Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Fraternal exhortation (Testvéri intés)

Posted by karoligaspar - június 29, 2016

Reformáció emlékműveÍrta: Józan Református

Svájcban jártam a napokban, egy régi barátom meghívására. Mivel tudja rólam, hogy bár nem vagyok teológus, de nagyon érdekelnek az egyházamban lezajló történések, egy kis baráti társaságot hívott meg, akik nagyon tájékozott és aggódó kérdéseket tettek fel Magyarország jelenlegi politikai helyzetéről és ezzel összefüggésben a MRE állapotáról. Új barátaim úgy nyilatkoztak, aggodalommal töltik el őket azok a hírek, amelyek Orbán és családja, valamint szűk baráti köre  (Tiborcz, Mészáros, Garancsi stb.) sikkasztásairól szólnak, amelyek már több mint köztudottak Nyugat-Európában. Még aggasztóbbnak találták azt, hogy a MRE vezetői támogatják Orbán szélsőséges politikáját. Példának azt említették, hogy a Zsinat jelenlegi lelkészi elnöke, Bogárdi Szabó István palástban áldotta meg a felcsúti stadion gyöpét. Ilyen mértékű szervilizmus elképzelhetetlen lenne Svájcban és más kulturált nyugat-európai országban.

Svájci barátaink azt is megengedhetetlennek tartják, hogy a dunántúli reformátusokat képviselő blog, a reposzt.hu alapítója, a dunántúli egyházkerület főjegyzője, Köntös László rendszeresen “Fidesz-szavazóként” pozicionálja magát, és társaival együtt nyílt fideszes politikai propagandát folytat a blogon.

Ezeknek a jelenségeknek az ad különös aktualitást, hogy 2017-ben lesz a reformáció születésének félezeréves évfordulója. 500 éve írta meg Luther Márton a téziseit, s bár szándéka szerint csak teológiai vitát kívánt kiváltani, egészen más lett a dolog következménye. Ha szóba álltak volna vele más teológiai doktorok, akkor az egész megmaradt volna egy teológiai vita szintjén, Luther pedig egy lábjegyzetet kapott volna az egyháztörténetben. Mivel azonban nem álltak vele szóban, hanem erőszakkal akarták letörni, ő maga is radikalizálódott, egyre több társa akadt, s bekövetkezett az, amitől az egyházvezetők babonásan félnek, a nagy EGYHÁZSZAKADÁS. Aminek számos kulturális és gondolkodásbeli áldásos következménye lett, gondoljunk csak a protestáns etikára, amely olyan gyümölcsözőnek bizonyult a technológiai fejlődés vívmányai által lehetővé tett ipari forradalomban. Persze áldatlan következményei is voltak, a tartományi határokon átnyúló parasztháborúk, melyeket maga Luther sem tudott, bár akart megállítani. Amiből az a tanulság, hogy az ember, bármely kiváló is legyen, csak korlátozottan tudja saját cselekedeteinek távolabbi horizontját belátni, s még kevésbé azokat korlátozni.

Ezt az ünnepséget készíti elő Magyarországon az az emlékbizottság, melynek állandó tagjai a magyarországi és a Kárpát-medencei protestáns egyházak, valamint a MEÖT (Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa). Meghívót kaptak Németország, Hollandia, Svájc – a hagyományosan komoly protestáns hagyományokkal rendelkező országok – nagykövetei. Részt vehet a tanácskozásokon a Magyar Katolikus Püspöki Kollégium képviselője is.

Az emlékbizottság elnöke, Orbán Viktor, a Parlamentben megtartott első ülésen kifejtette, hogy a reformáció volt a válasz 500 évvel ezelőtt az akkori Európa egyre mélyülő válságára. A magyarságnak “nemzeti kincset adott”, soha nem jöhetett volna létre “nemzeti életben maradás” a reformáció nélkül. Ezért tehát “önmagunk felé támasztott jogos igény” a születésnap méltó megünneplése. Ezt pedig az államnak és az egyházaknak együttesen kell megtenni, mondta a kormányfő a másik református főméltóság, Kövér László parlamenti elnök és a lelkész-miniszter Balog Zoltán társaságában.

Világos hát, hogy Orbán mint kormányfő saját politikai hatalmát akarja legitimáltatni a félévezredes évforduló országos és nemzetközi megünnepeltetésével. Márpedig ha van valami, ami ELLENTÉTES A PROTESTÁNS ERKÖLCSISÉGGEL, AZ A FIDESZ-KORMÁNY KORRUPT POLITIKÁJA.

Svájci barátainkat különösen meglepte az a tény, hogy az állítólag református reposzt.hu valósággal ünnepelte Orbán fiát, Orbán Gáspárt, a Felház nevű new age-es szekta egyik vezetőjét.

Barátaim azt is tudják, hogy a MRE-n belül egyesek, a lett példán felbátorodva meg akarják szüntetni a női lelkészséget. Arra kértek, hogy fordítsam le a reposzt-hu néhány kommentjét, mindenekelőtt Nagy Gergely hozzászólását. Megtettem. Meglepődtem, hogy a svájciak ennyire tájékozottak. Kiderült, hogy hollandiai  magyar lelkészekkel konzultáltak erről a kérdésről, tőlük származik az információk jó része is. Engem azért kérdeztek meg, hogy ellenőrizzék az adatokat. Felhatalmaztak annak az üzenetnek az átadására, hogy ha a MRE a továbbiakban is ennyire elvtelen módon kiszolgálja Orbán becstelen politikáját, NEM HAJLANDÓK RÉSZT VENNI A MAGYAROKKAL KÖZÖS MEGEMLÉKEZÉSEKEN ÉS NYILVÁNOS KÖZLEMÉNYBEN HATÁROLÓDNAK EL A A MRE-TŐL.

Ezt most megtettem. Sapienti sat.

 

70 hozzászólás to “Fraternal exhortation (Testvéri intés)”

 1. soós a lajhár pap said

  Soós nagytiszteletű (HA-HA-HA!) úr a környezetbarát építészetről firkál minden tárgyi tudás nélkül.
  http://reposzt.hu/blog/soos-szilard/2016-06-29/az-epiteszet-kozugy
  Soós PROTESTÁL A MAGYAR HELYESÍRÁSI SZABÁLYZAT ELLEN!
  Bravó, egy ötödikes már megbukott volna, ha ennyi hibát képes belegyömöszölni egy oldalnyi szövegbe.
  Nem kéne orvoshoz menni, Soós úr! Súlyosbodik a dementiája.
  Igaz, ez nem halálos. A refi papok között többen lábon hordták ki az agyhalált.

 2. károlis Biberachok said

  Dicsérgették magukat a pesti teológián.
  Éppen az a Márkus Mihály, volt dunántúli püspök dicsérgette az alma matertől kapott hatalmas tudást, akiről köztudott, hogy milyen mérhetetlenül tudatlan. Ezt persze nem tudja magáról, ahhoz is hülye.
  A jelenlegi helyzetre jellemző, hogy Németh Dávid lett az “év oktatója”.
  Gratulálunk, áruló tanár úr!
  http://www.parokia.hu/v/helyreallit-es-felhatalmaz/

  • anonymanalyst said

   Szegény károlisok. Ha ez a buta és jellemtelen látens homokos a legjobb, aki ráadásul úgy próbálja titkolni hajlamát, hogy felnyomja a benne bízó hallgatókat, akkor milyen lehet a többi?

 3. Petrőczi a pöcegödör said

  CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK: LUDVIG FÉLMEZTELENÜL!
  Lottyadt tejeszacskóhoz hasonló tőgyei fölött Szabó gatyamadzagával összekötött karton hacukában.
  FORRÁS:
  Hőgyes Endre utcai turkáló, PETRŐCZI ITT LOPTA.
  Alatta: rózsaszín zokni és világoskék gyógypapucs, elvégre a József Attila díjas fűzfapoetesszának az esztétikai szempontot is figyelembe kell venni.

 4. Kata Szidónia said

  A cuki katicás táskát elfelejtetted. Rikító zöld és vörös színeivel tökéletesen illik a papagáj színharmóniába.

  • really good marriege said

   Na és az a férfiing a kezében amit blézerként hord amikor épp nincs Szabón? Elvégre egy jó házasságban még a ruha is közös:)

   • szabó fan klub said

    Meg a gatyamadzagot is Szabó valamelyik gatyájából húzta ki, mert már nem érte át férjeura hordóhasát.

   • margó védelmében said

    Nincs lóvéjuk saját göncre? Százmilliókat lopták Szabó dékánsága alatt. Pl a 157 milliós ösztöndíj sikkasztás amit a Károli házi főügyésze Ibolya elsikált. Senki nem ment börtönbe csak Marosi Margót hurcolták meg aki beleőrült. Azóta se rehabilitálták.

  • évi néni védelmében said

   Szabó bűnös. Neki még az akasztás is túl enyhe büntetés lenne amiért annyi embert kinyírt. De Éva nénit mért ekézitek? Olyan szánnivaló ahogy ott áll az othonkájában nem értve már e világot.

   • mitgefangen mitgehangen said

    Nincs igazad. Ebben a házasságban minden közös: a bűn és a lopott pénz is. Ahogy a német mondás tartja a cinkostársnak is kijár a bitó noha szerintem is Szabó a főmocsok.

   • I bag to differ said

    Nem értek egyet. Szabó egy Mindenre képes elvetemült aljas bűnöző. Petrőczi csak egy futó bolond. Különbséget kell tenni az elmebeteg és a tudatosan gonosz cselekedetek között.

   • petrőczi de genere ludvig said

    Minden Ludvig fannak: a vén pi.a fehérben, egy ordenáré fekete műbőr szatyorral, na meg az obligát gyógypapucs.
    Szemei riadtan keresgetnek: mintha kísértetet látna.

   • anonymanalyst said

    Szemében téboly. Lelke mint bomlott cimbalom…

 5. a fociról jut eszünkbe said

  A fociról jut eszünkbe:
  https://nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-ria-ria

 6. Polpot Péter ügyészsége said

  Rogánt nem vizsgálják.
  http://hirtv.hu/ahirtvhirei/valaszt-varnak-polttol-rogant-miert-nem-vizsgaljak-1349403

 7. dunántúli igazmondó said

  A REND keretében a szombati istentisztelet után Czunyiné Bertalan Judit és Mocsai Lajos vallottak a hitükről.
  http://www.parokia.hu/v/rend-a-lelke/
  Mocsai Lajos nyilán az Orbánba vetett hitéről vallott, aki rektort csinált belőle PhD és tudományos publikáció nélkül.
  Bertalan meg nyilván károlis eszmélkedésérpől vallott, amikor Tenke rektor szeretőjeként tapasztalta meg a MIT IS?
  Meg amikor HÖK-ös vezérként először LOPOTT KÖZPÉNZT.
  Szép emlékek ezek, könnyekre fakaszthatták a REND résztvevőit.

 8. Jakab a bumburnyák said

  Jakab a baromarcú találkozott Bujtor Csöpivel, aki angyalszárnyon érkezett egy balatoni presszóba.
  http://reposzt.hu/blog/jakab-balint/2016-06-30/mese-vege
  Nem kéne annyit vedelni, nagytiszteletű (????) úr (?)

 9. Újreformátus said

  Nem áll szóba ezekkel a szervilis Orbán-seggnyalókkal senki a civilizált Európában. Alighanem egyedül fogják ünnepelni a félezredes jubileum ürügyén Orbán birodalmát.

 10. Simon a pilóta said

  L. Simon repül.
  Elküldik a Miniszterelnökségtől L. Simon László államtitkárt – jelentette be Lázár János a csütörtöki kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

  • Bulimiás said

   Elég volt a pofájára nézni és feljött a reggeli. Remélem, közmunkásként látjuk viszont ezt a felfújt hólyagot.

  • Lézerágyú said

   Kirúgták a pockot, elszámoltatva ez sem lesz, persze.

   • Pocok takaroggy! said

    Egy rágcsálóval kevesebb!

   • verselő borász said

    Régen iruk màr,hogy egy rossz reklám,és a lakóhelyén közutálatnak örvend.
    Valamilyen érdemek a helyén tartották.
    A versei -akár a jelleme-mindenkinek.
    Valószinű meglopta a Főnököt mint a Spèder-màr többször lebukott az ügyetlen “szerzéseivel”..
    Undoritó egy fazon.

  • Ellenreklám said

   Ez rossz hír! Ő volt a két lábon járó ellen Fidesz propaganda. Meg se kellett szólalnia, csak meg kellett jelennie, és jópár ember megundorodott a Fidesztől.

  • Panem et... said

   Cirkusz a népnek!!! A feledés homályába fog merülni a többi gazemberhez hasonlóan akik az elmúlt 25 év alatt “kegyvesztettek” lettek, persze azért a százmilliók a zsebükben maradtak! Jön egy újabb mohó, jó kapcsolatokkal rendelkező tahó, akinek majd ugyanez lesz a sorsa. A nép pedig felejt!!!! Ez játszódik már mióta ! Nagyon hosszú a névsor, és még nincsen vége! Vagy talán a még regnáló fehérgallérosok el lesznek számoltatva? Nem valószínű. Az esélyes elszámoltatókat most vették meg kilóra! Az előadás folytatódik és az istenadta nép csak bámul, bámul tátott szájjal a legközelebbi megszorításig!

  • Cultural Heritage said

   Az még nem világos, hogy a zsidó kulturális emlékek felújításával, vagy esetleg urambocsá a keresztény kultúra maradványaival volt a probléma.
   Az viszont biztos, hogy ezután a zsidó kurvák szétbaszott seggére több ideje lesz.
   Egy keresztény kerekasztal létrehozása nem elodázható, ugyanis e témakörbe tartozó műemlékek gyalázatos állapotban vannak.

 11. Köntös a fideszes gyilkos bértollnok said

  Egy igazi keresztyén történet.
  http://www.egyhazforum.hu/index.php/mas-kep/413-az-ezredes-szolgaja
  A Köntös által legyalázott Kamarás Istvántól.

 12. ulan bátor said

  Ennyi lóvét kapnak ezek az agyhalottak a Nemzeti Kereskedőháztól.
  http://propeller.hu/itthon/3227885-nogradi-gyorgy-brutalis-osszeget-kap-havonta-kulugytol

 13. Köntös Orbán lakája said

  Köntös mondja a szentbeszédet a pápai Teológiai Akadémián.
  http://reformatus.hu/mutat/12402/
  Ennél rosszabb nem is történhetne szegény végzősökkel.

 14. Petrőczi a francstatti Kocsma Jenny said

  Bulimiás olvasóink kultuszstátusba helyezték Ludvigot.

  Senkitől nem tudnak úgy okádni, mint ettől a demens szörnyetegtől.

 15. károlis bugrisok said

  Gyermek- és ifjúsági irodalmi továbbképzést tart a Károli 220 ezer Ft-ért

  Ennyiért hülyítik a károlos idióták a jelentkezőket.

  • Hermann az erotomán ártány said

   Na és ki vezeti a szakirányú továbbképzést?
   Az IMO-s Hermann, az alvóügynök, akinek MINDENRŐL A SZEX JUT AZ ESZÉBE.
   J ötlet: PEDOFILRA BÍZZA A KÁROLI A GYERMEKIRODALMAT.
   http://www.kre.hu/btk/index.php/szakiranyu-tovabbkepzes/817-gyermek-es-ifjusagi-irodalom-szakiranyu-tovabbkepzesi-szak.html

   • Sim(l)i Laci said

    L. Simon kirúgásával Hermann politikai pozíciója megrendült. Nagy haverok voltak.

   • puritán said

    Nem csodálom: mindkettő erotomán és bugris. Összeköti őket a zs. qrvák szét.aszott se..e után való esztétikai érdeklődés. De mi a f..t keres Hermann egy felekezet, na meg pláne egy puritán erkölcsiségű felekezet egyetemén?

   • A válasz egyszerű
    1. Kulcsár-Szabó nyomta be, a tökéletesen erkölcstelen pápája (???) az irodalomtudománynak.
    2. Nem egyetem, nem felekezet az, amelynek semmiféle erkölcsisége nincsen és Orbán debil pincsijeként ugrál és csahol, ahogy Bogárdi a felcsúti gyöpön.

   • Popsi fan said

    Állítólag “irodalmi barátság”. Hm… Az egyik verset ír a popsikról, a másik konkrétan fogdosta őket. Soroljam Hermann popsijait?H. Artemisz, Demes-Kőfalusi, S-Sz. Linda

   • Wolfthroat said

    Wolf Zita girnyó valagát kifelejtetted. Azért járta ki neki Hermann a doktori ösztöndíjat, hogy fogdoshassa.

   • Fizetős doktorandusz said

    Nemcsak a valagát. És nemcsak fogdosta. A kis luvnya csak erre kapta a lóvét amúgy nulla volt és nem produkált semmit.

   • zimmezum said

    Hermann felesége, a Zsófi félrekúr, mer annyira undorodik a Hermanntól.

   • Zsőfia asszony said

    Csak kúrna ha kéne valakinek. Olyan ronda és kövér mint a férje. Egymás ellen zabálnak. Egyre jobban hasonlítanak. Mint két hízott disznó.

   • Peppa Piggy said

    A harmadik a kölykük.

   • Mami Pig said

    Nemrég találkoztam Zsófia asszonnyal. Már majdnem úgy néz ki, mint Szitár Kati a halála előtt. Arca behízva, óriási keble nem fér el a ruhában. Ha begombolja a blézerét pattannak le róla a gombok.

 16. Bogi a nevetős papnő said

  Remek, Bogi!
  http://reposzt.hu/blog/kutasine-molnar-boglarka/2016-07-01/erzelmi-tocsa
  Az orvoshoz buksizó kutyus igazán király!

 17. Lázár lovag said

  Jelentkezzünk Lázár lovagnál! Tanácsadókat keres milliárdokért!
  https://blog.atlatszo.hu/2016/06/18-milliard-forintert-keres-tanacsadokat-a-miniszterelnokseg/

 18. Tiborcz dühbe jön said

  Tiborcz úr lemerült a nép közé.
  http://varosikurir.blog.hu/2016/07/01/tiborcz_istvan_taxis_kalandja

 19. Mészáros disznói said

  Mészáros adriai palotája
  http://hvg.hu/gazdasag/20160701_Igy_nez_ki_Meszaros_Lorinc_700_millios_adriai_villaja

 20. czunyiné a károli üdvöskéje said

  A három büdös gazember, köztük a retkes károlis qurvája, Czunyiné Bertalan Judit.
  Itt éppen a majki kolostorépület felújítását ünnepli a cégéres cemende, tenke lotyója.
  http://kolozsvaros.com/2016/07/01/ez-tenyleg-buzlik-akar-egy-csillag-alaku-dogvirag/
  Ez közel van a parasztp.csa falujához, bokodhoz.
  Gondolom, utána meghívta a két büdös kant a negyedhektáros szántójára.
  Ez az egyetlen vagyontárgya a vagyonnyilatkozata alapján a Czunyinak.

 21. orbán megüzente: csak annyit lophattok, amennyit megengedek said

  Orbán kirugatta az L. Simont, mert szerinte az túl sokat lopott.
  http://nepszava.hu/cikk/1098680-orban-uzent-l-simon-kirugasaval

 22. Kálvinista Nőtlenítés said

  A nők lekezelését a Károli már megvalósította, elébe menve az egyházi folyamatoknak. A Rektori Hivatal összes vezető munkatársa férfi. Még mutatóban sincs nő köztük:
  http://www.kre.hu/portal/index.php/rektori-hivatal.html
  Ez egy nőellenes intézmény.

  • Grey Rat said

   Á dehogy. Nem nőellenességről van szó. Hanem arról hogy egészségtelen ott a levegő. Még azután is, hogy Kovács Barnabás már nem rontja. Balla patkányszagát a nők nem bírják. Még férfiak közül is csak az erős gyomrúak.

  • refi bukta said

   Női professzor sincs sok., A hittudományin a Horváth Erzsébet volt, de már elzavarták nyugdijba.

 23. fideszes gyilkosok said

  A Hortobágyon az EU-s pénzek elcsalása miatt halt meg négy ember!
  http://nepszava.hu/cikk/1098729-tragedia-a-hortobagyon—eu-s-penzcsalas-miatt-haltak-meg-a-tuzszereszek

 24. reposztos barmok said

  Székely a magyar csodáról röfög.
  http://reposzt.hu/blog/szekely-attila/2016-07-02/magyar-csapat-magyar-sziv

 25. polpot péter ügyészsége said

  Polt Péter akadályozza az igazságszolgáltatást.
  http://kolozsvaros.com/2016/07/01/az-volt-mar-hogy-polt-peter-te-mocskos-gazember-nem-baj/

 26. Köntös szétzúzza a liberálisokat said

  Köntös harcol a kulturális diverzitás ellen és lehülyézi azokat az európai politikusokat, akik nem olvassák a reposztot, az igazság tiszta forrását.
  http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2016-07-02/mar-keresztyen-mult-sincs
  Csak egy kérdés: mi volt a kereszténység előtt Európában?Nem várunk választ ettől a stupid és erőszakos figurától, az orbáni propaganda kútmérgező bugris csicskásától.

 27. tarajos sül begyorsul said

  Tarajos megint fingott egy világra szólót!
  http://www.origo.hu/itthon/20160703-szijjarto-brusszelt-meg-kell-allitani.html

 28. kövi dinka said

  Dinka, a parazita némber sápitozik és dicsekszik.
  http://reposzt.hu/blog/jakab-koves-gyoparka/2016-07-04/vizsga-bukta

 29. historiker said

  Szakály nagyot hibázott
  http://hvg.hu/velemeny/20160704_tenyek_a_numerus_claususrol_szakaly_sandor_veritas_kovacs_m_maria

 30. Jason said

  Greetings from Carolina! I’m bored to death at work so I decided to check out
  your blog on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can’t wait to
  take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my mobile
  .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, very good blog!

 31. Köntös Orbán lakája said

  Köntös tovább folytatja a riogatást Orbán szellemében:
  http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2016-07-10/mar-nem-csak-kereszt-problema-templom
  Félelmet kelt a németek ellen, és mindenekelőtt az iszlám ellen.
  Hogy a MRE terve értelmében Orbánnal mentesse meg a “keresztény Európát”
  Hacsak addig teljesen be nem csavarodik és nyálfolyós hülyévé nem válik Köntös fő gazdája.
  Mert akkor Köntös lesz az első, aki belerúg.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: