Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The odd relationship between Zoltán Balog and András Szabó (Balog és Szabó fura viszonya)

Posted by jhnnsclvn - október 28, 2016

A MAB-ot átverő, lebukott csaló és közokirat-hamisító Szabó Andrást a MAB legfőbb döntéshozójává kinevező Balog Zoltán EM-MIniszter vagy két héttel ezelőtt interjút adott az index portálnak. Gyönyörű önleleplezés: itt nyilatkozik meg a nemzeti-keresztény erkölcsi értékrend a maga teljességében. Legszebb benne, amikor a teológiát végzett református lelkész Bayer Zsoltot magával Lutherrel menti fel; mégpedig a reformáció  Orbán Viktor miniszterelnök patronálta fél évszázados megünneplésének előestéjén. Tiszta magyar ökumenizmus! Magyarán: Magyarország egyik kulcsembere és legfontosabb minisztere, aki a teljes nemzeti humán erőforrás felett rendelkezik a saját maga szakmájában mérhetetlenül tanulatlan! Milyenek lehetnek azok, akik Tőle lefele foglalnak helyet a szamárlétrán? Csodálkozunk, hogy az államapparátus minden szintjén tobzódik az ostobaság, és lassan-lassan semminek nem lesz értéke és értelme? Csodálkozunk, hogy Szabó András közokirat-hamisító doktorandusz-tolvaj Balogon keresztül bekúszott annak a MAB-nak a legfőbb döntéshozó testületébe, amelyik őt lebuktatta és nyilvánosan megszégyenítette? Alább közlünk egy véleményt az interjúban söjtöröző Balogról, amelyet teljes mértékben osztunk. – A szerkesztőség

A csaló és okirathamisító

A csaló és közokirat-hamisító

A legbutább Orbán-báb a kormányban

és a protektora a kormányban

 

Szerző: Gomperz Tamás

Interjút adott Balog Zoltán miniszter, ami remek fejlemény azok számára, akik a képmutatás és cinizmus lovas szobrához még mindig keresik a leghitelesebb modellt. Jó hír: már nem kell tovább kutatni, lehet kezdeni a vésést.

Nem kis dolog a Harrach Pétert és Lázár Jánost is magában foglaló mezőnyben úgy végezni az élen, hogy még célfotó sem szükséges az eredmény megállapításához, de a kormányfő kedvenc lelkészének ez könnyedén összejött, amikor kijelentette, hogy ad1: a jelenlegi kormányra kimondottan jellemző a puritánság (nem elírás, tényleg ezt mondta), ad2: a miniszterelnök életstílusa sem költekező, ad3: nem nagyon tudnának erre a kormányra olyan kirívó dolgokat mondani, mint például a Medgyessy-kormány söjtöri lakmározása.

Nem vitás, ez így együtt olyan parádés, hogy még egy ibizai luxuslokálban félmeztelen táncosnőket stírölő Gucci-mániás tanácsadó is megnyalná mind a tíz ujját a hallatán.

A NER arra a belátásra épül, hogy félszegen hazudni nem érdemes, mert abba a szocik is belebuktak, viszont a hetykén és önérzetesen kinyilatkoztatott hazugságokkal bármit meg lehet úszni. Egyedül az a fontos, hogy a következő napra jutó hazugság még merészebb legyen. Ez úgy működik, hogy a szemérmetlen gátlástalanság rövidzárlatot okoz minden olyan elmében, amely még nem számolta fel az utolsó kapcsolatát is az erkölcsi világrenddel, ezért az ember, ha ilyesmivel találkozik, először kidülledt szemmel hebegni kezd, aztán a tehetetlen dühtől teljesen leblokkol, végül magába fordulva, csendes apátiába süllyed. Ezzel meg is van az újabb győzelem, lehet átvenni a kiutalt megyét a hozzá tartozó tizenöt trafikkal a pénztárnál.

A puritán szó önjellemzésként persze nagyon magas szintű mesterségbeli tudást feltételez, de hát nem is tudna akárki miniszter maradni úgy, hogy az alája tartozó kórházakban a fertőzések évente több áldozatot szednek, mint a terrorizmus egész Európában. Mielőtt azonban a puritán kifejezés megfelelő használatára rátérünk, idézzük fel azt a bizonyos „söjtöri lakomát”, mert annak kontextusba helyezése tökéletesen szemlélteti azt a fejlődést, amit az ország az elmúlt évtizedben elszenvedni volt kénytelen.

A múlt köde*

Pontosan 13 éve, 2003. október 18-án a Medgyessy-kormány kihelyezett kormányülést tartott Deák Ferenc születésének 200 éves évfordulója alkalmából a Zala megyei Söjtörön. Az ilyen rendezvényeknek általában nincs valódi haszna, ennek sem lehetett sokkal több, mint amikor Rogán Antal, Seszták Miklós fejlesztési miniszter és Tállai András, a NAV vezetője tartott puritán, homárleves-evéssel egybekötött kihelyezett ülést Gordon Ramsay Michelin-csillagos éttermében Bordeaux-ban.

Mindegy, kormányok szoktak értelmetlen szimbolikus műsorokat rendezni, ez alkalommal meghívták a megye elöljáróit a 100 fős ünnepi díszebédre, ahova egy középdrága budai étteremből szállították az ételt (mivel a szervező valószínűleg arra jutott, hogy a helyiek körében méltán népszerű Gazsó borozó catering kapacitása nincs összhangban a vendégek számával). Ebből lett a botrány. Óriási botrány. Minden kommunikációs négyzetcentimétert betöltő, hónapokig tartó, irtózatos, luxusbaloldalizós megabotrány. Rövid idő alatt a Fidesznek sikerült a világtörténelem leghivalkodóbb uralkodói dőzsölésévé stilizálnia az eseményt, beleértve Caligula legextrémebb partijait is.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, a szocik ettől lebénultak, pironkodva magyarázkodtak, a szervezésért felelős hivatalnokok figyelmeztetést kaptak, Kovács László elmondta, hogy a kormány szégyelli magát és megköveti az adófizetőket. Szerinte “két pár virsli egy kis mustárral és tormával, és egy szelet barna kenyérrel (…) nagyon megfelelt volna”, mely kijelentés azóta is etalonnak számít a páni félelemből elkövetett harctéri kapitulációk sorában. Mint föntebb említettük, az efféle félszeg hazudozásba csak belebukni lehet, így az a kormány nem is húzta egy évnél tovább.

Mit csinálna fordított helyzetben a Fidesz?

Először is reflexből hazaárulónak nevezné az ellenzéket, amely még Deák emlékét is bemocskolja a nemzeti díszebéd támadásával. Azután a sajtója kiderítené, hogy az összes környékbeli étterem tulajdonosa kommunistaszimpatizáns, akik terroristagyanús migránsokat foglalkoztatnak a konyhákon, ezért nemzetbiztonsági szempontból indokolt volt a miniszterelnök lányához természetesen nem kötődő puritán budavári kifőzdéből odavitetni a libamájnak látszó zsíros kenyeret, amelynek elfogyasztásával valójában egyedül az volt a kormány célja, hogy a magyar gazdákat támogassa, amit Mészáros Lőrinc azzal köszönt meg, hogy a leszállított ásványvízre csak a bolti ár kétszeresét számolta fel. A kormányszóvivő az ünnepséget rendkívül sikeresnek nevezné, amely újra megmutatta Brüsszelnek, hogy a magyar nép megint képes jóllakni, és ebben az országban a szegénység ismeretlen. A szervezőket kitüntetnék lovagkereszttel, majd kineveznék őket kihelyezettkormányülés-ügyi államtitkárokká. A felcsúti kisvasutat dafke meghosszabbítanák Söjtörig, az eseményről elsőként hírt adó lapot gazdasági okokból bezárnák, a következő öt választást pedig megnyernék.

Amúgy a Balog által felemlegetett söjtöri lakoma összesen 734 ezer forintba került.

Világ puritánjai, egyesüljetek

Egy vendégre tehát 7340 forintos kirívó urizálás jutott, ami felett valóban nem szabad könnyelműen elsiklani, mert ha a szervezők körültekintőbben jártak volna el és mondjuk egy zalaegerszegi vagy keszthelyi éttermet választanak, akkor a költségeket fejenként akár 4200 forintra is leszoríthatták volna. Sőt, amennyiben a pártelnök sörös-virslis street foodos ötletét valósítják meg, akkor az egészet kihozhatták volna 200 ezerből (plusz 34 ezer a közbeszerzés kiírójának). Induljunk ki ebből a spártai változatból, ennek alapján 500 ezer forintot költöttek luxusra, legyen ez az urizálás mértékegysége, 1 söjtör.

A választó akkoriban azt hitte, hogy ezek a fideszesek igencsak rendes gyerekek; ha 500 ezer forintból ekkora ügyet csináltak, akkor minden fillére vigyáznak majd. Ma csupán Matolcsy barátnőjének fizetésére ennyi megy el hetente. Azaz havonta 4 söjtör, csak hogy lássuk az arányokat és távlatokat. Minden egyes hónapban elköltik a botrányt okozó százfős ebéd négyszeresét arra a puritán célra, hogy a nemzeti bank elnöke mérsékelten kereszténykonzervatív életmódot folytathasson. Ami kifejezetten ortodox költekezésnek minősül ahhoz képest, hogy az általa vezetett alapítvány 4 millió forintért (8 söjtör) vásárolt az általa írt könyvből. Ezt hívhatnák éppen urizálásnak is, de akkor nem maradna szavunk arra, hogy a róla szóló könyv kiadását viszont 70 millió forinttal (140 söjtör) támogatta az általa vezetett alapítvány, és ez még mindig eltörpül a 3,2 hektáros, ősfás, védett parkban található, copf stílusú kastély mellett, amit 415 millió forintért (830 söjtör) vásárolt meg az MNB az adófizetők pénzéből. Fenntartása simán elmehet további 200 söjtör évente.

És ez csak a NER egyetlen pici szelete. Ebben a rendszerben mindenki fullba nyomja a söjtört. Két különbség van a szoci változathoz képest: a lépték és a büszke beleállás. Azt sem lehet állítani, hogy az ország következmények nélküli lenne.

A vadászatairól is híres Lázár János puritán szállodában tölt hét éjszakát. 2 millió forint, 4 söjtör. Következmény: az Origo bekebelezése.

A puritán hangulatú Pasa park közkedvelt szultánja helikopteren utazik bálozni, ahol elnöki lakosztályban száll meg. Értéke 2 söjtör. Következmény: a Népszabadság felszámolása.

Mándoki László a Várkert Bazárban zenél a miniszterelnöknek. 94 millió forint, 188 söjtör. Következmény: a zenei közízlés hanyatlása.

A fejétől bűzlik a NER

Nézhetjük mindezt fejlődéslélektani szempontból is. Kezdetben volt a tagadás időszaka. A fideszesek nem lopnak, Rogán Tóni valamennyi Vuitton-táskájáért keményen megdolgozott (ami végül is igaz). Aztán jött a hárítás ideje. Oké, egy-két fideszes lop, de legalább nem a komcsik lopnak. Most ott tartunk, hogy némely elvtárs ugyan szégyent hoz a NER-re, talán a Bajcsy-Zsilinszky úton Bentley Continental kupéban (50 millió forint – 100 söjtör) szivarozó, kaszinókoncessziókkal kitömött kormánybiztos látványa erős egy kicsit, de legalább a miniszterelnök életstílusa nem költekező. Ő szerény és alázatos, pont.

Aha.

Forrás:  http://hvg.hu/itthon/20161020_Puritanok_a_teljes_idegosszeomlas_szelen

 

33 hozzászólás to “The odd relationship between Zoltán Balog and András Szabó (Balog és Szabó fura viszonya)”

 1. Balog a seggmagyar said

  Csak kétféle magyarázat van:
  Balog végletesen hülye,
  Balog aljas gazember.
  Persze lehet, hogy mindkettő igaz.

 2. orbán az undorító görény said

  A gazemberek
  http://444.hu/2016/10/28/a-birosag-szerint-igenis-kozpenz-az-a-11-milliard-amit-a-puskas-akademia-kapott-a-tarsasagi-adokedvezmenybol

 3. médialitási biznisz said

  Eltüntetik a népszabi cikkeit.
  De a bűneik az égre bűzlenek.
  http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/ferenczi-kriszta-meszaros-101386

 4. református hírmondó said

  A reposzton megkérdezik, milyen állapotban van a magyarországi református egyház.
  Válasz: jóval a béka valaga alatt és egyenesen benn az orbánéban.
  És ti vagytok a bűnösök, mocskos, korrupt, szemét papok!
  http://reposzt.hu/blog/szekely-attila/2016-10-29/minosegi-bizonyitvany

 5. gáborjáni szabó, szabó andrás cinkosa said

  Most meg kitüntették Gáborjáni Szabót, Szabó András spiclikapcsolatát, rajta keresztül jelentett Butykosnak a Károliról és Bogárdiról.

 6. Zója utca said

  Ennyire idióták az orbánnyalók, pl. köntös meg az egész reposzt, bogárdi és bandája.
  http://kolozsvaros.com/2016/10/29/vendegcikk-szep-ember-szent-ember-templomba-jar-meccsre-jar-kolbaszt-tolt/

 7. evangélikus jó példa said

  Az evangélikusok tisztességesen viselkednek.
  Fabiny Tamás püspök és társai példát mutatnak emberségből a reformáció emléknapja előtt.
  http://www.nyiregyhaza.hu/hallatlan-programot-inditanak-az-evangelikusok-nyiregyhazan-2016-10-28
  A refik csak gyűlölködnek.

 8. Köntös a fideszes gyilkos bértollnok said

  Köntös, a bugris állat gúnyolódik Merkelen.
  http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2016-10-29/merkel-aggodik-keresztenysegert

  • köntös az alkoholista spicli said

   Köntös megijedt attól, hogy undorító röfögéseire válaszolnak a megrágalmazottak. így történt kamarás István professzorral, aki le is leplezte őt, mint erkölcstelen kormányszócsövet, fideszes agitpropkát.
   Attól nem kell félnie, hogy Merkel szemléztetné a reposztot, vagy akár Habermas, ezért őket nyugodtan lehülyézi ez az Amerikából spiclijelentéseket küldő alkoholista.

 9. orbán az undorító görény said

  Remek!
  http://kolozsvaros.com/2016/10/28/viktor-azt-uzeni-a-mari-hogy-feltetlen-menj-el-orvoshoz/

 10. bogárdi a református Tartuffe said

  Bogárdi nagyképűen osztja az észt a rádióban.
  Ő ugyan nem az Istent dicséri, hanem orbánt szolgálja, eltelenül, becstelenül, istentelenül.

 11. MAB-os illetékes said

  Itt van Kenesei István professzor legújabb cikke arról, hova züllesztette az agyament balog a gazember szabó andrással a magyar felsőoktatást.
  http://www.es.hu/kenesei_istvan;igy_mulatunk_mi;2016-10-27.html

 12. Récsöl hatalomra tör said

  A pofátlanság csimborasszói.
  http://tarkamese.blog.hu/2016/09/16/recsol

 13. orbán hazudik said

  Orbán gyalázatosan hazudik.
  http://hvg.hu/itthon/20161027_ghaith_pharaon_orban_viktor_interpol_korozes

 14. szabó a gyilkos fasiszta said

  Itt annak a Károli díjjal kitüntetettek, köztük Gáborjáni Szabó Botond, Szabó spiclitársa és összekötője Butykosnál. Ezen az úton áztatta el Bogárdit, a sógorát is.
  http://reformatus.hu/mutat/12975/

 15. Tiborcz a letelepedési bizniszben said

  Orbán szomszédja, Tiborcz üzletfele, a nemzetközi bűnöző.
  http://nepszava.hu/cikk/1110391

 16. pedofil konfi a karolin said

  A gyermekirodalmi konferencia programja, hanságival a főszerepben
  http://www.kre.hu/btk/images/doc/Kezifekes_program.pdf
  Hansági előadást tart leszbi hancúrpajtijának, az Elekesnek egy fos könyvéről, de ott van Mészáros, az IMO-s Hermann, sőt még Pompor Zoltán is.

 17. Köntös Orbán lakája said

  Kamarás professzor válaszolt Köntösnek tegnapi gyalázatos firkálmányára. Bogárdi megvédte egy kicsit megvédte Merkelt, szerinte komolyan gondolja a keresztyénséget. Meg nyilván az is eszébe jut, nem kapnak több bőkezű alamizsnát és meghívást a német testvérektől, ha tovább gyalázzák Kastner tiszteletes lányát. Csak Köntös ún. szellemi horizontját kizárólag Orbán feneke tölti be.
  http://reposzt.hu/comment/7933#comment-7933

 18. Köntös a gyalázatos provokátor said

  Köntös nem gondolkodik el azon, miért sújtja őt a Teremtő súlyos cukorbajjal, folytatja gyilkos rágalmazását.

 19. a korrupt MAB said

  A MAB-ban nemcsak szabó andrás a korrupt.
  Tavasszal lemondott a MAB testületének elnöke.
  Az új elnököt Csépe Valériának hívják.
  http://www.mab.hu/web/index.php?lang=hu
  Törzstag ő a Pannon Egyetem alkalmazott doktori programjában, melyet Navracsics Judit vezet, a Tibor nővére. Most átmenetileg az iratokban egy holland stróman szerepel.
  Ennek az akkreditációját intézte el szabó andrás, a korrupt csirkefogó a FvB tagjaként.

  • Igen, mindez olvasható Kenesei István legújabb cikkében.
   http://www.es.hu/kenesei_istvan;igy_mulatunk_mi;2016-10-27.html
   Azt is olvashatjuk, hogy a MAB 20 tagja közül 9-et a miniszter jelölhet, a többi 11-et egyházak (??), hallgatói képviseletek, iparkamara stb. Jelenleg azonban a doktoranduszok szövetsége, a DOSZ nem delegált tagot, így, mint Kenesei írja, “pillanatnyilag a miniszter delegáltjai vannak többségben.”
   Tehát nemcsak a FvB, amelyben gyakorlatilag Szabó András egyszemélyben garázdálkodik, hanem a MAB egész testülete is törvénytelenül működik.
   Ez a helyzet Balog miniszter garázdálkodása alatt, a reformáció félévezredes jubileumára várva.
   Isten nagyobb dicsőségére.

  • anonymanalyst said

   Nem véletlen a sok visszalépés. Tisztességes tudós nem vállal közösséget Balog maffiájával. Csak a szabók és a csépék. Tkp mindenki másnak ki kellene lépnie. Hogy világosan elváljon az ocsú a búzától.

 20. Bogárdi a sötét ló said

  Bogárdi nagyon ravasz interjút adott.
  http://www.parokia.hu/v/visszahivas-so-pokemon/
  Emlegette Hitlert, akit tízmillióan imádtak.
  Világos a párhuzam Orbánnal.
  Bogárdi készül az Orbán utáni időkre.
  Ravasz, mint a kígyó.

  • anonymanalyst said

   Luther a hittel való kufárkodás ellen lépett fel. Hiábavaló volt. Mai utódai még aljasabbul kufárkodnak. Politikai befolyásukat váltják pénzre. Ezzel meggyalázzák a reformációt. Isten úgy segélje őket, ahogyan hívek maradtak a reformáció szelleméhez. Ha elárulták azt, nyerjék el méltó büntetésüket!

 21. dunántúli teológus said

  A barátaimmal lefordítottuk Köntös két posztját, az egyikben a nemmel szavazásra buzdít, a másikban Merkel kancellárt gyalázza. Ezeket egy kísérőlevéllel elküldtük német testvéreinknek, az EKD zsinatának, amelyben kifejtettük, hogy ELHATÁROLJUK MAGUNKAT KÖNTÖS szentírásellenes, gyűlöletkeltő, politikai haszonszerzésben reménykedő uszításától.
  https://www.ekd.de/ekd_kirchen/synode.html
  Azért tettük ezt – és éppen a Reformáció Emléknapján, hogy rámutassunk arra, milyen züllött fidesz propagandát folytat Köntös, a Dunántúli Egyházkerület főjegyzője.
  Nem akarjuk, hogy a világ protestáns közVéleménye az egész MRE-t azonosítsa Köntössel.
  Először Steinbach József püspök úrhoz fordultunk, de ő túlságosan erélytelen ahhoz, hogy felvegye a harcot az agresszív Köntössel.

 22. Köntös Orbán lakája said

  Itt az az Orbán, akit az aljas Köntös az Isten helyett szolgál.
  http://kolozsvaros.com/2016/10/30/csak-onmaganak-tehet-szemrehanyast-kesobb-mikor-ralonek/
  De már nem sokáig!
  Eltűnik a gazda, és téged, aljas szolga, utána küldünk!!!

 23. németh az Auschwitzon viccelődő celli pap said

  Németh az agyhalott megint írt valami iszonyatot.
  http://reposzt.hu/blog/nemeth-tamas/2016-11-01/elo-halottak-napja

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: