Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The Wanton Bishop and the Bitchy President (Mopszlipofa és Harcsaszáj románca)

Posted by jhnnsclvn - február 27, 2024

Írta: Sztáray Mihály

A magyarországi reformátusok soha nem voltak ingatlanban és pénzben ennyire gazdagok és erkölcsben ennyire ágrólszakadtak. Ennek kapcsán még egyszer utoljára meg kell említenünk Balogot és Novákot. Pedig ha van unalmas és visszataszító téma számunkra, az éppen Novák Katalin és Balog Zoltán személye, valamint kettejük kettős házasságtörésen alapuló “szeretetkapcsolata”. Legszívesebben elfordítanánk a fejünket, de nem tehetjük, az egész virtuális tér tele van a róluk készült valódi fotókkal, amelyek világosan mutatják azt a mélységesen undorító viszonyt, amit a nemzet cemendéje és a reformátusok főcsődöre egymással folytat vagy folytatott. Kati eltűnt a nemzeti nagy süllyesztőben és kiköltözik nemsokára a Béla király úti palotából. Az Orbán által utódjának választott jellegtelen és súlytalan Sulyok vajon mire használja a nemzet főbőjénekkészült 8 milliós sminkszobát? Novákról nem is szólunk most már, csak még annyit, hogy amikor Baloggal illegális mézesheteiket töltötték a reformáció napja alkalmából Ausztráliában, egy egész szállodát béreltek ki a mi pénzünkből számukra. Íme, így mulat egy kis és szegény ország főnője és egy puritán egyház főpásztora.

A fő hír most az, hogy bár Balog nagyon istenkedett, hogy ő bizony nem mond le a Magyar Református Egyház zsinati elnökségéről, mégis megtette, miután 2024. február 14-én rácsördített Fekete püspök a kálvinista Rómából. Később Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke is csatlakozott Fekete felhívásához. Egyedül Steinbach József dunántúli püspök maradt Balog pártján.

Balog a történtek hatására végül 2024. február 16-án, péntek délután a zsinati értekezleten lemondott zsinati lelkészi elnökségéről. Felteszi a szónoki kérdést, miért is választották meg. „Tudtátok, ki vagyok, és bízom benne, hogy nemcsak azért választottatok, mert a közéletből jövök vissza és majd hasznot hozok.” Ez igaz, tőle várták a lóvét, amit kiénekel majd a közkasszából. Most viszont a tartuffe-i hazugság: ismertsége által „nőttek a lehetőségek a szolgálatra.” A bűnt nem emlegette, saját hibájaként azt tudta csak be, hogy „kegyelmet kért” egy embernek, akit erre  méltónak gondolt. Most viszont őt üldözik, a maszületett bárányt. „Részévé váltam, és ezáltal Ti is részévé váltatok egy politikai boszorkányüldözésnek, aminek áldozatai is vannak: az a köztársasági elnök, akit mi nagyon szeretünk, aki egyházunk hűséges tagja, és aki annyiszor bizonyította a hitét határon innen és túl.” Na ez szép, amikor a bagzási ösztönét amor sanctusszá stilizálja.

Megfenyegetett mindenkit, hogy az ő ellenségei nem érik be az ő fejével, hanem lekaszabolják a legártatlanabb kálomistát is. „Ne legyenek illúzióink! A boszorkányüldözés, a hisztéria akkor sem fog leállni, ha én nem leszek.”

Ez az álságos szövegelés csak a legostobábbakat tévesztette meg. Az egyházi vezetést erkölcsi alapon régóta bíráló gazdagréti lelkész, Thoma László rámutatott arra, hogy “vétkezett egyházunk egyik legfőbb vezetője”, és semmit nem változtatott a helyzeten, hogy lemondott a zsinati elnökségről. Igyekszik szétteríteni a saját bűnét, és arról beszél, hogy az egyházat büntetik, pedig őt kizárólag, és nagyon is jogosan. Balognak egyetlen erkölcsös döntése lehet csak: eltűnni az egyházból, de legalább a püspöki székből.

Balognak valóságos szenvedélyévé vált a levélírás. Megint rittyentett egyet, amiben leszögezte, hogy most is ártatlannak tartja Kónya Endrét. Ezt nincs kedvünk elemezni, mert Balog alkatilag képtelen az absztrakt gondolkodásra, összekeveri a jogot az erkölccsel, ez utóbbiról pedig csak konyhanyelven képes vartyogni valami hülyeséget.

Végül pedig foglaljuk össze, mit zabrált össze a magyarországi református egyház Balog Zoltán bűnsegédi bűnrészességével a közvagyonból. Balog előtt a fideszes hatalom tizenegy év alatt nyolc állami ingatlant adott át a reformátusoknak. Balog gyalázatos három éve alatt negyvenkilencet! Összesen 13 milliárdnyi ingatlant zabráltak a refik Novák Katalin szeretőjének a segítségével. Ami a pénzügyi támogatást illeti, az kiszámítható a 2017-es szerződésből. Hullarablás folyt itt, testvérek, mégpedig nagyipari szinten.

Balog helyét átmenetileg helyettese, Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke vette át. Legfrissebb hírünk: Balog nem nyugszik, zsarolással, igérgetéssel próbálja rábeszélni a püspököket, hogy újra őt válasszák meg zsinati elnöknek. Ekkora pofátlanságra még maga a sátán is irigykedve bólogat.

5 hozzászólás to “The Wanton Bishop and the Bitchy President (Mopszlipofa és Harcsaszáj románca)”

  1. Bogárdi az aljas gazember said

    Bogárdi jókat röhög titokban Balogon, és mélyen lenézi ostobasága és műveletlensége miatt. Közben irigykedik, mert Balog közelebb lett a fenséges hátsóhoz. Ezt a duplafenekű marhaságot mondta el a Kossuth rádióban, amiben ledrogozza a Balogot támadókat.
    https://www.parokia.hu/v/dizajner-/

    • anonymanalyst said

      Méltán röhög, ő nem keveredett botrányba, újraválasztották, és kitöltötte a maximális idejét. Ő nem járkált be a Sàndor palotába, volt annyi esze, hogy máshol egyeztessen politikusokkal.

  2. Nincs az országban megvetettebb, utáltabb két ember, mint Balog, a sátáni pap, meg a parázna billegető, a ringyója.
    Ma volt egy kép a fb-pn: A jelmezversenyt idén Balog Zoltán nyerte el.
    Tisztességes embernek öltözött.
    Megérte, primitív, aljas Tartuffe-ök?
    A legmocskosabb diktátor legaljasabb cselédei vagytok.

  3. Balog nem győzi a saját érzéketlenségét és elviselhetetlen, lábszagú butaságát mutogatni
    https://nepszava.hu/3227318_balog-zoltan-a-kereszteny-hit-lenyege-hogy-ami-piszkos-annak-nem-az-okat-kerdezzuk-hogy-miert-piszkos

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.