Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Reformation in account (R/Deformáció a könyvelésben)

Posted by jhnnsclvn - február 13, 2014

A mai napon megjelent Magyarország legolvasottabb napilapjában Bölcskei Gusztáv püspök és Tarr Zoltán zsinati tanácsos 115 milliós sikkasztási ügye. Sajnos, a cikkből kimaradt a bűnügy harmadik szereplője, Galik Gábor akkori minisztériumi főosztályvezetes, ma a KIM fideszes kabinetfőnöke, aki a 115 millió lenyúlásához kezdettől végig falazott, a legtöbb elszámolási iratot ő maga szignálta és ajánlotta elfogadásra. Ha ezt a cikket a Református Egyház lenyeli, és nem indít pert, akkor beismeri a bűnösségét. Ha jóhíre védelmében pert indít, sokminden kiderülhet. Pl. hogy ki emelte ki a sikkasztásgyanús iratokat Balog Zoltán minisztériumának irattárából. De az is, miért váltotta át Bölcskei a minisztérium által kifejezetten és kizárólag épületrekonstrukcióra átutalt száztizenöt milliós összeg felét készpénzre, miért fizetett a Gesztelyi Kft-nek 52 millió forintot készpénzben, míg a kisebb összegeket átutalással. Készpénzben fizette-e az 52 milliót, vagy csak így “papírozta le”? Hogy nézhet ki a számla “eredetije” a Gesztelyi Kft könyvelésében? Hivatalból a poltpéteri ügyészségnek is vizsgálnia kellene a nagyvolumenű, bűnszövetkezetben elkövetett duplán is hamis elszámolást, de ilyen vizsgálatnak egyelőre nyoma sincs az ügyészségen, noha a téma különböző médiákban már nyár óta szinte folyamatosan napirenden van. A Népszabadság 2014. február 12-i számában erről megjelent “Reformelszámolás” című cikket itt közöljük. – A szerk.

Bölcskei115millió

75 hozzászólás to “Reformation in account (R/Deformáció a könyvelésben)”

  1. banquo véres árnya said

    Na erre mit válaszol a református egyház? Megvédi az alkoholista spiclit Butykos/Bátorit?
    Nektek refiknek direkt olyan ostoba főpap kell, aki lop mint egy primitív bűnöző szégyentelenül, iszik, kurválkodik.
    CZAPP-CZAPP????

  2. law and order said

    Most mi lesz?
    Perelitek a Népszabit is???
    A becsületetek (megfulladok a röhögéstől) védelmében?
    Mindenki látja, mi a Károli?
    Egy fasiszta idióta, Balla által vezetett pénzmosoda, ahonnan Bölcskei készpénzben szolgálja ki magát közpénzekkel.
    SzABó Andrásról már ne is beszéljünk, meg a többi nyomi idiótáról.

  3. réti pipitér said

    Csak nem Bölcskei sikkasztásáról tárgyaltak a fideszesek és a papok?
    http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/papokat_gyujtottek_ossze_a_fideszesek

    • fizetett fidesz-ügynök papok said

      A mocsok papok minden szentmisén ill. minden istentiszteleten kihirdetik, hogy kire kell szavazni. Gondolom, most isa kampánystratégiát tárgyalták meg a jámbor papok a kormánnyal.

  4. szabó a miniszterbuktató said

    Az ENQA megszüntette a MAB teljes jogú tagságát.
    http://www.mab.hu/web/index.php?option=com_content&view=article&id=464&lang=hu
    Nem csoda, ha Balog Zoltán az okirathamisító Szabó Andrást nevezte ki a feljebbviteli bizottságba.

    • MAB Illetékes said

      Bölcskei s.k. delegálta cimboráját Csanády Mártont a MAB-ba. Az idióta Balog pedig az országos hírű közokirathamisító Szabó Andrást. Egy ilyen összetételű MAB-ot a kulturált Nyugat nem vehet emberszámba.

      • szabó a miniszterbuktató said

        Nem is veszi emberszámba.
        A Károli nemcsak a MAB-ot dönti be, hanem végérvényesen mocsárba taszítja a magyar reformátusokat is.
        Persze ezt a gyagya-alkoholista Bölcskei, a kíméletlen karrierista Bogárdi, a cselszövő Tarr nem látja. Vagy: ez a legvalószínűbb: egyszerűen leszarják.

  5. régi magyaros said

    A világ nem felejtette el Szabó András és Balla Péter törvénysértéseit az irodalomtudományi doktori iskola dolgában.
    http://www.168ora.hu/itthon/karoli-egyetem-felfuggesztes-doktorandusz-akkreditacio-47489.html
    Balog a barom ezért kooptálta a sikkasztó Szabót a MAB-ba.
    Nem csoda h bebuktak.

  6. fővárosi főügyészség said

    Most már több mint a fél ország tudja, hogy Bölcskei köztörvényes bűnöző, tolvaj, sikkasztó. Polt Péter mégse tesz semmit!

  7. régi kolléga said

    De nem fél, ahogy mi sem félünk a beépített ügynököktől és a wistmanwoodos fasisztáktól, mint Balla.
    Járunk hozzátok beszélőre még macskazenét adni a rácsos ablakotok alatt, Butykos/Bölcskei, Szabó stb.

  8. Budai buzgalma said

    A filozófusok ellen olyan buzgó Budai Gyula ügyeletes feljelentő most miért nem tesz feljelentést?

  9. réti pipitér said

    Mer a Bölcskei ki se látszik az Orbán valagából.

    • Fővárosi Főügyészség said

      Simon Gábor házához bezzeg azonnal ki tudta küldeni az ügyészség a nyomozókat. Pedig ő is 2008-ban nyitott külföldön számlát, pont akkor, mikor Bölcskei a 115 millát lenyúlta. Bölcskei debreceni házához nem szállt ki a rendőrség. Miért nem?

  10. Ajánló said

    Olvassátok a Népszabi-cikk online-változatát. Vannak benne bőven linkek erre a blogra is 🙂

    • Nimród fia said

      Na mi lessz má följelenti valaki ezt a mocsok tolvaj besúgót? Lapul a szemét az összelopot pénzén, a nemzet püspökének fiját pedig meghurcoltatja. Öt kéne biroság elé álittani nem a Kislórit.

      • Szittya vér said

        No para kicsinájjuk ezt a szemetet aki a mi tiszteletes urunkra kezet emelt. Nem véletlen nyomtuk föl ezeket a doksikat a nettre.

  11. Curious said

    Fixer, bepereled a Népszabadságot sztori körítés miatt? Ha a Népszabadságot nem, akkor az Egyházfórumot miért? Mi a különbség?

    • Nem értem said

      Nem értem se az Egyház, se Fixer álláspontját. Most sikkasztott a püspök, vagy nem? Ha igen, mi ez a duma a sztorikörítésről? Ha pedig nem, miért nem perelnek rágalmazásért?

    • fixer said

      Már miért perelném bármelyiket is? Nem én versenyeztetek két különböző történetet hanem az MRE és a jhnnsclvn/egyházfórum/nol.

      • ElemiLogika said

        Hol itt a verseny?
        Jhnnsclvn/ galamus/ gépnarancs / huppa/ nol hiteles, eredeti dokumentumokat rak kronológiai rendbe
        Ezzel szemben az MRE előad egy mesét, ami nemcsak a doksiknak, hanem önmagának is ellentmond.
        Ha az MRE szerint nem történt lopás, sikkasztás, akkor kötelező perelnie. Ha nem perel, beismeri a bűncselekményt.

      • Tepsi fan said

        Fixer már nem olyan biztos a dolgában. Tudja, hogy a nol nem vetődik árnyékra. Tudja, hogy a főnöke nem spirituális vezető, hanem egy tolvaj gazember. Már nem hajtja a feljelentést, hanem próbál kifarolni az ügyből

      • Csarodai said

        Az egyháznak meg kén védeni az arcát mer már annyi hejen olvasni erről a 115 milióról. Bölcskei püspök urunknak igenis tessék kiállni a bíróság elé és megvédeni az egyház becsületét. Az egyháznak nem lehet semmi takargatni valója

      • Half-assed race said

        Szó nincs versenyről. Van egy csomó terhelő dokumentum és velük szemben egy béna magyarázkodási kísérlet az egyház részéről. Dehigy fognak ezek perelni. Örülnek hogy a kormány a szövetségesük különben már rég kurtavasban lenne Bölcskei és a főgazembere, Tarr Zoltán.

      • fixer said

        Az én álláspontom az, hogy a bemutatott dokumentumok igénylik, hogy a papírokat ellenjegyzők és az elszámolásokat elfogadók pontosan és átláthatóan megindokolják, hogy miért elfogadható az elszámolás és hogy a készpénzes tranzakció valóban járt pénzmozgással. Ezt az MRE lényegében csak peres eljárás során tudja igazolni, annyiféle infót, dokumentumot és nyilatkozatot kellene bemutatnia. Ezért nekem egyértelmű, hogy az egyháznak valakit valamiért perelnie fog kelleni, mert nem engedheti meg magának ezt az ügyet így befejeződni. És ha nem megfelelően használtak fel pénzt, akkor annak viselni kell a törvényi következményeit. Ha ellenben bizonyítják, hogy nem így van, akkor a posztíróknak (itt a blogon, ahonnan a történet indult) kell viselni a sikkasztással való hamis gyanúsítás törvényi következményeit. Az iratokat lemásoló és nyilvánosságra hozó személyeknek, ha azt felhatalmazás nélkül végezték, pedig mindkét változatban viselniük kell a jogtalan információkezelés (vagy mittomén mi a rendes jogi megfelelője ennek amit csináltak) törvényi következményeit.

        Tepsifan: a nol arra vetődik amire a tulajai és a szerkesztői szerint az aktuális helyzetben és igények szerint megéri. Úgy látszik ez a sztori most épp megéri. Öreg sajtómotorosok és az a Jakab sem most jött le a falvédőről, nagyon jól tudják hogy mit hogyan lehet leírni ahhoz hogy megfoghatóak ne legyenek, de a sugalmazás azért működjön és az üzenet átmenjen. (Disclaimer: Bölcskei nem a főnököm és még csak református sem vagyok)

      • svabra said

        Bölcskei a fenntartó legfőbb pozíciójában bizony a főnököd.
        De nem gondoljuk, h elvi, morális alapon véded.
        Te egy olyan egyház tagja vagy nyilván, amire nem vonatkozik a tízparancsolat, ami, ugye, tiltja a lopást és a hamistanúzást.
        Szabó András mindkét parancsolatot röhögve megszegi, pedig lelkészgyerek, püspöksógor és Balog Zoltán talpát nyalja, hogy finom legyek.

      • fixer said

        Mármint minek? Kedves Svabra, egyrészt évek óta munkanélküli vagyok, másrészt ha Bölcskei titkára is lennék az sem változtatna azon amit mondok. Lehet az sem tűnt fel hogy nem védem őket hanem azt tartanám jónak, ha egy független fél előtt mindkét történetet megvizsgálnák. Ha a blogon publikálók nyilvánosan valótlanul állították, hogy az MRE vagy Bölcskei sikkaszt, akkor ezért őket a törvényben foglalt módon büntessék meg. Ha az MRE vagy bölcskei nem tudott elszámolni a pénzről vagy nem rendeltetésszerűen használták fel, akkor azt ilyen esetekre a támogatási megállapodásban foglalt következmények lépjenek életbe Mindettől függetlenül pedig ha valaki jogosulatlanul kezelt adatokat (=másolta le és tette közzé a dokumentumokat), akkor a jogosulatlan adatkezelésért legyen felelősségre vonva.

        Mi is ebben Bölcskei védelme?

      • Judge said

        Egyetértünk Fixerrel bizonyos mértékig. Bölcskeinek okvetlenül perelnie kell, hogy bíróság előtt tisztázza magát. Ha sikerül, büntessék meg a rágalmazókat, másolókat stb. De ha nem sikerül, akkor ne csak a megállapodásban foglalt következmények lépjenek életbe Bölcskeivel és Tarral szemben, hanem a büntetőtörvénykönyv is. 115 millió forint ellopásának nemcsak az összeg visszafizetésével kell végződnie, hanem a tolvajok lesittelésével!

      • Galik Pálfordulata said

        Jól mondod Fixer, hogy az elfogadókat is idézzék be a bíróságra, és magyarázzák meg, hogy lehetett ezt elfogadni. Megmondom őszintén, én erre vagyok a legkíváncsibb. Ugyanis minden elszámolási papiron ott van Galik Gábor kézjegye, aki akkor az OKM-ben főosztályvezető volt, ma pedig a KIM fideszes kabinetfőnöke!

      • law and order said

        Na ezér nem lesz per!
        Megmondják a Butykosnak a kormányzati körökből, h kussoljon ha nem akarja hogy rajta kérjék számon a lopást-rablást, amit ugye szokásszerűen gyakorolt.
        Butykos balra el és csendesen halálra piálja magát, Galikra meg senki nem szólhat egy rossz szót sem.
        A MI ÉRDEKÜNK A NYILVÁNOSSÁG, JAKAB ATTILA EZT VILÁGOSAN MEGMONDTA.
        És ha nem perelnek, mer, úgymond, megszállta őket a könyörületesség, … terjeszteni fogjuk a szöveget …, a dokukkal együtt.

      • Szatmári szilva said

        Püspök urunk be fog perelni mindnyájatokat aljas rágalmazók. Mert ti csak rosszindulatu pletykákat terjesztetek aminek semmi alapja. Sárba rángatjátok keresztyén szivü püspökünket és keresztyén szellemiségü gyülekezeteinket. Ezt a foltot le fogjuk mosni egy rágalmazási perrel amit nagyon megszivtok

      • Kedves Testvérünk, Law and Order! Ne menjünk harangszóval nyulászni. A plusz infót kimoderáltuk a hsz-odból.

      • law and order said

        Bocs, igaz. Elfelejtkeztem az óvatosságról.

      • Tepsi fan said

        Fixer állításaiban erősen kételkedem, mert süt belőle az elfogultság. Próbálja leplezni, vagy inkább tagadni, de ez nemigen sikerül neki. Ha valóban munkanélküli, akkor azért teper, hogy a Károli legyen a munkaadója. Nagyon szeretne kedvében járni Tepsinek. Talán épp ez a munkája.

      • Contradictio said

        Én is kételkedem Fixer semlegességében. Mintha azzal kezdte volna, hogy egy jelentéktelen konferencia leszólásával kárt okozunk az intézménynek, amiért kártérítési felelősséggel tartozunk. Ugyanakkor azt a nemcsak erkölcsi, hanem kézzelfogható anyagi kárt, amit a rabló fenntartó okoz a Károlinak, észre se akarja venni. Mint ahogy a wistmanwoodos Balla rektor sötét üzelmei által okozott erkölcsi és anyagi károkat sem. Utána átment pszeudo-semlegesbe. Még hogy nem károlis!

      • Unspeakable said

        Ez megint a Tóth Jani lesz 🙂

      • fixer said

        Ilyen idős korban már tudni kellene diszkretizálni. Gondolatban tessék venni két kalapot ok? Az egyikben van az állítólagos sikkasztási ügy, a másikban a terminológiai konferencia. Nincs köztük összefüggés, így természetesen külön megítélést érdemelnek. Ugyanígy külön kalapba kerül amikor pl. olyanokat terjesztetek hogy az egyetem drogelosztóhelyként meg felvevőpiacként működik, az oktatás silány, a színvonal alacsony ésatöbbi. Főleg hogy a blogon posztolt tartalmak nem egyszeri vélemények, hanem egész segédblog, kommentelő és fb acc,hálózat van a terjesztésére, amely utóbbiak jól láthatóan a galamusos-széllibes eszmeiséghez kapcsolódó tartalmakat hoznak létre, néznek és osztanak meg. Ezek alapján pont hogy ÉN vagyok az, aki kételkedik a TI céljaitok és szándékaitok tisztaságát nézve; pontosabban az a véleményem hogy azok politikaiak, noha kétségkívül fűtik és hajtják előre múltbeli személyes sérelmek. Az egyetlen kérdés számomra, hogy eleve felhasználtátok-e az egyéni sérelmeket és az MRE megtisztításának célját a politikai célok eléréséhez, vagy az egyéni sérelmek és tisztítási célok voltak olyan erősek, hogy mostanra már nem számít az elérés módja vagy hogy politikai célok megvalósításában segédkeztek.

        Természetesen amint ezek az ügyek fel lesznek göngyölítve a bíróságon, és független felek döntenek is arról, hogy melyik történetet sikerült meggyőzőbben alátámasztani, rögtön tisztábban fog látni mindenki. Hima ügye is lassan befejeződik. Előbb vagy utóbb valakik el lesznek ítélve -vagy ti, vagy azok akiket vádoltok, esetleg mindketten.

      • zsinati levéltár said

        Ahhoz képest h unatkozó munkanélküliként követed a blogot elég tájékozott vagy sok mindenről.
        És látjuk egyrészt-másrészt taktikádat is: akárki győz, te elvi alapon a győztes mellé fogsz állni.
        Igazad van elhisszük h nem agy református
        Te egy végtelenül cinikus megvásárolható becstelen figura vagy
        Hát tőlünk nem kapsz lóvét az biztos

      • fixer said

        Zsinati Levéltár: ismeri ugye azt a pszichotechnikát amikor ellenséget meg erkölcsi hullát látunk tetszőleges dolgokba tudat alatt vagy tudatosan azért, hogy megerősítsük elhatározásunkat és legitimáljuk a tevékenységünket? Biztosíthatom, hogy Önnek már rég nincs erre szüksége, ha akarna sem tudna kilépni a saját narratívája kereteiből.

        Nincs taktika. Számomra az egyetlen lehetséges erkölcsi álláspont, hogy a bűntettet elítéljük, a bűnöst pedig abban segítjük hogy valódi bűnbánatot és megbánást gyakoroljon. Ezért -annak érdekében, hogy megalapozott ítéletet hozhassunk arra nézve hogy ki mit csinált és az bűn-e törvényileg vagy erkölcsileg- kell részletesen felderíteni, mindkét fél bevonásával és nyilvánosan ezt az állítólagos sikkasztási ügyet. És még néhányat azok közül amit a blog megpendített. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy névtelenül teleposztoljuk az internetet a saját magyarázatainkkal.

      • tudományos kutató said

        Végtelenül unom Fixer lapos bölcsködését a szélsőlib körről meg egyebekről.
        A kognitív disszonanciát, amire itt utalgat ma már minden érdeklődő gimnazista Leon Festinger könyvéből olvasgatja.
        Persze ez a károlis alulképzetteknek újdonság lehet.

      • fixer said

        Igazán figyelemre méltó, hogy nem csak ismeri, de mondatban is tudja használni a kognitív disszonancia kifejezést és Festinger nevét; ezzel rögtön megmutatja hogy méltó a nicknevére és tudományosan értékelhetővé teszi a felületes tapogatódzásaimat. Megköszönném ha idézne még műveket és szerzőket akiket használnom kellett volna a hsz megírásához, vagy publikálhatna egy részletesebb recenziót is róla.

      • ElemiLogika said

        Hát ez az. Egy évek óta munkanélküli miért ennyire napra készen tájékozott a Károli ügyeit illetően. Sok károlis nem tud ezekről ennyit, mint te. Ha nem vagy a Károli alkalmazottja, akkor honnan tudsz mindenről? Itt valami nagyon nem klappol.

      • Judge said

        Én egyetértek Fixerrel. Mindent a bíróság előtt kell feltárni, és nem zárt tárgyalásokon, hanem a legszélesebb nyilvánosság előtt. Közpénz felhasználása nem hitéleti kérdés és nem államtitok. Pereljen Bölcskei a becsületéért, mi pedig beülünk meghallgatni a peres feleket, tanúkat, bizonyítékokat.

      • Jhnnsclvn said

        Fixer, nekem és a szerkesztőségnek nincsenek politikai céljaink. Én személy szerint egyáltalán nem politizálok, annyira nem, hogy szavazni sem megyek el. Egyetlen célunk van: a Károli és a Református Egyház ártatlan áldozatainak rehabilitációja. Ezt sokszor elmondtuk, süket fülekre találunk, már 5. éve. Az elkövetők erre sosem lesznek hajlandók, erre csak rá lehet őket kényszeríteni. Éppen ezt tesszük. Politikai hatalom nincs a kezünkben, egyetlen eszközünk a nyilvánosság. Független nyomozóhatóság és bíróság nálunk ma nem létezik, és nem tudom, hogy valaha létezett-e. Ez nem demokratikus ország és nem jogállam. A rendőrök és az ügyészek kézivezéreltek. Naivitás azt képzelni, hogy a poltpéteri ügyészség bármit is ki fog nyomozni, amit egyházi funkciomárius követett el. Ha nyomoznak, csakis a sértettek vagy leleplezők ellen (ld. NAV-os ügy). A mi ügyeink mind Strasbourgban fognak landolni.

        A netre kikerült szövegek szabad felhasználásúak. Hogy kik és mire használják, hova, milyen kontextusba építik be, ahhoz nekünk éppúgy semmi közünk,mint mondjuk Nietzschének vagy Heideggernek ahhoz, hogy a szövegeiket a nácik felhasználták.Kommentelőink között pedig vannak apolitikusak, szélsőbalosok és szélsőjobbosok egyaránt. A szabd véleménynyilvánítás joga mindenkinek jár.

      • Curious said

        Egy kérdés Fixerhez.
        Honnan tudod, hogy Hima ügye hamarosan befejeződik? Jársz a tárgyalásokra? Mi folyik ott? Én is szívesen járnék, de engem akkor kirúgnának a Károliról. Mi nem mehetünk oda. Annyit hallottam, hogy már négy éve folyik, még mindig első fokon, a bírók sorban adják vissza, már vagy egy féltucat bíró nem vállalta. Állítólag a politikailag előre megrendelt ítéletet nem tudják megindokolni, ezért húzzák az időt. Egy keresztyén egyházat nem lehet elmarasztalni, azt hivatalosan meg kell dicsőíteni, fel kell glóriázni. De az adott tények ismeretében ez nem látszik kivitelezhetőnek. Mindez nem arra vall, hogy az ügy “hamarosan befejeződik”, inkább arra, hogy Strasbourgban folytatódik. Van új infód? Mesélj! Ez nagyon sokakat érdekel, csak nem merünk kérdezni a saját nevünkben.

      • fixer said

        Calvin, én néhány dolgot látatlanban is elhiszek, de ha véletlen kiderülne majd 10 év múlva hogy a szerkesztőitek és a segítőitek kicsodák és valós személyként milyen politikai irányzatok szekereit tolták vagy hova sorolható be az eszmeiségük akkor vegyük újra elő ezt a témát…Az áldozatok, mármint akik még élnek és mozgósítanak, néha egyértelműen besorolhatóak balra és szélbalra, de egyetlen esetben sem jobbra vagy széljobbra. Az is árulkodó, hogy pont a galamuson és a nolon vannak kint a cikkeitek, nem a kurucinfon vagy a magyarhírlapban, hogy “amerikainépszava” Lászlónak ajánlkoztok nem Novák Elődéknek, hogy Fruzsináék aktivizálják magukat a kedvetekért, hogy a hozzászólóitok telibe linkelnek balos oldalakat és tartalmakat míg egyetlen valóságos jobber kommentelőtök sincs (akiknek a jobb-sága érződne a hozzászólásain -azokat az imitációkat azért írják be, hogy a jobbereket buta, műveletlen tuskónak esetleg korruptnak tüntessék fel) -ne soroljuk tovább. Egyébként is akkora digitális lábnyomotok van hogy csodálkozom hogy nem vagytok még perbe fogva -úgy látszik, a refegyháznak inkább nem kell a perekkel járó hírverés és a hatványozott netes jelenlét. Jakab Évát ez nem zavarta, mint ahogy valószínűleg mást sem zavarna, nem értem hogy az MRE-t mi zavarja.

      • Zsinati illetékes said

        Ténleg nem érted? Nincs fantáziád. Akinek annyi vaj van a fején, mint az MRE-nek, az nemigen megy a napra.

      • Akkor lépjetek be a jókora digitális lábnyomainkba és érjetek utol benneteket. Akkor majd szembefordulunk és megütközünk veletek. Ősi magyar harcmodor. Magunk után csalogatjuk az ellenséget, és megsemmisítjük. Kérdezzétek meg Hidán Csabát.

      • Szegedi Kolléga said

        Jakab Éva csak alibiből tett feljelentést. Tudta, hogy nem fogják kinyomozni Ravaszék e-mail-címét, mert akkor a kurucinfóét is ki kellene. Amúgy Jakab Éva is feje búbjáig sáros, mert rábólintott min a szilenciumsértésre, mind a pontszámhamisításra Mészáros ügyében. Szegeden Pál József és Klukovics mellett ő a harmadik főbűnös. Ő sem örülne a nyilvánosságnak. Abban a biztos tudatban vállalta be a feljelentést, hogy sosem lesz belőle semmi, tehát el fogja kerülni a nyilvánosságot. A feljelentést kizárólag Pálék miatt tette: nehogy asziggyék má az elvtársai hogy ő szólt be a blogon. Pedig lehet, hogy téynleg ő volt, és ez az egész csak egy elterelő manőver.

      • Jhnnsclvn said

        Fixer, hogy kik vagyunk, az a digitális lábnyomaink alapján előttetek bizonyára nem kérdés. Ezek után pontosan tudod, hogy én személy szerint nem politizálok, soha egy politikai tárgyú írást nem publikáltam, és 10 év múlva is csak ugyanezt mondhatom majd. Számomra nem politikai, hanem erkölcsi kategóriák mentén polarizálódik a világ. Veled ellentétben én nem tudom, kik a szerkesztőim, mert csak a nicknevüket ismerem, mint ahogy ők is az enyémet. Ellenségeink megtévesztésére ezeket ráadásul néha még cserélgetjük is egymás között. Ti ismertek minket, mi nem ismerjük egymást.

        A szerkesztők nagyon különböző politikai érdekeltségűek. De ezeket a közös cél – az áldozatok maradéktalan rehabilitálása – érdekében félreteszik. Az, hogy ki mit kommentel, mit linkel be, magánügy, ezzel nem érek rá foglalkozni, nem is érdekel. A cikkeink szabad szövegek, az és ott használja fel, ahol akarja.

        Hogy a jobboldalnak nem ajánlottuk fel? Dehogynem, azzal kezdtük. A válasz tipikusan ez volt: “Jól tudjuk, hogy mi van, de nem akarunk a saját fészkünkbe csinálni”. Ha igaz a statisztika, amit felállítottál, akkor ez a magyarázat. Nem mi vagyunk baloldaliak, hanem a jobboldal forr össze a korrupt és bűnöző református egyházzal. Nyugodtan közölhetnék a doksijainkat, de nem akarják, mert falaznak nekik. Ha ők nem, akkor közölje az, akinek valóban fontosak az erkölcsi kérdések.

        Hogy önkéntes aktivistáink kinek ajánlják fel a doksijainkat, az az ő kompetenciájuk. A cél a leleplező doksik minél szélesebb nyilvánosság elé tárása, a totális rehabilitáció elérése érdekében, és erre minden népszerű fórum megfelel. Ha a református egyház valóban keresztény lenne, nem kellene őket erre kényszerítenünk, már rég megtették volna maguktól, szégyenkezve kérve bocsánatot. De mivel pogányabbak és istentagadóbbak a deklaráltan ateistáknál, azt sem tudják, mi az, hogy szégyen, megbánás, lelkiismeretfurdalás. Ezen a blogon azzal kísérletezünk, hogy megtanítsuk ezt a fogalmat és érzést kívülről palástba öltözött, de belülről cinikus és elvetemült embertársainknak. Emberiességre nevelésük harcunk mellékterméke. De a főcél – nem győzöm ismételni – az áldozatok teljeskörű rehabilitációja.

      • Jobboldali said

        Fixer, nagyon mellélőttél ezzel a politikai eltereléssel. Ez a harc nem erről szól, hanem az erkölcsi választásról. Hogy a kommentek nem jobbosak? Mit gondolsz, melyik jobboldali akar digitális ujjlenyomatot hagyni? Hadd vonják csak magukra a figyelmet a balosok. Az igazán értékes doksikat a jobbosok szállítják, mert egész egyszerűen ők férnek hozzá. De nem akarják felhívni magukra az olyan kopók figyelmét, mint te, aki állítólag munkanélküli vagy, de valójában főfoglalkozásban utánunk nyomozol. Csak tessék. Nem fogsz találni semmit. Mi tisztán dolgozunk.

      • Horthy-szobor said

        A sikkasztásos doksikat nem Szajuz, hanem Hegedűsék küldték be a blogra bosszúból Bölcskei sorozatos Lórika elleni hadjárataira. Lórikáné, jobbikos képviselő, a Parlament jegyzője szerezte meg. Ő mindent meg tud szerezni, megvannak a módszerei.

      • Hajrá Guszti said

        Bölcskei 6-os kartonját is Hegedűsék nyomták fel a netre. Előbb a kurucinfóra, majd átvette a Református Élet, ami ellen Bölcskei pert indított. Az is egy Lórika elleni egyházbírósági ügy idején volt. Ergo: minden Bölcskeire terhellő iratot a Hegedűs-pereputty másol le és terjeszt. Jó lesz végre lefülelni ezt a bandát. Hajrá Guszti.

      • Kérdező said

        3 kérdés Fixer hosszú hozzászólásához:
        1. “Ilyen idős korban már tudni kellene diszkretizálni.” Milyen idős korban? Kinek a koráról van szó, nem értem.
        2. “független felek előtt” – honnan veszed, hogy a bíróságot nem lehet kormányzati szintről utasítani, különösen, hogy Szájer felesége a főbíró?
        3. Honnan veszed, hogy Hima pere hamarosan befejeződik? Már 2 évvel ezelőtt is ezt mondták itt a BTK-n és még mindig tart.

    • watch dog said

      A kis provokátor!
      Nem te vagy az IMO-s Hermann?
      Aki munkanélküli legalábbis otthon mer a felesége másként van elfoglalva, igaz?

  12. Rozika néni said

    Bölcskeiről az index már 7 évvel ezelőtt lerántotta a leplet. A poszt minden szava érvényes ma is, még a Lórika elleni hajszára vonatkozók is: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9108982

  13. Bölcskei 115 millió said

    Már külön képgalériája van a “Bölcskei 115 millió” topiknak. Ha beírod, ezt dobja ki a google: https://www.google.hu/search?q=b%C3%B6lcskei+guszt%C3%A1v+115+milli%C3%B3&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=OV79UpuQFcG8ygPnroAw&ved=0CE8QsAQ4FA&biw=950&bih=600&dpr=1 Van ott minden, a vezérkép a mi “Guszti magyarázza a bizonyítványát” posztunkból való. De ott vannak az illusztris iratok, sőt a jakabévás e-mailek is. Nagyon híres lett a Guszti a blog jóvoltából.

    • Cenzúra said

      Tarr Zoltán nem győzi küldözgetni a jogi kéréseket a google-nak, hogy szedjék le a Bölcskeivel közös sikkasztásos ügyüket a keresőből. Ha beütjük a “Bölcskei 115 milliós” hívószavakat, kiderül, hogy minden oldalról 6-6 találatot “jogi kérésre eltávolítottak”.

  14. Netfigyelő said

    2014.2.13-án 16 országban olvasták a blogot (az átlag 10-12-vel szemben). A legtöbben Svájcban, Olaszországban, Franciaországban és Angliában, de több kattintás volt Thaiföldről, Malajziából, Kambodzsából, Dél-Afrikából és Izlandról is. Szokás szerint olvastak bennünket Németországban és a szomszédos országokban is.

    • réti pipitér said

      Bölcskei rossz hírű volt eddig is az etnoegyházas terjeszkedése meg Orbán valagának gátlástalan kinyalása miatt, most aztán megtudják azt is, mekkora gátlástalan gazember és idióta rabló!

  15. Netfigyelő said

    Nagyon érdeklődnek Guszti iránt Thaföldről. Onnan korábban még soha nem volt kattintás, most pedig napok óta tucatszámra.

  16. tilos az á said

    Átadta Balog Zoltán a Hold utcában a Dizseri-díjat.
    http://reformatus.hu/mutat/9220/
    Balog megin azt emlegette, hogy a felekezeti-református oktatás erkölcsi példát mutat.
    Balognak még mindig nem esett le Bölcskei soikkasztása, Szabó András folyamatos rablása????

  17. követeljük a traszparenciát said

    Köntös osztja az észt a Reposzton.
    http://reposzt.hu/blog/k%C3%B6nt%C3%B6s-l%C3%A1szl%C3%B3/2014-02-16/mit%C5%91l-kell-f%C3%A9lnie-az-egyh%C3%A1znak
    Hogy mitől kell félni az egyhézaknak? Az Istentől nyilván nem, mert a saját maguk bűneirőpl nem beszél, csak attól aggódik, hogy beleszólnak az egyházak véleményformáló hatalmi tevékenységébe.
    Hát akinek a ti formáljátok a véleményét az egy Down kóros lehet.
    Rólatok példát venni?
    Az aktív vagy momentán száraz alkeszekről, a rablókról, a hamistanúzókról, a besúgókról?
    Tarról, Bölcskeiről, Köntösről, Szabó Andrásról, a wistmanwoodozó fasiszta Balláról és a náci Hegedűs csürhéről.
    Nálatok még a szomszéd kutyája is különb erkölcsi példakép. Pénzt pl. nem lop és hamistanúzni sem jár a bíróságokra.
    És nem vesz fel kp 501 millió közpénzt csak úgy, mint Bölcskei a Károlin keresztül.
    Rothadt moral insanityk vagytok!

  18. Balog kitüntette a Hold utcai csarnokot said

    Balog minisztériuma a legnagyobb fasiszta faszságokat, holokauszttagadást és ezotériát is beenged a tanári továbbképzésbe.
    Balog egy műveletlen barom.

  19. Balog kitüntette a Hold utcai csarnokot said

    Itt a link.
    http://www.pecsistop.hu/belfold/tanari-tovabbkepzes-szittya-ostortenetet-es-ezoterikat-is-oktatnak/1217026/

  20. balog zoltán egy katasztrófa said

    Balog minden gagyi fasisztát támogat.
    http://atlatszooktatas.cink.hu/szakralis-nyelveszet-es-mitikus-tortenelem-melymagyark-1496967149

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.