Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Eology to a Nobody (A Senki Balog emlékére)

Posted by jhnnsclvn - április 24, 2018

Balog Zoltán menesztése az első örömhír a magyaroknak a választásnak nevezett szavazási cirkusz óta. “Schmitt Pál óta nem búcsúztattunk ekkora senkit” – olvassuk egy ma megjelent nekrológban, amelynek minden szavával egyetértünk, ezért teljes terjedelmében feltesszük. Kiegészítenivalónk azonban van, mert ez az a kormánytag az igazságügyminiszter Trócsányin kívül, aki személy szerint kapcsolható a Károli Református Egyetemhez, mindenekelőtt a magyar felsőoktatás legocsmányabb, legvisszataszítóbb házaspárján, Szabó Andráson és Szabó Andrásné Ludvig Éván keresztül. A Károlinak ez a két alávaló bűnözője a Hold utcai református gyülekezetben bőgte ki közös erővel  az egész magyar irodalom megcsúfolását jelentő József Attila díjat illetve a MAB Felülvizsgálati Bizottságába való kinevezést hét teljes évre.  Mindezt azok után, hogy a MAB közokirathamisításon, hivatali visszaélésen és zsaroláson kapta a két csalót. Balog ezzel utcahosszal nyerte “az Orbán-kormány legidiótább minisztere” címet Kósa és Semjén előtt. – A Szerkesztőség

A bukott Balog

Csilicsala bácsi

A József Attila díjas giccsgyáros

 

Nem siratni jöttem Balog Zoltánt, de az se volna helyénvaló, ha szó nélkül néznénk végig a bukását. Nem sok minden történik ma a politikában, ami örömet okoz, úgyhogy becsüljük meg a villanásnyi derűt. Hogy legalább ő eltakarodik. Tudjuk, nem lesz jobb ezután se, de Balog Zoltánt sosem fogjuk visszasírni.

Alá tartoztak az érdemi politika legfontosabb területei. Sajnos már egy egész generációnak nincs emléke arról, hogy eredetileg kormányzás alatt nem kizárólag a rémhírterjesztést, a manipulációt és az egyet nem értők eltaposását értettük. Hanem például az volt a téma, hogy mi folyik az iskolákban és a kórházakban. És legalábbis gondolkodtak azon politikusok, hogy vajon hogyan tehetnék ezeket jobbá.

Sőt, amikor reformterveik nem kapták meg a politikai támogatást, fogták magukat, és lemondtak. Ezt azért tették, mert hittek valamiben, akartak valamit, és némelyik még értett is hozzá. Balog volt az első, akinek mindegy volt, mi történik.

Igaz, előtte még nem egyetlen miniszter képviselte a kormányban a közoktatás, felsőoktatás, egészségügy, szociális háló, civil szervezetek, egyházak, kultúra és a sport ügyét. Ez a minden villanyoszlopnak szalutáló jámbor balfasz olyan portfóliót kapott a nyakába, ami alatt nála gerincesebb élőlények is rakás szerencsétlenséggé roskadnának össze. Nem is tárca, hanem vagon.

Az ősbűnt nem ez a mazsolává töppedt alak követte el, hanem Orbán Viktor. Akkor, amikor összesöpörte az őt nem érdeklő témákat egy porzsákba, ráfirkantotta, hogy „emberek”, odapasszolta Balog Zoltánnak, és röhögve elszaladt. A sokkal egyszerűbb sorsra kalibrált, karót nyelt, engedelmességre tenyésztett gyáva pap meg ott maradt a zsákkal, és hat éven át zavartan nézegette.

Érdemi döntéseket nem hozhatott. Pontosan tudta, hogy a miniszterelnök kurvára nem kíváncsi a véleményére. Szomorkás estéken nyilván belátta, hogy ez jogos, hiszen senki mást sem érdekel, mit gondol Balog Zoltán a huszonegyedik századi oktatásról, a külföldi egyetemek szerepéről, az egészségbiztosítási rendszerről vagy a Higgs-bozonról. Még őt magát sem, hiszen nem is gondolt semmit.

Mozgástere mégis volt: Orbán azért bízta rá ezeket az ügyeket, hogy csendben, csökkentett módban üzemeltesse, pacifikálja, és neki a kormányülésen ne kelljen órákig foglalkozni holmi proligyerekekkel, kórházi fertőzésekkel meg efféle bohóságokkal. Ezen belül szabad kezet kapott; milliárdok felett diszponált, és akár tehetett volna jót is. Ettől a mozgástértől meg is rettent, és igyekezett a legvulgárisabb konzervatív szamárvezető mentén kitölteni. Egyáltalán nem is próbált felzárkózni, tanulni, körülnézni a világban, képviselni gondolatokat. (Még annyira sem, mint Áder János, pedig vele nehéz nullaságban versenyezni.) Arra viszont volt esze, hogy megpróbálja elhallgattatni az összes tanárt, orvost, kórház- és iskolaigazgatókat, nehogy kiderüljön a turpisság. Balog Zoltánnak köszönhetjük a félelmet, amely a magyar értelmiség derékhadát kerékbe törte.

Senki sem kérdezte őt, amikor eldőlt, hogy nekimennek a CEU-nak. Nem kérdezték a szuperkórházról, és – noha elvileg a sport is hozzá tartozott – nem volt beleszólása sem az olimpiarendezés, sem a vizes vb, vagy az eszement stadionépítések kérdésébe. Azt intézték egymás közt tolvajok és más bűnözők. A közoktatás egyik legfontosabb problémáját, a digitalizációt a miniszterelnök kivette a kezéből, és rábízta – dobpergés – Deutsch Tamásra.

Running man

Éveken át próbálta eljátszani, hogy a helyzet magaslatán van. Államtitkárok cserélgetésével védte a seggét, amikor már szájközépig ért a szar. De mivel totál hülye volt minden részterülethez, rendre fogalmatlanokat nevezett ki. Vagy azért, hogy ne legyen a házban nála okosabb, vagy mert nem is tudta felmérni, ki kicsoda.

Közben valamit mégis kitanult. Na nem az egészségkasszákat vagy a sikeres tanítást, hanem a menekülést. Minden erejével kerülte, hogy kérdésekre kelljen válaszolni. Egyszer megpróbálta, nem sült el jól, aztán meggyőzte magát, hogy aki egyáltalán jelentkezik az ő óráján, az lázadó. Ennek csúcspontja volt, amikor közölte az újságíróval, hogy majd akkor nyilatkozik nekik, ha megtérnek. Ha volna isten, ebben a pillanatban reccsent volna rá egy égő csipkebokorból: mit képzelsz te magadról, hülyegyerek? Mit jelent szerinted az a szó, hogy miniszter?

Már csak meg akarta úszni. Tudta, hogy alkalmatlan, hogy igazából semmi keresnivalója nem volt itt, és ha egyáltalán hívő még, akkor talán megtalálta a bűntudat is. Mert bűnösök vagyunk valamennyien, de nem mindenki kúrhatja el több százezer gyerek életét, juttat a temetőbe sok ezer menthető beteget, és pusztíthatja el Magyarországon azt, amire még a határokon kívül is kíváncsi a világ.

Schmitt Pál bukása óta nem volt részünk ebben a különös, kísérteties, mégis kellemes érzésben. Amikor kimegy valaki a szobából, és többen leszünk.

32 hozzászólás to “Eology to a Nobody (A Senki Balog emlékére)”

 1. Buzgó turbó said

  Balogról azt írta valaki hogy hülye volt plusz szorgalmas. Én a buzgóságát nem szorgalomnak nevezném, hanem valamiféle turbó lojalitásnak, ami benne már az önbecsülését is értelmetlen alázatra cserélte. Itt van a kiváló Szaniszló esete, kitünteti, rászólnak, majd szabadkozik, hogy Szaniszló munkásságát lényegében nem ismeri, majd a médián keresztül visszavonja, visszakéri az általa kiadott kitüntetést. Ha lett volna benne egy körömnyi önérzet, legalább annyi, mint egy házatlan csigában, azonnal lemond!

 2. Aranyszájú Balog said

  Az index összegyűjtötte az aranyköpéseit: https://index.hu/belfold/2018/04/24/balog_zoltan_emmi_miniszter_partalapitvany_oktatas_egeszsegugy/

 3. viomill said

  Találtam egy fotót az interneten. A fiatal Balog Zoltánt (ha az) ábrázolja, más fülekkel, fülbevalóban, vöröses hosszú női hajjal. Csatolnám ide, elmentettem. A fülét valószínűleg plasztikáztatta, mert minden stimmel: az arc formája, a felső ajakközép és az orrközép közti távolság, a száj formája, a szemek, a szemráncok helye. Nem foto-shoppal készült, valódi felvételt. Valaki levette a TUMBLR szintén social medai megosztóról. Tehát a fiatal, kb. 20 évvel fiatalabb “Balog Zoltán” nőként lefotózva.

 4. Balog az igazmondó said

  Balog búcsúzóul kivételesen igazat szólt: szolgalelkűnek nevezte a kormányt éjjel-nappal istenítő csúszómászókat ma este egy filmbemutatóval összekötött könyvismertetésen.

  • Az idők jelei said

   Azt mondta, hogy aki szimpatizál a kormánnyal, minden tagját „félistennek” tartja, aki pedig nem, az úgy gondolja, hogy kizárólag „hülyék és gazemberek” vannak hatalmon. Azért hiányzik a valós diskurzus, mert vagy „rosszindulatú”, vagy „szolgalelkű emberek” értékelik a kormány munkáját, Balog elmeállapotán úgy látszik valamelyest javított hogy menesztették.

   • Prosti lapok said

    Amúgy nehéz eldönteni, kik jelentik-e a szolgalelkűség csimborasszóját: a 888 vagy esetleg a Prosti Srácok, netán a Magyar Idők, vagy Ripost esetleg Köntös reposztja?

   • Új idők szelei said

    Ez e kétszinüség nonpluszultrája. A tiszteletes atyafi nyalta a kormány seggét mig az zsiros állást biztositótt neki, miután lapátra tették szidja a kormányt.

   • Pálfordulás said

    Őszinteségi rohama lett, mert kirúgták? Csak meg ne bánja.

   • Tarnung said

    Még a végén kiderül hogy a páter elvtárs csak megjátszotta a hülyét 😀

   • Hamlet said

    Igen hiteles alakítást nyújtott az idióta szerepben , de nem fogjuk visszatapsolni , ha nem gond … :))

 5. Kósa is lapáton said

  A másik idiótát is kirúgták “A tárca nélküli miniszteri pozíciómban a Modern Városok Programért feleltem. Amire felkért a miniszterelnök, azt elvégeztem” – mondta az interjúban Kósa, akit a 2019-es önkormányzati választások országos kampányfőnökének kért fel Orbán Viktor. Erről a miniszter maga beszélt az Origónak, hozzátéve, hogy “ez a feladat a kormánytagsággal politikailag összeférhetetlen, így értelemszerűen nem maradhatok miniszter”.

 6. Új kormányprogram said

  Kósa miniszterből kampányfőnök lesz – folytatják a migránsozást, és persze remélik, Soros sem dobja még fel a talpát. Elvégre ráépült a választási kampány, mint ahogy rá fog épülni az önkormányzati választás is.

 7. rizling szilvi betintázott said

  A Petrőczi díjas reposztos idióta némber fitymálja a francia szülőket és gyerekeket.
  Dicséri a fideszes patkányokat és mélységes alázatában térdre ereszkedik a főfideszes sliccek előtt.
  Orbán bárgyú cselédlánya hihetetlen mélységekbe bukott.
  http://reposzt.hu/blog/riedling-kovacs-szilvia/2018-04-26/hosok-koztunk-elnek
  Könnyű más …val verni a csalánt szilvi!

 8. külhoni valagak said

  Egy orbántól elkapatott “külhoni” nemiszerv ordítozása:
  https://olkt.hu/nehogy-mar-meg-nektek-alljon-feljebb/

 9. Czunyiné csalással győzte le Lakatos Bélát said

  A minden aljasságra hajlandó szennyes károlis némber, czunyiné CSALÁSSAL GYŐZTE LE LAKATOS BÉLÁT, Ács derék polgármesterét!!!!!
  Tiltakozunk Czunyiné Bertalan Judit becstelen választási csalása ellen!!!

  • czunyiné a női terminátor said

   Czunyiné már az egyetemen is egy becstelen rohadék volt, a tenke sándor rektor kapcája!
   Nem mellesleg elrabolta a HÖK-ös pénzeket is!

 10. bogi az eszelős fidesztapsonc papnő said

  Bogi annyira buta, hogy az egyik mondatával agyoncsapja a másikat, mert közben elfelejti, mit is akar képviselni.
  Súlyosan értelmi fogyatékos, a helyesírást se képes felfogni.
  Hagyd már abba ezeket a szánalmas posztolást!
  http://reposzt.hu/blog/kutasine-molnar-boglarka/2018-04-27/igazi-kapaszkodas

 11. székely attila a fideszbhérenc pap said

  Nehéz lenne rangsort felállítani a reposztos idióták között.
  Egyik butább, aljasabb, fideszbérencebb, mint a másik.
  Szombaton a bárgyú balfasz székely undorító szövegétől utálkozhatunk.
  http://reposzt.hu/blog/szekely-attila/2018-04-28/nem-eri-meg

 12. balog a gyilkos gazember said

  Balog a gyilkos pap.
  Ezrek haltak meg kórházban miattad, százezrek menekültek el az országból, miattad!!!
  Nem félsz az Istentől, te rohadt gazember??
  https://nepszava.us/bartus-laszlo-nem-erted-haragszom-ellened/

 13. balog a seggmagyar said

  Én nem gondolom, hogy balog igazi gazember.
  Azt gondolom, egy ROPPANT KÁRTÉKONY IDIÓTA.
  aMINT farkas díszcigánnyal bájolog, szétrohasztja a MAB-ot a mocskos szabó andrás becsempészésével,
  megtapossa József Attila sírját azzal, hogy a tehetségtelen vén qrva Petrőczit a róla elnevezett díjjal tünteti ki,
  ami miatt a rohadék most havi 120 ezret kap pluszba.
  Ezek balog bűnei!
  https://atlatszo.hu/2018/04/26/a-sosem-vallalt-felelosseg-regen-tavoznia-kellett-volna-b

 14. köntös a leépült alkoholista said

  Köntös megint vedel. Agya mikroszkopikus méretűre zsugorodott.
  Már a Sorost se tudja a régen szokásos módon szidalmazni, és orbán hátsója körüli feladatzát is gyengén látja el.
  http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2018-04-28/szekularis-messianizmusok-es-keresztyenseg

 15. refis gerontológia said

  Huszár Pali bácsi benyalt a fidesznek.
  Nem kéne elhúzni a francba, vén hülye?
  http://sztarklikk.hu/kozelet/nagyon-benyalt-a-fidesznek-a-reformatus-zsinat-vilagi-elnoke/336930

 16. szijjártó járja a bolondját said

  Szíjjártó az idióta nem bír magával.
  http://reposzt.hu/comment/8912#comment-8912

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: