Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Fairy tale about Petrőczi (Szürkehaj, fehérmáj, csupaháj…)

Posted by karoligaspar - december 30, 2015

Szürkeháj, fehérmáj

Szürkeháj, fehérmáj

Szürkehaj, csupaháj

Szürkehaj, csupaháj

Írta: Nausea

Ha a Grimm-testvérek ma élnének, a Petrőczi-fenomán bizonyára új népmesére ihletné őket. De a Reformátusok Lapjánál nincsenek fantáziával megáldott kreatív szerkesztők: nem látják meg a kiapadhatatlan nevettető potenciált az önjelölt poetesszában. Csakis ez lehet az oka Petrőczi mostanság látványos mellőzésének. Új és fiatal szerzőknek adnak helyette teret, akik némelyike látszólag jobban ír Ludvignál – ami még önmagában nem dícséret -, de egyikük sem képes megmozgatni az olvasó nevetőizmait. Még szerencse, hogy kényszerből, a legnagyobb kéziratínség idején mégis ráfanyalodnak, igaz, leplezetlen undorral és utálkozással. Így történhetett, hogy a karácsonyi dupla számban két írást, a tévéműsor mellékletében pedig újabb egyet közöltek a már csaknem teljesen feledésbe merült exhibicionista dilettánstól. Pompás anyag az idei szilveszteri kabaréhoz!

A 18. oldalon olvasható Szenci Molnár Albert Szótárának karácsonyi címszavai címmel az a kompendium, amely maga az utóhasznosítás utóhasznosítása. Ludvig férje, Szabó András egy Tolnai Gábor-féle szemináriumra írt dolgozatát tupírozta fel akadémiai doktori értekezéssé, az MTA és a bizottságban részt vevők örök szégyene, hogy ezt a siralmas fércművet méltónak találták, hogy általa a mélységesen műveletlen és tudatlan Szabó András megkapja az MTA doktora fokozatot. Szabó ennek során úgy közölte a latin eredeti fordítását, hogy eltulajdonította szerzőtársa részét, s nem tett említést a többi közreműködőről sem.

Ludvig, a potya nagy kedvelője rávetette magát Szenci gusztustalan tetemére és abból firkál úgynevezett könyveiben és cikkeiben. Most mindenekelőtt Szenci “szeretetre méltó személyiségéről” hablatyol. Miért vonzódik Ludvig Szencihez? Tényleg van köztük két fontos közös vonás. Az egyik a fékezhetetlen nemi vágy. Szenci őrjöngő maszturbációs rohamokba esik azután, hogy az üvegesmester nem akarja hozzáadni a lányát. Ludvig szegedi kollégista korában valósággal megerőszakolta a kollégista fiúkat, s terjesztette közöttük a kankót és egyéb undorító nemi betegségeket.

A másik közös vonás a potyakedvelés. Szenci ingyen étkezik egy nőnél, s mikor reménytelenül eladósodik nála, egyszerűen feleségül veszi. Ludvig, a nyóckeres turkálók törzsvendége és a szeretetvendégséges asztalok arcátlan fosztogatója ezt még tovább fejlesztette. Éva lánya is hasonlít rá: egyszer 16 (!!!!) bundával tért vissza Hollandiából, így sikerült megcsapolnia a holland testvérek adakozó kedvét. Ludvig maga is viselte őket, úgy nézett ki bennük, mint egy vedlettszőrű, hájas óriáspatkány.

Ludvig ezúttal  Szenci magyar-latin szótárát veszi kézbe, s állapítja meg nagy álmélkodással, hogy decembert Krisztus havának nevezik. Közben bőségesen idézget latinul, hiszen tudjuk, ő maga mondta, a latinizmus az egyike ama “számtalan nyelveknek”, melyeket ért, s melyekből fordít. Ezek után összefoglalja a tanulságot, s megköszöni – a mi nevünkben is, ki az ördög kérte meg erre? – Szencinek meg másoknak, hogy “pásztorolják, gondozzák, ünnepi fénybe öltöztetik el-elszürkülő lelkünket”.  Az ótvaros giccsnek ez a csimborasszója azonban még mindig nem elég: Ludvig fokozni is képes Kis karácsonyi képtanulmány című szósalátájában. Most a képzőművészetbe rondít bele a sokoldalúan műveletlen némber, ifj. Lucas Cranachot tapogatja össze meztelen csiga testnedveivel. Ismét üzen nekünk, imígyen: “Ha ezt megszívleljük, akkor már nyugodtan örülhetünk a kép középpontjában sugárzó Kisdednek, s játékos angyalok kezében lengedező, bizakodást és beteljesülő ígéreteket hordozó üzenetének!”

Az olvasó itt akár el is szaladhat hányni, de már most jelezzük, ne örüljünk korán, Ludvig, a magyar irodalom női Terminátora visszatér, a RefLap tévés mellékletében.  Ezúttal egy lektűrírónő a rendkívül eredeti, Hullámok a tengeren címet viselő könyvecskéjéről firkál érezhető rokonszenvvel, felidézve a gigantikus giccsfilm fő pillanatait is, elandalodva Leonardo di Caprio fiús báján. Megtudjuk, hogy az írónő éppen e ponyva írása közben “talált vissza a hivatásához és a szerelemhez”.

Ez a kulcsmondat: a vén fehérmájú még mindig szexről és szerelemről ábrándozik, miközben úgy néz ki, mint egy homokos vénember. Pedig ő a férfiakra gerjed, ki is mutatja a maga proli, közönséges módján, sánta könyvtárosok és öreg perzsák menekülnek visítva előle. Saját férje pedig bimbózó lányokról ábrándozik, sőt talán nemcsak ábrándozik. Szabó nemi életét a jobb kezén kívül egyre inkább a zsarolásra építi.  Már ha sikerül felállítania a, mondjuk így, koncepciót.

24 hozzászólás to “Fairy tale about Petrőczi (Szürkehaj, fehérmáj, csupaháj…)”

 1. Petrőczi a pöcegödör said

  Hogy hiányzott már a vénqrva a katicamintás kalapjával!!!

  • petrőczi a botránykő said

   kÖSZÖNJÜK, LUDVIG, hogy megaranyozod napjainkat!
   A te végtelen idiotizmusod nélkül sokkal kevesebbet tudnánk röhögni.
   Ahogy meg az Ali bácsit kergeted, nem tudod, hogy hívják a petrezselymet oroszul, de tudsz latinizmusul, az MAGA A CSÚCS!!!
   Te vagy ennek az országnak A LEGBUTÁBB LUVNYÁJA, A LEGNAGYOBB NŐI NEVETTETŐ!!!!

 2. jakab a pap said

  Ludvignak sok vetélytársa akadt. A Jakabéknál mindjárt kettő is, a pap meg a papné, a Gyopár.
  Most a pap oktatja ki a világhírű Umberto Ecot, hogy “ragacsos és rózsaszín”. Te szombathelyi balfasz pedig egy NULLA VAGY, ezt most szilveszterkor meg kell neked mondanom..
  http://reposzt.hu/blog/jakab-balint/2015-12-31/evvegi-konyvbolyongas
  Ezt alulmúlni, Ludvig, még neked se lesz könnyű.

 3. médialitási biznisz said

  Ózdra filmes emlékparkot épít a kormány 1 milliárdért. Felelős a miniszter és presbiter Varga Mihály.
  A vízvezetékrendszer felújítására kapott uniós pénzt elrabolták, gyáripart nem fejlesztenek.
  Ezt nektek, ózdi prolik!
  http://444.hu/2014/12/30/a-kormany-filmes-elmenyparkot-epit-ozdra-1-milliard-forintbol/

 4. Buli Mia said

  Nagyon köszönjük a szerkesztőségnek, hogy a hányni szerető olvasókra is gondol a nyanya képeinek felrakásával!
  Így az írástudatlan bulimiások is tudnak sugárban okádni.
  Az írástudók meg duplán – verbális és vizuális ingerek hatására!!!!

 5. fideszes ripacsok said

  A nemzet-fidesz legundorítóbb ripacsai
  http://magyarnarancs.hu/szinhaz2/szervilis-szineszek-88163

 6. Orbán a primitív kártékony állat said

  Orbán Tessely Zoltánt fejlesztési kormánybiztosnak nevezte ki Etyekre és a Váli-ölgybe. Ez Felcsút mellett fekszik. Így épül tovább Orbán becstelen rabolt birodalma
  http://nepszava.hu/cikk/1081069-orban-miniszterelnoki-biztost-nevezett-ki-egy-telepulesre

 7. ribike said

  Ribike is verset írt az ünnepre:
  “Nagyanyó csak lop és lop,
  Nagyapó meg fog és fog
  A nénik fenekét,
  míg nagyanyó kopp és kopp
  pénztárca és briftasni, gyűrű, lánc, gyöngy és bross
  a zsebébe potty és potty.”

 8. petrőczi de genere ludvig said

  Köszönjünk, Petrőczi, hogy vagy nekünk
  ÖRÖK HUMORFORRÁSUL, mint
  II. Erzsébet
  Thomas Mann
  stb. ROKONA
  turkálófosztogató fehérmájas undorító némber
  Aki mellett mindenki OKOSNAK, SZÉPNEK ÉS ERKÖLCSÖSNEK ÉREZHETI MAGÁT.
  Köszönjük, Ludvig, te vagy az abszolút nullpont

 9. Bagdy nyanya said

  Hallgassuk meg a másik nagy női nevettetőt, Bagdy nyanyát is
  http://www.keresztenyelet.hu/video/3571/
  Arról, hányszor kell megbocsátani.
  Ne féljetek: MI NEM BOCSÁTUNK MEG SENKINEK SEM!

 10. Balog a terminátor said

  Balog már nemcsak a minisztériumban hazudozik, hanem “igét hirdet” arról, hogy “közeledik a ti megváltásotok”.
  Bogikától tudjuk, a helyesírást negligáló gömbölyded papnőtől.
  http://reposzt.hu/blog/kutasine-molnar-boglarka/2016-01-01/utravalo
  Közeledik a mi megváltásunk, de csak úgy következik be, ha titeket elküldünk, ahova valók vagytok. A börtönbe.

 11. Hab(ony) a tortán said

  Habony Árpi dubajozik.
  http://24.hu/kozelet/2015/12/31/ki-nem-talalja-ki-nezhette-eloben-a-dubaji-felhokarcoloban-pusztito-tuzet/

 12. refi csekonicsok said

  A refik megkapják a Múzeum u. 17-ben levő Károlyi-Csekonics palotát a kormánytól.
  http://index.hu/urbanista/2015/12/31/uj_gazdaja_lesz_budapest_leggyonyorubb_neobarokk_lepcsohazanak/
  Itt lesz a Károli, itt drogoznak, kefélnek, idétlenkednek a károlisok,
  itt beszélnek istenverte ökörséget a tanáraik.

  • balla a lelkészi jellegű patkány said

   A görény Balla ezentúl bebüdösítheti a Károlyi-Csekonics palotát, meg a többi szemét károlis.

 13. Nyakigláb said

  Ez az egyik kedvenc Grimm-mesém. Sok aktualitás van benne a szörnyeteg házaspárra vonatkotóan. Pl. amikor a Szabó-Petrőczi házaspár egy szeretetvendégségről, alkalmi ingyenkajálásról hall, felkiáltanak: “Terülj, terülj asztalkám”. És nylonszatyrokkal megrohamozzák az állófogadásokat, hogy az otthoni Hencidáról zabrált asztalkájuk magától megteljen a potyakajával. Mintha Grimmék előre látták volna ezeket a potyalesőket.

  • Csupaháj said

   Szerintem a középső testvér története is a hiéna-házaspárról szól. Valami olyasmi rémlik, hogy Csupaháj, aki úgy néz ki mint Szabó és Petrőczi, egy szamarat kap ajándékba a gazdától ahol egy évig szolgált, és ha azt mondja neki “Szarj aranyat csacsikám”, akkor az teleszarja arannyal a kalapját. Szabó és Petrőczi aranyat tojó szamara a Károli. Szabó állandóan pozícióban volt ezen az ún. egyetemen, dékánhelyettes, rektorhelyettes, legvégül dékán, és úgy fejte ezalatt a Károlit, mint a mesebeli középső fiú a szamarat. 🙂

   • Andrew said

    Megtaláltam a neten a mese szöveget és mos má legaláb értem a cimet: Nyakigláb csupaháj málészáj. Én mongyuk a legkisseb fiú jutalmát szeretném mármint a furkósbotot. Ha csak meglátnám Szabót vagy petrőcit a Károli közelébe sonfordálni oda sugnám a dorongomnak “ki a zsákbol botocskám” és öszetörném a csontjaikat.

   • julo said

    Alapítottak egy Szenci Molnár Alapítványt is, azon keresztül lopják a Károli pénzét.

 14. székely Attila a fideszes agitprop ügynök said

  Székely a hitvány templomszolga a Fidesznek nyal ezerrel
  http://reposzt.hu/blog/szekely-attila/2016-01-02/zsolt-esete-az-imadsaggal-az-imadsag-esete-zsolttal

 15. hugyos józsi said

  Nemcsak a Károli gagyi, avagy
  “ihaj, csuhaj rókaprém
  Más is kurva nemcsak én!” (Petrőczi Éva életművéből)
  https://veol.hu/hirek/emmi-meg-vizsgaljak-a-wekerle-sandor-uzleti-foiskola-kerelmet-a-sumegi-kepzesek-elinditasara-1745624

 16. czunyiné vérben gázol said

  Czunyiné harcot hirdetett az alapítványi iskolák ellen.
  Itt vannak az első áldozatok!
  Kell a lóvé a refiknek, ahonnan te is jöttél, te retkes?
  http://nol.hu/belfold/mintha-kitelepitenenek-tanev-kozben-zarjak-be-a-rogers-iskolakat-1509797

 17. Köntös köntöse alatt said

  Köntös, az állampárti besúgó és száraz (???) alkoholista most TGM-et gyalázza
  http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2016-01-02/tgm-forditott-rasszista

 18. Ákos a kormány drága dalos pacsirtája said

  Ákos lop, ahol tud.
  http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/meghokkento_adat_derult_ki_kovacs_akos_cegerol.608046.html

 19. Újévi fogadalom said

  Ezennel ünnepélyesen fogadom, hogy 2016-ban sem utazom a felcsúti kisvasúton, nem megyek Orbán Viktorral együtt Mészáros Lőrinc disznótorára, nem énekelem velük a “megjöttek a fehérvári huszárok” nótát, nem szipákolok Habony Árpival sehol semmit, nem fogadom meg Ákos tanácsait a nőkkel kapcsolatban, nem vásárolok péksüteményt Selmeczi Gabikával és nem utazom az USA-ba Lázár Janival vagy Vida Ildikóval!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: