Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

PhD criminal case in Szeged. Documents 2 (Mészáros bűnügye Szegeden. Dokumentumok 2)

Posted by karoligaspar - február 4, 2014

A Szegedi Tudományegyetem a BRFK megkeresésére a határidő letelte napján válaszolt. A választ Dömötör Máté főtitkár jegyezte. A válaszban beígérte Klukovits Lajos matematikus performanszát, aki a SZTE Doktori Intézetének igazgatója, az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács titkára. Ez azt jelenti, hogy a Mészáros-ügyben történt összes csalás és okirathamisítás manuális végrehajtója Klukovits Lajos volt, természetesen Mészáros hamis doktorijának kiadhatósága érdekében. Az utasítást minden bizonnyal Pál József rektorhelyettes adta az összes “szabálytalanságra”. Dömötör úgy fogalmazott, hogy a választ Klukovits Lajos fogja “kimunkálni”. Ez vagy freudi elszólás, vagy őszinteségi roham volt Dömötör levelében, mert a rengeteg szabálytalanság kiretusálása és kimagyarázkodása valóban rengeteg munkát igényelt a kiérdemesült matematikus részéről, mint azt majd a sorozat következő darabjában látni fogjuk. Egyelőre Dömötör Máté ígéretes válaszát közöljük. – A Szerk.

DomotorM

57 hozzászólás to “PhD criminal case in Szeged. Documents 2 (Mészáros bűnügye Szegeden. Dokumentumok 2)”

  1. Nos ezek után Mészárost meg kell követni..de kinek-kiknek, ha világgá kürtölték ,hogy” vétkezett hogy bűnös” igaztalanul. Ilyenkor az erkölcsi kár nagyobb mint az anyagi, És nem perre gndolok.Máskülönben az ember beleroppanhat a meghurcolásba. Gusztustalan az egész.

    • PhD jelölt said

      Az a gusztustalan ahogy te akarod tisztára nyalni a mocskos csaló, nyakig szaros Mészárost. Mi az hogy “nos ezek után”? Mi után? Hol van itt Mészáros tisztázása? Jól vagy?

    • Olvasni tudni kell said

      Tisztelt Hölgyem! Ha nem vette volna észre, ez itt még csak egy kísérőlevél, amiben beígérik, hogy kimunkálnak egy olyan verziót, amit a BRFK remélhetőleg benyal.

    • Corruzione said

      Mészáros természetesen bűnös. Egy csaló gazember. Az ő érdekében csalt mindenki, hogy neki falazzanak. Az már viszont igaz, hogy Pál József és Klukovits Lajos még nagyobb gazemberek, mert ők a pozíciójukkal visszaélve hamisítgattak összevissza az ő érdekében. De ez Mészárost még nem menti fel.

      • Ilona said

        Egyetértek. Az a tény, hogy Pál József és Klukovits Lajos hivatali pozícióban bűncselekményeket követtek el, még nem menti fel azt a doktoranduszt, akinek az érdekében ezt elkövették, aki miatt elkövették, és aki mindezeknek a haszonélvezője volt.

    • Szegedi Kolléga said

      Ez valóban még csak egy kísérőlevél. Az igazán informatív Klukovits Lajos válasza lesz. Haraszti vagy Hegedűs Zsuzsanna (Mészáros nagynénje) pedig megnyugodhat. Ha Mészáros eddig még csak nyakig ül a szarban, Klukovits kolléga válasza még a feje búbját is belenyomja.

    • fixer said

      Zsuzsa: Ha MM teljesen tiszta lenne ez ügyben, akkor ő maga hozna nyilvánosságra minden olyan dokumentumot ami az ártatlanságát bizonyítja és már rég leperelte volna a gatyáját is a blogszerkesztőknek. Mivel ezt nem csinálja, elég valószínű, hogy nincsenek rendben az ügyei. Az teljesen más kérdés, hogy ugyanezek az emberek nem csak más emberek, hanem más világnézetek ellen.is hadakoznak.

      • Szegedi Kolléga said

        Ugyanez elmondható Pál Józsefről és Klukovitsról is. Pál a többszörösen megváltoztatott (értsd: meghamisított) adatokra hivatkozott a válaszában a bennfentes blognak. Csakhogy a bloggazdák menet közben islemetették a Mészáros-eljárás adatait, és látszik, hogy mekkora a katyvasz, mennyit variáltak, hogy leplezzék a törvénysértéseket.

      • Mért nem perel MarciPista? said

        Nem valószínű hogy Mészáros perre megy, bár mindenkit befenyeget vele. befenyegette a hvg-t, az átlátszó oktatás blogot, az újságírókra ráküldik a családi ügyvédet, a családtag ügyészt. De ez csak fenyegetés. Egy peren ő veszíthet a legtöbbet. Előkerülnek a disznóságok két egyetemről is az ő PhD-ja ügyében és pikk-pakk visszavonják tőle a fokozatot.

      • Snittpali példája said

        Mészárosnak nincs már vesztenivalója. Előbb-utóbb tőle is visszavonják a csalással szerzett fokozatot, akárcsak Snittpalitól. Mészáros is rikácsol, fenyegetőzik, futkos mint egy fejetlen csirke, hasonlóan Plagi bához.

      • Billanz said

        Ha Mészárosnak és Pálnak lenne egy kis esze, elébe mennének az elkerülhetetlennek: vagy Pálnak kellene visszavonatnia a fokozatot, vagy Mészárosnak visszaadnia. Mondjuk most már egy kicsit késő, mert 5 éve tart a Mészáros-botrány, de ha nem lépnek, lesz ez még rosszabb is. Pál máris sokat veszített: nem lett akadémikus és most még a rektorhelyettesi posztot is elveszti. Mészáros csak az arcát vesztette volna el, ha lett volna neki. Úgyhogy ő eddig tényleg nem vesztett semmit.

    • Judge said

      Mészárost senki sem hurcolta meg, hanem leleplezte. Meghurcolni csak azokat hurcolták meg, akik a gaz kálvinista egyházvezetők bűncselekményeiben nem voltak hajlandók részt venni. Nem sorolnám az áldozatokat, vannak köztük rektorok, dékánok, főtitkárok, gazdasági igazgatók, professzorok. Nehogy már ez az eszelős némber megtévesszen valakit. Mészáros és a mögötte álló Hegedűs-Balla család nem a meghurcolt, hanem a meghurcoló.

    • Cui bono? said

      Azt én se értem miből olvasta ki ez az ájtatos keresztény Mészáros “bűntelenségét”. Abból, hogy nem közvetlenül ő hamisított, hanem Pál és Klukovits? Na de kinek az érdekében? Csakis azért tették, hogy Mészárosnak doktori oklevelet hamisíthassanak. Mészáros akkor lenne bűntelen, ha egyrészt nem hozta volna a szegedieket ilyen helyzetbe, másrészt, ha már megtette, akkor, ha nem veszi át a diplomát. De egyik eset sem áll. Mészáros volt a bűncselekményekre bujtogató személy és ő volt a bűncselekmények haszonélvezője is.

      • Az ilyen nem azt olvassa amit lát hanem ami a fejében van. Gyagya a csaj. Ezt eddig nem vettétek észre.

      • Hajdanvolt Keresztény Zsió Szabadegyetemi tanáromnak a katolikus teológusnak mondott Jakab Attilának üzentem, Hogy nemzeti keresztény vagyok e? talán Ön jelölte meg ezt az állapotot,Fidesz tag vagyok hosszú- hosszú évtizedek óta. Református hitben nevelkedtem komolyan vettem vallásos neveltetésemet . nem játszadoztammint Ön meg sokan mások a vallástanokkal meg hitvilágokkal, Kerestem a gyökereket és megtaláltam. Jakab Attilának megírtam már korábban,ha Isten iderendelte Őt Magyarországára a romániai elnyomásból és megfigyelésből, és kihelyezte őt Lausanne-ba és ott doktorálhatott franciául,( de lehet hogy épp Romániából dobták át oda és utána jött ide) akkor most mit keres Magyarországon és miért végez izgató tevékenységet, Saját katolikus egyháza nem fogadja be, nem ad katedrát? esetleg egy katolikus falut, ahol katolikus teológusként ugyancsak jól szolgálná az elferditett világban a lelkek sorsát.Nem élek hermetikusan mentális világban,nem értem, hogy miért annyira fontos a Hegedűs Lóránt dr. által alapitott Károli Egyetemen tanítani, doktorálni olyanoknak ,akik nem erősek Isten iránti elkötelezettségükben de mindenkinek azt üzenem ezek után hogy a Sas nem fogdos legyeket.Aquila non captat muscas.Részemről lezártam a vitát.

      • tóratartó said

        Az egész Hegedűs család (Lóri, Balla, Zsuzsi) elég gyagya. A barátaik, rokonaik nemkülönben.

      • tudományos kutató said

        H. Zsuzsának:
        A Galamus és egyik szerzője sem izgat semmi ellen, higgadt elemzéseket irnak a jelen állapotokról.. Ön hosszú-hosszú évtizedek óta fideszes: 1988-ban alakult a párt, ennyit az Ön realitásérzékéről. Nem kell a Károlin tanitani annak, aki annyira hitvány és tudatlan, mint Mészáros vagy Balla, Szabó András vagy Hansági. Mégis ott vannak, mert ott lophatnak, rabolhatnak, csalhatnak. Mészáros már kétszer követett el doktori csalást.
        És mire is vana Károli? Hát bizony arra, hogy Bölcskei Gusztáv készpénzben vegye fel az állami pénzeket és forditsa a saját nemtelen céljaira.
        Mi pedig ezt addig folytatjuk, amig börtönbe nem kerülnek a bűnelkövetők, maga meg rinyáljon itt nyugodtan, senkit nem érdekel a véleménye.

      • svabra said

        Haraszti Zsuzsának: maga nem sas, hanem egy hájas fenekű gyűszűagyú lúd.
        GÁ-GÁ-.GÁ!

      • fixer said

        A Galamus egyike azon szövetkezeteknek amelyek ideológiailag terhelt írásokat próbálnak minél többekkel elolvastatni és ezzel előmozdítani azt, amit ők közjónak gondolnak. Ezt senki ne akarja másként beállítani, vagy ha mégis szeretné akkor olvassa el és alkalmazza egyik kulcsfigurájuk metaforizálásról és jelentéseltolásról írt gondolatait a galamusos írásokra. Többek közt ezért lett megkérdezve a “nemzeti-keresztény” definiciója is.

        Ha meg vannak győződve arról, hogy valakik bűnös(ök) és börtönbe akarják őket juttatni -bár ez nem feladatuk és pl. kíváncsi lennék az elhatalmasodó egyéni bosszúvágy és a valós tisztítási szándék arányára az indítékaik között- akkor sem korrekt teljes intézmények renoméját rontani, akkor sem ha azok az emberek éppen ott dolgoznak.

      • De igen, korrekt. Nincs szó semmiféle bosszúvágyról, az áldozatok rehabilitációját követeljük. Ez alapvető emberi jog. Ami pedig a Károli renoméját illeti, nem érdemel kíméletet. Az intézményt épp a főbűnös vezeti, a wistmanwoodos Balla Péter, akit valóban a bosszúvágy vezérel. Az összes bűnözőt megtartotta, és az áldozatokat rúgta ki. Ha az intézmény ezt a gazembert és a cinkosait nem veti ki magából, akkor azt kapja, amit megérdemel.

      • Rector said

        Fixer, ha ez a véleményed, akkor szerinted miért nem az intézmény végzi el a tisztogatást? Miért azt nevezi tisztításnak, hogy az áldozatokat még jobban meghurcolja és megalázza, ahelyett, hogy végre rehabilitálná őket? Az összeset! Ez jogos igény, ezt nem tudod lesöpörni semmivel. Amikor bosszúról beszélsz, lejáratod a rehabilitációjukat követelőket. Amíg nincs teljes rehabilitáció, addig nincs béke. Ezt már százszor elmondtuk, miért nem lehet végre megérteni és tudomásul venni?

      • fixer said

        Én azt gondolom hogy a probléma személyek közt áll fenn. Egy intézmény nem tud bántani, rágalmazni, meghurcolni. Ilyet emberek tudnak csinálni, és embereknek kell elrendezniük a problémáikat egymás között. Nem követelhettek rehabilitációt olyantól, aki vagy ami nem követte el azt amiért szerintetek XVokat rehabilitáció illet Ugyanúgy nincs jogotok kárt okozni sem nekik; sem az intézménynek sem áttételesen a dolgozóinak, diákjainak és más munkatársaiknak, akik becsületesen, a fenntartó eredeti céljainak megfelelően keresztény értékeket közvetítve végzik a következő generáció nevelését. Márpedig kárt, azt okoztok nekik, miközben azok, akiket ki akartok purgálni, nagy ívben tesznek a fejetekre. Ennek előbb-utóbb az lesz a vége, hogy komolyan keresztbe tesztek hozzátok hasonló megszállottsággal és kitartással rendelkező embereknek és ők mondjuk nem nyomozóirodákhoz fognak menni, hanem adnak egy 20ast valami indiai hekkernek az adataitokért. Go figure.

        Szóval sokkal, sokkal korrektebb lenne, ha csak és kizárólag a konkrét személyekkel foglalkoznátok.

      • Rector said

        Sok kárt a wistmanwoodos Balla okozott (a csaló Mészáros rokona). Ő az egyetem rektora még ma is. Már hogyne volna jogunk rehabilitációt követelni az intézménytől, ha maga a rektor, az intézmény megtestesítője a károkozó? A többit a fenntartó számlájára lehet írni, mert vagy ő követte el, vagy más az ő tudomásával és beleegyezésével. Ezt pedig remélem, csak viccből írtad: “akik becsületesen, a fenntartó eredeti céljainak megfelelően keresztény értékeket közvetítve végzik a következő generáció nevelését”. Már hogy végezhetné bárki is becsületesen a következő generáció nevelését, ha a fenntartója a III/III-as spicli, százmilliókat sikkasztó alkesz Bölcskei, aki meglopja az egyetem hallgatóit? Egy olyan intézménynek, amelyiknek ez a fenntartója és a titkosszolgálattal pacsizó bűnöző Balla a rektora, egyszerűen nincs létjogosultsága. Ami pedig az indiai hekkert illeti, az a megbízója adatait is tárolja és azért a 20-ért hetente bekopog életed végéig.

      • BTK-s kolléga said

        Fixer Tepsire gondol, mert az ő embere. Ő úgy gondolkozik, hogy Szabó és bandája követte el a bűnöket, ehhez Tepsinek nincs köze, neki nem kell semmit jóvátennie. Az egyetem rektorát, a bosszúálló wistmanwoodos Ballát, Mészáros rokonát egyszerűen figyelmen kívül hagyja, hogy üljön az érvelése. Azaz csúsztat.

      • Holokaust Rentner said

        Fixer, nagyon tévedsz. Még a Szabó András által okozott károkért is felelős Tepsi, mert ő a jogutód. Hogyne lenne az intézmény felelős? A mai német állam óriási kártérítést fizet holokauszt-túlélőknek ill. rokonaiknak. Itt Magyarországon is számos nyugdíjas kap havi 100-300 ezer ft-ot tőlük. Pedig a kormány egyetlen tagja sem követett el semmit. Mégis ők próbálják jóvátenni azt, amit jogelődeik elkövettek. Róluk kelle ne példát venni, nem pedig védeni a védhetetlent. A kárt személyek okozták, de az intézmény nevében. Ha az adott helyzetben nem testesítették volna meg az intézetet, nem okozhattak volna kárt sem. Igaza volt annak, aki azt írta, hogy rehabilitáció nélkül nincs béke. Akinek az intézmény nevében kárt okoztak, annak az intézmény nevében jár kártérítés. A jogutód ezt nem rázhatja le magáról. De Balla esetében ráadásul mégcsak nem is jogutódról van szó, hanem a közvetlen elkövetőről. És Bölcskei esetében is.

      • Jövendő pázmányos hallgató said

        Fixernek nem kell aggódnia, hogy a blog tönkreteszi a Károli renoméját. Az ugyanis nincs neki. Nem lehet ártani annak, ami nincs. Másrészt a Károli jövője hamarosan megoldódik, ha beköltözik a Mikszáth térre a Pázmány bölcsészkara. Tömegesen fogunk átjelentkezni a pápistákhoz. A mi indexünkbe ne rondítson bele se egy Mészáros Márton se egy Szabó András, se egy Hermann, se egy Hansági (úgyse mint Kulcsárszabó!), még az elektronikus indexünkbe se!

      • fixer said

        Az elv az, hogy aki kárt okoz azon számon kérhető a kár megtérítése. Tegyük fel lecsukják Szabóékat és teljes mértékben elvégzik az “áldozatok rehabilitációját”, de ennek kikényszerítése közben az áldozatok Szabóéktól független embereknek és intézményeknek okoznak kárt. (a KRE-t vagy az MRE-t nem Szabó és tsai alkotják és nem felelősek kollektíve egy-egy tagjuk tetteiért, mint ahogy egy gyilkosságot sem vernek el a gyilkos családján, rasszán vagy nemzetén)

        Szerintetek nem lesz majd jogos, ha ezek után az “áldozatok áldozatai” leülnek majd az “áldozatokkal” egy beszélgetésre, elősorolják hogy a tevékenységükkel milyen károkat okoztak ők másoknak (tehát nem azoknak akik velük szemben bármit is elkövettek), és ezért kártérítést követelnek? Ha erre nem hajlandóak, akkor pont olyan hadjáratot indítanak ellenük mint ők Szabóék ellen, ők is kárt okoznak közben másoknak is és lesz ebből egy szép kis végeláthatatlan háború, ami összességében mindenkinek károkat fog okozni.

      • ElemiLogika said

        Az áldozatok azért áldozatok, mert jogtalanul és igazságtalanul elvették tőlük a munkájukat, a megélhetésüket. Ezt nem a Szabó-banda tette, hanem az intézmény. A Szabó-banda csak intrikált, az elbocsátó szép üzenetet nem ők írták alá, hanem a mindenkori intézményi vezető. A kárt egyértelműen az intézmény okozta. Ezért az intézmény összes tagja a felelős, mert hagyta, mert nem állt ki az áldozatok mellett, és nem kényszerítette ki az intézmény vezetőiből a rehabilitálásukat. Ha ez azonnal megtörténik, nincs több áldozat. Minél tovább húzódik, annál több áldozat lehetséges, de ebben a rehabilitálásukat követelő eredeti áldozatok vétlenek. Akinek a becsületébe gázoltak, tönkretették szakmai hírét és egzisztenciáját, az egész egyszerűen nem tehet mást, mint rehabilitációját követeli. Akik közben állítólag “áldozatul” esnek, maguk tehetnek róla, miért nem voltak szolidárisak az áldozatokkal, miért nem követelték velük együtt a bűnösök felelősségre vonását. Csak az első és eredeti áldozatok vétlenek, a többiek önhibájukból azok, mert a bűnösök mellé álltak. A saját becsület védelme nem károkozás. Ha kár keletkezik, azt is azok okozzák, akik az eredeti áldozatok becsületét elvették és ellenállnak a rehabilitációjuknak. Úgyhogy az esetleges köztes áldozatok majd velük üljenek le.

        Ergo: Fixer logikája nyakatekert és teljesen hamis. Azt akarja elérni, hogy akit tönkretettek, az nyugodjon bele, és maradjon csöndben. Nem az áldozatokat kell rábeszéni, hogy ne akarják helyreállítani a becsületüket, hanem a vétkeseket, hogy minél előbb tegyék meg. A vétkes pedig az intézmény. Az áldozatok rehabilitációja a békekötés alapvető és szükséges feltétele.

      • Fixer hazudik said

        Fixer nyilvánvalóan Tepsi embere, őt védi, ezért Szabó Andrásra hárítja át az összes felelősséget, elterelve a figyelmet arról, hogy a fő felelős Bölcskei és Balla illetve Bölcskei vérebei: Tarr Zoltán, Kovács Barnabás és Tepsi Enikő. Szabó András aljas intrikái indították el a láncreakciót, de nem ő rúgta ki a Károli legtöbb dolgozóját, hanem a fent nevezett 5 embert. Még Hima Gabriellát se Szabó András rúgta ki, hanem fent nevezett 5-ös fogat. Tepsi a Szenátus előtt habzó szájjal és vérben forgó szemmel üvötltve követelte Hima kirúgását, pedig még csak nem is ismerte. Tarr Zoltán pedig többet intrikált ellene, mint Szabó. Böszörményi Jenőt sem Szabó rúgatta ki, hanem Bölcskei és Tarr. Szűcsöt is ők ketten váltották le. Aztán behozták erősítésnek Tepsit és Barnabyt, és ezek ketten többet vérengzettek, mint elődeik együttvéve. A legrosszabb persze az összes közül Balla Péter, aki a sógora, Mészáros Márton csalásához falazva, játékba hozta ezen az egyházi egyetemen a Wistmanwoodot. Hogy lehet ezek után Balla még a Károlin, hogy lehet rektor, hogy lehyet egyáltalán még szabadlábon? Úgy, hogy Tepsi és Balla szövetségesek. Így higgyetek Fixernek!

      • Kisjogász said

        Nyilvánvaló, hogy Fixer hazudik. Kapa Mátyást sem Szabóék rúgták ki, hanem ugyanez az ötösfogat: Balla, Kovács Barnabás, Bölcskei és a bandájuk. És miért? Mert meg merte jérdezni, hogy hova lesz a jogi kar által évente megtermelt negyed milliárd forint? Most már tudjuk hova: Bölcskei és a bandája ezt is lenyúlta, mint a 115 milliót. Kapa csak kérdezett. A puszta kérdésért kegyetlenül megbüntették az arcátlan tolvajok.

      • Vétkesek közt cinkos, aki néma said

        És még sajnáljuk az egyetemet vagy az egyházat? Rabló, sikkasztó tolvajok és gyilkosok vezetik. A többi pedig mért hallgat? Azért garázdálkodhat Bölcskei, Tarr és Balla, mert a gyáva többség kussol és reméli hogy megússza. Ezek lennének a vétlen áldozatok? Nyissák már ki ők is a pofájukat és harcoljanak a bűnözők ellen!

      • fixer said

        Nem lehet felelős az intézmény összes tagja, mert

        -nem feltétlenül hiszik el amit a név nélkül blogolók (vagy a Szabók) mondanak, a kételkedés joga pedig senkitől ne tagadtassék meg
        – ott sem voltak amikor ezek történtek, hanem később lettek tagok, vagy már korábban el is mentek
        – lehet nem is tudnak róla
        – számukra ez leggyakrabban tanuló- vagy munkahely, nem pedig vérszerződéses szövetség, amiben mindenki felelősséget vállal mindenkiért

        ElemiLogika írása nélkülözi mindazt amire a neve utal.Először is alapnak veszi hogy mindenki számára egyértelmű kell, hogy legyen, hogy az áldozatok áldozatok és a bűnösök bűnösök. Nos, nem az. Kezdjük azzal, hogy egyetlen “áldozat” és egyetlen “bűnös” sem szólalt még meg a blog kontextusában, (talán azt az 1 Pál Józsefet kivéve aki amúgy is mellékszál) hanem egy “láthatatlan kollégium” prókátorkodik blogbejegyzések és netes marketing formájában. Hima megtette a feljelentését, az ügy most is folyik és születik is majd döntés -a többi “áldozat” miért nem tesz így? Nem ez az egyenes megoldás?

        Másodszor kollektív bűnösséget állít ott, ahol nincs bűnrészesség. Magyar állampolgárként felelős vagyok a mostani Paksi bővítési döntésért? Nem. Ha a testvérem lopott a közértből, felelős vagyok a lopásért? Nem. Ha a munkatársam sikkasztott és én nem tudok róla és nem vettem részt benne, megbüntetnek pusztán azért mert a munkatársa voltam? Nem. Ha a nyelviskola pénzért ad ki nyelvvizsgákat, büntethető vagyok azért, mert diákként náluk tanultam? Nem. Tessenek már egy kicsit gondolkodni.

        Azt akarja elérni, hogy akit tönkretettek, az nyugodjon bele, és maradjon csöndben. -> Fenéket. Én azt mondom (akarom elérni? hát mi közöm nekem az egészhez?), hogy ha a nemcsöndbenmaradása közben az ügyben nem érintetteknek kárt okoz akkor az egyrészt elítélendő és alaptalan agresszió, másrészt felelős azt a kárt megtéríteni. Persze, mivel itt nagyrészt egyetemek érintettek és nem pl. a Koszi-klán, ezért lehet arra számítotok hogy nem lesz ennek az áttételes károkozásnak igazi következménye és senki nem fog fellépni ilyen követeléssel. Ha így is lesz, attól a kár még megmarad, és azért az okozója erkölcsileg felelős.

        Az áldozatokkal való szolidaritás természetesen erkölcsi kötelesség. Viszont azt, hogy valaki áldozat-e, kicsit is értelmes emberek nem névtelen blogbejegyzések alapján fogják eldönteni. Minden “áldozat” mehet bíróságra az ügyével és kérhet döntést. Minden “áldozat” választhat, hogy a rehabilitációját kikényszeríteni akaró tevékenységét az ügyben nem érintettekre való tekintettel vagy tekintet nélkül végzi. Minden “áldozatnak” megvan a lehetősége arra, hogy saját névvel saját blogot indítson, megírja az ügyét és közzétegye az anyagait. Ha igazat mond és azt bizonyítani is tudja, és nem sérti mások jogait, akkor senki a tevékenységéért felelősségre nem vonhatja.

      • ElemiLogika said

        Fixer már megint csúsztat. Ha az intézmény megfosztja egzisztenciájától a dolgozót, vagy diplomájától a hallgatót, vagy esetleg kiadja az adatait a Wistmanwoodnak (több esetben megtörtént, hogy ezzel fizettek egy “szívességért”), akkor az intézmény a felelős. Ez nem kollektív felelősség, hanem intézményi felelősség. Ezekre a papírokra ugyanis ráütik az intézmény pecsétjét. Ezzel az intézmény saját magát járatja le.

      • Justice for victims said

        Ki a fene állítja, hogy minden oktató és hallgató bűnös? Az intézmény felelős vezetői követik el a bűnöket az intézmény nevében, azt megtestesítve. Ők járatják le az intézményt, nem pedig azok, akik saját rehabilitációjukért küzdenek. Hima példája pedig nem mindenki számára járható út. Képzeljük el a szerencsétlen Marosi Margót, aki beleőrült abba, hogy őt vádolták meg a 157 milla lenyúlásával, pedig egy fillér se tapadt a kezéhez. Te írtad, hogy Hima ügye még mindig folyik a bíróság vagy mi előtt. Ha ez igaz, akkor az már 5 éve tart! Ki bírja ezt idegekkel és pénzzel? Miért várod el ezt mindenkitől? Én úgy értelmeztem, hogy a blog azokért van, akik nem tudják magukat megvédeni. A jogi úthoz nem elég az egyenes szándék. Ha a kisembert elsőre lepattintják, feladja, elkullog. Évtizedes pereket csak nagyon kevesen bírnak végigcsinálni. Te bírnád? Mert ha nem, ne követelj másoktól olyant, amire te se lennél képes!

      • Kirúgottak klubja said

        Senkit semmilyen sérelem nem ért, akik ma is kapják a zsíros fizetésüket Ballától. A hallgatókat sem. Már amikor jelentkeztek, tudhatták, mennyire gáz a Károli. Most még jobban tudják. Hol itt a sérelem vagy kár? Kár csak azokat érte, akikből munkanélkülit csnált az intézmény! A halálba és őrületbe üldözésért (Szilágyi, Györke, Szigeti, Király, Bolyki ill. Marosi Margó stb.) egyes személyek felelősek. A felmondásokért az intézmény!

      • fixer said

        Ki a fene állítja, hogy minden oktató és hallgató bűnös? -> Hát ugye éppen ez az, hogy nem lehet tudni hogy ki állít ilyeneket. De mindjárt megmutatom konkrétan, hogy mire gondolok. Nézzük pl. ezt:

        “A KRE pedig emberközpontú, nem holmi diszciplináris megalapozottságú tudományfilozófia alapján működik, hanem egy vegyesbolt vagy kínai piac mintájára. Mindenki árulja (a) magá(é)t, ez esetben a csütörtöki árleszállításon Fóris a terminológiát. Utána pedig koccintás, akár a piacon. Örömködés, hiszen megint sikerült hamis árut rásózni az ostoba vásárlókra, leginkább a magyar államra, amely közpénzből finanszírozza a kálvinista terminológiát és a többi károlis gagyit”

        Ez az egész egyetemről állít. Aki akar elősorolhat más eseteket is (pl. a kre jogi karával, jogi diplomájának értékével, a hallgatók által megszerezhető tudással stb. kapcsolatos posztokat), ez csak a példa kedvéért lett konkretizálva.

        Az egyetem rossz hírének keltése hatással van az oktatók és a hallgatók jó hírére is, konkrétan kockázatot jelent a tudás és – a kapcsolati tőkéjük megítélésére nézve. Ha más valós emberek nevében írogatnak hozzászólásokat (ebből is van most egy per) az meg az ő megítélésüket befolyásolja és lesznek rá nézve negatív következményei. Ezek könnyen érthető dolgok.

      • tudományos kutató said

        Aki megfelelő képzettséggel magas szintű tudást ad tanárként, kutatóként pedig szinvonalas orgánumokban publikál, annaknem lehet rontani a hirét.
        Aki nem ilyen, annak meg milyen hire van? Eleve rossz.
        A Károli az egyik leggagyibb intézmény az országban. Vannak ott kitűnő emberek, de nem irjuk le a nevüket, nehogy ártsunk nekik. A többiről csak az igazat állitjuk.

      • Chinese shop said

        Ez speciel igaz. A kínai vegyesbolt találó metafora. Van benne érték és van benne lom. A Károli detto. Mi ebben a rágalom? A jogi karra vonatkozók is igazak. Ez az egyetlen jogi egyetemi kézés az országban, amelynek nincs doktori iskolája. A törvények alapján nem is nevezhető egyetemek. Akkor mi ebbena rágalom?

      • Kirúgottak klubja said

        Ez neked kár? Kár az, amikor az enbernek egyik napról a másikra elveszik a munkáját, fizetését és minősítéssel, komoly tudományos munkával a háta mögött mehet a munkanélküli hivatalba segélyért kilincselni. Ezt te megérted már? Közülünk sokan. És nemcsak a fiatalok, hanem idősebb kollégák is. Ezt nem lehet elfelejteni, nem lehet megbocsátani. És akik a körön belül vannak, nem tettek semmit, semmilyen szolidaritást nem nyilvánítottak, örültek, hogy nem rajtuk van a sor. Ha rosszabb lesz a megítélésük, nem kell sajnálni őket, mert erre az érzésre ők is képtelenek.

      • Durva csúsztatás said

        Fixer érvelése nemcsak erőltetett, hanem durván csúsztat és összemos. Hogy lehet a két kárt összehasonlítani? Az egyik a munkanélküli hivatalban kilincselget havi 20 ezer forintért, a másik kapja a számlájára a havi 3-400 ezret. Az a kár, hogyha hébe-hóba találkozik egy másik egyetemen dolgozó kollégával, az esetleg megjegyzi: olvastam valamit rólatok a neten, már nem tudom mit, de nem volt hízelgő? Ez még csak nem is kár! Fixer kívánok neked pár év kilincselést havi 20-ért a munkanélküli hivatalban és hozzá jó sok sorbanállást analfabéta kisebbségiekkel. Aztán utána nyöszörögj tt kárról.

      • Komparatista said

        Ezzel a megjegyzésével Fixer csúnyán leleplezte magát. Mert mi is a kár?

        Szögezzük le: a körön belülieket semmilyen kár nem érte. Továbbra is kapják a zsíros fizetésüket. A kirúgottakat viszont sokmilliós anyagi és mérhetetlen erkölcsi. Nem is szólva arról a megaláztatásról, hogy alamizsnáért kell kilincselniük méltatlan környezetben. Ezt összehasonlítani az egyetem rossz híréből az önként ottmaradottakra rávetülő árnyékocskával nemcsak aránytalan, hanem gusztustalan. Ha fixer valóban így gondolja, cseréljen helyet az egyik károlisból munkanélkülivé tett oktatóval. Majd megtudja a különbséget.

      • Ki is a károkozó? said

        Fixer nagyon jól tudja, hogy a Károlinak nem a blog miatt van rossz híre, hanem a vezetői és egyes oktatói miatt. Itt több országos hírú csaló dolgozik, akik közül a dupla PhD-csaló Mészáros csak az egyik. Engem például erről kérdezgetnek a máshol dolgozó kollégák. Ja, te azon az egyetemn vagy, ahol az a csaló is? Vagy: nálatok olyan nagydoktorok vannak, akik 44 oldalas fecsegésre kapták a fokozatot? Nálatok dolgozik a híres “bibliofráfia-professszor” Pethő? Olvastam hogy a ti fenntartótok százmilliósával lopja tőletek az állami támogatást. A Ti rektorotok az, aki kandikamerával figyelteti a lakásukban a beosztottait plusz lehallgattatja őket?

        Fixer ülj le velük, és tárgyalj ki nekünk, többieknek magas kártérítést tőlük, mert miattuk néznek le minket, miattuk van rossz hírünk. Ja, és kérd vissza a püspöktől és főgazemberétől Tarrtól a 115 millát is egyúttal.Azt előlegként máris szétoszthatod köztünk az erkölcsi kárért, amit ezek a bűnöző vezetőink nekünk okoztak.

      • tudományos kutató said

        Ja és ne felejtsük el a nyelvvizsgapapirokat amiket pár százezer Ft-ért árul Sárosdyné az angol tanszéken. Az se semmi. Nem mi irtuk le itt a nevét, az egész magyar sajtót bejárta.

      • Tiberius said

        Viccelsz, Fixer? Kell rosszabb reklám egy egyetemnek mint egy spicli alkesz sikkasztó fenntartó? Bölcskei és Tarr Zoltán 115 milliós sikkasztása már a vízcsapból is folyik. Felnyitom az Egyházfórum legújabb számát, egy újabb cikk a 115 milkós mennyei ajándékról. És a tetejébe még a nagyon gáz Hegedűs-család is itt van, amelyiknek az egyik tagja, a wistmanwoodos rektor Balla Péter, a mások meg a sógora, a dupla csaló Mészáros Márton! Nézzél már körül a magad háza táján! Ezekhez képest lekínaiboltozni a Károlit súlytalan. Olyan gáz ügyei vannak az itteni vezetőknek, hogy be fogom perelni őket, hogy megsértették a jóhíremet mert én is idejárok. Lekapcsolok róluk pármillát és ezt ajánlom a hallgatótársaimnak is.

      • goedel macskája said

        Fóris Ágotáról mindenki tudja, hogy spanyol-olasz szakon végzett. Amikor kinevezte Balla a Magyar Nyelvtudományi Tanszék élére, magyar szakból még BA-ja sem volt. Azóta megszerezte, sőt még az MA-t is a PTE BTK-n a kollégái nagy röhögése közepette. Tehát alapszintű szakirányú végzettség nélkül lett a Károlin tanszékvezető. Tiszteljük érte???
        Magyar nyelvtudományból azóta sincs egyetlen elfogadható publikációja sem. Nyomatja a terminológiát, ami nem tudományos tevékenység, csak valami abszolút gyakorlati. Mint a kerékpárjavitás elmélete.
        Ezért tiszteljük?
        Vagy a Károlit h alapképzettség nélküli vezető oktatói vannak (lásd még a borász vagy a zongorista történészt és egyebeket). Ha jó hirt akartok, publikáljatok jó nevű folyóiratokban kreativ ötleten alapuló közleményeket és ne hazudjatok magatoknak, mint Pethő főprofesszor a hittudományin.
        De ti csak pofáztok és kikéritek magatoknak.
        Tessék: ki van adva. Szemetek vagytok és még felfuvalkodottak is.

      • Duell said

        Elolvastam a választ az Egyházfórum legújabb számában az MRE közleményére. Felér egy kihívással. Az MRE kénytelen lesz ezek után pert indítani, ha nem akar segget csinálni a szájából.

      • tóratartó said

        Visszatérve Fórisra. Balla rektortól nagy bölcsesség volt őt választani a milliónyi magyar szakos buta kálomista helyett. Ágota a mi népünk leánya, kifinomultan intelligens nem olyan mint a varacskos disznó külsejű kálomisták.

    • Jakab Attila said

      Magyarországon a kereszténység teljes körű erkölcsi és intellektuális lejáratásához nem kell semmiféle antiklerikalizmus. Ezt a munkát elvégzik maguk az egyházi intézmények, az egyháziak és az olyan kaliberű “nemzeti-keresztények” mint Zsuzsa asszony. Mivel ők uralják a nyilvánosságot mindazok, akik a hitelességet képviselik/képviselnék nem jutnak szóhoz; róluk, az ő tevékenységükről gyakorlatilag alig esik szó. Zsuzsa asszony élő bizonyítéka annak, hogy milyen az, ha valaki hermetikusan zárt saját mentális világban él.

      • fixer said

        Kedves Attila, adja meg legyen szíves az Ön által más írásaiban is gyakran használt “nemzeti-keresztény” definícióját.

      • Újreformátus said

        Kedves Fixer,

        én nem kívánom a nemzetközi hírű teológus, egyháztörténész Jakab professzor helyett a kérdést megválaszolni, de megadnám a fogalom néhány közismert, legfelsőbb vezetői beosztásban lévő inkarnációját:
        1. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a vérszomjas vadász, aki a gyilkolásban leli örömét, és már a kis énekesmadarak élete kioltását engedélyező törvényért lobbizik – egyéb “érdemeiről” nem is szólva
        2. Bölcskei Gusztáv püspök, egyházfő, közismert III/III-as besúgó, nagyvolumenű sikkasztó, alkoholista, házasságtörő
        3. Wistmanwoodos Balla Péter, aki a kollégáit a volt Információs Hivatal operatív igazgatójának kiképzett titkosszolgálati detektívjeivel figyelteti, kandikamerákat és poloskákat helyeztet el velük a beosztottjaik lakásán, aminek a felvételeit nézegeti, manipuláltatja és felhasználja különböző célokra.

        Ha ez nem is definíció, elég szemléletes képet ad arról, milyen ma egy jól megbecsült, jól fizetett “nemzeti keresztény”. Szerintem a háomból akár már Ön is alkothat egy frappáns definíciót.

        Kérem, ha kész van vele, ne mulassza el velünk itt a blogon közölni!

        Köszönöm.

      • MarciPista said

        Haraszti Zsuzsa tényleg a saját zárt mentális világában él. Mészárost csak ő tartja ártatlannak. Szegedi Bennfentes legújabb kitűnő írása is bizonyítja, hogy a csaló Mészáros miatt minden létező szabályt megszegtek a Károlin és a SZTE-n is: https://www.facebook.com/szegedibennfentes

  2. Pálfordulatok said

    Pál pontosan 4 évvel ezelőtt, a választások előestéjén, megtámadta a Magyar Nemzetben a regnáló rektort “Lehet-e örökös rektorság?” címmel. Pont ő, aki Kulcsárszabó jóvoltából szinte örökös MAB-tag volt. 9 évig a lehetséges max 6 helyett. Ezzel készítette elő a terepet a rektorságra Szabó Gábor II-vel, aki jutalmul helyettesként maga mellé vette. De most már neki is büdös Pál. Nem akar vele bukni. Most már Pálon a narancsbőr se segít, pedig 4 évvel ezelőtt azzal csinált karriert, hogy narancsba mártózva le baloldalizta az akkori rektort, Szabó Gábor I-et. Már csak abban bízik, hogy jönnek a szocik, és ő újra felölti a vörös nyakkendőjét. Talán az ő hátukon újra felcsimpaszkodhat.

    • Mondd, te kit választanál? said

      Pál most is szívesen megtámadna valakit hogy visszakapaszkodjon a hatalomba, de még nem tudja, hogy a Népszabadságban vagy a Magyar Nemzetben tegye.

  3. hencidai úrasztala said

    Pál poztosan olyan mocskos gazember, mint Szabó András és Balla.

    • KSZEworkshop said

      Sajnos, a főgazember a háttérben kussol. Ez pedig Kulcsár-Szabó Ernő. Aki Mészáros törvénytelen védését megrendelte Páltól Szegeden. Cserébe beígérte neki az akadémikusságot.

    • MAB-illetékes said

      2010. február, MAB-ülés a Király u. 16-ban. KSZE és Páljóska bizalmas beszélgetésre félrevonul.

      KSZE: “Jóska, intézd el ezt ott nálatok. Az Áginak kell a törzstagsághoz. Különben is a Marci bent van a kutatócsoportomban, majd onnan összeszedjük a bizottságot. Ezek a gyerekek jól használhatók, körbedoktoráltatják egymást. Én meg fölterjesztelek akadémikusnak. Már beszéltem rólad pár emberrel és még beszélek is. Sínen van az ügyed.”
      Pál: “Már szóltam Balázsmisunak hogy indítsa el az eljárást. Vedd úgy hogy elintéztem. A Marci már a zsebében érezheti a doktori oklevelét.”

  4. esztétikum said

    Pál, ahogy odahelyezte a Divina comediát a hájas hasa és a nemiszerve elé, maga a büdös proli bunkó kultúrsokk.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.