Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The Misuse of Luther by the Hungarian Calvinists (Visszaélés Luther szellemével)

Posted by karoligaspar - február 27, 2017


martin_luther

bogardi-felcsuton

a püspök és bálványa

a püspök és bálványa

Írta: Soli Deo Gloria

“Das Leben ist nicht ein Frommsein, sondern ein Frommwerden, nicht ein Gesundsein, sondern ein Gesundwerden, nicht ein Sein, sondern ein Werden. nicht eine Ruhe, sondern eine Übung.” Így foglalta össze Martin Luther a tanításait 1521-ben. A mondat jelentése: “Az élet nem azt jelenti, hogy áhítatosak vagyunk, hanem áhítatossá válunk, nem azt, hogy egészségesek vagyunk, hanem egészségessé válunk, nem levés, hanem valamivé válás, nem nyugalom, hanem törekvés.

Luther szavai  világosak: a kereszténység/keresztyénség nem önhitt elbizakodottság, nem hamis kiválasztottság-tudat, hanem állandó törekvés, szüntelen, mindennap meg-megújuló próbálkozás arra, hogy jobbá legyünk, méltók a krisztusi példához. Ha Istennek köteleztük el magunkat – hogyan másként is nevezhetnénk magunkat keresztyéneknek? – akkor egész életünk az Ő szolgálatában telik. Ezt nem szabad zsarnokságként felfogni. Ahogy Cseri Kálmán, a nemrég az Atya házába költözött karizmatikus lelkipásztor írta: “Ezért szabad örülnünk annak, hogy Isten kizárólagossági igénnyel lép fel. Mert az ő hatalma alatt, az Ő szövetségében védve vagyunk minden idegen zsarnokságtól. Olyan szabadság ez, amelyben senki és semmi nem lesz bálvánnyá az életünkben. De nem azt jelenti ez a szabadság, hogy  azt csinálok, amit akarok, hanem hogy azt teszem, amit Isten jónak lát, de már egészen más lelkülettel.” (Cseri Kálmán, Tízparancsolat, Harmat Kiadó, 2000, 16.)

Ha figyeljük a Magyarországi Református Egyház vezetőinek nyilatkozatait, ritkán találkozunk Luther vagy Cseri Kálmán szellemiségével. Bogárdi Szabó István főpásztor írásai és prédikációi teológiai szempontból felületesek, homiletikai szempontból nevetséges módon hatásvadászok, üresek és pökhendiek. De milyen hitelessége van annak az embernek, aki palástban áldotta meg a felcsúti stadion gyöpét? Ez a fotó többször is megjelent itt a blogon, egyáltalán  nem véletlenül. Szimbóluma annak a mérhetetlen züllöttségnek, ahova a MRE vezetése süllyedt, akik az élő Isten helyére blaszfémikus módon az aljas és primitíven ostoba, mohón rabló és nyerészkedő maffiafőnököt, Orbán Viktort állították.

Az idei év a reformáció éve szerte a világon. A német testvéreknél már 2016. október 31-től megkezdődött az emlékév, nálunk csak vízkereszt napján, a másik református (?) főméltóság, Kövér László szavaival. Maga a beszéd kiváló volt, van tippünk a szerzőre is, de nem akarjuk leleplezni ezt a nagyszerű teológust. Mindenesetre furcsa volt hallani Kövér szájából a “gondolkodás szabadságáról” meg az “egyenlőségről” szóló szavakat.

Érdemes összehasonlítani, ahogy világszerte megemlékeznek Lutherről és a reformációról, és ahogy Magyarországon teszik ezt. Német nyelven számos könyv és egyéb publikáció értékeli és hozza a mai emberhez közel a reformáció nagyjait. Érdemes kézbe venni pl. Johann Hinrich Claussen Reformation. Die 95 wichtigsten Fragen (C.H. Beck, 2016) című könyvecskéjét. Ő a Németországi Evangélikus Egyház kulturális megbízottja.  Tehát nem pap, csak egy egyszerű hívő értelmiségi, mégis világosan ír, Luther veretes német nyelvén szól a ma emberéhez. A magyar könyvpiacon hiába keresnénk hasonlót, csak ostoba giccseket és primitív szenteskedést találunk.

A Magyar Református Egyház vezetőinek minden megnyilvánulását “a gőg, az arrogancia, a dölyf és a pökhendiség” jellemzi, hogy a hívő katolikus Esterházy Pétert idézzük. Ezek, folytatódik az idézet, “az erő képzetét keltik, pedig csak bizonytalanságból és gyávaságból fakadnak”.  Jó példa arra a dunántúli főjegyző, Köntös László által indított reposzt.hu blog, amelynek posztjai  a legprimitívebb fideszpropagandát tükrözik. Köntös, a magát (tévesen) értelmiséginek gondoló személy ezen a fórumon nyíltan lehülyézi Merkelt, Obamát, Fukuyamát és Jürgen Habermast, annak tudatában, hogy ők biztosan nem fogják olvasgatni a pápai blogocskát. Gyalázott ő magyar értelmiségieket is, de rajtavesztett, mert ők visszaszóltak, így mostanában a külföldi politikusokra és csúcsértelmiségiekre koncentrál.  A lovagkereszttel – ezt kapta Bayer Zsolt is – kitüntetett Köntös még attól sem riadt vissza, hogy a kvótanépszavazás idején nyíltan agitáljon a Fidesz érdekében.

De lépjünk ki a Magyarországi Református Egyház erkölcsi és intellektuális  posványából, és hagyjuk  szóhoz jutni Claussent. Így válaszol arra a kérdésre, hogyan érdemes ma megünnepelni a reformáció évfordulóját: “A mai protestánsok egyszerre hívők és kételkedők. Láthatunk ebben gyengeséget, de rejlik benne erő is, az a képesség, hogy felvilágosultan és felnőtt módon szembenézzünk vallásunk értékeivel és árnyékos oldalaival, hogy megszabaduljunk a szerencsétlen hagyományoktól, mindenekelőtt pedig határozottan lépjünk fel hitünk politikai felhasználása ellen és korlátozzuk erőszakos potenciálját.” (i. m. 163.)

Nem tudunk, sajnos, hinni abban, hogy a Magyarországi Református Egyház vezetői megértik ezeket a szavakat. Azt pedig, hogy megfogadnák, a jelenlegi helyzetben szinte kizártnak tartjuk. A Magyarországi Református Egyház Orbán mellé állt az élő Isten helyett. Vele és züllött rendszerével együtt fognak pokolra szállni.

 

80 hozzászólás to “The Misuse of Luther by the Hungarian Calvinists (Visszaélés Luther szellemével)”

 1. Bogárdi bálványa Putyin szolgálatában said

  Itt van Bogárdi imádott bálványa, aki nem szégyelli a Nyugatra kenni a felelősséget a kommunista diktatúrákért. Így legitimálja (???) Moszkva-imádatát és Putyin végbele körüli sürgésforgását.
  https://kolozsvaros.com/2017/02/26/akkor-is-szetveri-europat-es-magyarorszagot-beleallitja-putyin-vegbelebe/

 2. orbán, országának katonái semmitől sem riadnak vissza said

  Ilyen embertelenül viselkednek Orbán parancsára a katonák a határon!
  http://sztarklikk.hu/kozelet/isten-mentse-meg-ezt-az-orszagot-a-fidesztol/321246

 3. Dunakeszin is lop a fidesz said

  Dunakeszin lop a Fidesz! Vagy Szijjártó futsalcsapata?
  http://sztarklikk.hu/kozelet/erdovasarlasert-tesz-feljelentest-a-dk/321300

 4. lopáskönnyítő törvényhozás said

  Péntek este kilenckor életbe léptettek egy törvényt, hogy hétfőn kora reggel már könnyebben lopjanak!
  http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/varatlanul_atirta_a_kormany_a_nagy_hordereju_eu-s_palyazati_szabalyt.244630.html

 5. fideszes álszentek said

  Krokodilkönnyek és álszent locsogás – közben a Fidesz és a KDNP III/III-as államtitkárokat ajnároz, volt MSZMP-s oligarchákat juttat közpénzhez, közben RABOL
  http://ellenszel.hu/2017/02/25/hvg-ket-mondattal-oltotta-le-fidesz-kdnp-alszent-kozlemenyeit/

 6. köves gyopár a filozófia tudora said

  A szombathelyi pap bugris felesége most már filozófiai kérdésekben is kimondja az utolsó szót.
  http://reposzt.hu/blog/jakab-koves-gyoparka/2017-02-27/hipster-marx-engels

  • Kövi Dinka said

   A picha MINDENT TUD.

  • Isten különös kegyelméből Jakab-Köves Gyopár egy igazi hegeli világszellem.

  • kövesgyopárok járnak köztünk said

   A kövesgyopár liba azt mondja, hogy Marx csak “közgazdaságon és felépítményen keresztül lát mindent”. Az agyatlan trampli azt hiszi, hogy a “felépítmény” – egy ontológiai létező, pedig az, az alépítménnyel együtt a marxi elmélet egyik kategóriája.
   Ami azt jelenti, hogy a trampli nem képes különbséget tenni a alóság és az elmélet között.
   Azt is hörgi, a falusi giccsgyáros, hogy vigyázzunk, mert a “fiatal Marxok és Engelsek közöttünk járnak”.
   Ez jó lenne, mert nagyon okos, okos és – Engels esetében – tisztességes emberekről van szó.
   A helyzet rosszabb: gyopárok járnak köztünk, mocskos, aljas idióta vérszopók.

 7. mészáros, orbán strómanja a tőzsdén said

  A súlyosan értelmi fogyatékos Mészáros BETÖRT A TŐZSDÉRE!
  https://444.hu/2017/02/24/meszaros-lorinc-tozsdecapa-ma-egy-tozsdei-ceget-kebelezett-be

  • Mivel Mészáros Lőrinc szerint sikerének titka a megfeszített munka, Orbán barátsága, meg a jóisten segítsége, nyilván ez utóbbi kifürkészhetetlen akarata miatt landolt a gázszerelő milliárdos a tőzsdén.

 8. tudományos kutató said

  Egy okos és sikeres ember véleménye a fideszes politikusokról: ostobák és/vagy cinikusak.
  http://mno.hu/grund/akarmerre-nezunk-mindent-velejeig-athat-a-cinizmus-1387651

 9. matolcsy ellopta az aranytartalékot said

  Matolcsy lop! Sokat, sokszor! Sokszorosát!!!
  http://pestibulvar.hu/2017/02/26/szabad-rablas-folyt-matolcsynal-gyanus-ugyeket-tart-fel-a-felugyelo-bizottsag/

 10. bugris orbán said

  A bugris Orbán nem érti a művészi üzenetet.
  A szotyolázó büdöslábú bugris honnan is értené?
  http://nepszava.us/bartus-laszlo-egy-oscar-dij-a-magyarok-szegyenerol/

 11. németh az Auschwitzon viccelődő celli pap said

  Németh most nem talált a mai napra illő auschwitzi viccet, így egy filmen nyálzik az értelmi fogyatékos celli állat.
  http://reposzt.hu/blog/nemeth-tamas/2017-02-28/mindenk

 12. farkas a lopós díszcigány said

  Ellopják a cigányok felzárkóztatási pénzét!
  Kik lopják el?
  A tolvaj cigányok!
  http://index.hu/belfold/2017/02/27/beismertek_a_roma_foglalkoztatasi_program_kudarcat/

 13. református = szégyentelen rabló said

  Pénteken a fülöp-szigeteikért imádkoznak az imádkozó sáskák.
  Ahelyett, hogy abbahagynátok a lopást, a besúgást, orbán valagának a nyaldosását.
  http://www.reformatus.hu/mutat/13396/

 14. egy keresztyén lány said

  Én egy igazi keresztyén lány vagyok, szeretném megőrizni az ártatlanságomat annak a fiúnak, akit a Teremtő rendelt társamul.
  Sajnos, a Károli légköre nem kedvez ennek.
  Némely lányok piercinges köldökeiket mutogatják, push up melltartókkal izgatják a férfiakat stb.
  És némely tanár(nő) még biztatja is őket.

 15. üveghíd a fidesztől said

  Még egy üveghidat is varázsol a rablóbanda a völgy fölé.
  Biztos kilopják belőle az üveget, a hülyék meg lebukfenceznek róla.
  https://vastagbor.atlatszo.hu/2017/02/28/turistamagnesnek-szanjak-a-25-milliardos-satoraljaujhelyi-uveghidat/

 16. Kiss Szilárd a moszkvai magyar fideszes gengszter said

  Kiss szilárd, a fideszes attasé, aki 4000 orosz prostit meg bűnözőt juttatott az EU-ba.
  Fideszeseknek meg partot szervezett a moszkvai Ritzbe.
  http://index.hu/belfold/2017/02/27/magyar_politikusokat_vittek_oda_ahol_trumpot_is_levideozhatta_az_orosz_titkosszolgalat/

 17. sanyi néni a vagány kisnyugdíjas said

  Orbán megreformálta a magyar nyelvet is.
  https://444.hu/2017/02/27/orban-a-magyar-nep-nyelve

 18. farkas a lopós díszcigány said

  Orbán és a többi cigány egyre lop és lop
  https://kolozsvaros.com/2017/02/27/tenyleg-nem-erdemes-megallni-el-kell-lopni-mindent/

 19. Orbán a fasiszta said

  Orbán, a cigánybáró szerint nem jó a nagy etnikai keveredés.
  Magyarország romaország!
  http://hvg.hu/gazdasag/20170228_Orban_a_tul_nagy_keveredes_bajjal_jar

 20. Mikola a magyar Mengele said

  Mikola unokaöcsikéje, a lúgot a szeretőjére öntő orvos pere.
  http://anemaznem.blog.hu/2017/02/28/ott_sem_volt_de_kamillaval_borogatta

 21. fideszes ripacsok said

  A tiszteletre méltó fideszes főkonzul Hende csaba nevezte ki.
  https://444.hu/2017/02/28/a-faszat-mutogatta-egy-floridai-strandon-magyarorszag-tiszteletbeli-konzulja

 22. Mészáros okosabb Zuckerbergnél said

  Mészáros, az értelmi fogyatékos bűnöző fingott egy nagyot:
  http://hvg.hu/itthon/20170228_Meszaros_Lorinc_Okosabb_vagyok_mint_Zuckerberg

 23. tonnás perzsaszőnyeg orbánnak said

  Tonnás perzsaszőnyeg a rohadék fideszesek talpa alá!
  https://444.hu/2017/02/28/szovik-a-paralment-gigaperzsaszonyeget-az-ocsodi-asszonyok

 24. orbán durván célozgat a cigányokra said

  Orbán durván cigányozott.
  http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/orban-viktor-szerint-etnikai-okokbol-elkepzelhetetlen-az-alapjovedelem-102706

 25. károlis bugrisok said

  Buta senkik locsognak a károlin.
  Ki.aszott hülyék által tanított drogos bugrisok.
  Ez a tuidomány a “keresztyén” egyetemen (?)
  http://www.kre.hu/btk/index.php/773-kre-szociologia-muhelyenek-kovetkezo-rendezvenye.html

 26. üveghíd a fidesztől said

  ÜÖveghíd és űrállomás – ezt építi az eszelős kormány a MI PÉNZÜNKBŐL.
  https://kolozsvaros.com/2017/02/28/es-megcsinaljak-rohadjak-meg-tenyleg-megcsinaljak/

 27. Soós az arrogáns agyhalott said

  Soós fél, hogy az embereket robotok fogják helyettesíteni.
  http://reposzt.hu/blog/soos-szilard/2017-03-01/robot-ado-felelosseg
  Jó hírünk van, Soós, téged nem fognak.
  Te egy SZAR, FÖLÖSLEGES, UTOLSÓ SENKI VAGY.
  ELTARTUNK, MIÉRT?
  ROHADJ MEG, MOCSKOS PARAZITA!

 28. matolcsy bűnbandája said

  Matolcsy Bayer műsorát is finanszírozta a MI PÉNZÜNKBŐL.
  http://hvg.hu/itthon/20170228_Bayer_musoranak_konyv_alaku_megjeleneset_is_tamogatta_a_PADA
  Meddig tűrjük?

 29. Petrőczi a pöcegödör said

  Az idióta vén picha irodalmi életről meg pályatársakról beszél.
  Az undorító bűzbomba még mindig azt hiszi, hogy ő egy ÍRÓ, KÖLTŐ????
  http://petroczieva.blogspot.hu/2017/02/kis-magyar-irodalomtortenet.html

 30. fideszes haramiák said

  Lopnak, lopnak, nem unják, lopnak…
  https://atlatszo.hu/2017/02/28/613-millio-forintert-vasarolt-hazat-a-fideszes-kepviselo-testverenek-cegetol-az-allam/

 31. szabó a sátán said

  Szabó, a tolvaj gazember holnap Wittenbergről fog röfögni a Buda Béla teremben.
  Amit elmond, annak jó részét Ritoók feleségétől, Szalay Ágnestől lopta!
  Meg akartok győződni róla? Menjetek el!
  http://www.kre.hu/btk/index.php/kovetkezo-esemenyek/763-a-reformacio-elso-evszazadanak-kulturalis-paradigmai-eloadassorozat-harmadik-eloadas.html

 32. Okos Hentes said

  Mészáros Lőrincet arról kérdezték, hogy miért gyarapodik gyorsabban, mint a Facebook-alapító Mark Zuckerberg. „Hát lehet, hogy okosabb vagyok, nem gondolja?” – válaszolta.

 33. Jakab az erdélyi bumburnyák said

  Jakab, az erdélyi bunkó, aki Szombathelyen szívja a vérünket és a piszkos trampli feleségével szórja a ilágba a biológiai selejtet, most Arany Jánosról fossa a szót, ahogy selejt agyától telik.
  http://reposzt.hu/blog/jakab-balint/2017-03-02/egy-reformatus-hajduivadek-200-eve-szuletett-arany-janos

 34. Szabó a pikkelysömörös said

  Menjetek el szabóandrás mai röfögésére, Reviczky u. Buda Béla terem!!!!!

 35. refis gazemberek said

  De előtte rúgjatok be Luther vagy Kálin sörtől!
  http://reformacio.ma/v/471/

 36. Aranyosi a vén idióta said

  Aranyos bácsi is fél a robotoktól.
  Jogos: azok nem írják egy l-lel a hallgatot, mint te, vén idióta!
  http://reposzt.hu/comment/8219#comment-8219

 37. Szabó András a vérszomjas GYILKOS said

  Itt van az előadássorozat:
  http://www.kre.hu/portal/index.php/867-a-reformacio-elso-evszazadanak-kulturalis-paradigmai.html
  Tehát ma délután 16-17-ig
  SZABÓ ANDRÁS A GÖRVÉNYKÓROS DÖG!
  MENJETEK ODA!

 38. orbán ízlése said

  700 millióért vesznek műkincseket a büdös paraszt orbán irodájába.
  http://nyugatifeny.hu/2017/03/01/mukincsek-kerulnek-orban-irodajaba-csak-az-ertekbecsles-tobb-millio-forint-volt

 39. puzsér az isten! said

  Robinak megint igaza van!
  http://nyugatifeny.hu/2017/02/27/a-pofam-leszakad-se-izles-se-meltosag-se-szegyenerzet-puzser-kemenyen-beleszallt-gesztibe

 40. orbán az undorító görény said

  Orbán!
  http://gepnarancs.hu/2017/03/egy-etnikailag-homogen-nemzeti-szotyialista/

 41. Aranyosi a vén idióta said

  A vén idióta mindennap mond valami istenverte baromságot,
  ma ezt, hogy Arany János nem használt csúnya szavakat.
  HASZNÁLT!
  Csak nem a minden ökörnek szánt iskolakönyvekben, hanem a kritikai kiadásban olvasható alkalmi verseiben.
  http://reposzt.hu/blog/kutasine-molnar-boglarka/2017-03-03/gondolatok-fujjokrol
  Dögölj már meg, vén fasz, és ne irkálj többet!

 42. tiborcz a vérbizniszben said

  Tiborcz, a miniszterelnök veje beszállt a vérbizniszbe.
  http://www.korrupcioinfo.hu/korrupcioinfo/ordogi-terv-a-veradasban/

 43. Mészáros, Orbán strómanja said

  Mészáros megint gazdagodott.
  https://444.hu/2017/03/03/meszaros-lorinc-megvette-a-buda-cash-es-vezetok-vallalatcsoportjat-az-ismeretlen-offshore-cegektol

 44. Balog a terminátor said

  Az emmisek qrvára öltözködnek.
  A Balog fizette s károlis qrva Czunyiné narancsszínű lajbiját is?
  http://hirtv.hu/ahirtvhirei/226-millioert-oltoztette-dolgozoit-az-emmi-1388509

 45. Űrközpont Gyulaházán said

  Orsós elmeállapota ijesztő. Szögletes gyógyszert kéne neki gyártani, az nem gurul el.

 46. ulan bátor said

  Egy rövidet, de annál bűzösebbet fosott s zékely nevű vadszamár a reposztre.
  Mikor fogjátok már be a mocskos pofátokat, tolvaj, parázna, szenteskedő, alkoholista parazita papok????
  http://reposzt.hu/blog/szekely-attila/2017-03-04/lepcsofokok

 47. orbán Magyarország dögvésze said

  Orbán az etnikai tisztogató
  http://nepszava.hu/cikk/1122487

 48. PERVERZ FIDESZ said

  nEM MOND LE A FASZMUTOGATÓ KONZUL.
  eZ A FIDESZ ERKÖLCSE.
  http://nyugatifeny.hu/2017/03/01/nem-mond-le-a-farokmutogato-tiszteletbeli-konzul

 49. csiszár jenő milliói said

  Csiszár Jenő ma nyelvvizsgázott olaszból. Ősztől több, mint 2 milliót kap havonta!
  https://444.hu/2017/03/04/csiszar-jeno-uj-milanoi-fokonzulunk-ma-nyelvvizsgazott-kozepfoku-olaszbol

 50. farkas flóri apja éhezik said

  Farkas Flóri milliárdokat LOPOTT.
  AZ APJA ÉHEZIK ÉS FÁZIK.

 51. Mészáros Orbán strómanja said

  Mészáros milliárdokat rak félre közpénzből orsósnak-.
  http://ellenszel.hu/2017/03/02/orban-viktor-kezeben-tartja-lorinc-toket-o-meg-orul-ha-azt-simogatjak-durvan-beszoltak-meszarosnak/

 52. köntös az erkölcsi hulla said

  Köntös MI9NDENT TUD, most éppen a gender studies ürügyén nekimegy TGM-nek.
  http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2017-03-05/tgm-kioktat-keresztyensegbol
  Hogy birja el a Köntös ezt a hatalmas tudását.
  Egyébként rossz hirem van neki:
  Orbán, akinek a valagát nyalja a legundoritóbb szuervilizmussal, becsavarodott, nemsokára az egész rendszer megy a kukába.
  Az ilyen udvari senkikkel együtt, mint te vagy, te alkoholista spicli, köntös.

 53. A feljelentgetős KDNP-s said

  A feljelentgető KDNP-s hóülye
  http://sztarklikk.hu/kozelet/rettenetesen-kinos-sajtotajekoztatot-tartott-a-kdnp/321524

 54. Orlay Mária a szadista refi kápó said

  Egy Orlay Mária nevű szadista kápó picsa őrjöng a reposzton, hogy kiket veretne meg verne meg a sajátz büdös mocskos kezével: trangender, ateista,lib erális stb.
  http://reposzt.hu/comment/8230?_fb_user_fbu=100005401923063#comment-8230
  Mind megbolondulktatok?

 55. Arany 200 éves said

  Arany János jubileuma alkalmával írjunk egy pastiche-t A walesi bárdokra. Elkezdem, majd folytassátok!

  Orsós király, cigány király
  Léptet fakó lován
  Hogy megnézze úgymond
  Mennyit ér a csúti tartomány.

  • Csuti bárd said

   A 2., 3., 5. és 8. versszak szerintem maradhat, de az utolsó előtti 4. versszakot így írnám át:

   Ha, ha! mi zúg?… mi éji dal
   Felcsút utcáin ez?
   Felköttetem a Mélyszarost,
   Ha pénzem veszni lesz!

   • velszi átok said

    Az utolsó előtti harmadik szerintem jobb lenne így:

    Áll néma csend; légy szárnya bent,
    Se künn, nem hallatik:
    „Fejére szól, ki szót emel!
    Cigány nem alhatik.”

  • Kisvasút said

   A 8. versszak szerintem ne maradjon, jobbat tudok:

   Stadiont és kisvasutat,
   Mi szem-száj ingere,
   Sürgő csoport Felcsútra hord,
   Hogy nézni is tereh;

  • TEREH said

   Én a verseléshez nem értek, ezért prózában próbálok tisztelegni a A walesi bárdok költője előtt:

   Micsoda TEREH ez a kapzsi, tolvaj cigány a magyar nemzetnek!

 56. URL said

  … [Trackback]

  […] There you will find 82995 more Infos: jhnnsclvn.wordpress.com/2017/02/27/the-misuse-of-luther-by-the-hungarian-calvinists-visszaeles-luther-szellemevel/ […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: