Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Jhnnsclvn’s blog (A Károli Gáspár Református Egyetem múltja, jelene és jövője))

The aim of Jhnnsclvn’s blog is to fight against crime, corruption and nepotism committed at the Károli Gáspár University of the Hungarian Reformed Church in Budapest, Hungary during the last 15 years. Our ambition is, nevertheless, to enforce professionalism and legitimacy, and to raise morality at the same institute. Having spent several years in both positions, as students and lecturers, we are having had an authentic inside view to the unbearable circumstances both in the Hungarian Reformed Church, both in his social, cultural and educational institutions. Most members of our group are protestants whose ambition is to improve both the Church and its university and not to destroy them. However, we are afraid that the situation is and will remain hopeless until the head of the Church, reverend Gusztáv Bölcskei is not willing to resign.

115 hozzászólás to “Jhnnsclvn’s blog (A Károli Gáspár Református Egyetem múltja, jelene és jövője))”

 1. Apor Xiqeul said

  A Johannes Calvin blog már majdnem két éve a kedvenc olvasmányom. Úgy nyitom meg, mint egy napilapot. Izgalmas, jól megírt, sok kis titkos infóval. A Kulcsár Szabó leleplezés óriási. Ezeket a posztokat mindenkinek olvasnia kéne.

  Gratulálok! Ne hagyjátok abba!

  • Nagy Mátyás said

   Kár, hogy sokszor nem szalonképes a hangnem! Ami azért is visszatetsző, mert egy nicknév mögé bújva teszik a kommentelők.

   • anonymanalyst said

    Tényleg kár. De nem ez a visszatetsző, hanem azok a jelenségek, amik ellen ez a blog létrejött.

  • Nagy Mátyás said

   Jobban mondva: mind a két dolog visszatetsző. Lehet metszően sarkos kritikát kulturált hangnemben is megfogalmazni. Aki tudja miről van szó, az úgy is érti. Nagyon sok hozzászólás javára vált volna.

   • Rector said

    Egyetértek. A bloggerek és a szerkesztők egy része ugyanezt gondolja. Viszont vannak kisiklatott pályák, egzisztenciák, halálesetek, akiknek az érintettjei nem fognak se megbocsátani, se felejteni, és ha bennük túl nagy a harag, keserűség, indulat, azt megértjük és tiszteletben tartjuk, még ha tudjuk is, hogy az indulatból fakadt hozzászólások nem tesznek jót az ügynek.

 2. Samuel said

  A 70 millió elsikkasztásáról minden HÖKös tud, de még a HÖK-től távol álló hallgatók is hallottak róla. Szabó András csakis úgy lehetett dékán és csakis úgy tarthatta fenn a hatalmát, hogy megvette a HÖK-öt. László Márton, Szénási Károly és a társaik pedig nem voltak szívbajosak, amikor a saját árukról alkudoztak. ímiért nincs gyanúsított? A HÖK-vezetők, a BTK vezetői, a gazdasági igazgató és a rektori feladatokkal megbízott Balla már rég vizsgálati fogságban kéne hogy legyen-

  • Jób said

   Boldog idők! Amikor azt hittük, hogy beérik a 70 millió ellopásával! De nem, mint a BRFK megállapította: 157 milliót loptak Szabó és bűntársai!

 3. verbi1 said

  Tiszteletem, szeretnék én is aktív tagja lenni e Blog-nak, először rólunk is néhány infót ha mutassak meg, mely azért a MRE-hoz kapcsolódik! http://www.rkevajdasag.com , valamint a forumunk, ami eléggé inaktív, egyházpolitikai fenyegetőzések miatt: http://www.rkevajdasag.com/phpbb/.

  • Jhnnsclvn said

   Welcome on Board!

   Isten hozta vajdasági református testvéreinket ezen a blogon.

  • NyEMRLSz said

   A Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat szeretettel köszönti a vajdasági református testvéreket ezen a blogon. Nem szűnünk meg küzdeni a korrupt, pénzéhes, erkölcstelen egyházi vezetés ellen. Egyik vezetőnk, dr. T… M… lelkész nemrég személyesen kemény kritikát gyakorolt az egyházfővel, B… G…val szemben személyesen, amikor pár napra hazalátogatott.

   • Seelsorger said

    Igen, azt én is hallottam. Az egyik rendezvényen úgy 10 nappal ezelőtt a Hollandiából hazalátogató T… M… frontálisan nekiment Bölcskeinek. Ő aztán jól ismeri Bátori besúgó múltját, ugyanis ő volt az egyik áldozata. Neki aztán hazudhat 🙂

 4. ancilla said

  Nagyszerű! Testvéri szeretettel köszöntünk Benneteket!
  Közös a cél: a Magyar Református Egyház megtisztítása a kufároktól, csalóktól és megélhetési reformátusoktól!
  Írjatok!

 5. Freak said

  Szabó a teremtés megcsúfolása. Ilyen görény jellemmel ritkán találkozni. Annyi bűncselekményt követett már el, és eddig még mindig más bűnhődött helyette. De Bölcskei a felelős, hogy ezt a súlyos beteg állatot dékánnak kinevezte. Viszont mellette szól, hogy a rektorságát már megakadályozta.

 6. Urson said

  Reménytelen vállalkozás a korrupció és a nepotizmzus ellen harcolni a Károlin. Semmi sem változott. Ugyanolyan erkölcstelen, köztörvényes alakok vannak benne, mint a blog előtt. Az összes csaló megtarthatta az állását: Mészáros, Szabó, Pethő. Nem értetek el a harcotokkal semmit. Hacsak azt nem, hogy most már sokkal többen ismerik a károloscsalókat, mint eddig.

  • Az igazi Gusztáv said

   Erre A reformáció genfi emlékműve előtt szövegével válaszolok:

   Ha – bár “hiába” –
   Gusztáv Adolf nem ül harci lovára,
   jobbágy-iga helyett nem vágynak inkább
   fegyvert ölteni a toulouse-i tiszták,
   valdeusok, husziták, Bocskay
   írást-imát se tudó hajdui,
   hiszed, hogy lett volna béke, olyan bár,
   amilyet az imént lemosolyogtál?
   Hiszed, hogy volna olyan-amilyen
   magyarság, ha nincs – Kálvin?
   Nem hiszem.

   Vagy mást mondok: szobádban volna villany,
   ha nem lép Giordano Bruno a tűzbe?
   Hol kezdődött, hogy atomerő is van
   S holnap rakétán repülsz ki az űrbe?
   Övék az érdem, kiket sem a máglya
   nem riaszthatott vissza, sem a gálya –
   sem harcaik bukása,
   a léptenként fölmeredő “hiába”!

   Látták, vagy nem a céljuk,
   azt jól látták, hogy nincs visszafelé út;
   a mult, ahogy füst-vetve összeomlott,
   úgy lökte őket, mint lőpor az ólmot:
   előre! és ők vállalták e sorsot –

   Kb ez a krédónk 🙂

   • Kirúgottak Klubja said

    Szabó András leváltása előtt egy összoktatói ülésen azt mondta erről a blogról, hogy aki csinálja, az egyszercsak megunja és abbahagyja. Ez egy és háromnegyed évvel ezelőtt volt. Hiú ábrándok Andriskám! Még ha unnánk is, vagy csinálnánk valami mást, amit jobban szeretünk, se hagyhatjuk abba, amíg börtönben nem ülsz csalásért, okirathamisításért és hivatali hatalommal való visszaélésért. Ez az, ami máris bizonyított, befejezett bűncselekmény. A sikkasztást meg majd rádbizonyítják, ha már bent vagy. Mert az a kis adminisztrátor, aki ül helyetted, tőled kapta a parancsot. A meggyilkoltakért – Szilágyi, Györke, Szigeti, Király, Bolyki – pedig majd a Teremtő előtt adsz számot.

   • Protestáns said

    Mindannyiunk Szabóandrása! Tudod, te egyáltalán, mi az a protestantizmus? Az olyasmi, amit te soha nem éltél meg és soha nem érsz föl ésszel. A protestantizmus ellenállás, tiltakozás az olyan ocsmány jellemekkel szemben, mit te vagy. Te nem vagy protestáns. Hamis isten előtt hajbókolsz, akit Kulcsár-Szabónak hívnak, és aki belőled a 44 oldalas locsogásodra akadémiai doktort csinált, de aki ejtett, mint a forró krumplit, amikor már az ő orrát is facsarta a görénybűzöd. A protestantizmus az, amit Igazi Gusztáv itt Illyés szavaival megfogalmazott. Protestáns az, akit “sem a máglya”, “sem a gálya”, “sem harcai bukása”, sem azok “hiábavalósága” nem riaszt vissza. A bukásaink és harcunk hiábavalósága ugyanis látszólagos. Aki igazán elbukott, és aki olyan halott, hogy halottabb már nem is lehetne, az egyedül te vagy.

   • heidelbergi káté said

    Nem feletünk és nem hagyjuk abba! Nemcsak azért, mert veled szemben, Szabó, nekünk hosszű távú memóriánk van, azaz fogékonyak vagyunk az új ismeretekre.
    Hanem elsősorban azért, amit te elkövettél ellnünk és mások ellen, arra nincs bocsánat!
    A világi törvények szerint sem, elvégre ki is sikkasztotta el azt a 157 milliót a te dékánságod alatt???
    És mennyi maradt belőle a te zsebedben?
    És az első Orbán kormán 2 milliárdos tartalékából?
    És miért fizetett neked Princz Gábor 8 milliót?
    Nem nyugszunk meg, amíg börtönben nem ülsz, Szabó.
    Ami pedig az Örökkévalót illeti, ő majd elszámol veled szégyenteljes halálod után.
    Mert hiába hiszed azt, hogy nincs odaát senki!

  • law and order said

   Ez nem kevés! Szabó, Hansági, Balla, Cservák annyira lefeketedett a blog fennállása óta, hogy minden épeszű egyetemfenntartó visszavonná őket.
   A Zsinat nem teszi. Hát igen, a fürge intelligencia sose volt a Zsinat erőssége.

  • Korrupt doktoranduszok said

   A csaló vezetők és oktatók korrumpálták a doktoranduszok egy részét is. Korner Veronika Amerikában költhette el a doktori ösztöndíjat. … …nak szereztek egy ….i ösztöndíjat, a …., ….nak pedig egy Hölderlin-ösztöndíjat. A 157 milla elsikkasztására az ő folyószámláikat is felhasználták, amiből természetesen a számlatulajdnosok is részesültek.

   • 157 milka said

    … …t és Korner Veronikát többször kihallgatta a rendőrség a 157 milliós sikkasztás ügyében. Tagadnak és falaznak Szabó Andrásnak, mint ahogy az is nekik. Mindent az adminisztrátorra kennek rá.

 7. vidéki oktató said

  Én arra is kiváncsi lennék, miért fúrta meg Szabó ANDRÁS a kitűnő Czine Erzsébetet?
  Miért nem bírta elviselni, hogy Czine Mihály lánya – amíg élt, hízelegtek neki, mint a vöcsök – taníthasson az úgynevezett református egyetemen.
  És miért lopták el Pintér Márta színház-tanszékét Veszprémben?
  És miért fúrták meg Molnár Mátét, Pintér Márta férjét?
  Minden tisztességes embert megrágalmaztak, kirúgtak.

  • jdth said

   Hogy Czine Erzsebet mennyire kituno tanar vagy jellem ahhoz nem tudok hozzaszolni. De a napokban elovettem a kedvenc konyvemet (Julian Barnes : Flaubert papagaja), hogy elolvassam magyarul is Czine Erzsebet forditasaban. Legnagyobb megdobbenesemre igen kulonos dolgokat talaltam benne. Pl.: Barnes szo szerint idezi Flaubert velemenyet a demokraciarol (pontosan franciaul : “tout le rêve de la démocratie est d’élever le prolétariat au niveau de stupidité atteint par la bourgeoisie;” pontosan angolul : “The whole dream of democracy is to raise the proletariat to the level of stupidity attained by the bourgeoisie.” Ez a teljes paragrafus ugy ahogy van kimaradt a Czine forditasabol, es helyette valami igen zavaros magyarazat van, arrol, hogy Flaubert tulajdonkeppen nem volt demokraciaellenes, csak nem hitte, hogy a demokracia megvalositasaval veget erne a tortenelem; vagy valami ehhez hasonlo …. Azt hittem nem jol latok; hogy jon ahhoz, egy fordito, hogy onkenyesen atirjon egy konyvet? Jol megneztem, nem csak az 1989-es forditasban, a kesobbi kiadas(ok)ban is igy szerepel. Vagy Czine E. esetleg jol forditott, de a Kiado latta jonak, kicsit megcenzurazni a forditast?

   • tudományos kutató said

    Bizonyára igy van, megnézem a könyvet. Természetesen MEGENGEDHETETLEN, hogy egy forditó cenzúrázzon egy könyvet.
    Czine Erzsébet a Károli lektorátusán tanitott angol nyelvet, a hallgatók jó tanárnak tartották, mi, többiek, pedig jó kollégának. A forditói kvalitásairól nem tudok nyilatkozni, de Szabó nem is azért távolitotta el.

   • Ferdítő fordító said

    Úgy érted, hogy a mondat helyett van a zavaros magyarázat? Annál is érthetetlenebb a cenzúrázás, mert nem valószínű, hogy ezt a szöveget sokan olvassák, azaz tömeghatása nincs, nulla a társadalmi veszélye. Amúgy ez elég cinikus gondolat Flaubert-től, de attól még valszeg igaz. Ha a birkanép politikai preferenciáit vesszük példának, akkor igazolódik a gondolat.

 8. Yonkl said

  Ennek az egyetemnek van egy dicstelen múltja, egy szennyes jelene és remélhetőleg nulla jövője. Ilyen erkölcsi fertőnek nincs helye a magyar felsőoktatásban. Balla az erkölcsi züllés jelképe.

 9. tudományos kutató said

  A tehetségtelen és züllött Szabó András, az idióta Balla, a két néven aláíró Hansági és az egész szovjetorosz szekció meg a Kulcsár-Szabó klán a magyar felsőoktatás non plus ultrája.
  Lejjebb nincs már!

 10. University topic said

  Ez a blog egy telitalálat. Sokkal előbb felhívtátok a figyelmet arra, ha egyesek úgy kapják meg a doktori címet, hogy nem kell megdolgozniuk érte, mint ahogy az országos téma lett. A Mészáros-ügy előrejelzte a Schmitt-ügyet. Ha Schmitt a zemberek embere, akkor elmondhatjuk hogy olyan az ország, amilyen a reprezentánsa.

 11. Izidor said

  A legmocskosabb intézmény Magyarországon a református egyház. Szemforgató pénzéhes rablók, csalók. A mi népünk sokkal tisztább.

 12. tóratartó said

  Igaz! Nem véletlen írunk róluk sorozatot a Pónemben! A mieink halálra röhögik magukat a fatökű hülyéken! Főleg Balla a kedvencük, meg a zsidófaló barom, a Szabó András!

 13. prudens said

  Az egyetem – universitas – a középkori felfogás szerint a professzorok és a hallgatók egysége. Mit mutat fel ilyen értelemben a Károli?
  A hallgatókat most nem elemzem, elég baj legtöbbjüknek, hogy HAGYTÁK MAGUKAT BECSAPNI A KÁROLI ÁLTAL, és odavitték a saját pénzüket, vagy az állami fejkvótát, amit aztán olyan könnyeden lop el BALLA PÉTER REKTOR, hogy drtakácsnak adja meg annak irodájában dolgozó saját unokaöccsének, persze szorgalmasan RABOL A JOBBIK JAVÁRA is, a rokon Hegedüs famílián keresztül.
  Ilyen értelemben Balla még akár etikusnak is tekinthető lenne, hiszen nem (csak) magának lop.
  Ezzel szemben SZABÓ ANDRÁS , volt rektorhelyettes és dékán saját magánakl és családjának, Petrőczin ek és kettejük sárkányfogveteményének rabolta el 1999-ben az első Orbán-kormány által kiutalt 2 milliárdot!
  Szabó András híre rosszabb nem is lehetne.
  Ha rákeresünk az interneten, elsősorban hamistanúzása, a 157 milliós ösztöndíjpénz ellopása, a kormánytartalék elrablása kapcsán felmerült bizonyítékokat olvashatja a kedves érdeklődő.
  Ezzel szemben van a 0 impactfaktoros TUDOMÁNYOS ÉLETMŰVE (HA-HA-HA), amely tökéletesen érdektelen személyek életrajzában való szöszmötölésből áll, már ha 20 századi autóstérképpel való piszmogást egyáltalán tudományos munkának lehetne nevezni.
  De nem lehet.
  Szabó Andrást Kulcsár-Szabó akadémikus hozta helyzetbe, miközben orrát fintorgatta Szabó és Petrőczi istállószagú bunkóságán. Ő intézte el neki az egyetemi tanári kinevezést és az akadémiai doktorságot.
  Hogy Szabót a saját kollégái mennyire nem becsülik semmire, arra jellemző, hogy a doktori adatbázisban mit ír be saját magáról. Csak a MTA köztestületének tagja, amely automatikusan jár minden fokozatosnak.
  Szabót a magyar tudományosság annak tartja, ami: BECSTELEN, TUDATLAN BŰNÖZŐNEK.
  MILYEN EGYETEM A KÁROLI, AMELYNEK ILYEN PROFESSZORAI VANNAK????

  • Rákfene said

   Érdemes beírni a keresőbe: “Szabó András károli”. Röhögni fogtok: a hamis tanú, a kar szélhámosai, a károli rákfenéje, károlisbotrány, Uniskandal stb stb. Ez Szabó András dicsőséglistája. Mindjárt a keresőgép első oldalán. Ennyire még Petrőczinek se rossz a renoméja, pedig az is…

   • Dr. Takács said

    Dr. … … … ügyvéd keresése se semmi. Hosszú oldalakon át a keresések fele jogi kérésre le van tiltva. Jó kis reklám ez egy ügyvédnek. Annyi a munkájára a panasz, hogy nem győzi írni a leveleket a google-nak, hogy a kritikákat tiltsák le.

 14. hajnalka said

  Petrőczi, a “nagy professzor kis felesége…” így nevezte magát az Áfonyahegyi röfögésekben.
  Egy ilyen 140 kilós löttyedt szörnyeteg a tűhegynyi agyával meg azzal a bűzlő…val!
  Nehogy má dicsérjétek!

 15. Barry said

  A Református Egyház és a Református Egyetem a CSEKA és az inkvizíció keveréke. Magánnyomozókat állítani a saját oktatókra és hallgatókra. És még ti akartok hallgatókat toborozni! Azt hiszitek, hogy ők is üvegfalú házban akarnak élni, akiket bármikor megfigyelhettek, lehallgathattok, lekamerázhattok?

 16. Jubileum said

  Közeleg a Reformáció 500. évfordulója. Hozzánk hasonlóan gondolkodó református testvéreink nevében reméljük, hogy a 2017-es évet békében, szeretetben ünnepeljük, és addigra már Balla és Bölcskei is jól megérdemelt börtönbüntetésüket töltik. Btk-ban minősített bűnlajstromuk máris igen hosszú, de még nincs vége. Amíg szabadlábon vannak, újabbakat és újabbakat követnek el. De ezzel már csak a büntetési tételket növelik.

 17. sola scriptura said

  “Magasztallak téged, én Istenem,
  Ó, én királyom, neved tisztelem!
  Mindennap hirdetem dicséreted
  És mörökké áldom szent neved!
  Igen dicséretes és nagy az Isten,
  Megfoghatatlan ő dicsőségében,
  Nemzetről nemzetre te dolgaidat
  Mindekor hirdetik nagy hatalmadat.”
  (145. zsoltár)

 18. Poloska said

  Balla meghívatta magát a Humboldt-Alapítvánnyal? Fogadják a németek ezt a besurranó spiclit a reverendájába rejtett kamerával és lehallgatókészülékkel? Figyelmeztetni kéne őket, ki ez a mocsok.

 19. Operatív tiszt said

  Mágnesszalagon van az ügynöklista. Még mindig nem hozzák nyilvánosságra, pedig olyan nevek vannak rajta, mint Bölcskei, Kulcsár-Szabó Ernő, aki feldobta Nagy Gáspárt…

  • Kálvinista besúgók said

   Ezek mindenre képesek, csak hogy megrongálják és olvashatatlanná tegyék. Mindenkit megfizetnek, megzsarolnak, megfenyegetnek.

   • sola scriptura said

    Több pld-ban és többféle módon is le vannak mentve. Nem emlékeztek az Amerikából visszajött Rosenholz aktákra?

   • Den Haag said

    A nyugat-európai testvérek is rajta vannak az ügyön. Nem hagyják, hogy Bölcskei titkosszolgálati múltja feledésbe merüljön. Ballának meg még most is van kapcsolata a titkosszolgálattal. Lehallgattatja, lekandikameráztatja a kollégáit, betörőket bérel fel, hogy hatoljanak be a lakásukba. Ilyenek a magyarországi református egyház felkent papjai, akik “főtiszteletűnek” szólíttatják magukat.

 20. animus said

  Most, hogy Joachim Gauck lesz az NSZK államelnöke, bekérjük az ottani aktákat is Kulcsár.-Szabó Ernőről, Bölcskeiről meg Balláról!
  Lesz itt még sírás-rívás!

  • Stasi said

   Nemcsak Balla volt Humboldt-ösztöndíjas (apósa protekciójával), hanem az ellenfele is. Neki még jobb kapcsolatai lehetnek, mint Ballának, és okvetlenül jobb, mint Kulcsár-Szabó Ernőnek. Ez abból is látszik, hogy két könyvét is kiadták a németek. Kulcsár Szabó Ernőnek pedig soha egyet se. Kulcsár Szabó Ernőt nem méltatták a németek még egy Humboldt-ösztöndíjra sem. Őt a Belügy és a Stasi helyezte ki Bayreuthba. Neki változatlanul a titkosrendőrséggel vannak jó kapcsolatai, nem a szakmával. A szakma Németországban nemhogy lenézi, tudomást sem vesz róla.

 21. Securitate said

  A Károli nevében a Reformátust ki kellene cserélni erre: Károli Titkosszolgálati Egyetem.
  Bölcskei a titkosszolgálatnak dolgozott, Balla pedig a titkosszolgálattal dolgoztat. Ráállítja a kollégáira a magánnyomozókat és betöret hozzájuk.

  Megszerezzük a dokumentumokat te mocsok, kitesszük a netre, és elküldjük Humboldt Alapítványnak is. Ismerjenek csak meg feneketlen aljasságodban, te patkány.

 22. Pharisée said

  A Károli mélyrepülése Szabó András, Kulcsár-Szabó Ágnes Györgyiné Koncz Judit hatalomra jutásával kezdődött és a szenteskedő hiú ostoba pap Balla Péterrel folytatódott és tart ma is, míg ez a mocsok csuhás börtönbe nem kerül.

 23. komáromi csipkés györgy said

  Szabó és Petrőczi áldja az eszét (?), hogy annak idején, még Hegedüs püspök fenntartósága idején (Hegedüs püspököt Szabóék egyszerűen mocskos vén fasisztának nevezték) átszoktak a Hold utcába. Azért persze, hogy megismerkedjenek Orbán Viktorral Balog Zoltán templomába.
  Most pedig nemcsak államtitkár úr lett a nagytiszteletű Balog Zoltánból, hanem csúcsminiszter!!!
  Mennyit fogunk lopni a Zoli segítségével – ábrándoznak Petrőczi és Szabó.

 24. Judeofasiszta said

  A Károli egy fasiszta egyetem, ahol a zsidó oktatóknak nagyon kell igyekezniük, hogy túltegyenek a fasisztákon.

  • Jobbik said

   Na ne má’ hogy még sajnáltassák magukat a zsidók. Mindegyiknek jobb dolga van mint a becsületes magyar oktatóknak. Ott van Kun Béla unokája. Soha nem tartott egy órát se de már vagy 12 éve kapja a Károlitól a professzori fizetését. Mindig a megfelelő pártba sorol be, hol ide, hol oda. Vagy Fóris Ágota aki diploma nélkül tanszéket vezet. Vagy a 3. emeleti tánciskola. Mindegyiknek 2-3 fizetése van: Jákfalvinak, Kékesine, Kiss Gabriellának. A Károlin, a Csányi-féle szinitanodában a Mikszáth téren fél percre a Revickitől és a Vass utcában a Szinházmüvészetin, 1 buszmegállónyira a Revickitől. Tul vannak ezek fizetve mig másnak állása sincs!

   • ohrana said

    Annak mindenki mörüljön, hogy a Kun Miki nem tart órát!
    Az ELTÉ-sek tudnának mesélni, bár ott is távol tartották őt a hallgatóktól. Mer a Miki egy erotomán idióta, ha meglát egy csajt, a kezei külön életre kelnek, nem bír nekik parancsolni.
    A történész szakmában semmire se becsülik, “tudós kaméleonnak” hívják.

 25. zsidóként fasiszta környezetben said

  Egyetértek!!!
  Szegény Ágota is hogy igyekszik…

 26. Mélyrepülés said

  A Károli mélyrepülése még csak nem is Szabó András és Györgyiné Koncz Judit intrikáival kezdődött. Ők csak kiirtottak minden lehetséges vezetőt Kulintól kezdve Szűcsön át Vargha Andrásig. Az igazi mélyrepülés az értelmi fogyatékos Balla Péter. Értelmileg és erkölcsileg is ez a kretén az abszolút mélypont. Ő még nem látja, hova süllyedt és süllyesztette a Károlit. De rajta kívül már mindenki látja.

  • temetőbogár said

   Szabó és Balla lelkén több nagyszerű magyar református ember szörnyű halála szárad.
   Az alapító dékánt, Szilágyi Ferencet Szabó puccsolta meg, közben Petrőczi azt gajdolta: “Hogy milyen tehetségtelen költőnek ez a szegény Feri!”.
   Király Gyulát megalázta Balla, Hansági, Szabó, na és az IMO-s Hermann. Megszakadt a szíve a Mesternek.
   Bolykit Balla üldözte halálra, fenyegetéssel lökte a sírba.
   Szigethyt öngyilkosságba üldözték.
   Talán a temetkezési vállalat szponzorálja a Károlit?

 27. judeofasiszta said

  A Károli házizsidai egész jól alkalmazkodtak a fasiszta szemlélethez. Sáron rózsája intim közelségbe került a Hegedűs-családdal. Bene pedig hozza-viszi az infókat a két tábor között. A Károlin a Beszélőt beszéli ki, a Beszélő-kollégáknál pedig a Károlit szidja, hogy mit szenved ő a ott a fasiszták között.

 28. black side said

  Csak ugye senki nem veszi őket komolyan pertsze.
  Az egész tudományos szféra tudja, kik ők.
  Kisstílű, piti csalók nagy étvággyal. Sza András, aki a Tolnai Gábornál Uray Piroska segítségével írt fordítását nyomta át Kulcsár Szabó Ernő segítségével nagydoktorinak-
  CXserébe Hansági, a meny annyit lop meg fosztogatz, amennyit nem szégyell. És nem szégyell ő semmit azzal a mákszemnyi agyával.
  De a látvbányos mélypont csakugyan a fasisztáknak rabló barom Balla, ak ai Wistmanwood lehallgatásaira szórja a közpénzeklet.
  Már ami megmarad azok után, amit hazalop a Hegedüs családnak és a Jobbiknak.
  Csoda, hogy áll még a ház. Ezel a termeszek már a téglákat is szétporlasztották.
  Boldog idők, mikor még csak Barátossy lopott!!

  • Macsek a Mátyás utcai háztetőn said

   A háztetőn bóklászva leugrottam Szabó Andrásék lakásának ablakárkányára és benéztem az ablakon. Petrőczi lefeküdt egyedül a házastársi ágyba. Szabó András a komputere előtt ül és ha jól láttam a fészbukján lóg, de nyitva van a jhnnsclvn.blog ablaka is 🙂

   • GreyCat said

    Szerintem blogot ír a saját unalmas szürke életéről. Hogy kínlódta össze a kandidátusiját, ami túl rövidre és unalmasra sikerült, de Ritoók felesége opponensként jóindulatúan átsegítette. Ha jól áttam valami szaboandras54.blog.hu vagy valami hasonló. 🙂

   • GingerCat said

    Rosszul láttad: http://szaboandras54.blogspot.com/ … Fényképeket is láttam ahogy alattomosan és sunyin néz apró szúrós szemmel az arcát borító fekete szőrzetből… 🙂

   • Wistmanwood said

    Macsekok tegyétek már ezt a lehallgatót Petrőczi lepedője alá. Ezt a tűkamerát pedig Szabó komputere fölé. Tepsi tudni akarja mit blogol és fészbukol esténként ez a paplanaláfingó. Nem bízik benne, biztos ellene intrikál…

  • Bene rokonsága said

   Én csak Heltaiékat sajnálom, hogy egy ilyen jellemtelen, aljas, ostoba rokonuk van, mint a Bene.
   János meg Pali tisztességes, gerinces református emberek, komoly munkaerkölccsel. Olyan távol áll tőlük ez a förtelmes primitív manipuláció!

 29. Dr. Cat said

  Ezt nem kérhetitek komolyan. Hogy egy ilyen magas esztétikai ízléssel és esztétikus külsővel rendelkező lény, mint én hozzányúljak a Petrőczi lepedőjéhez?
  Állítólag már Szegeden is duplahipóban mosták külön, mert terjesztette a nemibetegségek változatos sorát!

  • Cat Job said

   De, komolyan kérjük, és Ginger Cat már el is végezte észrevétlenül a telepítést. Most már folyamatosan figyeljük Szabót és Petrőczit. Míg xxl bálnaméretű katicabogár alszik, lepedője alatt a poloskával, Szabó András a facebookján lóg, vagy épp az érdektelen blogját irogatja, amit rajta kívül nem olvas senki. Legfeljebb Petrőczi. Sőt, lehet hogy ő írja. Sokszor mondogatja: “Szegény Andrisom, képtelen leírni két értelmes mondatot egymás után. Én fogalmazom meg helyette a publikációit. Mert én sokkal tehetségesebb vagyok. Az Andrisom csak tudós, de ÉN azon felül még költő is.”

 30. Dr. Cat said

  Hát ez nagy újság, hogy a diszgráfiás barom Szabó blogot ír. A 43 oldalas nagydoktoriját is alig bírta összevakarni. Rászorult a Hansági szakmai segytségére is. Emlékeztek, mit írt a Szenci naplójáról Bahtyint meg Lotmant odaidézve: végül is minden napló más.
  Hát ez tényleg más: diszgráfiás bűnöző, hamistanúzó pedofil mocsok írta.
  Azér belenéznék.

  • Ginger Cat said

   Ezt bírta leolvasni a Wistmanwood kamerája, amit én szereltem be személyesen Szabó komputerébe:

   http://szaboandras54.blogspot.com/2012/04/ndk-2-bekerulok-stasi-irataiba.html?spref=fb

   Mikor lefeküdt belenéztem. Valami NDK-s építőtáborról szól, ahova gimis korában járkált ki. Csodálkoztam is hogy-hogy nem sikerüt megtanulnia németül hiszen folyton az NDK-ban töltötte a nyarakat komcsiépítőtáborokban mint KISZ-titkár.

   • Macsek a Mátyás utcai háztetőn said

    Igazad van testvérem hogy ennek az ős-KISZ-esnek reklámot csinálsz. Hat napja írta a bejegyzést szegény paplanaláfingó barátunk és eddig még csak összesen hatan olvasták! Pedig még az üzenőfalára is kitette a facebookon ahol fél ezer ismerőse van.

 31. Sötétandris said

  Engem követnek a Wistmanwood macskái, kamerát építettek a komputerembe, a feleségem lepedője alá lehallgatókészüléket tettek. Segítség!!! Figyelnek, követtnek, lehallgatnak, kameráznak!

 32. Dr. Cat said

  Még van pofád óbégatni, te macskagyilkos n

  • Ginger Cat said

   Ma reggel akkorát rúgott belém hogy nem bírok felmászni a tetőre. Agyon akart rugni. 😦

   • cats on the blog said

    Kiherélünk, rohadt Szabó, ezt szó szerint gondoljuk!!!
    Persze a különbséget alig veszed észre te impotens barom.

   • Ginger Cat said

    Hát ez az, ő észre se veszi, ha kiherélik, nekem meg eltört a bordám. Most nem bírok tudósítani az ablakpárkányról. Már csak a Wistmanwood kamerájába bizhatok, amit a III/III-as Balla szereltetett be az egykori cimborájához. Már ő is utálja ezt a pikkelysömörös pedofilt.

   • Cat Job said

    Szegény Ginger barátom, az a rúgás nagyon elintézett. Fölmásztam helyetted Szabóék ablakába. Nyitva volt, kicsit beljebb mentem. Szabó a fészbukján lógott. Ismerősei exponenciálisan szaporodnak. Vadászik és bejelöl boldog-boldogatalnt. A nagy számok törvénye alapján néhányan visszakattintanak. De nyitva van a johnsclvn blog ablaka is. Petrőcz pedig horkol odabent a baldachinos ágyban – egyedül.

   • dr. cat said

    Szabó szeretetre vágyik!
    Ez az ótvaros barom, ez a lesipuskás gyilkos, ez az okádék azér lóg a fészbukon, mert barátokat akart magának!
    Szabó, te förtelem, téged SENKI NEM SZERET! A FÖRTELMES KÖLYKEID IS GYŰLÖLNEK.

   • Chatou said

    Az egyik mostohalánya, a Kata az egész Franciaországig menekült előle.

   • Pedo said

    Ő volt a helyesebbik, őt többet molesztálta ez a pedofil mint a másikat, aki elég ronda.

   • morvai said

    A Kinga pedig nem áll vele szóba már régen. Miközben ott tanult a Károlin angol szakon, nem is köszöntek egymásnak a szülőanyjával.
    Meg a pedofil Szabóval se, aki kislánykorában meg akarta rontani.
    Petrőczi tandíjmentességet sírt ki Morvai Kingának úgy, hogy EGY FILLÉRT SE KÖLTÖTT A NEVELTETÉSÉRE, KAPCSOLATBA SEM ÁLLTAK.
    Petrőczi olyan anya, akit a kölykei is gyűlölnek és megvetnek.

   • régi kolléga said

    Morvai Kinga az anyjához képest egész csinos. Rohadt szerencséje van, hogy az apjára ütött, nem a babiloni k@rva anyjára.

 33. réti pipitér said

  A Károli tele van nagy gondolkodókkal. A génmódosított óriáspatkány Petrőczi aranyos katicabogárnak és költőfejedelemasszonynak képzeli magát, az ótvaros testű Szabó tudósnak, Bene Sándor meg csavaros eszű machiavellistának.
  Hogy Kulcsár-Szabó Hansági Ágnes mi a f..t képzel magáról, nem tudjuk. Az illokúció beszédaktusának közröhejt kiváltó feltalálójának agya olyan fekete lyuk, hogy bele se merünk gondolni, hátha magába szippant az abszolút SEMMInek a negatív vonzása.

 34. black side said

  Széles, csontos lapos csípője van, és egy ilyenhez nadrágot venni???
  Hiába, ízlése sincs, nemcsak esze vagy erkölcse.
  Mondjatok egy jó tulajdonságot Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnesről!
  A győztesek megkapják a kattogó némber Ixion-szindróma című förtelmes könyvét.

  • Nagysegg said

   Hát a szerencsétlennek nincs sok választása, csak azt döntheti el, miben rondább az az aránytalanul nagy segge. Úgy néz ki mint egy lefelé terebélyesedő hordó. Láttam én már szűk szoknyában is. Jajjjjjjj

   • Sanya said

    Rákattintottam. Jujjjjjjjjjjj!
    És még ráadásul az az átlátszó fehér csipkeblúz alsónemű nélkül! Az még hagyján hogy átlátszik, ha valamelyik csaj vette volna fel ott a teremben. Mondjuk az arab lány, a Radah vagy Salah vagy a fene tudja hogy hívják. Őt elnéztem volna benne. De ezt a széteső öregedő löttyedt testet? Majdnem okádtam. Bhhhhhhh

 35. Hétpettyes kiscica said

  Ma láttam a budakeszi vadasparkban Petrőczit. Unokázott. Meg kell mondjam egész emberformájú volt. Még a frizurája is rendben volt. A kislánnyal együtt egész kedves nagyanyónak látszott. De aztán elrontotta ezt a kedves kis idillt Paplanaláfingó megjelenése. Hajlok arra, hogy Petrőczinek egyszer megbocsátok. Ha nem is ebben az életben, talán már a következőben. De annak az aljas büdös görénynek, aki mindig a másik nyakát dugja a hurokba azért a gazságért, amit ő követ el, soha! Sem a következő életben, sem az azutániban, semmikor. Akkor már inkább a Hétpetty, mint a Paplanaláfingó. Hétpetty legalább direkt, őszinte. De ez a sunyi görény?

  • Hátulról lesből támadó said

   Egyetértek. Ha már kettőjük közül kell választani, akkor Petrőczi. Ő az őszintébb. Ő úgy direktbe lejmol, nem köntörfalaz: Kan ik hámn? Kérdezi a szívességi német lakásadókat, miközben rámutat ilyen-olyan tárgyakra a lakásukban. Szabó ellenben sötéten körülnéz és amikor senkise néz oda, ellopja a kiszemelt tárgyakat.

   • Tolvajbandi said

    Ez annyira így van, hogy a témavezetéseket is így lopta. Ott van Mészáros nyilatkozata a blogon. 2 héttel a védés előtt ellopatta magát Szabóval. Mert Szabónál a disszertációt se kellett megírni, megvédték neki a Kulcsár-Szabó bandával a nagy semmit.

   • komáromi csipkés györgy said

    Láttad mostanában a babiloni kapu tulajdonosát, Petrőczi/Ludvigot?
    Úgy néz ki, mint egy elhanyagolt vén takarítónő, csak a vörös orra a régi meg az apró szemének a gyíkszerű pillantása.
    Keresi a f..t tudniillik, de NO WAY Éva, neked soha senki már!

 36. a bosszú szellemei said

  Sose bocsátunk meg a Szabónak!
  Üldözzük mocskos élete minden percében, figyeljük, követjük minden csámpás lépését!
  A sírig üldözzük, a sírján táncolunk!

 37. Leonidas said

  És ez a mocsok intézmény egyházi egyetemnek nevezi magát?

 38. Vitorla said

  A Zsinat lelkeszi elnöke teljes pofaval fujja a hatszelet. Söt mas testreszevel is. Harangoz, koszoruz, hizeleg, elöszobazik, lobbizik, keresi a vitorlat, azaz OV kegyeit. A rendkivüli zsinati ülesre meghivjak Balogot es Tömjent. A cel: különelbanas, meltanyossag, egyszoval több love mint masoknak. Mert hogy ez egy különösen vallasos es atszellemült intezmeny. 🙂

  https://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/05/17/i-would-be-wind-if-you-were-a-sail-lennek-en-hatszel-ha-lennel-vitorla/

  https://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/07/25/the-returned-backwind-a-visszafujt-hatszel/

 39. Hátszél said

  Azt mondják Bölcskeinek már sikerült látótávolságba fújni a vitorlát. Vajon mit szól a kivételpolitikához a többi egyház?

 40. mesüge said

  Eljöttek balogzoliék a Mazsihiszhez is.

 41. Kupi said

  Mocsok képmutató csuhások. Egy fillért se ennek a bandának!

 42. Debreceni kolléga said

  Mindenkit fölháborít, hogy az ELTE után a Károli kapta a legtöbb bölcsészhelyet. Ezt semmivel sem lehet megmagyarázni. Mindenki tudja, hogy ez az ország leggengébb bölcsészkara, az ordító calásokról is mindenki tud, ráadásul ez is Pesten van, akárcsak az ELTE, 5 perc távolságra egymástól. Ez Hoffman Rózsa kivételező politikájával magyarázható csak, ami nem magyarázat. Érvényes ez az ELTE és a Pázmány közötti jogászhelyek elosztására is, de azt legalább megpróbálta az államtitkár asszony magyarázni. Ezt még csak nem is próbálta.

  • animus said

   A jogászhelyek elosztását rosszul magyarázta Hoffmann.
   Azt mondta, a legrégebbieknek adja az állami helyeket.
   A Pázmány csakugyan a legrégebbi folyamatosan működő egyetem – a legkorábbi alapítású a pécsi volt, de az évszázadokig nem működött.
   45 után az egyetemről leválasztották a HTK-t, azt külön intézménynek – Ketolikus Teológiának nevezték.
   A maradék pedig felvette az ELTE nevet.
   Tehát a Pázmány jogutódja az ELTE.
   91-ben aztán az árva megmaradt HTK bázisán “újraalkották” a Pázmányt, ami nem változtat azon, hogy BTK-ja 20 éves, ÁJK-ja pedig 1995-ös születésű.
   Tehát Hoffmann az egyik legújabbat nevezte a legrégebbinek.
   Ennél fiatalabb már csak a KRE Viola utcai szörnyszülöttje, amit egyébként a MAB megfosztott az akkreditációtól.
   Van olyan barom, aki oda jelentkezik még?

 43. unigond said

  A csaló, bűnöző, titkosszolgálati módszereket alkalmazó Károlit fel kéne robbantani és sóval behinteni a helyét.

 44. Protestant Spirit said

  A kálvinisták kapzsisága közismert, ld. Max Weber “A protestáns etika és a kapitalizmus szelleme” c. alapművét. Egy kummát nem érdekli ezeket az oktatás, a nevelés, a jótékonykodás. Csak egy dolog érdekli ezt a bandát: a lóvé…

  • Kálvinista Kapzsiság said

   Megnéztem a tandíj-táblázatot a pótfelvételis oldalon. A Károli minden képzése drágább, min t az államiaké. Vajon miért? Biztos nem a papok különleges tudása miatt, hiszen az, mint Jakab Attila recenziója Balláról bebizonyította, legalább 200 évvel le van maradva a tudomány mai állásától. Talán csak nem a papok különlegesen tiszta erkölcse miatt? (Emlékeztető: csalás, okirathamisítás,sikkasztás, lopás, zsarolás, kényszerítés, inkvizíció, komcsi titkosügynökök felbérlése oktatók és hallgatók elleni kékedésre stb:)

  • prudens said

   A protestáns szellemiség azt jelenti, h az ember a világban működik ad maiorem dei gloria, nem pedig azt, hogy rabol, mint Bölcskei, szabó meg a többi mocskos görény.

 45. ohranka said

  Sőt!!!
  Ha én elmondanám, amit tudok. Bűncselekmények papi körökben.
  Czapp Czapp!!!

  • Pasaréti szomszéd said

   Büntetőeljárás a püspök ellen kézi vezérléssel leállítva, pedig a szemünk láttára pofozta fel az intézkedő rendőrt!

 46. Avilai said

  Egy alkoholista kurvázó garázda püspök. Na ilyen a ti egyházatok. Csak tudnám mire kaptok ti pénzt.

  • Besúgó said

   Avilai, a legnagyobb püspöki érdemet nem is említetted. Ti. hogy besúgó volt. A saját híveit adta fel a komcsi rezsimnek hogy cserébe karriert csinálhasson. Nem semmi ez a mi püspökünk.

   • OperatívTiszt said

    Akkor már említsük meg az irodalomtudomány szélhámosát, aki több mint besúgó volt, főnök az ügynökök között. Mit csinált a 80-as évek elején Beuraythban? Nem az irodalomtudományt kutatta. A németeknél a szakmában nem számít, nem is ismerik. A STASI-nál annál inkább ismerték. Ki is képezték. Figyelte azokat, akik kint voltak, jelentett róluk, és a kintévő hallgatóknak azt mondta, hogy vigyázzanak velük, mert azok az ügynökök.

   • Ágnesasszony said

    Ha már emlegetitek ezt a nagyszerű embet, aki Széchenyi díjat adatott magának és 100 milliókat nyúl le a mindenkori kormánytól a zagyvaságai támogatására, ne feledkezzetek meg a bandájáról, elsősorban a MENYről, Hanságiról, akiből professzort csinál seperc alatt, és a MENY cuncimókusáról, a kétszeres PhD-csaló Mészárosról. Ez a blog örö emléket állít a magyar társadalom eme szégyenfoltjainak.

 47. STASI said

  Vajon miért sikerül Kulcsér-Szabónak még mindig titkolni az ügynökmúltját?

  http://hvg.hu/itthon/20120730_ugynoktorveny_javaslat_lmp_fidesz#rss

 48. Mikkalaj said

  Ha egy fasisztából püspököt csinálnak, az már a vég. Erre egész Európának fel kell kapnia a fejét. Balla fasizálja a református egyházat.

  • jobbikos said

   Ne ne már fasizál meg ilyen ballibsi szövegek.
   Becsületes magyar emberek cigók, zsidrákok meg pápista söpredék nélkül.
   Gond???

   • Mikkalaj said

    Gond. Mer Balla egy idióta. Ha Steinbach jelképezi a becsületes magyar embereket vagy Köntös, akkor nem gond. Mer az ő képük hiteles. Na de egy kretén tót paraszt? Hogy jön ez a magyarokhoz? És mi köze a becsülethez?

  • Journalist said

   Ez a gané tényleg azt hiszi hogy a püspöki palást elfedi a bűneit? Hogy nem kerül nyilvánosságra a tengernyi hazugsága? A HÖK-nek kiállított levele, amelyben igazolja, hogy ártatlanok a 157 millió elsikkasztásában? A Wistmanwooddal kötött paktuma, amelyben saját beosztottjai lakására küldte kémkedni a nyírfás komcsikat? A munkaügyi per jegyzőkönyvei, amelyben végighazudta a tanúvallomásait? Hova süllyedt ez az ország, ha egy idióta, hazug bűnöző itt püspök lehet?

 49. US Professor said

  I really value this post. I have been looking almost everywhere for this! Thank goodness I discovered it on Bing. You’ve made my day! Thank you once again

 50. Historiker said

  Meghalt Szabó Péter professzor, a TDI oktatója. Ő kivételesen rendes ember volt, és szakmailag is lehetett tanulni tőle. Nagy veszteség ez a doktori iskolánknak. Morbid, hogy valaki, aki egész pályafutása alatt funerális kutatásokkal foglalkozik, egyszer csak saját kutatásai tárgya lesz… R.I.P.

 51. Mindegy said

  Navracsics Judit dékán lett, elég viharos körülmények között. A teljes mftk vezetést levaltottak. Erről is szívesen olvasnék.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: