Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The Priest and the Janitor (A Pap és a Pedellus)

Posted by jhnnsclvn - május 24, 2020

Szerző: Móra Fecó

A Pedellus Panasza

(kissé előreszaladva a jövőbe, 2020 szeptemberében)

Vége van a nyárnak,

hűvös szelek járnak,

nagy bánata van

a Fülöp Tamásnak.

 

Szeretne maradni,

rektorkát játszani,

de egyedül nem megy,

partnert kell találni.

 

Kapkod fűhöz-fához,

szalad a Lukácshoz,

várban lakó Palkó

Ágicájához.

 

Azt mondja a balga,

nem ér ő most arra,

mert ő most a Palkó

hátsó felét nyalja.

 

Útra kelt azóta

Piroska s Zita is:

„maradj csak itt magnak,

akár gyökérnek is”.

 

Csak a Fülöpkének

szomorú az ének

nincsen már tanszéke

az árva fejének.

 

Keresi, kutatja,

repül gallyrul gallyra,

„rektorság”, „rektorság”

egyre csak azt hajtja.

 

Úgy hírlik, nem azt a rektort menesztik a kettő közül, aki nyilvánvalóan alkalmatlan a posztjára, hanem váratlanul a másikat. Ha a református Paprektor és a kecskeméti Pedellusrektor közül valamelyik bukására lehetett volna fogadni, egyértelműen az utóbbira esett volna a választás. Hisz Zsengellér a sikersztori hőse, aki lenyelte a kecskeméti Pedagógusképzőt. Ráadásul ő igazi professzor. Fülöp Tamás, aki feltupírozott tanítói diplomával és értékelhetetlen tudományos munkássággal került a Neumann rektori posztjára, a Pedagógusképző elvesztése után végképp kipenderülni látszott onnan. A maradvány intézményben nincs olyan hely, ahová szakmailag tartozhatna. Bár szorgosan ültetgetett fákat az új campusra, kertésznek nem kertész. Bár azt állítja magáról, hogy kész építészmérnök, hisz írt egy cikket a szolnoki megyeháza épületéről, papírja nincs róla, és a GAMF-ra különben is gépészeti diploma kellene. Közgazdásznak sem közgazdász. Viszont a Gazdaságtudományi Kar hölgydékánja (szőke nő) diploma nélkül is fogadja. De rektorként akár át is helyezheti magát akármelyik Karra, amelyik a Neumannon marad. Hogy ő is maradhasson. Mármint a rektori poszton.

Pedellusunk olyan lázasan keresi a helyét az új struktúrában, mint Móra cinegéje a cipellőjét. Nagy támogatója, Ailer Piroska (szőke nő) volt rektor már Debrecenbe távozott. Másik támogatója, a Fülöp által egyébként csúnyán elárult Finta Zita (szőke nő) ex-kancellár Pestre ment azóta. A Matolcsy-rokon Szemereyné Pataky Klaudia (sötétszőke nő) polgármester asszony pedig kevés ahhoz, hogy ebben segíthessen. Ám a Pedellus lelki szemei előtt felcsillant egy újabb (szőke) nő sziluettje, aki megmenthetné a seggét. Szolnok! Hát persze! Csakis ott teremnek az igazi Fülöpmentő nők! Ahogy 2016-ban Kállay Mária szolnoki alpolgármester asszony és kecskeméti kancellári állásban levő barátnője, Hegmanné Nemes Sára, aki egyébiránt szintén szolnoki lakos volt, bejátszották őt a kecskeméti rektorhelyettesi székbe, most a volt szolnoki főiskolai főtitkár, Lukács Ágnes tarthatja őt ott. Az a nő, akit Szolnokról való kirúgása után Palkovics vett magához kabinetfőnöknek. Lukács a Szolnoki Főiskolán az azóta megbukott triumvirátushoz tartozott: Túróczi Imre rektorral és Kóródi Márta rektorhelyettessel hárman irányították a szép emlékű főiskola életét. Fülöp, aki akkor még a szolnoki főiskolai rektorságra gyúrt keményen, több időt töltve Kállay Mária és Hegmanné társaságában, mint két főállású munkahelyén, a Szolnoki Főiskolán, ahol tanszékvezető és a megyei levéltárban, ahol igazgató volt együttvéve, eszméletlenül fúrta három felettesét, akik szolnoki rektori ábrándjai útjában álltak. Ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy most az általa is megfúrt Lukács Ágnes ITM kabinetfőnök irodájába járkáljon Palkovics megpuhítása érdekében.

A Pedellus siráma, Móra versével ellentétben, hepienddel végződhet. Csak megmarad neki az a fránya rektorság! Nem úgy, mint Zsenginek, aki nem az eszére, hanem a szívére (hogy más testrészét ne is említsem) hallgat, ha nőről van szó. Lenne mit tanulnia a Papnak a Pedellustól.

Most például azt, mire jók a szőke nők: beszopnak minden dumát, és észre sem veszik, ha manipulálják őket.

“Milyen volt szőkesége…”
(Palkóffy kabinetfőnöke valaha fénykorában…)

14 hozzászólás to “The Priest and the Janitor (A Pap és a Pedellus)”

  1. Bácsbürgözdi said

    A református egyházvezetők számára egy félrelépés súlyosabb bűn, mint a csalás, okirathamisítás, kegyvesztett dolgozók halálba kergetése, amire számtalan példát lehet olvasni itt a blogon? Az igazi bűnözők maradhatnak? A kis vétségeket súlyosan megtorolják? Jó kis kilátások egy olyan 100%-ig világi intézménynek, mint a kecskeméti Pedkar, ami most ezeknek a farizeusoknak az uralma alá kerül.

    • Hermész said

      Van egy jó hírem a refikhez csatolandó Pedkarosoknak: a Pedellustól megszabadultok. Ő a Neumannon rontja tovább a levegőt.

  2. Kaszap Kefo said

    Tényleg igaz a hír, hogy ezeknek a refiknek a püspöke akar egyszerre egyetemi rektor is lenni? Az állítólag egy merev dogmatikus fundamentalista. Akkor mi lesz Kecskeméttel? Mi itt 100%-ig világi kar vagyunk!

  3. Kisember said

    Egy balhé a sok közül majd elsikálják, a szomszéd utcában sem tudnak majd róla. A vicces az egészben, hogy a rektor jelen felesége a védekezését arra építette, hogy ő már 2005-ben szeretője volt a rektornak és, hogy a PRTA intézményében ez tejesen megszokott volt (más teológa és professzor között). Nem lesz ebből sem hír se botrány ami a legrosszabb még tisztulás se.

    • Theolo said

      Tudsz valamit arról, hogy ebből nem lesz semmi? Mi úgy tudjuk, beadta a felmondását rég csak igyekeznek nem nagy dobra verni. A jelen feleségét sem kell félteni, ami a férfiakat illeti, pedig annak is van palástja. Vagy az az előző? Ki tudja már itt ennyi nej között elvész minden.

      • Kisember said

        Ha le is mondott, számít? Ez csak gumicsont a nagy közösségnek, hova lesz a tovább a kérdés. Melyik egyházi intézmény a következő ahova megy rombolni? Kia következő jellemtelen díszpinty aki az ő helyére kerül? Szajuz/fidesz farzsebéből ki bújik elő?

  4. kaktuszvirág said

    Hogy tessékkérem? A jelenlegi (?) feleség védte meg a szeretőt azzal, hogy anno ő is az volt? Micsoda fordulat! 🙂 Ha Szajuznak van esze, az utolsó idejére nem akar balhét a nyakába. És ha még jól is jön neki a hirtelen rektor-váltás..

    • Mondjamármeg Valakihogymivan said

      Most akkor lesz rektorváltás vagy nem? Megy Zsengi és jön Szajuz? Püspök is lesz és rektor is perszonálunióban?

    • Kecske Menyét said

      Legalább lesz egy tökös rektora a Kaszap utcaiaknak. A kecskeméti ragyás pedellus ugyanis fatökü vagy buzi. Csak kacsingat a csajokra és föleg az érett nőkre, mint Claudia polgármesterasszony de ezzel vége is az előjátéknak. Folytatás pedig nincs. Mármint nincs neki mivel – folytatni.

      • Öreg nők pincsije said

        Dehogy a csajokra. Csakis befolyásos koros hölgyekre kacsintgat, akik egyengetni tudják a karrierjét. Kállay Marika (ak ott ül a Parlamentben 4 sorral Orbán mögött), Hegmanné Nemes Sára, Szemereyné Pataky Klaudia. Most ugyan Palkovics kabinetfőnökénél ücsörög, aki fiatalabb az őt ajnározó vénasszonyok átlagánál, de neki nem udvarol, hanem siránkozik.

      • Theologina said

        Nekem az elegáns sármos Zsengi még ebben a korban is inkább bejön, mint az a szarszagú büdösfenékpusztai pedellus, aki rektorrá nyalta föl magát a vénasszonyoknál.

  5. jhnnsclvn said

    Átemelte Ravasz László Baráti Kör.

  6. […] The Priest and the Janitor (A Pap és a Pedellus) […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.