Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Legal scream of dead souls (Holt lelkek “jogi” sikolya)

Posted by jhnnsclvn - március 29, 2010

Sokakat érdekel, mi történt, mi történik a Jogi Karon, és miért. A miértre még nem sikerült rábukkannunk, de a történések mozaikjai kezdenek összeállni. Az alábbi posztot „Komlovszky” nevű olvasónk küldte be – a szerk.

Szerző: Komlovszky

Két hónappal ezelőtt (2010. január 25-26.) 60 évet ugrottunk vissza az időben. Egy időkapszula segítségével olyan féregjárat nyílt meg, amin átgyalogolt Balla Péter rektor utasítására Katona Sándor belső ellenőr úr és Dr. Horváth Tímea jogi referens a Károli Gáspár Református Egyetem Jogi Karára, ahol a …(kimoderálva – a szerk.), jól seprő új seprűként várta az érkezőket, hogy segítségükkel egy lendítéssel kiseperje a kisöpörnivalót. A féregjárat nyílásából előbukkant ez a három alak – képviselve a Rektori Hivatalt –,  és összeterelték Dr. Jakabfy Gyöngyi dékáni hivatalvezetőt, Kuthán Gabriella titkárnőt és Ács Katalin tanulmányi osztályvezetőt, hogy mindhármuknak azonnali hatállyal felmondjanak.

A legdurvább diktatúrában alkalmazták azokat a módszereket, amelyeket Katona belső ellenőr, Dr. Horváth Timea jogi referens, Deres Petra és a…(kimoderálva – a szerk.) együttesen hajtott végre:

– a három kolléganőnek előttük azonnal össze kellett pakolnia

– a helyszínen átvizsgálták a személyes holmijaikat

– azonnal el kellett hagyniuk az épületet

– az ajtón lecserélték a zárat.

Másnap Kovács Zsolt Csaba gazdasági igazgató „közös megállapodás” aláírására kényszerítette – zsarolással – a kirúgottakat. Mindez Kapa Mátyás dékán úr eltávolítása után történt. Mindhárom kolléganő esetében ugyanaz volt a felmondás argumentációja: „megrendült a bizalom” a fenntartó és az egyetemi vezetés részéről.

Így viselkednek a református egyetemen dolgozó kollégákkal a fenntartó tudtával és beleegyezésével az egyetem irányítói. A jelenlegi Balla-korszak a legsötétebb diktatúra időszakaként fog fennmaradni az egyetem történetében!

Kicsivel később még a portás is áldozatul esett, mert beengedett egy olyan korábban kirúgott kollégát, aki ki is volt tiltva az egyetem épületéből, amit a portás nem tudott, ennek ellenére őt is azonnali hatállyal menesztették emiatt.

Az első villámkirúgás után Balla kapott egy levelet, ami bejárta a netet „Tisztelt Rektorhelyettes Úr! Ön nem az egyetem éjszakai portását menesztette…”

Balla tanult belőle: nem a módszert változtatta meg, sőt, azt inkább bedurvította, hanem a portásra is sort kerített.

Repült két főtitkár, a jogi kar dékánja, a jogi kar rektorhelyettese, a gazdasági igazgató, nagyon sok oktató, és így, lefelé haladva a hierarchiában sor került a hivatal- és osztályvezetőkre, titkárnőkre, recepciósokra, majd a portásra is.

Mert megrendült Balla bizalma a becsületes dolgozókban. Csak a becstelenekben nem. Milyen következtetést lehet levonni abból Balla jellemére, hogy éppen ezt a három adminisztratív dolgozót rúgta ki, és nem a „profi hamisító” Kőfalusi Krisztinát?

De nemcsak a Jogi Karban, hanem az egész Rektori Hivatalban megrendült rektorhelyettes úr bizalma. A bizalmatlan Balla már mindenkit kirúgott onnan, Dr. Jakabfy Gyöngyit, aki a rektoriban debütált, egy “jogi” kanyarral, Somlyó Piroskát viszont kanyar nélkül, közvetlenül, és utoljára még a végtelenül jóindulatú és megbízható Marosi Margót is. Csak Kiss Bélának sikerült természetes úton távoznia: ő ugyanis meghalt, így megúszta a kirúgást. Pongrácz Mártán kívül már senki sincs ott, aki egy fél évvel ezelőtt még ott volt.

Félelem és rettegés uralkodik a Duplaszabó-Balla-diktatúra idején a református egyetem minden egységénél. Tényleg az az érzésünk, mintha a Rákosi-korban élnénk.

67 hozzászólás to “Legal scream of dead souls (Holt lelkek “jogi” sikolya)”

  1. leleplező said

    Ilyen viszonyok tényleg a diktatúra időszakára emlékeztetnek. Én is egy eltávolított vagyok…
    Olyan helyen-részlegen dolgoztam, ahol láthattam, hogy mi megy. Amíg ott dolgoztam. Gyanús szerződések köttettek az idők során és ezek által nagy pénzeket landoltak érintett zsebekben.
    Higgyétek el, hogy Balla rektor jelenleg a bajok fő forrása, meg a régi motoros és velejéig züllött Szabó András dékán és a telhetetlen Fenntartó püspök. Jó úton jártok.
    Írjátok meg a emailcímeteket, ahova küldhetnék pár dolgot.
    Az enyém: (TÖRÖLVE – jhnnsclvn)

    • leleplező said

      Köszönöm a címet! Küldöm emailen, mert van még más is ezzel kapcsolatban.

    • Judge said

      (…) valaki sikkaszt a Rektoriban. Nem nehéz rájönni, hogy hova vezetnek a szálak, azért rúgtak már ki mindenkit. Vagy hihető, hogy a kis rektori hivatal, ahol összesen csak 2 rektorhelyettes van 4 helyett, és alig van munkatárs, nagyobb költségvetéssel rendelkezik, mint az egész Tanítóképzői Kar? Itt valaki százmilliós nagységrendben sikkaszt. Szerintem Gödöllői jár helyes nyomon.

  2. Amico said

    Csak nem neki is a szeretőjére kell a pénz?

  3. Csabi said

    Mért? Van neki? Én meg voltam győződve róla, hogy buzi. És csak álzázásból visel bajuszkát.

    • KANdúr said

      Van neki is szeretője, de távol tartja. A hallgató lány (nem fiú egyenlőre) az ÁJK-ra jár Újpestre, messze a Kálvin és a Szabadság tértől.
      Ki gondolná erről a kis hetyke bajszú de puha pöcsűről, hogy képes szeretőt tartani, hogy van municiója…

      • Student said

        Balla tényleg egy jogász hallgató lánnyal (nem fiúval) jár kézen fogva. Itt kószálnak a parkban. Újpest messze van a Szabadság tértől 🙂

      • Sissy said

        Most mit csodálkoztok? Nyomasztó lehet az alulról jött kis vőnek a Hegedűs család állandó kontrollja. Szeretne néha távol lenni a (fizikailag is) hatalmasan nyomasztó Lóri bácsitól, Gyöngyikétől és Lórikától és a kölyköktől is,
        Én megértem őt…

  4. Gödöllői said

    Szerintem Balla nem ért a sikkasztáshoz. Biztos a rokonai, a Hegedűs-Mészáros család segítenek be neki. A gazember hentesek profik abban, hogy kell nem milliókat, hanem milliárdokat privát zsebre vágni. Ők állhatnak a sötét ügyletek mögött. Persze, Balla fog szívni miatta. Talán így akar tőle a család megszabadulni.

    • Adam.Brody said

      Szerintem ebben a gazember Mészárosok nem feltétlenül vannak benne. Balla a saját szakállára varázsolja el a milliókat a költségvetésből. Ugyan mi másért kellett Kovács Zsolt gazdasági igazgatót és Marosi Margót is kirúgni? Mert ők ebbe beleláthattak. Ballának tényleg van egy szeretője, és új életet akar kezdeni. Itt már úgyis ég körülötte az egész kóceráj. lelép a kiscsajjal és a lóvéval a bahamákra, levágatja a bajuszát, most majd citromsárgára festeti a haját, és a kutya se találja meg. Tucatarc…

  5. bejárni said

    MARGÓT IS KIRÚGTÁK? EZEK MEGŐRÜLTEK… ÉPPEN ŐT! MINTHA MARGÓ VALAKINEK IS ÁRTOTT VOLNA. AMIKOR NAGYVADAK ÉS ORRSZARVÚK JÁRNAK A FOLYOSÓKON. AZ EMLÍTETT KŐFALUSI KRISZTA MEG A PÖKHENDI NEMEH DIANA ÚGY LÁTSZIK MEGFELELŐ SZEMLÉLETŰ ÉS MAGAVISELETŰ. EZEK KELLENEK!
    ÁLLATI AMIT EZ A BŰNBANDA MŰVEL MÁR EGY JÓ IDEJE. SZINTE MÁR UTÁL AZ EMBER BEJÁRNI.
    A JOGI KARI TÖRTÉNÉSEK MEG ELKÉPESZTŐEK. MEDDIG MEHET EZ MÉG? HOVÁ FAJULHAT MÉG EL EZ A BALLA-SZABÓ-HANSÁGI-FÉLÉK SZABADRABLÁSA?!

  6. bagamat said

    Kicsit javitanam a Jogi Karon történteket. Dr. Acs Katalint és Jakabfy Gyöngyit berendelték a Rektori Hivatalba azzal az indokkal, hogy az akreditációval kapcsolatosan szeretnének tájékozódni. Mikor bementek, akkor szembesültek azzal, hogy azonnali hatállyal ki vannak rúgva. Mire visszaértek a karra, már ott volt Katona Sándorunk, a Timeánk, és Deres Petra vezetésével a lányoknak össze kellett pakolni, végig nézték, és még ott rögtön zárat cseréltettek. De ezt úgy tették, hogy JakabfY Gyöngyinek még a táskájába is belenéztek, nem került-e olyan dolgog bele, ami a karral összefüggő info lehet. Ezután közölték, hogy nem kivánatos személyek az egyetemen, és ki is kisérték őket a folyosó végéig. Másnap délelőtt megjelent Kovács úr. Kuthán Gabriellával behivatták a tanulmányis lányt, indok nélkül átszervezés(???) cimszóval aláiratták velük a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetését, majd aznap utolsonak Kuthán Gabriellának nyilt a dékáni ajtó, és őt nem a megrendült bizalom cimszóval, hanem átszervezés miatt. Persze ez mögött (…más van). Másnap kellett összepakolniuk mindhármuknak, és délig elhagyni az épületet, és szintén ki lettek tiltva az épületből. Még tudnotok kell, hogy még aznap jöttek az új dolgozók, köztük kedves Andreánk drága barátnője is. Könyörgöm! Milyen átszervezésről beszéltek! És persze az összes munkaköri feladatot Deres Petra vette át, hát gondolghatjátok – aki ismeri- hogy mehetnek a karon a dolgok.

  7. Kisjogász said

    Úgy történt pontosan, ahogy Bagamat mondja. Jakabfy Gyöngyi táskájából kilógott egy banki átutalás csücske, azonnal kihúzták az egész papírt, hiába mondta, hogy az az ő privát számlája. Elvették tőle és átkutatták a táskáját.

    • bagamat said

      Meg azt elfelejtettem, – biztos forrás – hogy persze a közös felmondáshoz még egy kis összeg is járult, hogy ne csináljanak a kirúgottak balhét. Es amikor az egyik dolgozó kérte, hogy munkát adjon, ne pénzt, és megkérdezte, hogy mi van ha nem irja alá a közös megegyezést, azt a választ kapta, hogy akkor behelyezik a Rektoriba, lejjebb viszik a fizetését, és ellehetetlenitik.

  8. Kisjogász said

    Hát az a kis összeg nagyon kicsi volt, épp csak 1 havi munkabér, arra se elég, hogy a kolléganők körülnézhessenek a munkaerőpiacon. Szégyen! Miközben a végrehajtók milliókat sikkasztanak.

    • bagamat said

      Kisjogász! Szerintem mi ismerjük egymást személyesen!!!!

      • Kisjogász said

        Hát persze! És hiányzol nekünk, meg a dékánunk is. Meg a többiek is. Ezt az ostoba hiszterikát ki kell innen hajítani, és titeket visszahozni. Ezen dolgozunk a karon belül is, meg a blogon is, meg más módon is.

    • bagamat said

      Ez a “milliókat sikkasztanak” nagyon találó (…) most Andreánk segitségével pótolják be. Igazam van?

      • Judge said

        Szerintem igen. Épp erre gyűjtjük a bizonyítékokat. Közvetett bizonyítékaink már vannak. Keresünk tovább. Már annyi ellenségük van, hogy előbb-utóbb megnyílnak a szájak.

  9. Secretary said

    Mi is járhatunk így itt a bölcsészkaron. Kiss Rékát az Angol Tanszékről már meg is fenyegették, Katkát meg 59 évesen nyugdíjbA KÜLDTÉK. fIATALABB, MINT pETRŐCZI ÉS JÓVAL FITALABB, MINT bÍRÓ mÁRIA. Minél inkább érzik a vesztüket, annál durvábbak.

    • tudományos kutató said

      Petrőczi bejelentette a Kossuth Rádióban, hogy ő hetven éves koráig fogja vezetni professzorként (?) a doktori iskolát.
      Most Kulcsár-Szabó bűnözői köre Páljóskával az élen pont ezen dolgozik.

  10. animus said

    Miközben Szabó meg Petrőczi Orbán lábát nyalják a Hold tcai templomban, a Jegedűs család jobbikos körutat tart szerte az országban.
    Ezek bebiztosítják magukat mind a két vezető pártnál.

  11. Pénzügyes said

    Hihetetlen nagy a pénzforgalom a rektoriban. Csodálkoznátok, ha megtudnátok, milyen külföldi számlákról jönnek ide komoly összegek és hova kell a pénzeket nekünk elutalni!!!
    Milliárdok csúsznak-másznak naponta egyik számlárüól a másikra.
    A károli egy büdös nagy politikai PÉNZMOSODA.

  12. ancilla said

    Petrőczi költői estet tart Fünkfkirchentől Pécsig címmel április 15-én Pécsett. A pécsiek már hánynak ettől a 120 kilós vizilótól, aki förtelmes verseket ír szülővárosához.
    Most dedikációt is ígér meg proréfilmet is.
    Nyilván ott lesz a köztörvényes bűnöző Szabó, a férje is.
    Arra biztatjuk pécsi ismerőseinket, köpjék le őket – elég nagy a felületük!

  13. animus said

    Ami a jogi karon történt, az minden szempontból páratlan. Ennyire durva BUNKÓSÁGOK még egyetlen magyar jogi karon sem történtek, de hát egyiket sem alapította a Hegedűs család és bűnbandéja, Ballával, a cickányszerű vővel a rektori székben.

  14. tudományos kutató said

    Mindig azt gondoljuk, hogy nem, ezt nem lehet alúlmúlni, DE, IGEN, LEHET! aHO bALLA A rektor, Szabó András a dékán, Petrőczi a költőfejedelemasszony, ott minden megtörténhet.
    Most még van pofája letolakodni Pécsre is, pedig ott annak örülnek, ha nem látják,
    Nem tudja Petrőczi, hogy az egész pécsi egyetem ezt a blogot olvassa. Tudnak belőle mindent: hogyan vitték el rendőrök a szegedi kollégiumból kurvaság miatt, miért ítélték Morvainak a két kislányt, hogyan csábította el Szabót, aki nem mert idomtalan, ekcémás testével nő előtt levetkőzni.
    És tudják még azt is, Petrőczi, hogy Karasszonnal is összeadtad magadat, persze megérdemeltétek egymást.
    Ha végigmész a Széchenyi téren, nagy feltűnést fogsz kelteni! Ezért, szivi, ezért!

  15. sola scriptura said

    Kiváncsi lettem volna Balla virágvasárnapi prédikációjára! Onnan indultak csápolni hegedűs Lórinénak, a sógorasszonynak, hogy jusson be a parlamentbe. Akkor aztán megtudjuk, hol lakik az Isten. (A Szabadság téren, rögtön a leszbikus fasiszta Tormay Cecill szobra mellett.)

  16. fagyöngy said

    Szép a régi magyar tanszék is. Szabó mellett Bánki Éva, a történelmi softpornók szerzője (Egy másik Gellért-legenda), leszbikus fasiszták (Tormay Cecill) leleplezője és pártállami spiclik (Tarr Sándor) felmagasztalója.
    Mellette Bene Sándor, a Beszélő rendszeres publicistája. Még ő a legtehetségesebb, ha nem öntené el az agyát állandóan az erotománia, hogy finomak legyünk. Talán azért tartja Szabó, mert így akarja jóvá tenni azt az aljasságot, amit a nagybátyja ellen elkövetett a Széchenyi Könyvtárban.
    Ezért is kap az illető felesége még mindig 80 %-os docensi fizetést a magyar nyelvészeti tanszéken, miközben Hansági minden tudományhoz kicsit is értőt kipucolt onnan.
    Na meg ez a két ember, sőt, maga Szabó is INGYEN DOLGOZIK petrőczi puritanisztikai kutatóintézetében!

  17. tudományos kutató said

    Már értem Balla virágvasárnapi prédikációjának a lényegét.
    BALLA maga A VIRÁGVASÁRNAPI SZAMÁR!!!

  18. Filológus said

    Petrőczi Éva már megint összetapogatta mocskos kezével egyik jobb sorsra méltó írónkat. Ignácz Rózsa “rendes feltámadása ” címmel írt a RefLapmárc 14-i számában. Persze a jeles szerző csak ürügy arra, hogy még többet megtudjunk Petrőcziról (akitől már amugyis undorunk van. Azt ti. hogy ő megkapta Ignácz Rózsa Az igazi Ibrinkó c. könyvét forradalmi ajándékként kapta meg az édesanyjától.
    Attól az édesanyjától, akit, amíg élt, nem volt rest csepülni, pl. azért, mert összeállt valakivel. Az élettársaat aztán Petrőczi azzal vádolta anyja halála után, hogy ellopta Petrőczi kincseket érő örökségét. Mintha a retkes Ludvig-lakásban lett volna bármi értékes.

  19. animus said

    A RefLap márcis 21-io számában (a Tanácsköztársaság kikiáltásának évfordulóján, mely nagy ünnep a Károlin, mióta Kun Béla unokájának külön intézetet alapítottak) nagy dicsekvés foyik az Orpheus Noster alapításáról. Szilasi Alex “megszólaltatta a harmóniumot” (nem történészként alkalmazzák) Ssabó András felolvasta Szörényi László levelét. Az nmyilván nem akarta magát égetni ebben a züllött társaságban. Azon se csodálkoznék, ha Szabó hamisította volna a levelet.
    Szózt kapott még Imregh Mónika és a méltán rossz hírű Fehér Bence, akinek undorító pofája még ocsmányabbá teszi a dicsekvésrohamot, melynek végén Bíró Mária — a hatalmas tudós –felhívja a figyelmet arra, hogy “egyedülálló” a lap megjelenése.
    Egyedülállóan moslék, gusztustalan és színvonaltalan, nyilván ezt akarta mondani a gyatra verbális és egyéb képességű dékánhelyettes asszony.

  20. Kisjogász said

    Aki fejét bűnre adta, árnyéktól is fél, ebadta…

    Alessandro Manzoni [ A Változó Világ bölcsességei ]

    Balla, Duplaszabók stb. figyelmébe ajánlom a fenti Manzoni-idézetet. Ezekkel a kirúgásokkal Balla és Domokos árnyékra vetődtek. Azt hitték a három kolléganőről, hogy (a kirúgott cinkosai). Minden erővel az információ kiáramlását akarják megakadályozni, és úgy tesznek, mint Heródes, aki Jézus megölését tervezte, ezért lekaszaboltatott minden jeruzsálemi csecsemőt. Csak pont Jézust nem. Hát így jár Balla és Szabó is. Mindenkit kirúgtak már, és az információ mégis tovább terjed 🙂

    • Sanya said

      Talán a legfőbb pletykafészkeket kellene kirúgnia, akik sehogy sem bírják tartani a szájukat. Ez is 3 nő(imitátor): Petrőczi Éva, Kulcsár-Szabó Ágnes és Bíró Mária. Nélkülük nagyobb lenne a titoktartás. Petrőczinél a szófosás genetikailag programozott, Kulcsár-Szabó Ágnes és Bíró Mária pedig annyira akarják manipulálni a hallgatókat, hogy bizalmas infókkal nyerik meg őket. És ha az infó egyszer kikerül… akkor a blogra is felkerül előbb-utóbb.

  21. Judge said

    Ahhoz képest, hogy Ballának rektorhelyettesként nincs is munkáltatói joga, több embert kirúgott regnálásának eddigi 9 hónapja alatt, mint az összes kinevezett rektor együttvéve. Ez egy kis Mussolini. Vagy inkább Hitlerre hasonlít a feketére festett bajuszkájával? Állítólag Hitler is festette…

  22. Kisjogász said

    Ő a kirúgásait “közös megegyzés”-nek álcázza. Mióta közös megegyezés a zsarolás? Amikor a diktátor áldozata nem áll választás előtt? Ebből a három kolléganőből kikényszerítették az aláírást. (…)

    • bagamat said

      Kisjogász! Nem három kolleganőböl, hanem ötből akarták kikényszeriteni, és csak négyből sikerült. De meg kell nézni a körülményeket, kb. másfél percce volt mindenkinek eldönteni, vagyis aláirni. Ott helyben. Es hallom szegény Gyulát. A portást. Az se semmi. Idáig süllyedni!!!

      • Trajanus said

        Gondolom, előtte mint körültekintő jogászok, kikérték a munkajogi tanszék véleményét.

      • Kisjogász said

        Nem irigylésre méltó az az egy, aki megtagadta. De a bátorsága példával szolgálhat. Nem szabad tőlük megijedni! Ha keménységbe ütköznek,az ő gatyájuk lesz tele. Nekem az a néhány bölcsész a példaképem, aki ezt a blogot elkezdte működtetni, és rendületlenül göngyölíti fel a mocsokságokat. Akkor határoztam el, hogy beszállok ebbe és segítek nekik. Én hiszek bennük, mert hitelesek. Eddig még minden igaznak bizonyult, amit itt olvastam. Most ez is!

      • Secretary said

        A bölcsészkaron is így mennek majd a kirúgások. Eddig csak az oktatókkal bántak így. De hamarosan ránk is sor kerül. Én sem tudom mit csinálnék, ha másfél perc alatt kellene eldöntenem, vállalom-e a pert az egyetemmel. Lehet hogy aláírnám, közben pedig forrnék a dühtől és a tehetetlenségtől.

      • bagamat said

        Tudod, aki tud egy havi fizetést nélkülözni, az megteheti, hogy nemet mond, és szerintem mindenki megtette volna.De akinek háta mögött van a család, a gyerekek és a hitelek, nem az az első gondolata, hogy most meg mutatom nektek, hanem, hogy a következő havi törlesztést hogy fogja kifizetni, mert ha nem irja alá a papirt, akkor pénz sincs, sőt még ki is fogják csinálni. De az az egy…és – Kisjogász Te is tudod, hogy ki – tényleg bátor, és megmerte tenni. Minden tisztelet az Övé, hiszen én úgy gondolom, hogy Ő volt a karnak a “lelke”.

      • Trajanus said

        Ha jól tudom, aki megtagadta a közös megegyezéssel történő “búcsúzást” szintén jogász. Egy jogásztól pedig ez a minimum, ami elvárható ebben a helyzetben. Persze, ha a felmondás jogellenes volt, illetve ha az indokolást valótlanságokra alapozták. Nagyon kíváncsi lennék, hogy a felmondástól számított 30. napon besétált-e az illető egy keresetlevéllel a Fővárosi Munkaügyi Bíróságra. 🙂

      • Bagamat said

        Trajanus tévedsz, nem jogász. Nem (…) a Gyöngyiről beszéltem, Ő is valamilyen szinten zsarolva lett, kénytelen volt aláírni. Nem jogász volt, semmi köze a joghoz, legfeljebb csak ami az kar működéséhez szükséges. És tudtommal folyamatban van a Munkaügyi Bíróság.

  23. Judge said

    Trajanusnak: Bizonyára. Milyen kedves a munkajogászoktól. Nekik a szociális jogot is ismerniük kellene, azaz a másik oldalt. Én is azt hiszem, hogy ők adtak tanácsot. Mert amit Balla ügyvédje, a hírhedt jogi csodafegyver, Dr. Takács ad, azzal csak egy újabb vesztes munkaügyi perbe rohantak volna bele.

  24. Korifeus said

    A legocsmányabb az egészben, hogy még a kirúgottat rágalmazzák meg. Persze a háta mögött, ahogy Szabó András ezt bevezette. Kifelé csak ők kommunikálnak, ő meg a bandája. A kirúgottak meg behúzott nyakkal és lesütött szemmel járkálnak, mintha ők lennének a bűnösök. A mi állítólag keresztyén mentalitásban nevelt hallgatóink pedig a korábban bálványozott tanárnak jó esetben nem köszönnek vissza, rosszabb esetben majdhogynem leköpik. Ezek mind olyanok, mint Rákosiék koncepciós perei. Az áldozat nem kap szót, ezért nemcsak megbüntetik, hanem még meg is szégyenítik.

    • Kisjogász said

      Ez sajnos így van. És aki illedelmesen visszaköszön a kegyvesztett oktatónak, sőt, szóba mer állni vele, az nemcsak a kari vezetők retorzióitól tarthat, hanem még a társai is kiközösítik. A démosz minden maszlagot bevesz. Ha az a demokrácia, amit Domokos Andrea, Szabó András, Kulcsár Szabó Ágnes és Bíró Mária a bevadított manipulált hallgatók,főleg a hökösök szájából hall, akkor inkább nem vagyok demokrata. Látom, hallom, mire veszik rá a hallgatókat. És ezek oktatók, vezetők! Szégyen!

  25. jhnnsclvn said

    Trajanusnak: Én nem vagyok jogász, de én sem írtam volna alá, és azonnal elmennék a Munkaügyi Bíróságra. Remélem, hogy a jogászkolléga megtette. Egyáltalán ki írta alá a felmondást? Balla nem tehette, mert nincs munkáltatói joga. Bölcskei? Ha a többiekét, azaz a közös megegyezést Balla írta volna alá, szerintem ugyanezen okból az is érvénytelen. De szerintem a közös megegyezéses munkamegszűnés is támadható. Legalábbis így gondolná egy laikus. Ez nem megegyezés volt, hanem zarolás, kényszer. Ami kényszer hatása alatt köttetett, az támadható – legalábbis így gondolná egy józan nem-jogász. Vissza lehetne ezeket is vonatni. Egy segítőkész jogászkolléga kellene csak, aki megírná a kirúgottak keresetét – anonym, a kirúgottak nevében. A bizonyítás sem ütközhet különösebb nehézségbe. Van rá tanú – a másik 3 vagy négy áldozat. Azon kívül nem követtek el semmit. Továbbá nekik nem állt érdekükben otthagyni a munkahelyüket. Csakis kényszer hatására írhattak alá olyasmit, ami nemcsak hogy érdekükben nem állt, hanem kifejezetten veszélyeztette az egzisztenciájukat.
    Vagy rosszul gondolom?

    • Trajanus said

      Kedvelem az idealizmust, ami belőled árad. De szép is lenne, ha a világ úgy működne, ahogyan azt elvárod! Közös megegyezés… támadható, persze, verítékek árán. Magam is amondó vagyok: bárcsak összefogna ez a négy-öt ember! De hidd el, egy, csak egy volt talpon a vidéken (értsd: észnél), a többit mind meg tudták félemlíteni, alázni. Gondolod, hogy ezek az emberek felvállalnak majd egy 4-5 évig simán elhúzódó bírósági procedúrát? Pár hónapig mindenkiben forr a düh, aztán már csak felejteni volna jó, továbblépni. Ne érts félre: én is szeretném, ha az emberek kiállnának a jogaikért, mert csak így tudna megváltozni ez az ország. De valami miatt sajnos ez nem így működik…

      • Kisjogász said

        Ez nem idealizmus, mert már egyre többen így gondolkodnak. Szerintem már azok közül is, akik aláírták, van aki meggondolta magát. És a kényszer hatása alatt aláírt szerződés nem érvényes. Mindenki tudja, hogy kényszer volt. 5 ember véleménye elég kell hogy legyen a bíróság előtt. És a qui prodest elve alapján is bizonyítható. Ő ebben mindnyájan ellenérdekeltek voltak.

      • Trajanus said

        Örömmel töltene el, ha összefognának.

      • bagamat said

        Hat szerintem hiába mennek biróságra, azt fogják mondani, hogy átszervezés miatt volt az egész, és fel lett nekik ajánlva másik karon vagy a Rektoribam lehetőség, de oda nem akartak menni, az már más dolog, hogy beigérték, hogy ott kicsinálják vagy kicsináltatják őket. Tudomásom szerint van hangfelvétel is, de azzal sem érnek el semmit a biroságon, főleg, hogy nem túj jó minőségü, mert telefonnal történt, és a telefon a zsebben volt. És ahhoz, hogy ezt véghez vigyék, mindannyiuknak össze kellene fogni. Vagy már kellett volna. De tudomásom szerint már többüknek van új munkahelye, és oda be kell illeszkedni, és újat tanulni, nem biztos, hogy van energiájuk most a birosággal foglalkozni. Egy fő, az az egy, aki nem irta alá a közös megegyezést, talán ő tudott valamit lépni.

  26. Terapeuta said

    Johannesnek orvosi szempontból mindenképpen igaza van. 4-5 év bírósági hercehurca riasztó, de a lenyelt düh, a megaláztatás miatti frusztráció halálos: ezek soha nem múló kárt okoznak az egészségben. Jön a rák vagy egy infarktus, és akkor abba halsz bele. Ráadásul azzal a tudattal, hogy nem álltál ki magadért, nem tettél meg mindent az emberi méltóságod védelmében. Így elpusztulni rosszabb, mint harc közben. Ezért én azt üzenem a kirúgottaknak, hogy harcoljatok. Ne az állásotokért, hanem magatokért, a méltóságotokért, hogy jobban érezzétek magatokat a világban, az ellenségeitek pedig rosszabbul.
    Ha még győztök is, az egy be nem kalkulált melléktermék. De nem ez a lényeg: hanem hogy ne hagyjatok magatokból hülyét csinálni. Hogy meghiúsítsátok a gonosz tervét.
    Szerintem ezért van az örök toplistán “A meghiúsult puccs”.

  27. tudományos kutató said

    Mindenkinek azt tanácsolom, hogy harcoljon bátran! Ne egyezzen bele a “közös megegyezésbe”, mert azzal alátámasztja ezeknek a mocskoknak azt a rágalmát, hogy “szörnyű dolgokat művelt, tudatlan, alkoholista volt, de megszántuk mi azzal a nagy keresztyén szívünkkel és futni hagytuk. Ezt mondják azokra, akik belementek a közös megegyezésbe.
    HARCOLNI KELL, AZ EGÉSZ MAGYAR FELSŐOKTATÁS OLVASSA EZT A BLOGOT!

  28. CICA said

    Ma van április elseje, az egyházi ösztöndíj határideje. Már nem várok semmit, mert mondta két nagyon okos srác, hogy ami a Hansági Ágnes néven jelenik meg, az nem érvényes, mert az illetőnek nem ez a hivatalos neve.
    Olvasom a blogot és amit itt megtudtam, sok nekem. Ha ennyire mocskos a tudomány világa, megyek a szépségiparba!
    Pedig ott se jött volna rosszul egy PhD, de mindegy…Röhögni nem hagyok magamon.

    • animus said

      Cicus, fején találtad a szöget! Amit egy nem létező személy (esetünkben Hansági Ágnes) ír vagy mond, nem bír “illokúciós erővel” (Austin). Tudományos dékánhelyetteseknek mondom: nem érvényes, nincs jogi relevanciája.
      Mint azoknak a papíroknak, szerződéseknek, diplomáknak meg egyebeknek sincs, amiket a soknevű dékánhelyettesek meg Petrőczi (Morvainé, Szabóné, Ludvig) írtak alá a művésznevükön.
      Még a feltámadás se “rendes”, amiről ezek vinnyognak meg rikoltoznak.
      Sújtson le rájuk az Úr haragja, de mindenekelőtt a földi igazságszolgáltatás!

    • Andor said

      Cica, ne add fel. Én már látom honnan teremtik elő az ösztöndíjra a pénzt. Kovács fizetéséből. Ez állítólag egyházi pénzből ment eddig is, mert az öreg az eltén van főáálásban, és itt az egyház fizeti. De valamiért mégse jó a faszi, azt mondják, ezért ezt most neki beszüntetik, mi meg megkapjuk. Aztán megyünk a plázába, és veszek neked belőle valami dögös bugyit. Ha megmutatod a piercingedet.

  29. cica said

    Jó, várok még egy kicsit. Az anyagot beadtam. Megírtam a disszertációm tervezetét is. Nem árulok el mindent, nehogy ellopja valami tudományos görény, de annyit elmondok, hogy a keresztyén szellemiség és a szépségipar kapcsolatát tárgyalom posztmodern szempontból. Ha erre se kapok ösztöndíjat, meglesz a véleményem…

  30. doktorandusz said

    Felhívom minden pécsi doktorandusz figyelmét, menjenek el Petrőczi Éva előadására április 14-én Pécsett tartja Fünfkirchentől Pécsig címmel.
    Petrőczi a nagy nevettetők legnagyobbika. Azt állítja magáról, hogy az angol királynő unokahúga, meg neves reformátusok (???) leszármazottja.
    Valójában egy 120 kilós agyatlan proli tehén, aki megsimogatja a fiatal fiúkat és okádék verseket ír a nemi életéről. Ha meghalljátok ezeket, elmegy a kedvetek mindentől.
    És ez a Petrőczi nálunk az IDI egyik törzstagja. Csodálkoztok, hogy a MAB betiltotta az IDI-nket???

  31. virágvasárnapi szamár said

    Tiltakozom, hogy engem, becsületes, jóravaló és minden híreszteléssel ellentétben intelligens jószágot Balla Péter mb. rektorhoz hasonlítsatok!
    Engem a Megváltó méltónak talált arra, hogy rajtam lovagoljon be Jeruzsálembe.
    Balla méltatlan féreg, még a Feltámadás ünnepét is jogszerűtlenségekkel, kirúgásokkal köti össze.
    Ezt meritek Hozzám hasonlítani?
    Nincs bennetek minőségérzék?

    • sola scriptura said

      Igaz, méltatlan dolog a sötét lelkű, gonosz, ostoba Ballát a derék szamárhoz hasonlítani. Balla most mintha teljesen megbuggyant volna: valószínűleg a Szabadság téren való túl sok tartózkodás árt meg neki. Nem elég, hogy A hazatérés templomának homlokzatán már 8 éve lengeti a szép az árpádsávos lobogókat, belül rovásírásos Szózat és Himnusz fogadja a gyanútlan kálvinistákat, a 48 vármegye zászlaja meg minden más, többek között kis bronz szoborpark Vass Albert, Szabó Dezső meg Tormay Cecill (Bánki Éva szerint leszbikus fasiszta) minden esztétikai értéket nélkülöző szobraival.
      Fel kell tenni a kérdést: a Szabadság téri templom még mindig a magyarországi református egyház egyik gyülekezetének otthona vagy egy JOBBIKOS KEGYHELY???
      Ez utóbbin nem csodálkozunk: ifj. Hegedűs Lóránt felesége jobbikos parlamenti képviselőjelölt, a jobbikos összejöveteleket Hegedűs Lóránt áldja meg és vezeti be.
      De mit szól ehhez Szabó István, a dunamelléki püspök??? Miért nem őrködik az egyház tisztaságán?
      És mit tesz Bölcskei püspök, a Főpásztor???

  32. ancilla said

    Szabó András dékánt is spirituális áhítattal tölti el a Feltámadás csodája. Leginkább azon gondolkodik, hogy tudna az eddigieknél is többet lopni az egyház és az egyetem pénzéből. Kell neki a pénz portréfilmre az Éviről meg családi filmre az egész szent családról.
    Meg valami illő ajándékot is szeretne venni a most 60 éves Kulcsár-Szabó Ernőnek is, hadd akkreditálja még a templom egerét is.

  33. estike said

    Hát ez eléggé megrendítő! Ahogy Balla Péter mb. rektor, Hegedűs püspök veje, ifj. Hegedűs és a parlamenti képviselőjelölt Hegedűs L-né sógora tobzódik a vérben, mint egy Heródes!
    Ez, nyilván, az a keresztyéni szellem, amelyet annyit emlegetnek a honlapon.
    Közben a liba Petrőczi még mindig azt hiszi, hogy neki költői esteket lehet tartani. MER KÖLTŐI ESETÉJET TARTANI ez a rosszhírű személy.
    Pedig Pécsett jobban ismerik erről a blogról, mint a fos verseiről.
    Hát igen, az élete érdekesebb, mint a költészete(???)
    Nem kell a Dichtung, ide a Wahrheittel!
    Címjavaslatunk: Petrőczi útja a szegedi nemibeteggondozótól a Károli dékánjának ágyáig (az előbbi azért gusztusosabb hely!)
    Avagy az angol királynő rokona a nyolcadik kerület turkálóiban, amint a rongyokért versekkel fizet!
    Bár a rongyok összehasonlíthatatlanabbul többet érnek!
    Ha lenne egy csöpp esze, befogná a száját és elbújna, hogy ne is lássák.
    Dehát nincs egy csöpp esze se…

  34. görbe said

    Mi itt a Btk-n már hónapok óta olvasunk mindent, ami K. botrány névvel megjelenik a neten. Ha már a neveket felraktátok, és úgy tűnik, sok mindent tudtok, mért nem írtok le konkrétumokat is! Sikkasztás? Ha tudtok valamit, irány a rendőrség! Legyen végre nyilvánosság! Több sikerkar is van a Btk-n, ezek elúszhatnak, ha tényleg nagy a gáz.

  35. A. Cs. said

    Hello, ezek a botrányok most hogy állnak vajon? Ballát időközben kirúgták, az említettek közül azért még elég sokan itt tanítanak… és igencsak érdekelne, hogy is állunk most. (azon túl, hogy az egyetem egyértelműen a fidesz-jobbik-kdnp triumv. fellegvára…)

    • Jhnnsclvn said

      Balla Z-vel szeretnénk felvenni a kapcsolatot, kérlek, közvetíts.
      Sok egymásnak ellentmondó rendőrségi, ügyészségi, bírósági irat keletkezett, folyamatban lévő és megakasztott nyomozások, Balla Péter hazudozásait tartalmazó jegyzőkönyvek. Reméljük, egyszer nyilvánosságra kerülnek. Van egy 3. éve folyó munkaügyi per krimis fordulatokkal: zárt tárgyalás, 3 leváltott és egy megmérgezett bíró, folytonos elnapolások.
      Írj nekünk privátban, akkor többet is mondunk.

  36. Secretary RH said

    Újraolvastam Komlovszki ktűnő posztját. Minden változatlanul érvényes. Kivéve, hogy azóta már a RH utolsó mohikánját, Pongrác Mártát is kirúgták. Pedig ő nagyon sokat tudott… De megoldották. A szokásos módszerrel. Kompromittálták, és a Wistmanwood videóra vette.

  37. […] A Károli Gáspár Református Egyetem hivatalos honlapján található az alábbi lista a Károli egykori kitüntetettjeiről: http://www.kre.hu/portal/index.php/bueszkesegeink.html. A kitüntetettek között több olyan “büszkeségnek” nevezett van, akivel a Károli cudarul elbánt: Bolyki Jánost például röviddel a kitüntetése után Balla Péter a 168 óra című lapban nyilvánosan megalázta és halálba kergette. Lőrincz Lajost és Máthé Gábort, az ÁJK egykori dékánjait a kitüntetése után leváltották és kirúgták.  Gallay Katalint 1 évvel a kitüntetése után leváltották a Rektori Hivatal vezetéséről és kirúgták. Böszörményi Jenő gazdasági igazgatót nemcsak kirúgták, de előtte meghurcolták, annak a 115 milliónak az elsikkasztásával rágalmazták meg, amit Bölcskei és Tarr loptak el, és amivel szemben Böszörményi mindvégig ellenállt. Aenne-Marie Kool professzort előbb az intézetétől és az általa szerzett pénzügyi  támogatástól fosztották meg, majd nyilvános meghurcolást követően kirúgták. Vörös Imre professzort akadémikusi kinevezése után megalázták és elüldözték az ÁJK-ról. Szabó Erika könyvtárvezetőt meghurcolták, betegségbe kergették, kis híján megölték, majd táppénzről való visszatérése után lefokozták és áthelyezték a HTK-ra. Füredi László gondnokot, aki évtizedekig szolgálta a BTK-t, kitüntetése után kirúgták. Ez csak néhány név a sok közül, mert a kitüntetettek közötttöbb áldozat is van. Ellenben a 157 millió ösztöndíj elsikkasztásához asszisztáló HÖK-vezetőket – László Mártont, Apostagi Zoltán Adorjánt, Szénási Esztert – kitüntették. Helyettük az ártatlan és tisztakezű Marosi Margót hurcolták meg és rúgták ki. Különösen megalázó és kegyetlen volt Jakabfy Gyöngyi kirúgása az ÁJK-ról. Az ő és 4 társa kivégzéséről a “Holt lelkek jogi sikolya” című posztban olvashatnak: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/03/29/legal-scream-of-dead-souls-holt-lelkek-jogi-sikolya/ […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.