Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Blessing and peace (Áldás, békesség)

Posted by jhnnsclvn - április 27, 2024

Még nem az a poszt következik, amit legutóbb beígértünk, hanem egy újabb Balogot átkozó írás, mert a Szerkesztőség többségi szavazással így döntött. – A Szerk.

Írta: Uriás

Ami a Magyarországi Református Egyházban az utóbbi hónapokban zajlik, az minden, csak nem áldás és békesség. Balog Zoltán kénytelen-kelletlen lemondott ugyan a zsinati elnökségről, bár, mint belső körökben többször emlegette, Orbán ezt nem parancsolta meg neki. Márpedig jól tudjuk, neki ő az élőisten, Jézus Krisztus, Szentlélek stb. eszébe se jut.

És a Balog is kell Orbánnak, de mire is? Mióta ő a refik feje, Orbán 49 nagy értékű köztulajdonban levő ingatlant játszott át neki INGYEN, csak néhány: Bíró utcai óvoda, a geszti Tisza-kúria, a zuglói Rákosi-villa, a Károlyi-Csekonics palota, amiben most Trócsányi meg a Károli többi görénye terpeszkedik. Aztán mostanában az Alkotmány utca 25-öt, egy macskaugrásra az Országháztól.

Szóval Balog Orbánnak és körének a közvagyon elsikkasztásában segít, ő az ORGAZDA. Odaadják neki a böhöm nagy épületet, mondjuk a Királyi Vámházat a Lónyay utcában, aztán pár évig rohasztja, majd eladja szép csendesen. A pár milliárdon megosztoznak áldott Orbán testvérrel meg annak a szent családjával. Meg hát jut Balognak is, elvégre nyomtató lónak se fogják be a száját.

Tény viszont, hogy Balog mostanában nagyon elszemtelenedett. Nem volt elég, hogy a Novák nevű ágyasával Pitilu szigetén mulatozott a fűszoknyások között, még abba is belepofázott, kinek ad kegyelmet a nagyvalagú, harcsaszájú asszonyka. Nem volt elég, hogy kiengedte a börtönből a terroristát, aki legott el is lovagolt a magyar éjszakába, kimentett a rendőrség karmaiból néhány elbitangolt testvért is, akik túlságosan megszerették a rájuk bízott lóvét. Akár Balog. Aztán akadt néhány régimódi ember, aki nem szerette, ha a püspöke cégéres gazember és vérnősző barom, és elkezdtek tiltakozni, petíciózni. A végén még a nevét viselő budapesti téren a Kálvin szobor kezében megjelent egy tábla ezzel a felirattal: „Balog Zoltán, a velejéig romlott, képmutató, pökhendi politikus lelkész nem maradhat püspök!” felirattal. Ez volt, ha úgy tetszik, a kálvinista „nép hangja”, de a Magyar Református Egyház legfőbb tanácskozó és döntéshozó szerve, a zsinat másként döntött, nekik pont jó Balog, ha hozza a lóvét. h

Persze hogy mi történt a zsinaton, arról nincs hiteles beszámoló. Miért Steinbachot választották meg zsinati elnöknek és miért nem Pásztor Dánielt, akit korábban ideiglenes főpásztor volt? Hogy Pásztor pár nappal a zsinat előtt szólt, hogy nagyon fárasztó ez neki? Ne vicceljetek már! Steinbach állítólag azt mondta a zsinaton, ha jó volt Balog akkor, amikor hozta a lóvét, legyen jó most is. Hogy ennyire cinikus a dunántúli püspök, nem gondoltuk volna.

A végén az Orbán-cselédek a maguk végtelen primitív szervilizmusában ezt írták bele az úgynevezett határozatukba: “A MRE kifejezi köszönetét és háláját Balog Zoltán püspöknek egyházépítő szolgálatáért amellyel nemzetünket és egyházunkat szolgálta. Szerteágazó szolgálatában közéleti szerepvállalása során hibázott, amelyet a társadalom egy része, a média elfogult munkatársai és egyházunk igazságot kereső tagjai közül egyesek súlyos kritika alá vettek… Elfogadjuk a Balog püspök munkáját ért méltányos kritikát, de a méltatlan támadásokat az egyházzal szembeni támadásnak tekintjük. Visszautasítjuk azt a törekvést, hogy az egyháztagok részéről jogszerűen felmerülő kritikát a média által felerősítve pártpolitikai célokra kívánja felhasználni”.

Szóval az a hibás, aki kritizálni meri az orgazda és parázna életű püspököt. Kit érdekel ezek közül, hogy ezzel telibe szarták a magyar kálvinizmus morális örökségét? Gyalázatot hoztak a hitükhöz való ragaszkodásukért gályarabságra hurcolt prédikátorokra, a magyar szabadságharcot vérbe fojtó Ferenc Józsefet A walesi bárdokkal tetemre hívó Arany Jánosra, a Tisza István miniszterelnököt kemény szavakkal bíráló Ady Endrére.

Zsinatolók, nem szólítalak benneteket testvéreknek, mert testvérei vagytok ti a kénköves Belzebubnak, azért azt elárulom nektek, nem lesz ebből sem áldás, sem békesség. Ha a főgazemberek lebuknak, ti mint orgazdák és bűnpártolók mentek vele a dutyiba és a pokolba. Átkom reátok!

7 hozzászólás to “Blessing and peace (Áldás, békesség)”

  1. Enyed said

    Pásztor azért nem lett zsinati elnöke, mert félre lépett…

  2. Meghalt Huszár Pál. Viszonylag rendes ember volt.

    Elhunyt Huszár Pál – Reformatus.hu

  3. balog a leggyalázatosabb fidesznyaló Krisztustagadó gazember said

    Orbán undorító, tetves szolgája ezt pofázta a zsinaton. Ahol persze megtartották, mert ő “hozza” az egyháznak az országtól elrabolt fideszes milliárdokat.

    Ha az Igére hagyatkozunk, az tisztulást hoz – Reformatus.hu

  4. Tolvaj Balog said

    Balog rátette az enyves kezét a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetre is.

    Most fog igazán felforrni a levegő Balog Zoltán körül (nyugatifeny.hu)

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.