Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Similis simile gaudet (Simlis a simlissel)

Posted by karoligaspar - május 15, 2020

Írta: Bácsbürgözdi Tudósító

Csodálatos ötlet a kecskeméti, Neumann János nevét szégyenletesen meghurcoló tanoda úgynevezett pedagógiai karának a Károlihoz kapcsolása. Hasonló a hasonlónak örül – magyarul is elmondom, mert nem akarom zavarba hozni sem a károlis, sem a kecskeméti bugrisokat, Down kórosokat és egyéb agyi deficitben szenvedőket, bár a címbeli szabad fordítás jobban kifejezi a lényeget.
Ha esetleg valakinek volnának illúziói akár a Károli, akár a kecskeméti intézmény színvonalával kapcsolatban, vessenek csak egy pillantást a vezetőkre! A Károli jelenlegi vezetője, Zsengellér egy hangyalábnyival értelmesebb képű Balla Péternél vagy Tenke Sándornál, amivel nem mondtunk sokat, sőt, szinte semmit, mivel Balla kifejezetten retardált volt.
A kecskeméti rektor (?) fejére vetett egyetlen pillantás is meggyőzhet bennünket róla, milyen találóan válogatták ki az illetékesek az intézmény indulóját: “Béreslegény, jól megrakd a zsebedet / Vénasszonyok húzzák fel a szekered./ Minél jobban nyalod ki a s…eket / Annál több pénz üti a tenyeredet.” Az új induló címzettje az a szélesképű, pirospozsgás tapló, aki akkor látott egyetemet, amikor magas pozíciókban ülő középkorú vagy idős kisvárosi vezetőnők körül sündörögve megválasztatta magát a kisegítő iskolából egyetemi szintre emelt tanintézmény vezetőjévé. És azóta is iparkodik a zsebébe csatornázni minden lóvét, ami Palkovics főminiszter jóvoltából elérte a tanodát. Intellektuálisan sem fejlődött semmit, keményen tartja a maga 50-as IQ-ját, alig a familiáris gyengeelméjűség szintje alatt.

Most, hogy a kecskemétiek becsatlakoznak a Károliba, egyik se húzza fel a másikat, az átlagos színvonal marad a szokásos helyen, a bányabéka valaga alatt. Erre jó példa a nyelvtudás, helyesebben a nyelvnemtudás szintje. A 2011-es KSH adatok szerint önbemondás alapján kb. minden ötödik magyar állampolgár képes megvakkanni legalább egy idegen nyelven. Nos, ez az arány Kecskeméten és a Károlin még rosszabb.

Óriási volt tehát az öröm a Károlin és Kecskeméten, amikor Palkovics a nagyhét közepén – éppen zöldcsütörtökön – bejelentette, hogy “megmentik” a diplomákat, tehát mindazokét, akik egy 1996-os rendelet értelmében azért nem kapták  meg a diplomájukat, mert bár minden vizsgájuk megvolt, szakdolgozatukat is megvédték stb., de hiányzott nekik az a fránya középfokú C típusú nyelvvizsga. Palkovics miniszter szerint 75 ezer emberről lehet szó, valójában azonban több mint százezerről.

A Károli mindig is kreatívan viszonyult az oklevelek kérdéséhez. A 90-es években szorgalmasan fénymásolták a nyelvvizsga-bizonyítványokat. A rendőrség gyakran szállt ki a Reviczky utcába, hogy megtekintse a pár tucat azonos számmal és betűjelzéssel ellátott bizonyítványt, és visszavonassa a gazembereknek kiadott úgynevezett diplomákat.

Aztán szofisztikáltabbak lettek a módszerek. A Károli Angol Tanszékének docense, Sárosdy Judit és bűnbandája több ezer embert “segített hozzá” nyelvtudás nélküli vizsgabizonyítványhoz. Na jó, megkérték az árát: egy német vagy angol már 300 ezerért kapható volt, ritkább nyelvért 500-600 ezret is elkértek. Aztán valahogy a rendőrség a nyomukra jutott és a Károli docense, Sárosdy docensasszony MÁSODRENDŰ VÁDLOTT LETT A NYELVVIZSGACSALÁSI PERBEN.

Még szofisztikáltabb módszert alkalmazott Szabó András dékán okirathamisító titkárnője és intim bizalmasa, a kettős ügynök Mata Hari : egyszerűen kilopta a nyelvvizsga hiányában ki nem adott diplomáját a Tanulmányi Osztály széfjéből Szabó tudtával és asszisztenciájával. Csereszívességként szériában hamisította a PhD-okleveleket Szabó és felesége tanítványainak, mire föl a MAB bezáratta a Károli BTK doktori iskoláját. A PhD-csalások ügyét kivizsgáló Zsengellér József, a Károli jelenlegi rektora, gyakorlatilag eltussolta a Szabó-Petrőczi házaspár csalásait. Sárosdyné, aki utóbb Szabó András dékán utasítására a titkárnő nyelvvizsga-papírját is kiállította (ezt az egyet parancsra, azaz ingyen!) azzal védekezett a rendőrségi kihallgatása során, hogy nem érti, mi a gond. Ha PhD-fokozatot ki lehet adni a semmire, akkor nyelvvizsga-papírt miért ne?

Illusztris társaságba kerülnek tehát a kecskemétiek, hiszen, ebből is látható, a Károli mindenben az élen jár, sok mindent lehet majd tanulni tőlük. Balla, az akkori rektor még csak ki se rúgta Sárosdynét, hanem egy négyszemközti beszélgetésen javasolt neki egy “közös megegyezéses” távozást. A Károli vezetői – Tenke, Balla – következetesek voltak egyben: KIRÚGNI CSAK BECSÜLETES REFORMÁTUS, NAGY TEKINTÉLYŰ SZAKEMBEREKET SZOKTAK. Ha elmentek a bíróságra, jött a gyakorlott HAMISTANÚZÓ SZABÓ ANDRÁS, ÉS LEHAZUDTA A CSILLAGOT AZ ÉGBŐL, vagy a nyírfás földi nyomozóirodája és gyártották a hamisított felvételeket szakmányba. Nem csoda, hogy Szabó Andrást, ezt a mindig kéznél levő notórius hamis tanút és okirathamisítót a Károli szolgálatában álló Fővárosi Főügyészséget vezető Ibolya Tibor megóvta a vádemeléstől. Pedig nem állt messze tőle.

Most már Palkovics miniszter segítségével a károlisok és a kecskemétiek is megszabadultak a drága és veszélyes nyelvvizsga-bizonyítvány-csalás terhétől, és úgy, ahogy voltak, értelmi fogyatékosan, bedrogozva álltak sorba a beragadt diplomáikért a Reviczky utcában. Olyan hosszú volt a sor, hogy kilógott a Kálvin térre, egészen a templomig. Amikor arra jártunk, egy “károlis ötpercmúlva diplomás” éppen azt kérdezte egy másiktól:

“Te mi a tököm ez a baszott nagy ház itt a hátunk mögött?” A Kálvin téri templomra célzott a fiatal református értelmiségi.

“Mi a tököm ez a baszott nagy ház?”

47 hozzászólás to “Similis simile gaudet (Simlis a simlissel)”

  1. vademecum said

    A ti nyelvtudásotok sem valami fényes. Nyilván ti is latinizmust tanultatok latin helyett, mint Petrőczi professzo rasszony.
    A latin mondás HELYESEN így hangzik: SIMILIS SIMILE GAUDET.
    https://dictzone.com/latin-magyar-szotar/similis%20simile%20gaudet
    Vagy ti is Sárosdynénál vettétek a nyelvtudásotokat? Szívesen adott árengedményt olyanoknak, akik úgy akartak felvágni a latintudásukkal, hogy nem voltak képesek megkülönböztetni a dativust a genitivustól, mint ti!

    • Vagy, ahogy magyarul mondják: aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul.

    • Bácsbürgözdi tudósító said

      Bocsi! Itt Bácsbürgözdön tényleg nem volt latin a suliban. Mentségemre szolgáljon, hogy Fülöp Tamás, aki csak a jászberényi tanítóképzőt látta belülről a szolnoki főiskolán kívül, mielőtt Kecskemétre keveredett, szintén nem tud latinul. Németül se, igazából sehogy, pedig azt hazudja magáról, hogy levéltárosi képzettsége van. Márpedig ehhez latinul és németül is tudni kell. Szólj a wikipediának, hogy ők is rosszul írják: https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Similis_simili_gaudet
      Mivel tényleg lövésem sincs a latin ragozási paradigmákról, az interneten pedig e-vel és i-vel is szerepel, többségében i-vel, 70%-os eséllyel találomra választottam. Ha te garantáltan tudsz latinul, és azt mondod, hogy -evel kell, akkor javítom.

    • Scholar who walks the night said

      Vademecum most mit kicsinyeskedsz a dativusszal és a genitivusszal? Ki várja el egy bácsbürgözditől hogy ezeket egy holt nyelvben megkülönböztösse? Pont elég hogy érthetően fogalmazni tud.

      • Bibliotheca Classica said

        Szerintem se kéne ezt a derék Bács megyeit így leoltani a latin nyelvtannal. Nem hiszem hogy fel akart volna vágni egy olyan nyelvvel, amit nem tud. Inkább csak egy szójátékot akart elsütni, aminek a lényege hogy ez is simlis meg az is. Na mármost hogy lehetne ezt a szóviccet alkalmazni a magyar fordítással? Kénytelen volt bepróbálkozni arabusul, ha tud ha nem tud, mert másképp nem vicc a vicc.

      • Theologina said

        Látom, a latinosoknak átment a lényeg. Most komolyan, ki a francot érdekel hogy e vagy i. Még engem se, pedig elég latint tanultam a Rádayban. Ez a cikk arról szól, hogy sumák a sumákkal közösül. De azért van fokozati különbség a gengszterek és kóklerek között, A kecskeméti béreslegény egy pitiáner kókler. A károlisok viszont valódi bűnözők: PhD-csalók, okirathamisítók, felbujtók illegális behatolásra, személyiséghez fűződő jogok megsértésére, a III/1-es Földi cégét bérelik fel oktatók és hallgatók szivatására. Szerintem ez a message, nem pedig az, ki mennyire tud latinul.

  2. perpékné a hájas hülye said

    Perpékné, a hájas buta szotyka Szodomát és Gomorát üvölt, tűzesőt kér a “genderistákra”.
    https://www.reposzt.hu/blog/perpekne-papp-eva/2020-05-16/sodoma-es-gomora

  3. Megéri! said

    Szeretnék kérni egy email címet az admintól,elhiheti,nem kis történetről van szó.

    • Szerkesztőség said

      Nyugodtan küldd be egy eldobható e-mail-címről, nem fog megjelenni, csak ha majd rábólintasz. Ha jó az anyag, posztként közöljük. Közvetlen kapcsolatfelvétel nekünk kockázatosabb, hiszen már 10 éve vadásznak ránk. Később, persze, az is lehetséges, de előbb villantsd a sztorit!

    • nopara said

      Helloka,

      ha jo a sztorid akkor 24.hu, kettos merce ilyesmiknek küldd, ne ezeknek a névtelen duhongoknek. Hitelesebb lesz, és több helyre jut el, itt viszont csak lejáratod, nézz körül mik vannak itt.

  4. Kiugrott pap said

    Eszembe jutott egy történet úgy 2008 tájáról. Ócsán voltunk teológus napon, Balla is jött velünk és hozta azt az aljas vigyorát is. Más idők voltak azok, Balla akkoriban még csak álmodozott a rektori székről és a nőtlen HP volt a lelkész Ócsán. Előadtuk a magunk kis műsorát (khmm szolgáltunk a gyülekezet közösségében), majd jött Balla köszöntője. Szokás szerint elmondta a semmit, majd leöntötte az egészet egy kegyes mázzal, hogy valaminek tűnjön.

    Én meg voltam róla győződve, hogy a mi kis műsorunk nagyon is igényes volt, hiszen viszonylag sokat gyakoroltuk, volt koncepciója, üzenete, stb. Erre aztán jött Nt. HP (aki jó ha 5 évvel volt idősebb nálunk de Nt. úrnak kellett hívni), és úgy lecseszett minket, hogy jobbnak láttuk az ebédet sem megvárva sietve távozni. Mert hogy szerinte minősíthetetlen volt a műsorunk, és szégyelljük magunkat, hogy a gyülekezet elé ki mertünk állni. Na és mit csinált erre Balla? Hallgatott. Ahelyett, hogy kiállt volna mellettünk, fülét farkát behúzva sunyított és meghunyászkodott az igazságtalan kritika előtt. HP szidalmait hallgatva valami elindult bennem és úgy éreztem, hogy ehhez a bandához (Balla és HP) nekem semmi közöm nem lesz, az egész helyzet abszurd, méltatlan és példátlan volt.

    Balla továbbra is szabadlábon van, HP továbbra is lelkész, a teológus napon velem lévő másik 8 teológus nagy része szintén lelkész lett, és csak remélni merem, hogy ha teológus napot tartanak, akkor megbecsülik azokat, akik igenis készülnek és odaadással adják elő a maguk műsorát.

  5. hajaj said

    Megbukott a kedvenc egyetemünk rektora. Pár nap és más veszi át a helyét. Lesz téma bőven! :-))))

  6. Kimittud said

    Ki mit tud a Zsengellér felállításáról????

    • HTK Illetékes said

      Állítólag valami szexuális zaklatási botrányba keveredett. Egy hallgató csaj panaszt tett. De lehet hogy csak pletyka.

      • Theologina said

        Kizárt. Zsengi nem zaklat senkit. Pár éve még nagyon szexi volt, most már öregszik, de még most is inkább a nők zaklatják őt mint fordítva. Lehet hogy valami csaj többet akart tőle mint szexet, de ő nem, ezért bosszuból följelentette vagy valami ilyesmi. Szóval zaklatás nélkül is belekeveredhetett valami szexbotrányba.

  7. Hopp said

    Én úgy tudom, hogy együtt is voltak nyíltan a kislánnyal, csak ez nem teCCett a vezetőségnek, így mind a kettőt eltávolították a színről

  8. Zsengi útban volt said

    Ki tudja kinek állt útjában Zsengi? Ki kit bízott meg mivel? Kinek jelentett a kislány? Ki mit fizetett ezért? Kinek állt érdekében? Régi motorosok jönnek vissza? Vagy újak érkeznek?

    • Wistmanwoodos Balla said

      Talán épp a fenntartónak, Szabó püspöknek. Csapdát állított neki. Ráküldte a lányt rejtett kamerával és mikrofonnal. Jól ismert trükk ez refiéknél.

  9. Szilvásbukta said

    Mindig is szoknyabolond volt ez a zsengi. A negyedik nejtől is meglépett. Nem lepett meg. A kérdés inkább az, hogy mi lesz így a kedvenc egyetemünkkel?

  10. Parpatri said

    Az ex fehérnépet sem kell félteni, láttuk Pápán, ahogy elsőévesként már térdelt az akkor még másslal nős zsengu előtt. 🙂 De ezek szerint már ez is csak a múlt homályába vész

  11. Theologina said

    Ne irigyeljétek tőle a nőket. Megfizetett érte jó előre. Elvesztette azt a nőt, akit igazán szeretett. Az első felesége belehalt a szülésbe. És a gyerek is. Ilyen tragikus sors után csoda hogy talpra állt újra. Még mindig a szerelmét keresi. Mindenkiben.

    • Kiugrott pap said

      Azért én nem sajnálom, inkább elégtételt érzek. Emlékszem, hogy teológus koromban egyszer valami kapcsán összetűzésbe keveredtem vele. Erre rá egy hétre a csütörtöki exhortatio-n arról prédikált, hogy van az ő gazsága, és ezzel szemben áll az én igazságom. Vagyis tulajdonképpen arról prédikált, hogy én hazudok.

  12. Hoppa said

    Az elhunyt felesége, ismertem, nem az első volt, hanem a második. Azóta már a negyediket is elhagyta másért. Szomorú tragédia volt az, de nem magyarázza, hogy lépten-nyomon hajkurássza a nőket. Mindjárt 60.

    • Kisjogász said

      Ez még nem ok arra hogy menesszék. Itt a blogon sokat bírálták, hogy gyáva és megalkuvó, szerintem igazságtalanul. Elődjéhez, Ballához képest ritka tisztességes és gerinces ember. Talán inkább ez az oka, hogy felállították. Balla hozzá képest buta és gonosz volt, ráadásul igazi bűnöző, aki miatt módosították a büntető törvénykönyvet, nehogy vádlott legyen. A közérdekű bejelentő üldözését elkövette. Itt a blogon olvasható az az ügyészségi irat hogy csak azért nem ült a vádlottak padján, mert kivették a Btk-ból ezt a cselekményt. Nemcsak Simonka érte el, hogy módosítsák miatta a törvényeket, hanem Balla és a mögötte álló refi jogi kar is. Eáadásul magánlaksértésre is felbujtotta a Wistmanwoodot. Bepoloskáztatta és bekameráztatta a beosztottja magánlakását. Ehhez képest az, hogy Zsengi nőzik, szóra sem érdemes. Aztán Balla mégis ott ült 10 évig a Kálvin téren.

  13. lutherkoma said

    Zsengu magától állt fel az új nő miatt. Nem kirúgták.

    • Keresztyén erkölcs said

      Egy nő miatt önként felállni? Ez a Zsengi ritka becsületes pasi. Balla még a PhD csaló pereputtya miatt se állt fel. Pedig az elég súlyos ok. Nem mert felelős a retyerutyájáért, hanem mert rektorként falazott neki és ennek érdekében halomra követte el a bűncselekményeket. Ehhez képest Zsengi nőügyei szót se érdemelnek.

    • HTK Illetékes said

      Ez még inkább mellette szól. Nem kapaszkodik görcsösen a rektori székbe. Fontosabb neki a magánéleti boldogsága, mint a pozíció. Nem sokan képesek ilyen lemondásra.

    • Theologina said

      Abból a pocsék felhozatalból ami a refiknél van még mindig Zsengi a legjobb. Mármint erkölcsileg és agyilag. Hogy buknak rá a nők az nem ok a menesztésére, viszont megmagyarázza a vele szembeni irigységet. Örülni kellene hogy a patkánypofájú retardált Balla után végre normális rektora lett a rosszhírű Károlinak.

  14. informatori said

    Azért ne emeljük szentjeink közé Zsengut! Állítólag lebukott otthon, onnan pedig indult is a jelentés. Le kellett mondani, nem volt más opció. Majd jön az új seprő! Vagy a régi?

    • Bátor(i) Bölcs said

      Na ne! Ez a refis képmutatás. A szoknyapecér Guszti hányszor bukott le? Egyszer még a rendőrséget is ki kellett hívni a budai szomszédoknak veszekedés és garázdaság miatt, akárcsak Boris Johnson esetében, ő is a barátnőjével balhézott. Aztán mégse mondott le a püspökségről. Pedig egyházi méltóságnál ennek súlyosabban kéne latba esnie, mint egy egyetemi vezetőnél.

    • Wistmanwoodos Balla said

      Csak nem a patkány küllemű és jellemű Balla jön vissza?

    • Fáncsi said

      Ki a szerető?

  15. Urvapecér said

    A *urvapecér Zsengellér végre felhúzza a nyúlcipőt!
    Amennyi diákon végigment, annyiszor kellene megcsavarni neki! 🙂

    • Theologina said

      Ezt ismered? Apámtól hallottam, és te jutottál róla az eszembe:

      “Legszebb öröm a káröröm, Nőjön köröm a töködön!”

      Irigykedsz mert Zsengi jobb pasi mint te?

  16. dezsery said

    Bogárdi jön! Biztos a forrás!

  17. zsengi az öregasszony said

    Jobb pasi? Úgy néz ki, mint egy öregasszony, akinek kihullott a haja! Irigység nincs bennem. Inkább csak látom, hogy sosem vezet jóra, ha a diáklányaidat kezelgeted nős férfiként.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.