Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Breaking news: Changes in comments (Változás a kommentelésben)

Posted by jhnnsclvn - január 29, 2018

Mint olvasóink néhány napja bizonyára észrevették, sajnos, nekünk is korlátoznunk kell a kommenteléseket. Az okok hasonlóak ahhoz, mint sok más fórumon, a túlzott lazaság már nekünk is többet ártott, mint használt:

“A kommenthelyzet világszerte fokozódik. Nem csupán arról van szó, hogy fizetett trollbrigádok randalíroznak, mondjuk, vagy hogy az … internetező népességnek egyemberként gurult el a gyógyszere. Valami olyasmi lehet inkább a háttérben, hogy … sokan vagyunk, és ekkora tömegben már nem mindig értelmes a beszélgetés. Ekkora tömegben már mindig van annyi offoló/troll/…, aki képes megakasztani az értelmes diskurzust…

A web alapeszméje…, hogy nyugodtan mondjon mindenki, amit akar. Ez kábé meg is valósult. A modern, okos weben mindenki gyártja a tartalmat… Széles, tágas a szociális tér, fórumok, dühöngők, chatgumiszobák garmadája áll rendelkezésre…

Az viszont semmiképpen sem része ennek az alapeszmének, hogy mindenki ott mondja azt, amit akar, ahol csak akarja.

Forrás: https://444.hu/2016/01/15/vita-van-vita-lesz-de-maskeppen

2009-ben, amikor több betiltott próbálkozás után hatodjára is elindultunk, tárgyszerű, informatív, gyakran szellemes, kifejezetten vicces kommentek érkeztek. Aztán teltek a hónapok, az olvasótábor nőtt, és a kommentek is kezdtek változni. Nem előnyükre. Előbb a trollok jöttek, aztán az offolók.

Nem arról van szó, hogy politikailag nem korrekt vagy nem helyes irányú kommentek szaporodtak el, hiszen jöttek ilyenek balról és jobbról is, mindegyiknek helyt adtunk. Egy idő után azonban sok olyan komment érkezett, amelyek  nemhogy az adott cikkhez nem akartak hozzászólni, hanem egyenesen “linkfarmmá” változtatták a blogot. Ezek a kommentek már nem építették a tartalmat, hanem inkább szétverték. Némely kommentelőt annyira elragadott az indulat, hogy obszcén, trágár beszólásokkal veszélyeztette fennmaradásunkat.

Sem a hazai törvényi kockázatot, sem a google-nál való feljelentgetéseket, letiltásokat nem vállalhatjuk. A túlságosan vehemens kommentelőket parkoltatjuk, amíg szalonképesen fogalmazzák meg a mondanivalójukat. – A Szerkesztőség

 

20 hozzászólás to “Breaking news: Changes in comments (Változás a kommentelésben)”

 1. I beg to differ said

  Szerintem vannak témák, amikhez nem lehet szalonképesen hozzászólni, mert a tartalom egy botrányos személyről, cselekedetről, viselkedésről szól. Mint pl. ez:
  https://jhnnsclvn.wordpress.com/2016/02/29/sex-and-church-szex-es-egyhaz/

 2. Dr. Jakab Attila said

  Mindenhez hozzá lehet szalonképesen szólni. Csak nem zsigeri indulattal, nem fröcsögve, és minimális vitakultúrát betartva. Na ez az, ami nagyon hiányzik ebben az országban, ahol Bayer Zsolt megkaphatja a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

  • Szerkesztőség said

   Voltaképpen itt is ez a cél. Hogy ne süllyedjünk le Bayer Zsolt színvonalára. Kérünk minden korábbi kommentelőnket, hogy ne sértődjenek meg, amiért kihúztuk illetve nem engedtük be a kommentjeiket. Fontos témákról van itt szó, alaposan dokumentált visszaélésekről, bűncselekményekről. Ne verjük szét ezt az értékes tartalmat indulattól fröcsögő megjegyzésekkel. Ugyanazt a tartalmat el lehet mondani kulturáltan is.

  • Kiskeresztem hogyszereztem said

   Bayer Zsoltot talán épp cizellált kifejezésmódjáért tüntették ki. Elvégre cifrázta a magáét, ami tetszhetett valakiknek. Mármint döntéshozói pozícióban levőknek.

   • Holducca said

    Bayer Zsolt kitüntetése Balog Zoltán jó ízlését dícséri.

   • Kancsal kalmük said

    A Ludvignak – lopott nevén Petrőcinek – adományozott József Attila díj méginkább. A fekáliát csak olyan “kiváló minőségérzékkel” rendelkező balfék nézheti aranynak, mint amilyen ez a kancsal apostol.

   • Balog az alkimista said

    Mindenesetre ez a “benézés” a fekáliát átvitt értelemben tényleg “arannyá” változtatta. A Szabó-Petrőczi házaspár Balog hiányzó minőségérzékének köszönheti, hogy holnaptól havi 121 ezret kaszálnak közpénzből. Ennyi jár február 1-től a József Attila díj után. Van egy közmondás: a szarból aranyat csinál. Nem pont erre találták ki, de Balog miniszter fenti akciójára szó szerint illik.

   • curious said

    A “szar” szót ezek szerint lehet használni? Amiatt még nem tiltotok le?

   • Szerkesztőség said

    Mivel így szerepel a közmondásban is, a szó ebben a kontextusban teljesen legitim.

   • Balog az alkimista said

    Balog egy modern alkimista. Nem keveri a szart, hanem átkonvertálja. A giccsgyáros Ludvig értéktelen firkálmányait némi minisztériumi hókuszpókusszal átkonvertálta évi másfél millióvá. Életfogytiglan… Az igazi költők pedig éhen halnak.

 3. Sparkünstler said

  “Orbán Viktor vagyonnyilatkozata törvényes, teljes és hiteles, aki mást állít, hazudik”

  – jelentette ki Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke annak kapcsán, hogy a kormányfő szerdán, a törvényes határidőben leadta vagyonnyilatkozatát.

  Havasi elárulta: az elmúlt évihez képest Orbán megtakarítása 742 ezer forintról 993 ezer forintra nőtt. Emellett tovább törlesztették a családi házukra felvett hitelt, a tartozás így 4 783 328 forintra csökkent. Anyagi helyzetében más változás nem történt – közölte Havasi az MTI-vel.

  Ez azt jelenti, hogy havi 20 ezer forintot bírt félretenni!

  https://24.hu/kozelet/2018/01/31/orban-251-ezer-forinttal-novelte-megtakaritasat-egy-ev-alatt/

  • Honesty said

   Szegény Orbán Viktornak még 1 millió forint megtakarítása sincs.
   Áder legalább bevallott 65 milliót

   • vendégmunkás said

    Biztos azért ment Ausztriába hogy valami jólfizető munkát keressen, amiből havi huszasnál többet tudna félretenni.

 4. 121.125 said

  Ludvig ma este a Mátyás utcai lakás konyhájában táncra perdült örömében. Holnaptól dől a lé, a 121.125 Ft-os művészjáradék. Közben ezt danászta:

  Akinek az Isten pénze sem elég,
  Itt van egy kis olaj, hogy forogjon a kerék!
  Föntről jön, hajolj le érte!
  Ne szégyelld, ez az Isten pénze!
  Ne nyomasszon többé, ne legyen már nehéz!
  Vigyétek csak mindet! Tietek az egész!
  Szabad a préda! Szabad vagyok végre!
  Vigyétek! Ez az Isten pénze!

 5. anonymanalyst said

  A média figyelmének középpontjában ma a politikusok vagyonnyilatkozatai voltak. Hiányoltam a volt károlis Czunyinéét. Kíváncsi lennék, hogy a korábban bevallott pár hektáros bokodi szántóföldek mennyit hoztak a konyhára.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: