Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Towards the fundamentalism (A fundamentalizmus irányába)

Posted by karoligaspar - június 21, 2016

református papnők

Írta: Református Identitás

Pár éve működik a reposzt.hu nevű blog, a dunántúli református egyházkerülethez tartozó papok és papnék írják, alapította Köntös László, a kerület főjegyzője. Akik írják, riasztó műveletlenséggel, a helyesírási szabályok semmibe vételével, roppantul büszkék rá, már a névjegyükre is felírják. Szerintük a blog “ismert és elismert”, no ez nem egészen így van. Az “elismert”-ségről annyit csak, hogy a dunántúli püspök, Steinbach József látványosan elkerüli még a tájékát is, nem ír bele, és nem is kommentel. Gyakran kommentel viszont Bogárdi Szabó István zsinati elnök, néha még riasztóan faragatlan humorát is megcsillantja a női altestek működésének vonatkozásában. Köntös minden kommentjére szervilisen bókol neki. Nos, ebből annyi mindenesetre világos, hogy Köntös, a MRE legsötétebb intrikusa, valamire készül. A reposzt.hu fő célja, hogy a MRE-ben előkészítsen egy gyökeres fundamentalista fordulatot. A többiek, akik bárgyúságokat firkálnak fociról meg egyébről, biodíszletként funkcionálnak ehhez. Az ismert jelző helyes, ismert a blog, mint egy primitív élclap, amibe kulturált ember csak röhögés céljából tekint bele.

A reposzt vezetőjének, Köntösnek fő ellensége a “balliberális” tábor, ebből személyenként is meg-megtámad egyeseket. De miután a magyarok közül egyik-másik észrevette a kést a hátában és visszaszólt – legutóbb Kamarás István akadémiai doktor – Köntös újabban távolabbi ellenségeket pécézett ki magának. Merkel asszonyt és Jürgen Habermast nyugodtan lehülyézheti, gondolja ő, azok aligha fogják olvasni a reposztot. De persze mindez csak a szórakoztató és elzsongító előkészület.

Az első igazi fundamentalista csapás a blogon akkor következett be, amikor a lettországi evangélikusok zsinata úgy döntött, nem engedélyezik tovább a nők lelkészi szolgálatát. A zsinat tagjainak 77%-a a nők kizárása mellett döntött, csak 22%-uk volt ellene, néhányan tartózkodtak. Jakab Bálint írt egy posztot a reposzt-hun erről, s bár zavaros írásmódjával leplezni igyekezett, nagyon is kilógott a lóláb, hogy mennyire tetszik neki ez a fordulat. Hogy éppen Jakab Bálint írta ezt a bárgyú aljasságot, az sem véletlen. Nemrég majdnem száz millióért építettek tornyot a szombathelyi pap templomára, annak avatásán Balog, az EMMI miniszter és Bogárdi kebelbarátja is megjelent. Nyilván akkor beszélték meg ezt az akciót, mivel áldott Orbán testvér azt akarja, hogy az ötszáz éves évfordulóra teljesen visszaálljon a kálvinista egyház az alapvonalra. Orbán és a három főméltóság másik kálvinista tagja, Kövér László vissza akarja alakítani, a szó eredeti értelmében reformálni a Magyar Református Egyházat a félévezredes évforduló tiszteletére. Ennek a gyalázatos szándéknak első lépése az lenne, hogy kiűzik a nőket a szószékről, visszazavarják őket unokákat szülni, ahogy Kövér testvér szokta követelni. A buta Jakab rögtön teljesítette a parancsot, Köntös pedig kezét dörzsölve tette fel a posztot a blogjára.

A németek egyébként nagyon helytelenítették a lettországi zsinat lépését. Nem véletlen, a német egyházban nagyon is megbecsülik a nőket. Nem olyan régen, 2009 október 28-án Margot Käβmann püspökasszonyt Németország Evangélikus Egyháza zsinati elnökévé választották. Történelmi jelentőségű esemény volt. Ekkor az EKD Zsinat világi elnökének tisztét is nő töltötte be, Katrin Göring-Eckardt parlamenti képviselőnő személyében. Nyilván meglesz ennek a bőjtje, a németek elzárják a pénzcsapot, de ez tényleg a lettek baja. Hogy a MRE mit kapna a németektől, ha követnék a letteket, ki lehet találni, de Köntöst, aki rendszeresen rágalmazza a protestáns lelkészlány Merkelt a blogján, ez nyilván nem zavarná.

A reposzton viszont kitört a téboly, a fundamentalisták diadalmaskodtak. Nagy Gergelyt “rendkívüli örömmel tölti el” Jakab írása, és ünnepli a letteket, akik szerinte “biblikus döntést” hoztak, hiszen “egyetlenegy bibliai igét, illetve parancsot sem lehet a női lelkészség mellett felhozni.”

Jakab önhitten összefoglalja a vitát, ez a szerencsétlen gyengeelméjű tényleg azt gondolja, valami intellektuálisat sikerült írnia.

Köntös mintha maga is megriadna a saját blogján kialakult vihartól. Figyelmezteti Nagy Gergelyt, hogy “a nyilvánosság kétélű fegyver”, az ilyen “témák megvitatására ez a felület nem alkalmas”.

Pecsuk felveszi a harcot a “hímsoviniszta újszövetségi exegézis” ellen. (A mi teológiai érvelésünk megegyezik Pecsukéval, azért nem fárasztjuk olvasóinkat annak kifejtésével.)

De a fundamentalista őrjöngést, elsősorban a véresszájú Nagy Gergelyt már nem lehet megfékezni. Primitív brutalitással, mint egy elszabadult hajóágyú támad azoknak, akik nem értenek azzal egyet, hogy most azonnal ebrudaljanak ki minden nőt az egyházi szolgálatból. Pecsuknak egyenesen megüzeni, hogy “ilyen gyerekes hozzáállással nem lehet teológiai kérdéseket” tárgyalni.

Saját jogán szól hozzá Köves Gyopár, a Jakab felesége a témához. Miután tisztázza, hogy náluk a családban érvényes “az asszonynak feje a férfi”, egy fej alatti testrész illetlen hangoskodásával teremti le a hozzászóló lelkésznőket, akik csakugyan csak nyöszörögni tudtak, de a férfiakat is kiosztja, “übermensch típusú férfirasszizmusról” szól, amely “vulgárteológiai érvekkel” operál. Aztán kinyilatkoztatja a Gyopár azt is, hogy a nők is “istenképűek”, ami elég furcsa metafora egy fej (az ugyanis a férfiú lenne) alatti testrész részéről. Miután pedig az Istenhegyi kupleráj és egyéb ordenáré vallási giccsek írójaként (és pont!) nem hajlandó vitatkozni, a kommentálást is letiltja posztja alatt. Imígyen szóla tehát Gyopár prófétanő, aki Debórát, Annát és Huldát is árnyékba borítja.

Mindezenközben a civilizált világ és a kulturált protestánsok is gondolnak valamit erről. Az evangélikusok június 17-én a Deák téri templom előtt flasmobbal tiltakoztak a lettországi döntés ellen. Luther-kabátba öltözött férfiak és nők fogták egymás kezét.

A reposzt törzsközönsége persze nem tartozik sem a civilizált világhoz, sem a kulturált protestánsok köréhez. De most valami ott is megmozdult. A kommentekből világos, hogy még ez a kör sem hajlandó visszamenni az időben a kert végi árnyékszékhez és a genfi máglyákhoz. Mintha túl gyorsan sült volna el a gyilkos fegyver, túl gyorsan szabadult volna ki a gonosz szellem a palackból. Talán mégis van remény: a magyar reformátusok, még a dunántúliak sem követik ész és erkölcs nélkül  az egyházba befurakodott politikai percemberkéket, Köntöst és Bogárdit Orbán politikájának gátlástalan és szervilis kiszolgálásában. Talán felfogták: ez az út a magyarországi reformátusság megszégyenüléséhez és szétszóratásához vezet.

 

 

42 hozzászólás to “Towards the fundamentalism (A fundamentalizmus irányába)”

 1. Orbán a primitív kártékony állat said

  Orbán hülyét csinált magából a mi 20 milliónkból.
  http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/huszmilliot-fizetett-orban-hogy-hulyet-csinaljon-magabol-99800

 2. dubonnet said

  Biró Zoltán okos megjegyzéseket tett Köntös nacionalista hőzöngéséhez:
  http://reposzt.hu/comment/7632

 3. rogán a simlis csirkefogó said

  Ezt a két mondatot mondta Rogán a BILD-nek
  http://www.bild.de/politik/ausland/viktor-orban/anti-brexit-kampagne-46360362.bild.html

 4. dunantúli igazmondó said

  Jövő héten REND dunántúli találkozó. Istentiszteletet (???) tart Köntös, előadást (!!!) Czunyiné Bertalan Judit.
  http://www.rend.hu/

 5. Németh Tamásnak a maradék esze is elment said

  Németh, a súlyosan retardált celli pap Gryllus Dorkát basztatja. “Táncra kéri” és kioktatja.
  http://reposzt.hu/blog/nemeth-tamas/2016-06-21/gryllus-dorka-egyhazkritikaja

 6. Petrőczi a pöcegödör said

  A beszédhibás vénqrva egy csótánnyal a vállán.
  http://petroczieva.blogspot.hu/2016/06/eletem-legkaticasabb-riportja.html

 7. Rubovszky a KDNP-s csaló said

  Rubovszky meg a csiricsáré konzumnőnek öltözött lánya (. ker. alpolgármester) is benne vannak Rogán bűnözésében.
  http://sztarklikk.hu/kozelet/rogan-magaval-ranthatja-rubovszkyt-is/272439

 8. Lázár lovag said

  Lázárt akarják kinyírni?
  http://mno.hu/belfold/hangfelveteleket-foglalt-le-spedertol-a-rendorseg-1348129

 9. bofflink said

  Böff

 10. Balog a terminátor said

  Balogék megszüntették a “sajátos nevelési igényű gyerekek” után járó fejkvótát.
  Ezért az iskolák se fogadják őket.
  83 ezren vannak, de a KORMÁNY SZERINT NEM LÉTEZNEK!
  http://www.tabunyitogato.hu/cikkek/iskola/a-kormany-szerint-nem-leteznek-sajatos-nevelesi-igenyu-gyermekek.htm
  Nem félsz, Balog, hogy megver az Isten ezért a gyilkos viselkedésért?

 11. fideszes gyilkosok said

  A fideszes gyilkosok megszüntetik a munkanélküli segélyt
  http://erdekes.org/2016/06/18/eltorlik-a-munkanelkuli-segelyt-munkanelkuli-tamogatast/

 12. orbán az undorító görény said

  Az angolok azzal kampányolnak, hogy ahol 100 milliókat lehet lopni, mint Orbán teszi, ott nem érdemes maradni.
  http://www.blikk.hu/aktualis/politika/a-felcsuti-kisvasuttal-mennek-neki-orbanek-kampanyanak-az-angolok/k2gxzr6

 13. czunyiné a női terminátor said

  Balog és Czunyiné aljas brutalitással szétverte az oktatásügyet
  http://24per7.info/az-oktatas-en-vagyok/

 14. dunántúli igazmondó said

  Jól felkavartátok a RENDET!

 15. ortográfus said

  Ami a teológusokhelyesírását illeti, abban feltétlenül igaza van a posztolónak. Korrepetálni kéne ezeket a szerencsétlen lelkészeket.

 16. külföldi lektor said

  Szeintem túl enyhén fogalmazott. Az a visszalépés az időben, amit az ország mai vezetése alatt tesz, nemcsak a magyar reformátusság, hanem a magyarság szétszóratásához vezet. Nyolc éve élek itt és az utóbbi évek fejleményeit aggódva figyelem. Százezrek hagyják el az országot, főleg fiatalok. Néhány év múlva már csak az öregek lesznek itt.

 17. balfoci said

  Valamire a migránsok is jók. Belga Kongó 3:0-ra nyert Magyarország ellen.

 18. reposzt said

  Miről fognak (re)posztolni a reposztosok? A foci egyelőre nem lesz népszerű téma.

 19. söprik a pápai utcát said

  A reposztosok imáit nem hallgatta meg a Teremtő. 😦

 20. politkai logika said

  Az ellenzék sokkal szívélyesebben gratulált a csapatnak mint a csalódott vezér a fb-on.

 21. Aranyosi a vén idióta said

  Némethből folyik a hülyeség, aranyos bácsi, a reposzt agyatlan zombija ájvékol.
  http://reposzt.hu/blog/nemeth-tamas/2016-06-28/brexit-avagy-brick-wall

 22. rendőrség tévúton said

  Rendőri brutalitás a Városligetben.
  A rendőrök fellökték Mécs Imrét is.

 23. Károli a bűnözők képzőhelye said

  Szexuális zaklatás az egyetemeken.
  http://marieclaire.hu/Riporter/2016/06/27/Azt-vesszuk-fol-akire-folall-Szexualis-zaklatas-a-hazai-felsooktatasban-de-legalabb-mar-plakatokon-is
  A Károlin is van ilyesmi.
  Legközelebb nevekkel!

 24. Köntös a fideszes gyilkos bértollnok said

  Köntös brutális bátorsággal dicséri Orbánt és gaz kormányát:
  http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2016-06-26/keresztyenseg-brutalis-realizmusarol

 25. Irány Etelköz said

  Ezt gondolják rólunk Chicagoban:
  http://www.mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/egy-amerikai-lap-ezt-irja-magyarorszagrol

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: