Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

“The worse, the better” (“Minél rosszabb, annál jobb”)

Posted by jhnnsclvn - január 1, 2019

Boldog Új Évet kívánunk minden olvasónknak az alábbi vendégposzttal, mely felcsillantja a reményt, hogy hamarosan egy Orbán-mentes korszak köszönt ránk. A poszt szerzője már látni véli a populizmus kifulladását. – A Szerkesztőség

Motto: (…) ein Teil von jener Kraft, die stets das Böse will und stets das Gute schafft

Goethe: Faust

Szerző: Vladimir

Orbán, mint minden populista jövőparanoiás. Egy sosem volt, csak elképzelt aranykor intakt világába álmodja vissza magát, és ide rángatná (bele/vissza?) a magyar embereket. Az ismeretlentől, a másként gondolkozástól, a változástól való zsigeri félelmüket szólítja meg a nap 24 órájában idegesítően banális, monoton jelszavakkal. Fundamentalista, mint az Iszlám Állam és dogmatikus, mint a magyar Református Egyház. Szembe megy az emberi haladással, felvilágosodással, egyáltalán az önálló gondolkodással. Ha nem is kifejezett fasiszta, de egy regresszív társadalmi modell szellemében radikális. A jövőről hallani sem akar. Ugyanúgy uszít a  kereszténység nevében, mint az Iszlám Állam az iszlám nevében: egy múltba néző, jövőellenes kulturális és mentális fenoménnek a megtestesítője. A populizmus soha nem lesz „mérsékelt”, mert akár jobb-, akár baloldali, természeténél fogva szélsőséges. A történelem azonban arra tanít, hogy ha időről időre visszatér is, ugyanúgy el is tűnik, mert önmagát számolja fel. Ezt a paradoxont ragadta meg a Kétfarkú Kutyapárt szellemes és mély értelmű szlogenje a Karácsony előtti utcai tüntetéseken, amely valójában egy hírhedt Lenin-idézet: „Minél rosszabb, annál jobb”. Mert mi jöhet a végletekig fokozott rossz után?

A politikai populizmus világmenete Putyinnal, Erdogannal, Trumppal, Salvinivel, majd 2018 október végén Jair Bolsonaro Brazília elnökévé választásával nemcsak elérte a csúcspontját, de már túl is lendült a zeniten. (Nem véletlen, hogy Orbán személyesen vesz részt Bolsonaro beiktatásán, hiszen “elvtársak”.) De az Európai Unió 13 országából 10-ben már megfordult a trend. A Brexit kínszenvedése önmagában is szemlélteti a populizmus zsákutcáját. A magyar rabszolgatörvény végkifejletére pedig kíváncsian figyel a világ.

Orbán jelentőségét itthonról nézve alighanem eltúlozzuk. Ő a mai Európában a mottóban szereplő fausti “rossz”, ami felkavarja az állóvizet. Ilyen értelemben akár a haladás perverz motorjának is tekinthető.

Orbán populizmusa a hazai rög politikája. Egyfajta „glokalizáció”, amely a globalizáció megatrendjére adott hepciáskodó válasz. Retorikailag renacionalizálás, a globalizáció által okozott veszteségek kiegyenlítése a protekcionalizmus eszközével, gyakorlatilag végletekig vitt korrupció. A vezető szűk, provinciális jövőképét csak egy korlátolt, tájékoatlan kisebbség (roma, határon túli, alulképzett, digitális analfabéta) tudja és akarja követni. Európa többsége már rég a nyitott társadalom és tolerancia főcsapásán halad. Otthonosan akar élni a maga megszokott világában, de utazni is akar, érdekes emberekkel találkozni, a hazai ízek mellett a nemzetközi gasztronómiát is élvezni. A diverzitás nemcsak a gazdaság ösztönzője, hanem a magánéleté is. Máskülönben unalomba fulladnánk a belterjes kis posványosunkban.

Orbán feudalizmusra hajazó rendszere a demográfia ellenében is hat. Minél belterjesebb és kontrolláltabb egy társadalom, annál inkább fogy, öregedik, degenerálódik a lakossága. Sem Orbán közhelyeitől, sem Novák Katalin termékenységi táncától, sem a 400 óra kötelező, fizetetlen túlórától nem fognak a magyar nők teherbe esni. Csak egy nyitott, élhető, fair társadalom fokozza a gyermekvállalási kedvet.

Orbán széljobb populizmusa egy ponton túl nem fokozható. Ha elmegy a falig, visszapattan róla. Az orbáni populizmus a végletekig vitt korrupcióval, a jogállam lebontásával, a rabszolga-törvénnyel egy ponton saját sírásójává válik. Ilyen értelemben a fausti igazságot erősíti. Habár távol álljon tőlünk ennek a kisszerű figurának a démonizálása, de az ő ténykedése is végső soron a mefisztói gonosz működése: olyan erő, amely örökké rosszra tör, de effektíve jót művel. Autoriter rendszere, illiberalizmusa, keleti despotizmusa végső soron felértékeli az európaiságot, az európai értékeket, amelyekkel szembenáll.

A 400 óra kötelezően választható túlóra, amelyet vagy kifizetnek 3 év múlva vagy nem, alkalmas az ország összekovácsolására. Ez ugyanis nemcsak az ún. “melóst” sújtja, hanem mindenkit. A közalkalmazottat is.

„Minél rosszabb, annál jobb” – mondja Leninnel a Kutyapárt.

Vagyis: minél tűrhetetlenebb a helyzet, annál nagyobb az össztársadalmi motiváció annak megszüntetésére.

51 hozzászólás to ““The worse, the better” (“Minél rosszabb, annál jobb”)”

 1. Joao Diogo said

  Ahogy írod, Vladimir. A felcsuti pukkancs már itt is van nálunk, hogy pöffeszkedjen elvtársa beiktatásán. A zsák megtalálta a foltját.

  • A Károli Bölcse said

   És még rám és Füle Tomira mondják hogy potyázunk. Szeretett vezérünk sokkal többet röpköd közpénzen. Mi még nem is voltunk Brazíliában a Tomival. Pedig ott is van fotózni való. Már régóta szeretnénk megnézni a Redentore szobrot Rioban testközelből. Ugye összedobjátok nekünk az útravalót testvérek?

   • Salmon Craab said

    Bölcs, ez tényleg te vagy?

   • Spirituális said

    Abba lenet hagyni a gyalázkodást!

   • Füles said

    Annál is inkább mer Balla testvér se a saját zsebére utazgat. Mit gondoltok pl a koreai utazgatásait ki fizeti? Megsúgom: nem ő.

   • KT said

    De bizony ő az Salmon. A Spirituális egész biztosan. Máskor is előfordult hogy itt bölcselkedett. Nagyon zavarja ha megírják róla az igazat. Teljesen félreismeri magát.

   • Ferinari Kunigunda said

    Hogy mi??? Szentföld? Genezareti tó? Szent vizek? Bibliai tájak? Ajándékutak? Hogy ez nekünk az Andrisommal akarom mondani az Albertemmel nem jutott eszünkbe!

   • Szenci Albi said

    Csórikám nem te rágtad a fülemet hogy Heidelbergbe menjünk? Elpufogtattuk a sógor puskaporát ócsó német kiruccanásokra ahelyett hogy egy izráeli utat fizettettünk volna vele. Ezek meg itt dőzsöltek a Kánaánba. Pedig ezek egy senkik. Még csak nem is rokonok!

   • Ginger Cat said

    Ezek itt nagyon egymásnak estek a Mátyás utcába. Röpködnek a lábasok és a fazekak. Le kellett ugranom az ablakpárkányról mer majdnem eltanátak. Ki kéne faggatni a hencidai úrasztalát min kaptak ennyire hajba…

   • Salmon Craab said

    Valószínű, hogy a Beszélő Köntös utazgatásait sem ő fizeti…

   • HTK Illetékes said

    Valószínű? Egészen biztos! Ez semmiért nem fizet. Ja, bocsánat, de. Seggnyalással.

   • Greisenfelder said

    A nevét meghazudtolóan szerény értelmi képességű “spiritualista” dühöng, hogy leleplezték és orság-világ, de legalábbis a Károli polgársága elé tárták csöppet sem rokonszenves utazási szokásait.

   • Salmon Craab said

    Én is sokat gondolkodtam, hogy a facebook-ra kirakott képei tanúsága szerint miből tud ennyit utazni, de naív módon azt gondoltam, hogy jól keres a Károlin spirituálisként.

   • Greisenfelder said

    Mondom hogy nem bölcs, hanem ostoba. Ha nem dicsekedne folyton a fészbukján, nem tűnt volna fel se neked se nekem. De a kérkedése miatt már az egész HTK morog a kis seggnyaló potyautazgatásai miatt.

   • Idio(m)t said

    A hiú kérkedése buktatta le. Ebből is látszik, milyen buta. Nem ismeri a mondást: “ha hallgattál volna bölcs maradtál volna”.

   • Pinanyaló said

    Itt valaki seggnyalónak nevezte Bölcsföldit, én inkább pinanyalónak nevezném. Itt nyalta ki Ludvig nemi szervét: https://www.parokia.hu/v/petroczi-eva-legujabb-koteterol/

   • HTK Illetékes said

    Tartom hogy seggnyaló (is). Mindjárt az országos választás, azaz az orbitális fidesz-csalás miatt benyalt a fidesznek és Ballának ezen a blogon. Sajnos, nem találom a hozzászólását, pedig az mutatja, mekkora “jellem”.

   • Netfigyelő said

    Itt van, megkerestem. Tényleg itt trollkodott ezen a blogon asszem Spirituális nicken. De a fogalmazás is elárulja. Ez hamisítalan, összetéveszthetetlen bölcsföldis:

    “Nagy a csend. Na ugye, hogy mi nyertünk. Be lehet fejezni a Fidesz és az egyetem gyalázását.”

    Justice under Orbán (Igazságszolgáltatás a NER-ben)

    2018-04-09 – 16:23

   • HTK Illetékes said

    Köszi a segítséget, rákerestem. A nicket illetően tévedsz. Ezt a nyelvcsapást saját nevén hajtotta végre. Direkt, hogy a gazdája ráismerjen és még véletlenül se tévessze össze egy másik seggnyalóval. Talán ezért kapta Ballától a jutalomutakat:

    Bölcsföldi said
    április 9, 2018 – 4:23 du.
    Nagy a csend. Na ugye, hogy mi nyertünk. Be lehet fejezni a Fidesz és az egyetem gyalázását.

    https://jhnnsclvn.wordpress.com/2018/04/06/justice-under-orban-igazsagszolgaltatas-a-ner-ben/#comment-63996

   • zimmezum said

    A reposztban is fényezi magát a bölcs patkány.
    http://reposzt.hu/blog/nemeth-tamas/2019-01-08/keresztyen-szolgalatfelajanlasok-pont-hu

  • Bibi said

   De a csutit csak a második sorba ültették a latinókkal együtt. A befolyásos vendégek, mint pl. Bibi Netanjahu az elsú sorban ültek…

   • Joao Diogo said

    A második sorba is csak azért fért be, mert sok meghívott el se jött. Jóval kisebb volt a részvétel, mint azt itt várták.

   • mesüge said

    Közben Netanjahunak is leáldozott. Április 9-én döntenek az izraeliuek Bibiről. Aztán már nem kaserolhatja az orbán baráőtját.

   • Joao Diogo said

    Kiderült h Bolsonaro csak azért fotózkodott Orbánnal mert azt hitte róla h ő az amerikai külügyminiszter. Égés…

   • Az EU szégyene said

    Bolsonaro beiktatására egyetlen EU-s vezető sem ment el. Nem véletlenül. Bojkottálták. Csak a csuti, aki csak földrajzilag Európa része, kulturálisan nem. Ugyanis kulturálatlan.
    Orbánnak ez egy kéjutazás, gyerekkori vágyálma, azon kívül összenő, ami összetartozik. Viszont annyira jelentéktelen, annyira porszem, hogy Bolsonaro azt se tudta, ki vigyorgott mellette a képen. Már bejárta a világsajtót, hogy összetévesztette a csutit az amcsi külügyminiszterrel.

  • Salmon Craab said

   És tud valamit valaki ennek a “bölcsnek” a családjáról? Mert én úgy látom, hogy ilyen képességekkel ilyen állás ma is volt ügynökök, vagy a gyerekeik kapnak.

   • Bátor Bölcs Gusztáv said

    Nem az első “Bölcs” a besúgóklubban. Bátor(i) druszája persze híresebb, hiszen az püspök. Vagy Guszti gazember jobbkeze, a Kistarr, aki apja nyomdokaiba lépett a besúgókarrier útján. Vannak páran a refi “spirituálisok” között…

   • bölcskei a tolvaj gazember said

    A mi püspök Gusztink nemcsak bátran jelentette, hanem bátran lopott is:

 2. hakapeszi said

  A “minél rosszabb, annál jobb” – jellegzetesen külső szempont. Lenin, Krupszkaja, Armand, Kamenyev és Zinovjev jól fűtött zürichi könyvtárakban, német, angol, amerikai stb. szociáldemokrata elvtársaik pénzén éldegélve nézegethették, mennyire rosszul megy a Putyilov gyárban dolgozók, vagy a jobbágysorban (ezen a törvény mit sem változtatott) kínlódó orosz parasztok sorsa. Mi itt vagyunk, nálunk a pokol – ahogy egy régi szovjet vicc mondja – helyi kapcsolás, nem tudunk ezen ilyen könnyen felülemelkedni.

 3. law and order said

  Én értem és megértem, hogy a “rabszolgatörvény”-en sokan háborognak. Okkal, joggal. De közben elfogadtak egy olyan törvényt, amely tökéletesen kiheréli a magyar bíróságokat. Patyi és cselédjei töntenek ezek után a munkaügyi perekben, a magyar állam ellen folytatott eljárásokban stb.
  Nemcsak a kenyeret veszik ki a kezetekből, de még a ius murmurandit is.
  Kuss legyen, a bíróság orbánnak ítél!
  http://budapest-1873.info/magyarok-ebreszto-mikozben-mindenki-a-rabszolgatorvenyen-lazad-szepen-csondben-olyan-torvenyt-is-elfogadtak-ami-nagyobb-hatassal-lesz-mint-a-tulora/?fbclid=IwAR0jal9fzc0dbZ_HgYZbzG5zBnra9C1OGkSkFsNPLjmvTbGO0yFnJRbgucE

  • Judge said

   A törvény csak szentesíti az eddigi gyakorlatot. A bírók zöme eddig is kézi vezérléssel működött, különösen a munkaügyi bíróságokon. Csak felolvasták a megrendelt ítéleteket némi jogi hókuszpókusz után. A törvénnyel semmi nem változott. Hacsak az nem, hogy a meglévő politikai függőséget most nyíltan beismerik.

 4. soós a fideszbérenc pap said

  Az öorbánhitű mocskos hiéna papok megint öüvöltenek a fidesz dicsőségéről.
  Lackfi János tökéletesen eljátszotta a becsületét, ez kell a hülye reposztos óbégatóknak.
  Mennyi júdáspénzt kapsz, te mocskos pap????
  http://reposzt.hu/blog/soos-szilard/2019-01-09/szeret-nem-szeret

 5. balla a gazember said

  Ma a református félórában a Kossuthon Balla dicsekedett a Károlival.
  Hogy mennyire büszkék a tudós tanáraikra, meg a nagyszerű hallgatóikra. A rühes qrvákra meg az agyhalott stricikre.
  És azért mennek hozzájuk olyan sokan, mert kleresztyén erkölcs meg jézusi példa van ott.
  Ezt mondta ez a szarszagú patkány Balla.

  • balla Hegedűsék árulója said

   A tetű azt mondta, hogy őt Skóciából “hívták el a Károlira oktatni.
   Azt nem mondta a mocsok, hogy Skóciába is azért mehetett, mert a Hegedűs püspök veje volt.
   Mindent a püspöknek köszönhet, akit annyiszor árult el, hogy már számolni se tudom.

   • balla Hegedűsék árulója said

    Azt nem értem, hogyan tudott hozzámenni a Gyöngyike ehhez a szarszagú bunkóhoz.
    És még továbbította is a genetikai selejtet a következő generációba, FÚJ!

  • Wistmanwoodos Balla said

   Mért nem a wistmanwoodos kapcsolatával dicsekedett? Hogy a volt NBH operatív igazgatójával, a gané nyírfás Földivel figyelteti a lakásukon a beosztottjait. Ezt kellene a Kossuth rádióba szétkürtölnie.

  • Protekciós Prostik said

   Nincs mit dicsekednie egy olyan intézménynek, amit a hatalom a tenyerén hordoz és amivel folyton kivételeznek. Semmi nem Balla vagy a református egyház érdeme. Kizárólag annak köszönhetnek mindent hogy lefeküdtek Orbánnak.

 6. rizling szilvi betintázott said

  Mindig csodálkozunk a reposztosok hihetetlen butaságán.
  Most nem primitív helyesírásukról beszélek, hanem arról, milyen hülyeségeket képes Rizling irogatni a tolmácsolás technikájáról.
  Nem csoda, ez az agykárosodott némber az anyanyelvét is gyarló módon beszéli.
  És annyira ostoba, hogy ezt megmutatja minimum hetente egyszer mindenkinek, aki erre a fideszes dögkútra ellátogat.
  http://reposzt.hu/blog/riedling-kovacs-szilvia/2019-01-10/susotazs

 7. karasszon, a fehér holló said

  Nagyon ritka élmény a Károlin egy tudós és becsületes emberrel találkozni.
  Ilyen Karasszon István, akivel a reformatus-hu közöl egy beszélgetést.
  http://www.reformatus.hu/mutat/15951/

  • petrőczi a fehérmájú said

   Ludvig azt állítja, hogy Karasszon halálosan szerelmes bele. Őbele! Értjük? A szexmániás nősténysátán. Karasszon még a Ráday utcában is átmegy a másik oldalra, ha feltűnik Ludvig vagy a mocskos drogpapa férje, a hiéna Szabó András.

   • lujzika said

    Én, Lujzika csak tudom.
    A gazdi ki se megy az utcára nélkülem. Egyszer nagyon-nagyon beteg voltam, mert elfogadtam egy darab szalámit egy csúnya bácsitól a Mátyás utcában. Utána majdnem meghaltam, ki kellett hívni a kutyaorvost.
    A gazdi mindig mondja: Lujzika, semmit ne fogadj el a gyilkos szabóandrástól!

 8. czunyiné a károli avatag kurtizánja said

  Kedves olvasóink nagyon hiányolják a károlis Czunyinét.
  Most itt egy képet közlünk róla, ott ül a Németh Szilárd mellett.
  https://24.hu/belfold/2017/01/10/eltakaritassal-fenyegeti-nemeth-szilard-azokat-akik-szembemennek-a-kormannyal/?fbclid=IwAR3wV5Ahcy_LXau135ROtQ2gyRMXFDpzFrUioWTobkfpaoydXe-7FpFhOH8

 9. székely attila az orbánhoz imádkozó görény pap said

  Székely Attila, ez a bűzlő végtermék bátrran óbégat az agyhalott fidesznyik refi görény papok által olvasott kloákában és megvédi a miniszterelnököt.
  Mert ő is, mint az alkoiholista spicli köntös orbánt szolgálja, nem az Istent.
  Pokolra kerültök, tetves papok, nem olyan soikára!!!!
  http://reposzt.hu/blog/szekely-attila/2019-01-12/ne-menjunk-el-szo-nelkul

  • Salmon Craab said

   Közben persze imádkozik a minden évi miliókért is az istenéhez.

   • PolitikaiLogika said

    Egyszer majd nagyon ciki lesz fideszesnek lenni. Értelmiségi körökben tkp már most is az.

   • köntös az alkoholista spicli said

    Köntös elhúz a nyugdijba, ha megbukik az Orbán rendszer. Elég öreg már, kiszolgálta a Kádár rendszeret is spicliként Amerikában dollárért.
    Szálasit csak azért nem, mert akkor még nem élt. A református papok egy része tökéletesen bunkió és/vagy becstelen.

 10. orbán a tolvaj gazember said

  Orbánék tőzsdéztek egy kicsit a nyuggerek pénzével. Bözsi néni meg eszi a moslékot és úgy éltető a világ legnagyobb gazemberét
  https://nepszava.us/mi-van-a-hatterben-hogy-nem-tudnak-nyugdijat-fizetni/?fbclid=IwAR1uy5SsxjSSd4oWe65VLUkjYo6BWcyW4WlBJCWgHEw-UFwOLMLQx3mWF6Y

 11. köntös az alkoholista spicli said

  Köntös, az alkoholista spicli próbálja Orbánt mosdatni.
  http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2019-01-12/kuzdelem-multert

 12. orbán a magyar beteg said

  Orbán eszelősen hajigálja a közpénzt külföldi stadionokra és templomokra.
  A maradékot ellopja a becstelen családjával és bűnbandájával.
  Mi meg megdöglünk a nem működő kórházakban:
  http://www.thehungariantimes.hu/hirmegtekintese.php?id=6150&n=48626

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt szereti: