Ketten együtt a sír szélére juttatták a magyar stakot.

  • Pannónia said

   A” professzor asszony” üdítő s egyben szerény személyisége, vitathatatlan szakmai kompetenciája és bámulatos általános műveltsége (ja, bocsi, ezek nem létező dolgok ) miatt szerintem nem is fogható Szitár tanárnőhöz. Szitár Katalin nem volt kifejezetten romboló és kártékony, a szakmához is értett alapjaiban, ellentétben másokkal. Létezik egyáltalán magyar szak még? Hányan járnak oda? Az alkalmazott nyelvészet szerintem már kimúlt, van ott még hallgató, vagy a holland profersszorok többen vannak a hallgatóknál? A szitu talán még létezik, dűvagy nem?

   • PannonGSM said

    A Pannon Egyetem honlapján azzal dicsekszik, hogy benne vannak a világ legjobb 2000 egyetemében, megelőzve a Szent István Egyetemet, a Közép-európai Egyetemet, a Budapesti Corvinus Egyetemet és a Miskolci Egyetemet. Biztos nem a magyar szak járult ehhez hozzá, sőt, nem is a Modern Filológia Kar Hoffmann Rózsa vejének irányításával. Ezek csak visszahúzzák Veszprémet. http://www.uni-pannon.hu/

   • Veszprémi Juli said

    Ez igaz. Navracsics sokkal rombolóbb és kártékonyabb. Pláne hogy ő még él. Ő nem is fog kihalni. Legfeljebb a szak alóla. Ebben még lehet reménykedni. 🙂

 21. fideszes kommunikáció said

  Így hazudik a Fidesz
  http://nol.hu/gazdasag/trukkozessel-szepiti-a-vasarnapi-buktat-a-kormany-1557709

 22. reposztos barmok said

  Ez a Németh megint idétlenkedik, hogy mit írjon Paskairól.
  http://reposzt.hu/blog/nemeth-tamas/2015-08-18/mit-irjak-paskairol
  “Nagyívű”, meg ökumené…?
  Nem tudod te hülye, hogy Paskai beszervezett ügynöke volt az állampártnak?
  Ahogy a Bölcskei Guszti, tudod?

 23. zsófi hóhérleányka said

  Szitár temetésén ott lesz az is, aki követni fogja őt.
  Fogadunk rá, hogy ki lesz?

  • ZSICI said

   APÓS vagy a BERTHA

  • Vodkában a vigasz said

   Kovács Árpádra senki se gondol? Szitár intim barátja volt több mint 10 éven át, sőt, mondhatni, élettársa. Eddig is napi 1 liter vodkával tartotta fenn magát. A haláleset pedig nagyon megviselte. Kénytelen lesz növelni az adagot…

  • Couple said

   Na és Szabó András? Olyan sápadt mint egy hulla. Rossz az emésztése. Ráadásul az erőszakos nimfomán felesége minden éjszaka nyüstöli…

  • Fatalista said

   A halál nem kívánságlista. Ér, akit ér. Fogadhatunk rá, de ha minket ér, sose tudjuk meg, ki nyerte a fogadást.

  • Fatalista said

   Persze, ha kívánságlista lenne, akkor szavazhatnánk, kit vigyen el előbb az ördög. Ki a legkártékonyabb figurája a magyar bölcsészettudománynak: Szabó vagy Kulcsárszabó? Melyiküktől lenne legjobb minél előbb megszabadulni?

   • A magyar Zsdanov said

    Szabó András még Kulcsárszabónál is aljasabb. Viszont befolyásánál és hatalmánál fogva Kulcsárszabó a magyar irodalom- és egyáltalán a bölcsészettudomány legkártékonyabb figurája a diszciplina egész történetét tekintve. Kártékonysága és hatalma a szovjetterror legsötétebb alakjához, Zsdanovéhoz mérhető.

   • Kaka-démikus said

    Hogy Kulcsárszabó nem aljasabb? Mosolyogva nyírja ki a barátait! Szegény Petrőczi tanárnőt is elvágta a professzorságtól kétszer is. Közben azt mondta Szabó Andrásnak, hogy mindent megtett érte.

   • Csaba Peti said

    Ha Petrőczi tanárnő professzor lenne, még most is taníthatna a Károlin. Szegény egészen belebetegedett a nyugdíjazásába. Neki úgy kell az egyetem, az ifjúság, a tevékenység, a társaság, mint a levegő. A professzori cím megvédhette volna őt Tepsi önkényuralma ellen!

 24. Joghallgató said

  ÁJK-sok, tudtok valamit Udvary Sándort elérhetőségéről? nagyon kéne vele beszélnem.

 25. ApósBűnei said

  Sajnos..Sajnos és Sajnos, az após hatalma, befolyása továbbra sem tisztázott. Az biztos, hogy önjelölt kultúrpápa, kultúrcézár ő a javából! Ő dönti el, hogy hogy az országban ki lehet professzor, ki nem. A félelmetes az, hogy más tudományterületeken már aktivizálta magát. Mint kiderült, komoly ráhatása van, hogy ki lehet pl. történész professzor- a nyelvészetről nem is beszélve. Akik az alattvalói (Hermann, Szabó, Hansági, Horváth Csaba, stb.) gátlástalanul törtetnek előre. Ugyanakkor azokat, akikre rászáll, minden lehetséges módon el akarja lehetetleníteni- Bertha, Petrőczi, Szitár Katalin. Sok olyan tehetséges oktató van az országba, aki miatta nem tud érvényesülni. Ugyanakkor elég félelmetes az a módszer, ahogy a fiát benyomta erőszakkal a tudományos körökbe. A kis kulcsár alig 40 éves, máris egyetemi professzor. A legtöbb egyetemi oktató a PhD után évekig, évtizedekig kutat, dolgozik és oktat hogy kinevezzék egyetemi tanárnak. A kis Kulcsárnak sikerült jól pozicionálnia magát- ősztől átveszi apjától a tanszékvezetőséget. Sajnos az áldozatok száma gyarapodni fog! Mindannyian tudjuk, hogy az Após és a kutyái, dögei nem fognak lenyugodni. Ki fogják üldözni az életből is azokat, akik nem illenek hozzájuk. Azok a professzorok, akik legitimálják a Kulcsár-Szabó dinasztiát (pl. TNG) elég rendesen eláshatnák magukat!

  • Fogatlan_Oroszlán said

   Mindenki tudja, hogy a fogatlan TATA mekkora kókler a tudományos életben (is)! Más tudósok, professzorok, érdemi munkát végző kutatók eredményeit koppintotta, majd pofátlanul saját kutatási eredményeinek állította be azokat! A hermeneutika alapjait Gadamer tette le, KSZE semmivel sem járult hozzá a hermeneutikához. Kulcsár debil. habil. evil. elintézte, hogy az ország több bölcsészkarán induljon kultúratudomány MA, aminek semmi gyakorlati haszna nincs! Teljesen igazad van! Saját fiacskájának akart tudományos nimbuszt kreálni, az előző tíz évben minden percét ezzel tölti! Aztán képes volt a fia magánéletébe is beleavatkozni, amikor Zolit “lebeszélte” a Menyhért Annával való házasságról. Így jött képbe a tatabányai, lakótelepi büdösszájú proli, aki a mai napig azzal tölti az idejét, hogy a férje és az apósa befolyásával üzérkedik. Közben mindent megtesz azért, hogy Papp Ágnesnek ne sikerüljön a nagydoktori, az Após már dolgozik azon, hogy miként lehet kidobatni Papp Ágnest a Károliról. Akkor aztán a többi törtetőnek (Sepsi, Agáta) és a szerencsétleneknek (Bertha, Nyilasy, stb.) befellegzett!

   • KSZEdinasztia said

    Nagyon rossz tanács volt Menyhért Annát Hanságira lecserélni. Menyhért Anna termékeny, Hansági pedig nem képes utódot szülni. Befellegzett a dinasztia-építésnek.

   • Parókás Tata said

    Ne aggódj a dinasztia miatt. Az öreg tata tudja a fiacskájáról, hogy impotens, ezért keresett egy új nőt, akinek még egy fiút nemzett. Zolira csak a tanszéket bízza, a dinasztiaépítést majd a másik fia fogja intézni, ő lesz az igazi trónörökös! 🙂

   • Régi csoporttárs said

    Papp Ágnes és Sepsi Enikő valóban csoporttársak voltak az ELTE magyar-francia szakán, de sose voltak barátnők. Papp Ágnes irodalomtörténész anyjával, Széles Klárával, és író apjával, Kolozsvári Papp Lászlóval a háta mögött mélységesen lenézte, buta falusi libának tartotta Sepsi Enikőt. Gúnyolódott rajta, becsmérlő megjegyzéseket tett rá. Még akkor is, amikor a Károlin dékán lett. Épp találkoztunk, amikor szóba hoztam neki. Még nem tudta. Így reagált szó szerint: “Az a buta liba? Mindig szürke és jelentéktelen volt. Az igaz, hogy református körökben ugrabugrált, de ez volt minden tudománya. Aztán kifeküdt magának francia ösztöndíajakat, és megtanult valahogy francául. Ráfért, mert az egyetemen még alig tudott. Mindig röhögtünk rajta, ha elkezdett makogni valahogy, amit ő franciának gondolt.”

    Ennyire voltak ők barátnők. Enikő becsületes és naiv, Kolozsvári Papp Ágnes pedig egy rafinált kis kurva, akinek gyerekjáték volt átvernie az egykori csoporttársát.

   • BGF said

    Sepsi a legnormálisabb az összes közül! Hansági nyiltan szövetkezik ellene az Ernővel annak érdekében, hogy kirúgják onnan és a MENYECSKE legyen a dékán. A menórás Agáta pedig a patkányképű Ballával szövetkezik, Sepsi ellen. Szerintem Sepsi és Kurucz átlát ezeken a nyomulásokon!

   • Őrült nők ketrece said

    Hogy Tepsi normális lenne? Attól még, hogy a pszichopata Hanságinál és Petrőczinél normálisabb, nem mondanám százasnak őt se. Raplis, hisztis, mint egy vénlány.

   • Ágnesasszony a patakban said

    Az biztos, hogy Hansági egyfolytában intrikál Tepsi és Papp Ágnes ellen, de ez várható volt. Eddig is ezt csinálta mindenki ellen. Nyilasyra ráállította a hallgatókat is, nemcsak Hermannt és Horváth Csabát. Csapdákat állított neki, félig felöltözött hallgatólányokat küldött a szobájába, aztán fényképeztette a Szabó Ervin könyvtár ablakából a szobáját. Még a saját szövetségeseit is fúrja. Hermannt “jobbhíjánszövetséges”-nek nevezi és pletykál a nőügyeiről, hogy melyik hallgatólány fenekét tapogatja, mert nem fekszik le vele a felesége. Benével előbb szövetkezik, aztán szétküldi mindenfelé a magánleveleit, amelyekben Bene önjelölt Machiavelliként intrikál Tüskés és a saját nagybátyja ellen. Szabóval összefogva nyomul, aztán Petrőczi professzori kinevezését fúrja meg, végül magát, Szabót. Az is bolond, aki ebben a sötét, frusztrált, kielégületlen némberben bízik.

   • DMREK said

    Nemcsak Tepsi és Kuruc lát át Hansági és Fóris nyomulásán, hanem Szabó püspök is. Nem véletlen, hogy Tepsi elég sikeresen környékezte meg abból a célból, hogy maradhasson még dékán. Inkább egy becsületes magyar református, mint egy intrikus félzsidó (MENY) vagy egy menórás egész!

   • Btks Kolléga said

    Nagyon úgy néz ki, hogy Szabó püspök egyelőre nem sietteti Tepsi menesztését. Nem ezt vártuk tőle…

   • Tepsi titka said

    Tepsi szívélyes viszonyt ápol Szabó püspökkel, ami mindenkit meglepett. Nem tudni, mivel vette le a lábáról Tepsi Szabó Istvánt, mert ő nem az a szoknyapecér típus, mint Bölcskei. Merthogy Bölcskeit mivel vette le, az sejthető…

   • Püspöki Hivatal said

    Nem arról van szó, amire gondoltok. Valóban szívélyes a viszony Szajuz és Tepsi között, de ez nem jelenti azt, hogy flörtölnek egymással. Szajuz még gondolatban is hű a feleségéhez és különben sem az esete ez a tenyerestalpas.

 26. Özönvíz said

  Annyi eső esett Budapesten, hogy állítólag Habony Árpád is motorcsónakkal gázolta a nyugdíjasokat, Hosszú Katinka a Nagykörúton tartotta az edzését, Szijjártó Péter egy családi összefogással vásárolt yachttal érkezett a parlamenti parkolóba, Vajna Timi pedig sellőnek öltözve, egy különleges, gyémántokkal kirakott gumimatracon szelfizett az Istenhegyi úton. A Belügyminisztérium egyébként azt üzeni a magyar állampolgároknak, hogy aggodalomra semmi ok, csak ússzanak tovább szépen, csendben.

 27. Szent István ünnepe said

  Riport Augusztus 20-ról:

  A forradalom érdeklődés hiányában elmaradt, de a tűzijáték meg lett tartva. Az (ál)ellenzék egyszerűen eltűnt. A reggeli zászlófelvonáson volt egy mosolytalan Áder, egy Kövér nevezetű bunkó és egy pocakos Hende, ezúttal lekupakolt távcső és közpénzen finanszírozott szolgálati ribanc nélkül. Volt továbbá egy kis ijesztgetés a migránsokkal és némi demagóg pátosz. Barack Obama az amerikai nép nevében úgy fejezte ki jókívánságait, hogy az felért egy sárgalappal. Az ex III/III-as hóbagolyról kiderült, hogy nem túlzottan kedveli a feketéket, Semjén Zsolt pedig kertitörpe-szerű kicsiny Szent Istvánokról álmodott. De ezúttal legalább nem ült lovon az álkeresztény seggnyaló. Közben a legendás nyóckerben Kocsis Máté vezényletével fideszes és nem fideszes gyökerek pofozkodtak, amúgy hazafiasan. Az egészből talán a barackos buboréktorta lett volna a legjobb, ám végül kiderült, hogy abban sincsen cukor… Kilátástalan ború, utánunk a vízözön hangulat és vasfüggöny. Szent István pedig búsan forog a sírjában a méltatlan utódok láttán.

  • Nyaligátorverseny said

   És megrendezték a szokásos díjátadó versenyeket is, aminek az a lényege, hogy ki tud nagyobbat nyalni és hazavinni a Hamis díjakat.

  • Van mit ünnepelni said

   Tegnap este, néhány percre hazug, talmi fények lobbantak Budapest felett…azután mély sötétség lett újra. Nemcsak az égbolton, de persze a fejekben is. Az ostoba, alázatos alattvalók fejeiben, akik tegnap este engedelmesen ünnepeltek együtt, új, méltatlan uraikkal. Ünnepelték az orbáni diktatúrát, a nyomort, a gyűlölködést és a gátlástalan politikusbűnözőket. Ünnepelték az egymillió egykori magyart, aki már külföldre menekült. Ünnepelték a szétszakított családokat, a megalázott közmunkásokat, az elárult nyugdíjasokat és rokkantakat. Ünnepelték a 3 millió koldus és a százezernyi éhező gyermek hazáját. Ünnepelték az újjáéledő horthyzmust és az álkeresztény demagógiát. Ünnepelték a korrupciót, a csúcson lévő államadósságot és a kilátástalan leszakadást Európától. Felesleges és furcsa ünnep volt ez ismét…

 28. Chirurgie said

  Magyarországi sebészek megállapították, hogy az ideális pácienseik a politikusok. Hiszen nincs szívük, nincs gerincük, nincs agyuk, a pofájukon található bőr pedig minden fizikai és kémiai hatást simán kibír, ezért könnyen operálhatóak. Ráadásul két fontos szervük, a fejük és a seggük minden különösebb gond nélkül felcserélhető…

 29. Tepsi dékánsága said

  Se Ballának, se Tepsinek nincs esze ágában sem felállni a rektori ill. dékáni székből. Szajuz csak ímmel-ámmal keresi a lehetőséget Balla valagba rúgására, Tepsiére pedig még úgy se. Mintha félne belenyúlni abba a darázsfészekbe, ami a Károli bölcsészkara. Egyáltalán, mintha átvette volna elődje irtózatát az egyetemi ügyektől.

  • Nyugdíjas püspök said

   Szajuz enerváltsága csalódást keltett a híveiben is. 12 évvel ezelőtt, amikor először lett fenntartó, akkora elánnal és harci kedvvel vetette bele magát az egyetemi ügyekbe, hogy az ellenfeleit elrettentette, híveit pedig megerősítette az alkalmasságáról. Most pedig mintha nyugdíjas állásnak tekintené hivatalát. Örül a győzelmének, ül a babérjain és nem csinál semmit.

   • Stair play said

    Úgy kellene elsöpörnie a Balla-Tepsi párost, ahogy 12 évvel ezelőtt a Raffay-Kovács Eszter párossal tette. De már nincs benne erő.

   • Régi seprű said

    Tepsi régi seprű, de még jól söpör. Mér kéne kidobni? Egész jól féken tartja a Kulcsárszabó hordát. Szajuznak is jobb, ha nem neki kell küszködni velük, hanem rábízhatja ezt a söpredéket Tepsire és segédjére, Papágira.

   • Tiszántúli said

    Szajuz szerintem tanult Bölcskeitől. Mi a tanulság? A Károlit le kell szarni egy püspöknek és mellesleg lehúzni. Ennyi.

   • Bishop's chess said

    Az előbbit már teljesítette 🙂

   • DMREK said

    Az utóbbit reméljük sose fogja. Szabó püspök csak külömb a besugo, kurvázó, tolvaj, rabló Bölcskeinél!

 30. Ne fogjunk mindent Hanságira! said

  A túl sok munka növeli a gutaütés kockázatát – derült ki egy nemzetközi elemzésből, amely 25 hasonló tudományos tanulmányt foglalt össze. Lényegesen nagyobb eséllyel kapnak gutaütést azok, akik sokat dolgoznak.

  • Sztahanovista said

   Olyan túl sokat nem dolgozott Szitár. Egy olyan szakon, ahol lézengtek a hallgatók, nem volt annyi munka…

  • Antonovszkije Jabloki said

   Ráfogni??? Erre a némberre nem lehet semmit ráfogni, hiszen mindent elkövetett. Nagyon sokszor elmondta, ki mindenkiből nem lesz nagydoktor. Szitár tanárnő köztük volt. Gúnyosan röhögve mesélte, hogy a tanárnő írja a nagydoktoriját, és hogy ez fölösleges időpocsékolás.

 31. Szabó az álszent said

  Az aljadék Szabó képes volt megemlékezni Szitár Katalin halálálról a Facebook oldalán. Persze, a rá jellemző stílusban: érzelmektől mentesen, csupán a halálhírt osztotta meg, semmilyen kommentárt nem fűzött hozzá. Azt azonban elfelejtette megosztani, hogy ŐK, a fogadott családdal (Kulcsárszabókkal és a talpnyalókkal) tehetnek arról, hogy Kati ilyen fiatalon elhalálozott. Éveken keresztül mérgezték a mindennapjait, teljesen ellehetetlenítették a szakmában, végül egy vidéki egyetem picike tanszékére száműzték, távol a pesti lehetőségektől, értelmiségi köröktől. Kati végül saját magát emésztette fel. Még Kovács Árpád sem tudott neki segíteni! Eközben az Ernő minden alkalmat megragadott arra, hogy Katalint lejárassa a pesti körökben. Mi volt Katalin bűne?! Csupán annyi, hogy nem volt hajlandó feladni önmagát, nem volt hajlandó asszisztálni a Kulcsár-Szabók kisded játékaihoz. Végül -Bene szavaival élve: családon belül- iktatták ki, járultak hozzá halálához! Kati az utolsó heteiben, hónapjaiban már-már a depresszió tüneteit produkálta. Érezte, hogy több van benne, de azt is tudta, hogy az Ernő és talpnyalói ellen nem győzhet.. Legyen neked könnyű a föld, Kati! A gyilkosoknak üzenem, hogy ne aludjanak esténként nyugodt szívvel! Ez a bűnbanda sok embert tett a gödörbe. Remélem, hogy a halál ŐKET kezdi ritkítani!

  • Dritter im Bunde said

   Szitár jóval többet tett annál, hogy nem asszisztált a Kulcsár-Szabók kisded játékaihoz. Súlyos, főbenjáró bűnt követett el: szövetkezett az ősellenséggel, Nyilasyval. Együtt harcoltak a Kulcsár-Szabók rémuralma ellen. Ezért nem tudott még Kovács Árpád sem segíteni, mer ő is faramuci helyzetbe került: Szitáron keresztül összebarátkozott Nyilasyval, suttyomban erősítette őt az Ernővel szemben.

   • Long Life said

    Ne reménykedj! A gonoszság a hosszú élet titka. A Kulcsárszabók és Szabó András sokáig fognak élni, amit kívánok is nekik. Nehogy már a halálba meneküljenek a felelősség elől.

  • Szabó örök... said

   Én se hiszem, hogy Szabó őszintén gyászolná Szitárt. Szitár és Dobolán voltak Györke Ildikó dékán leghűségesebb szövetségesei a Szabó András elleni harcban. Később Györke egykori helyettese, Kesselheim Isabella is csatlakozott hozzájuk. És mi lett velük? Szitárt átfúrták Veszprémbe, Dobolánt kirúgta Szabó, Kesselheimet Czeglédy Anita és Tepsi közös erővel rúgták ki, Szitár pedig meg is halt. Mondta itt valaki, hogy a gonoszság a hosszú élet titka. Szabó még sokáig élni fog…

   • szabó a gyilkos fasiszta said

    Dobolánt azért fúrta Szabó, mert Horváth Iván tanítványa volt, ő szerezte be a tanszékre.
    Szabó halálosan gyűlöli Horváth Ivánt, a tehetségtelen impotens gyűlöletével.
    Szabónak már évtizedek óta nem áll fel, Ivánnak meg most született egy házasságon kívüli gyereke a szeretőjétől.
    Mindenki örül neki, még a hivatalos feleség is.

   • Artemisz istennő ajándéka said

    Nagy öröm egy gyerek. Iván részéről az életerő, egészség és férfiasság bizonyítéka. Sok örömet kívánunk az egész családnak!

  • Szabó a sátán said

   A depresszió akkor tört ki rajta először, amikor Györke halála után Szabó megfúrta a docensi kinevezését. Gúnyosan röhögve azt mondta a Kari Tanácson, hogy Szitár adjunktus, és az is marad még jó sokáig. Nemcsak Hansági, hanem az akkor még csak félállású Hermann is be kell hogy előzze őt. Ekkor kezdett el Kati az evésbe menekülni…

   • PannonGSM said

    Az evési mánia már a depresszió tünete volt. 2005-ben már elhízva érkezett Veszprémbe, ami egy bölcsész számára temető …

   • IMO-s Mó(d)szerek said

    Hermann fúrta a legjobban. Ő át akart kerülni Veszprémből főállásba a Károlira, és azt akarta, hogy cseréljék ki Szitárral. Ő legyen a Károlin főállásban és Veszprémben félállásban, Szitár pedig fordítva, Veszprémben főállásban és a Károlin előbb félállásban, aztán sehogy. És Hermann elkezdett dolgozni a saját károlis főűllásán Szitár ellenében…

   • Gogol said

    Arról nem is beszélve, hogy a KulcsárSzabók az utolsó percig dolgoztak a tönkretételén. Kati jobb sorsot érdemelt volna. Nem kellett volna kiállnia a kétszínű Nyilasyért, aki bizonyos helyzetben képes volt leállni Szabóval a saját professzori kinevezéséért. Szóval Szitár aljas és kétszínű embereknek hitt. Meg is lett az eredménye!!

   • Szabó-Nyilasy paktum said

    Hát éppen ez az. Változtak az érdekviszonyok, és változott a szövetségi felállás is. Amikor Petrőczi professzori kinevezését elvágta Kulcsár-Szabó, Nyilasy elérkezettnek látta az időt, hogy lepaktáljon Szabóval Kulcsárszabó ellen, a saját és Petrőczi professzorságáért. Ebbe a szövetségbe Szitárt nem vették be, Nyilasy cserbenhagyta, elárulta őt.

 32. Tisztikereszt said

  A Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Szentmártoni Szabó Géza, Szabó András volt kollégiumi szobatársa, a Károli Régi Magyar Tanszékének egykori oktatója, akit Szabó András szakmai irigységből és féltékenységből kifúrt a Károliról akkor, mikor dékán- és rektorhelyettes lett. Szívből gratulálunk a tanár úrnak, aki ezúttal is bizonyította, hogy sokkal jobb, mint a frusztrál és irigy Szabó András!

  • Kakukk Évi said

   Nemcsak szakmai féltékenységből, hanem igaziból fúrta őt ki a Ludvig miatt. Rájött, hogy Ludvig összefeküdt a Gézával és az Évike nem tőle való, hanem a jóbarát csinálta.

   • Szabó Géza a leghatározottabban tagadja, hogy összefeküdt volna Petrőczivel. Csakugyan, neki van ízlése.

   • Mr. Alcohol said

    Nem vitatjuk, hogy Szabó Gézának van ízlése, de ha Petrőczi leitatta, az ízlés fékje nem működik. Petrőczinek szerencséje volt. Legalább az Évinek emberszabású apja lett.

   • Kakukk a fejed! said

    Má mér lenne Kakukk az Évi? Ő is igazi Szabó az igazi apja után. 🙂

   • Petrőczi, a magyar líra Uhrin Benedeke said

    Nézzétek meg az Évit! Agyatlan p..a, mint az anyja, húsz éves korában egyszer 16 (!!!!) bundát kérincsélt ki a holland testvérektől. A Corvinusról kibukott, a Károlin végzett. Ezzel szemben legalább távolról emberformája van.Én nem állítom, hogy a Gézától van, de hogy nem a szabótól, arra mérget vennék.
    Ludvig már hasasan vetette el magát a hencidai görénnyel.
    Ifj. Szabó András viszont a görény szabónak a klónja. Még pikkelysömöre is van a tetűnek.

 33. Petrőczi, a magyar líra Uhrin Benedeke said

  Ludvig már nem posztolt régen semmit az okádék blogján.
  Csak nem jött meg az ízlése?

 34. Veszprémi Juli said

  Egyébként ez a legjobb nekrológ, amit Szitár tanárnőről olvastam. Egyszerre távolságtartó és együttérző. És nagyon személyes. Nem úgy, mint az itt-ott megjelent semmitmondó közhelyes gyászhírek, hogy “pótolhatatlan veszteség” stb. Senki se pótolhatatlan. Már egymást tapossák az utódjelöltekok az intézetvezetői székért.

  • Veszprém Casting said

   Én is ezt gondolom. Valaki olyan írta, aki közelről ismerte Katit. És nem írt a negatív dolgokról. Pl. amikor Kovács Árpáddal együtt megfenyegették Szigeti Lajost. Hogy ne jöjjön Veszprémbe. Majd amikor mégis idejött, akkor azt mondták neki, húzza meg magát, ne akarjon ott szerepelni, vezető lenni, egyáltalán ne akarjon semmit. Ne legyenek ambíciói, mert a szerepek már ki vannak osztva.

   • Lala barátja said

    Én nem egészen így tudom. Lala nekem azt mondta, hogy Kovács egyedül vonta kérdőre, hogy mit keres itt, és egyedül fenyegette meg. A többiek, elsősorban Kiskovács csak ellenségesek és undokok voltak vele. Szitár nem jobban, mint Szilágyi Zsófia. Ezt a temetési beszédében lényegében be is ismerte. Lala sokkal jobban szenvedett attól a közegtől, mint Szitár, aki részben maga is alakította, és messzemenően képviselte mindkét Kovács érdekeit. Elsősorban őket gyengíti a halála. A többiek megszabadultak egy vetélytárstól. Szerintem így fogják fel…

   • Secretary said

    Az sincs benne a nekrológban, amit itt a Károlin művelt a szerencsétlen, gyengeelméjű és idegbeteg magyaros titkárnővel, Á… H…val. Nem létező leveleket iktattatott vele. Az iktatókönyv tele volt Szitár által a kollégáknak elküldött állítólagos levelekkel, amelyekből nem volt példány az irattárba. Mikor az ütődött titkárnőt kérdőre vonták, kiderült, hogy ezek a levelek meg se lettek írva, Szitár Katalin egyszerűen gyűjtötte az iktatószámokat, hogy majd alkalomadtán a helyzettől függően gyárt hozzájuk leveleket. Ez még Szabó András okirathamisításait is felülmúlja, mégse lett következménye. És most ne jöjjön Anita azzal, hogy ez rágalom, mert annyira tény, hogy Á… H…-t emiatt rúgták ki a Magyar Tanszékről. És azzal se, hogy már meghalt, nem tud ez ellen védekezni, mert amíg élt és fegyelmi tárgyalásra megidézték iktatószám lopás miatt, akkor se tudott.

   • De mortuis said

    Halottról vagy jót, vagy az igazat…
    Lehet, hogy a cigány származás és az alkoholizmus pletyka. De az iktatószámlopás igaz

   • Humanum nihil said

    Ő is csak ember volt, tehát nem tökéletes. Viszont nem volt seggnyaló. És ez nem semmi ennyi nyaligátorbajnok között!

   • Séd parti séta said

    Veszprémben Sz. is része volt annak a szörnyű szellemnek, ami miatt a hallgatók elmentek. MEGALÁZTA ŐKET – tőlük tudom.

   • régi kolléga said

    Á.H., a szerencsétlen titkárnő nem tudott senkinek nemet mondani. Amikor a dolog kiderült, őt áthelyezték a történelem tanszékre, a kedves borász mellé. Direkt örült, hogy megszabadult Szabótól, Petrőczitől, Hanságitól meg a többi dögésztől.

   • Tilla said

    Nekem Szigeti prof volt a kedvencem. Az egész Kovács banda bojkottálta őt Kiskováccsal az élen, de Szitár Katalin és Szilágyi Zsófia se maradt le sokkal tőle. Teljes mértékben igaz, amit Casting állít.

 35. Myrtuszvirág said

  Az nem igaz, hogy a “szerencsétlen” titkárnő “senkinek nem tudott nemet mondani”. Szitár tanárnőnek nem tudott. A hallgatóknak bezzeg tudott. Lefüggönyözte az iroda ajtaját, és bezárta az ajtót, mert fájt a feje. Végigfeküdt az irodában összetolt székeken munkaidőben, mert állítólag megfájdult a feje. Nemcsak ütődött volt, hanem lusta is.

  • Volt hallgató said

   Azt elhiszem, hogy Á.H., a dilis titkárnő nem mert Szitár tanárnőnek ellenmondani. Rettegett tőle. De nemcsak ő érezte magát terrorizálva Szitár tanárnő által, hanem pl Bertha tanár úr is. Valahányszor Szitár tanár nő megjelent ugyanabban a helyiségben, Bertha fölpattant a székról mint egy kisdiák, ha meglátja az osztáéyfőnökét. Valósággal haptákban állt előtte…

  • Historiker said

   Á.H-val a történelem tanszéken nem volt panasz. Rendesen elvégezte a munkáját, az is előfordult, hogy nem ordította le a hallgató fejét, és nekem pl. konkrétan még segített is, pedig nem volt kötelessége.

   • Arany Köpés said

    Én is bírtam őt. Volt egy veleszületett humora, amiről alighanem nem is tudott. Hülyére röhögtem magam a beszólásainn.

  • Boroshordó said

   Igen, mert a borász tudott vele bánni. Nem azonnal, de pár hét után megtalálta vele a hangot. És attól kezdve tényleg tűrhetőbben működött.

  • régi magyaros said

   Berthát nagyon régen ismerem, mindig tikkelt. Már akkor, amikor 90-ben az SZDSZ képviselőjeként bejutott a parlamentbe. Egy ilyen MIÉP-es gondolkodású hülye!

   • Döntsd el mit akarsz ráfogni said

    Most akkor miépes vagy szadeszes? Mer nagyon nem mindegy.

   • Igaza van régi magyarosnak!
    Milyen alapon vonod kétségbe a tisztességét?
    Milyen alapon vélelmezed róla, hogy HAZUDIK???
    Most feltette a bizonyítékot, olvasd el!
    Az olyan felszínes szellemeskedés, hogy “nem mindegy”, szadesz vagy miép, NEM ILLIK A BLOGRA.
    Színvonaltalan.
    Hs még egyszer ilyet írsz, kitiltunk!

   • régi magyaros said

    Nem fogok én rá semmit!
    Kikérem magamnak ezt a hangot!!!
    Tény, dokumentumok igazolják, hogy Bertha a tagja volt az első ciklusban a SZDSZ frakciónak. Aztán kilépett és függetlenként ökörködött. Nagy Csurka rajongó volt.
    Személyesen megkérdeztem tőle, hogy biztosan jó pártba lépett be annak idején?
    Erre zavarba jött, és azt mondta, hogy Debrecenben másnak látszott a szadesz.

   • régi magyaros said

    Még egyszer visszautasítom, hogy “rá akarnék fogni” Berthára bármit is.
    El lehet olvasni, íme:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Bertha_Zolt%C3%A1n

   • Döntsd el mit akarsz ráfogni said

    Régi Magyarosnak: Mindenki tudja, hogy szadeszes volt, azt fölösleges dokumentálnod. A MIÉP-közeliséget viszont csak te állítod, sehol sem dokumentálod. Na ez a ráfogás. Berthát tisztességesnek tartom, és elhiszem neki, hogy Debrecenből másnak látszott a szadesz. A 90-es években az egész országból nézve másnak látszott. Dokumentáld a miépességét, vagy rajtad marad a rágalmazás.

    Károligáspárnak: Túl nagy vehemenciával védelmezed Régi Magyarost. Csak nem ismered személyesen? Ellentmondás leleplezése miatt kitiltani valakit, miközben a trágárságot engeditek – ez a színvonaltalan. Ráadásul politikai jellegű vita miatt. Tudtommal ez nem politikai blog. Bertha becsületét továbbra is megvédem.

   • Június a kegyetlen said

    Szerintem Régi magyarost kellene kitiltani. Ő használta azt a szót egy köztiszteletben álló és alapvetően tisztességes emberrel kapcsolatban, hogy “hülye”. Lehülyézni valakit, mert politikailag másképp gondolkodik, színvonaltalan.

 36. régi kolléga said

  Bertha nyíltan beszélt a kollégái előtt arról, mennyire tiszteli Csurkát és Hegedűs püspököt és a politikai nézeteiket. Egy dologban nem értett egyet Csurkával: Antall József megítélésében.
  Hegedűs püspök fia pedig MIÉP alelnök volt, ez tény. A Hegedűs család a MIÉP-ből átzsilipelt a Jobbikhoz, ez is érthető, potens politikai pártot választottak egy gyakorlatilag kipusztuló helyett.
  Bertha egy árvalányhajas magyarkodó, ebben őszintén hisz.
  Bertha nem becstelen, csak egy kicsit flúgos és gyerekkora óta tikkel.
  Petrőczi szerint – akinek mindenkiről volt egy rossz szava – öreg szülők gyereke, azért.

  • Btks Kolléga said

   Valamit mondania kellett, ha meg akart kapaszkodni Hegedűsék egyetemén a szadeszes múlt után. A debreceniek nem engedték be az ottani egyetemre, állás pedig neki is kellett és még kell is.

   • Nyugdíjas Don Juan said

    Ezzel Nyilasy is így van, mert még csak Csábítóként nyugdíjas, oktatóként még nem. Havi jövedelemre neki is szüksége van, így aztán állnia kell a sarat egyedül, szövetségesek nélkül is, mert szövetségest nemigen talál. Papp Ágnes az anyjával való régi barátság ellenére ugyanúgy utálja őt, mint Hansági. Sorstársak Berthával, de nemigen szövetségesek. Bertha nem szereti se a harcot, se az összeesküvősdit, szemben Nyilasyval.

 37. régi kolléga said

  Hát igen, nem lehet neki könnyű. De senkinek se az ebben a kígyófészekben.

 38. Okamoto Mari said

  Egyébként megdicsérték a japán nagyszótárt, Vihar Juditot és a kollégáit. Ez egy szép teljesítmény. Ehhez senkinek nincs egy jó szava se?

  • Nishimura said

   A japánosok nem érdekelnek a Károlin senkit. Nem intrikálnak, a hatalmi harcokba nem szólnak bele, viszont termelnek egy csomó pénzt, amit lenyúlnak tőlük, de ők nem tiltakoznak, mint Kapa az ÁJK pénze miatt anno. Elég nekik, hogy élni hagyják őket és hogy a hallgatók közt nagyon nélpszerűek. Egy igazán jó szak, amit ez a mocskos egyetem meg se érdemel.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: