Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Hey Janitor, what now? (Mi lesz veled, Pedellus?)

Posted by jhnnsclvn - április 16, 2020

Két szürke veréb: a Pedellus-rektor és helyettese emlékkönyv-írás közben, száraztészta és étolajosztás előtt a Wojtyla házban

Szerző: Kecskeméti Kolléga

A kormány (…) arról döntött, hogy az Állatorvostudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Soproni Egyetem és a Széchenyi István Egyetem – egy új, versenyképesebb működést biztosítani képes struktúrában működik tovább. (…) 2020. július 1-jével az egyetemek alapítói és fenntartói jogai a közvetlen állami fenntartás helyett egy kifejezetten erre a célra alapított vagyonkezelő alapítványokhoz kerülnek”.

Az egyetemeknek az alapítványokon keresztüli magánosítása már egy ideje itt ólálkodott a kertek alatt. Mielőtt kiderült volna, hogy a Corvinuson ez sikeres lesz (vagy nem), már több intézmény is bejelentette az igényét, így a MOME, az ÁTE és a SZIE is. De a csapatban van két kakukktojás is, akik aligha önként kerültek ide: a Miskolci Egyetem és a nevét sem találó kecskeméti intézmény. De még ez utóbbi kettő között is nagy a különbség.

A Miskolci Egyetem legalább megmaradhat jelenlegi szerkezetében, a kecskeméti NJE azonban le kell, hogy adja pedagógusképző karát, az ahhoz tartozó iskolát és óvodát a Károli Egyetemnek, amelynek a nagykőrösi tanítóképzője mellett így 10 percnyi vonatútra lesz egy másik hasonló intézménye. Arra hivatkoznak, hogy Kecskeméten a református egyházközség 1918‑ban alapította a tanítóképzőt, s az „visszakerül szellemi és lelki otthonába”. Ez csúsztatás, mert ami „visszakerül”, az valami egészen más: egy az 1948-as államosítás óta működő világi intézmény, amelynek oktatói, gyakorló iskolai tanárai, az ezekben tanuló gyerekek szülei 99%-ban ateisták. Őket senki sem kérdezte meg, mit szólnak az egyházi fenntartóhoz. Az egyházi kárpótlások keretében a tanítóképző épületéért cserébe a Református Egyház éves járadékot kapott, viszont az általános iskola és az óvoda sohasem volt az övé, azokat a város alapította. Bár zömüknek semmi köze nincs a református tradícióhoz, ezek újraélesztését a Károli rektora már – nem tudni, kikhez szóló levelében, mert mindkét intézmény honlapjára azonos szöveggel került fel – ígérően vagy fenyegetően (je nachdem / whom it may concern) belengette. A Károli úgy dicsekszik a mi gyönyörű Kaszap utcai épületünkkel, mint valami egzotikus hadizsákmánnyal, a honlapra is feltette panorámaképként, hogy lám-lám, ezt is megszereztük. Örülnek a kapzsi kálvinista papok.

Kecskemét már azt is győzelemként kénytelen értékelni, hogy az NJE-t nem adták oda a szegedi egyetemnek, de nem veszi észre, hogy Ailer távozásával Palkovics támogatását is elveszítették, és az egykor nagy tervekkel és mellénnyel fellépő Matolcsy jegybankelnök sem tüsténkedik már az egyetem körül.

A határozat így aligha összkívánságon alapul, és az időzítés is megkérdőjelezhető: a felvételi regisztrációk már lezajlottak, tehát már az intézményekhez jelentkezettek háta mögött változtatták meg a rendszert. Ráadásul a járvány alatt nem lehet személyes részvétellel oktatói vagy hallgatói gyűléseket tartani, ahol vitatni lehetett volna a tervezetet. Vagyis nem történt előzetes egyeztetés az érintettekkel. De miért is kellett volna? Palkovics Kókától eltanulta, hogy a mocsár lecsapolása előtt fölösleges megkérdezni a békákat.

Két és fél hónap múlva a felsorolt egyetemek gazdasági és irányítási szervezete teljes mértékben megváltozik, a szenátusok helyett vagyonkezelő kuratóriumok fognak határozni a rektor és a gazdasági vezető személyéről, a költségvetésről, lényegében mindenről, ami eddig a szenátusok jogkörébe tartozott. Teszik ezt annak alapján, ami az új szervezeti és működési szabályzatokból majd utólag kiderül a „békák” számára. Az egyetemi autonómia látszataként még talárban tébláboló rektorok zavartan törleszkednek és gazsulálnak, hogy megmaradhassanak a hatalom közelében. De ha otthagyják is őket, szavuk nem lesz, legfeljebb jólesően dagonyázhatnak, mint az egykori Kóka miniszter békái a mocsárban.

A jelenlegi rektorok a közül választhatnak, hogy békákként akarjanak-e dagonyázni a mocsárban, vagy méltósággal visszamenni a képzettségüknek megfelelő területre, és ott oktatni, kutatni.

„Különösen kényes a helyzete a NJE-ről még időben Debrecenbe költözött (és Palkovics miniszter belső köréhez tartozó) előző rektor, Ailer Piroska tavaly megválasztott utódjának, Fülöp Tamásnak. Neki épp pedagógusi képzettsége van, ami aligha teszi őt alkalmassá a maradék alapítványi egyetem vezetésére” – olvassuk az ÉS-ben. Hova tér majd vissza, hol fertőz tovább ez a vírusvirág? – latolgatja a cikk szerzője. A Pedagógusképző Karra, amelyről elorozta a sokkal rátermettebb GAMF-osok elől a rektorságot? Vagy inkább Szolnokra, amelynek egykori főiskoláját éppen tavaly nyáron csatolták el az NJE-től Debrecenhez? Esetleg Kállay Mária szolnoki országgyűlési képviselő szoknyája alá, ahonnan szédületes kecskeméti karrierje indult, és ahová most Canossát járva új – esetleg politikai – karrierért kuncsorogva megint visszakullog?

Fülöp és Kállay egymás mellett a szép emlékű Szolnoki Főiskolán

Nem csoda, hogy a kecskeméti portál, a Hírös is kertelés nélkül nekiszegezi a szerény képességű, ámde nagyravágyó falusi tanítónak ugyanezt a kérdést. Amennyire logikus a kérdés, annyira illogikus a válasz. Fülöp szinte toporzékolva kéri ki magának: Hogyhogy? Mire föl? Őt Áder János köztársasági elnök 4 évre nevezte ki a Neumann János Egyetem élére, tehát ő 4 évig marad, akkor is, ha az az intézmény abban a formában már nem létezik, akkor is, ha a levegőben lógva, ürügy és jogcím nélkül, képzettségének megfelelő intézmény nélkül teng-leng. Nem engedi, hogy elvegyék tőle rektori talárját, címét, és főleg a pótlékát. Még mit nem!  A lobbizással, hajlongással, megalázkodással, különböző – hát, mondjuk így, finoman – „talpak” tisztára nyalásával magát a rektori székbe hízelgő pedellus kézzel-lábbal kapálózik az ellen, hogy az ő fáradsággal kinyalt rektorsága pünkösdi királyság legyen. Mint egy durcás óvodás, akiről le akarják tépni a fényes játékkoronát, mert még mindig nem veszi észre, hogy kiesett a játékból.

Értjük a szót: Fülöpnek elég, ha rektornak hívják és kapja tovább a rektori pótlékot. Majd a GAMF-ról és az újsütetű gazdasági karról vesz helyetteseket maga mellé, akik elvégzik az érdemi munkát, míg ő falusi párttitkárként csak reprezentál: hajlong, parolázik, kacsintgat és koccintgat, szalagot vág át, “avat”, nyilatkozgat a helyi médiának, szóvirágos beszédeket tart ünnepi alkalmakkor, válogatás nélkül aláír mindent, amit elé tesznek, csenevész fákat ültet az új Campus előtt és avas olajokat osztogat szegényházaknak a város pénzéből stb. Máshoz ugyanis nem ért. Erre szocializálódott Kállay Mária országgyűlési képviselő és volt szolnoki alpolgármester asszony irodájában, ahol a fél életét töltötte, többnyire talpnyalással és szolnoki főiskolai felettesei fúrásával. Nincs arról szó, hogy önként választaná a békalétet, hiszen egy percig sincs választási helyzetben: ő eleve mocsári békának született. Mért is ne maradhatna? Dagonyázásra jó lesz.

24 hozzászólás to “Hey Janitor, what now? (Mi lesz veled, Pedellus?)”

 1. fideszes gazemberek said

  Miközben emberek ezrei veszítik el az állásukat naponta, és mennek tönkre kisvállalkozók, a fidesz fő gazemberei most is fizetésemelést kaptak. https://nepszava.hu/3074843_a-jarvany-idejen-is-tortenhetnek-jo-dolgok-tobb-mint-220-ezerrel-emeltek-meg-rogan-es-gulyas-fizeteset?fbclid=IwAR0bZVn7PwNTO9neLvxuyM3UnwTskk7zEdOHkgs-7MR2_vYkjqILGjRrkLY

 2. zimmezum said

  Az idén húszezerrel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly. A pedagógusképzésbe jelentkezők 40 %-kal kevesebben vannak. Mind a kecskeméti, mind a nagykőrösi tanítóképző kar vagy mi DÖGROVÁSON VAN. Jogosan. Nagykőrösön még mindig nem szellőztették ki az aljas ribanc, műveletlen bunkó Czunyiné után az épületet, a kecskeméti kar vezetőit a poszt nagyon jól jellemezte.
  A Károli honlapján meg MI VAGYUNK A LEGNÉPSZERŰBB KAR! díszlik. a 8. nyolcadik kicsivel szedve eltűnik. a háttérben.
  A nolcadikok vagytok bugriskáim? Még a Mikszáth téri drogpiac sem vonzó?
  Ha összefektetnek két dögrováson levő félhullát, mi lesz belőle?
  Egész hulla, akárcsak a Károli.
  Temetnivaló, már büdösödik.

 3. orbán bűnbandája said

  A karantén alatt folytatódik orbánék rablása, mészáros most is közpénzmilliárdokból gazdagodik.
  https://mutyimondo.atlatszo.hu/2020/04/17/meszaros-cegenel-is-megjelent-a-honvedseg-az-allami-tamogatottak-listaja-titkos/

 4. perpékné Papp Éva a reposzt legundorítóbb némbere said

  A reposztos agyatlan liba már megint gágog a jóistenről, merthogy nekik mindig lesz munkájuk stb.
  Hát ebben ne légy olyan biztos, te papnak nevezett valag!
  Elkergetünk benneteket a p..ba rohadt vérszívó tetvek
  http://reposzt.hu/blog/perpekne-papp-eva/2020-04-17/munkara-varva

 5. orbán, a gulyásfasiszta said

  Orbánék a maszkon is gazdagodnak.
  A fiatalember talált maszkot egy kínai cégnél.
  Derék dolog – aztán kiderült, hogy az apja, egy USÁ-ból kitiltott mocskos gazember a cég egyik vezetője.
  Hogy mik vannak orbán országában?
  https://www.nyugat.hu/cikk/jarvany_maszk_vasarlas_kelet_rokon_fidesz?fbclid=IwAR2OvNs_vREOIi4qAnSj2ZaKtslXcZnDlsh9WbKo949eaw5htqjs6Nlk4Pw

 6. A károli a magyar felsőoktatás bűzlő kloákája said

  A Károli BTK a 3. legnépszerűbb kar az országban. Dicsekszenek a károlis balfaszok.
  http://www.kre.hu/portal/index.php/1422-a-kre-btk-a-harmadik-legnepszerubb-kar-az-orszagban-2.html
  Okok:
  Közel az ELTE, de nem kell tanulni.
  Közel a drogpiac a Mikszáth téren.
  Az oktatók pont olyan segghülyék és korruptak, mint a hallgatók.
  Emlékezzunk Sárosdy Juditra, a nyelvvizsga büntetőper 2. számú vádlottjára.
  Sárosdyné a Károlin árulta a hamis nyelvvizsgabizonyítványokat többszózezer forintért.
  Ez a kálvinista erkölcs, Zsengellér?
  Tudod te egyáltalán, mit beszélsz?

  • Wistmanwoodos Balla said

   De emlékezhetünk Zsengellér elődjére, a patkánypofájú Ballára, aki lepaktált a III/I-es Földi illegális spiclicégével, és poloskákkal, kandikamerákkal figyeltette az egyetem dolgozóit és hallgatóit. Van is mire felvágni.

   • Balla a gyújtogató mocskos hiéna said

    Hát igen, Balla alulmúlhatatlan.
    Amikor Hegedűs püspök fölkarolta ezt a bűzlő falusi tahót és hozzáadta a lányát feleségül, biztos nem gondolta, hogy ennyire mocskos gané lesz belőle. Na meg hogy megcsalta a menórás Ágotával a Gyöngyikéjét, hát az mindennek az alja.
    Kislóri helyében kiheréltem volna a sógort.
    Aztán felgyújtotta a Ráday 28-at!

 7. jhnnsclvn said

  Átemelte Ravasz László Baráti Kör.

 8. köntös, az alkoholista orbánbérenc rohadék said

  Köntös azon vinnyog, hogy üresek a templomok.
  Miközben eltartjuk őt meg a többi parazita patkányt.
  Tűnj el kapálni, mocskos spicli, alkoholista szemét!
  Eddig csak az o. valagát nyaltad.
  http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2020-04-19/koszonet-papoknak

 9. cili továbbra is harácsol, de már rogán nélkül said

  A lófogú fideszqrva továbbra is milliárdokat rabol.
  Most már a lopós tóni nélkül, az kiskorúak valagát fogdossa, ahogy a kiegyensúlyozott módia hírt ad róla.
  https://168ora.hu/itthon/rogan-cecilia-szepsegverseny-koronavirus-jarvany-mis-world-hungary-184387?fbclid=IwAR0ycW7NM_GiTzyY1RY9kh8s5KOwOU1jZ_faJXidl1_8g2wVPZotRTxgRig

 10. zsengellér rektori nyálzása said

  Imádkoztatok már, varangyok?
  Zsengellér azt parancsolta, minden károlis qrva és strici forduljon délben a teremtőjéhez.
  Szerintem titeket eleve a sátán teremtett, úgyhogy zsengellér sátánista szertartásra szólítja a népét.
  Ilyen van neki, gyanítom, ő se különb.
  http://www.kre.hu/portal/index.php/1409-rektori-felhivas.html

 11. közénk lövet orbán testvér? said

  Minden magyarok atyja rengeteg fegyvert vett tavaly a németektől.
  Talán bizony közénk lövetni méltóztatik áldott Orbán testvérünknek?
  https://hirhugo.hu/2019/12/28/a-nemet-lap-boritott-az-orban-kormany-rendelte-meg-a-legtobb-lofegyvert-a-nemetorszagi-fegyvergyaraktol/?fbclid=IwAR3gBGPxk0VjlwnIxemTRcdk6wwj9F4vb4d1u_7KjExI7n8Y_KhfNosgx-Q

 12. hücpe said

  A kormánypárti béljósok május 3-ra jövendölik a járvány csúcsát.
  Orbán döntése szerint 83 ezer gimnazista meg kb 10 ezer tanár akkor kezd érettségiz(tet)ni.
  Tömeggyilkosságra készülnek?
  https://index.hu/belfold/2020/04/17/erettsegi_2020_maruzsa_zoltan_kibeszelo_ovintezkedes_irasbeli_vizsga/?fbclid=IwAR2HHAi6QPF4umSc_qRu4TXO7K42IrLq0sBYpLPvf1Zf7vHODt_OR7yoAKo

 13. népirtás magyar keresztény módra said

  A Kárpát medence második géniusza úgy döntött, kiselejtezi a fölösleges honfitársait.
  https://nepszava.us/orban-a-magyar-nep-szelektalasara-hasznalja-a-vilagjarvanyt/?fbclid=IwAR0iFJhu95jZISuqoMV9Up7NatQDA7skbtKkS_hPEyxogJTjoUABRBLDXzg

 14. zimmezum said

  Óbégatnak és aljasságokat sipákolnak
  https://kolozsvaros.com/rovidek/ha-mindenkit-politizalassal-es-a-kormany-tamadasaval-vadolnak-az-segit/?fbclid=IwAR3G83_SvP-uoXfiQa-kZz2tSgeabqrGbUVAhK3jjEUYhlkvpBNpXVZaHlA

 15. soós az orbánbérenc parazita said

  Soós a szegényeken okoskodik.
  Megteheti, mert eltartjuk őt is, mint a többi parazita, idióta orbánynyaló füörtelmes pap patkányt.
  Ha vége lesz a járványnak, felmondunk nektek és húztok oda, ahogva valók vagytok
  A pokolba!
  A sátánhoz, akit szolgáltok!
  https://www.reposzt.hu/blog/soos-szilard/2020-04-22/szocialis-kovetkezmenyek

 16. orbán az aljas gazember said

  A rohadt fideszes gazemberek a járvány alatt is rabolnak!
  A többiek meg rohadjanak meg!
  Akkor legalább nem kell nyugdíjat fizetni, igaz, orbán?
  https://kolozsvaros.com/rovidek/ha-nem-tetszik-el-is-takarodhatunk-es-kussolhatunk/?fbclid=IwAR1Iu6B9Y-uO9SQXEAyRICqA485DPW3FV2cJLZ8GRu3qwgDx88yp8WMfIks

 17. anti lop said

  Rogán lop, rabol, seftel.
  https://hirklikk.hu/kozelet/rogan-oszthatja-el-a-koltsegvetesi-maradvanyokat/362827?fbclid=IwAR3fkZk_D6r8ldt8l4AjWNTZkjk5x8YBPPy7E-096gCzkrj8zZLhm_y7AoY

 18. tudatlanoknak diplomát! said

  Bugrisék is kapnak diplomát. A Zsengi is szólt a károlis balfaszoknak.
  A tudatlanok országa lettünk, a kormány élen járt ebben is.
  https://privatbankar.hu/cikkek/makro/beindult-a-tomeges-diplomagyar–megrohamoztak-az-egyetemeket-a-nyelvvizsga-nelkuliek.html?utm_source=rss&utm_medium=referral&fbclid=IwAR3Ujlg5Ei_8f1eEYOsoCnLm9M_nCKbhOaSB0yuyHAo44tB7VOlWE8VCr0k

 19. károlis bugrisok said

  A károlis btk a 3. legnépszerűbb az országban.
  Nem csoda:
  tanulni nem kell,
  a tanárok pont olyan retkes bunkók, mint az ún. hallgatók.
  Idegen nyelvet nem kell tanulni.
  Magyarul is nákozni, suksükölni a sikk.
  Közel a drogpiac.
  http://www.kre.hu/portal/index.php/1422-a-kre-btk-a-harmadik-legnepszerubb-kar-az-orszagban-2.html

 20. orbán bűnbandaja said

  A főhírhamisító kapta meg a veszprémi érsek (Ranolder) balatoni villáját.
  Előtte a károlin diplomázott (????) Tiborcz dr.-é volt.
  https://444.hu/2020/04/23/rakay-philip-cegehez-kerult-a-nehai-veszpremi-puspok-badacsonytomaji-villaja?fbclid=IwAR016DgFarMWvZ4_yX

 21. rizling szilvi betintázott said

  Rizling szilvi megint maga alá rondított valami nagy büdös ótvaros giccset.
  Sőt még egy jobb sorsra érdemes költő nevét is benyálazta a maga büdös, undorító váladékával.
  Üzenem a szilvinek meg a pár agysejtjének, hogy a rosseb imádkozik érted meg a hozzád hasonló álnok, parazita, idióta pi.áért.
  Azt akarjuk, hogy tűnjetek el, ne zabáltassanak benneteket közpénzen.
  És azt el is fogjuk érni!
  Te meg hörögj és váladékozzál, te mocskos féreg!
  https://www.reposzt.hu/blog/riedling-kovacs-szilvia/2020-04-23/valaki-ertem-imadkozott

 22. Dr. tiborcz az adócsaló said

  Tiborcz a károlin szerzett jogi ismereteit arra használja, hogy adót csaljon a böhöm nagy autójával.
  Német rendszámtáblával rohangál a nemzet veje.
  https://444.hu/2019/06/04/miert-jar-tiborcz-istvan-nemet-rendszamu-mercedes-amg-g63-assal?fbclid=IwAR36Rr858u4I83zAhaGtuiOyrHDrtrTuIntGdLAj5qZKAzTSx4kL7ZFMQr4

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt szereti: