Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Power and sense (“Egy mondat a zsarnokságról”)

Posted by anonymanalyst - augusztus 19, 2011

Megígértük olvasóinknak, hogy A nyelv(műv)ész c. poszt mottójában szereplő Kulcsár-Szabó-idézet jelentésére visszatérünk.

A mégoly parciális-, sõt, az idegen tapasztalat dialogikus fölvételéhez kötött értelemalkotás igénye itt annak az alteritásgondolatnak a horizontjában bizonyul hatalomelvûnek, amely módszertanilag azért torkollik jelentés és hatalom gyors azonosításába, mert az értelem birtokolhatatlanságában mindössze a felülkerekedõ – s ezért eleve negatívan konnotált – autoritás erejét képes csak megpillantani.”

A mottóban szereplő mondat közérthető magyar nyelven, cikornyák, körülményeskedések, idegen szavak nélkül kb. ennyit jelent:

Az értelemalkotás igénye hatalomelvű, mert az értelem megismerhetetlen, helyette csupán az értelmen felülkerekedő hatalomról szerezhetünk tapasztalatot, melyet hatalma okán azonosítunk az értelemmel.

Miután nyelvileg megértettük a mondatot, próbáljuk megvizsgálni annak valóságtartalmát. Eközben tekintsük el attól a terminológiai dilettantizmustól, hogy a szerző szinonimaként használja értelmet és jelentést, mert nyilvánvaló, hogy ugyanazt érti ezeken.

Az egyik hozzászóló már megjegyezte, hogy ez az ad hoc kiválasztott mondat elsősorban annak szerzőjére, Kulcsár Szabó Ernőre vonatkozik. Igaz-e ez? Kezdjük a végéről. Ha Kulcsár Szabó Ernőnek ma Magyarországon a kulturális életben hatalma van, akkor az idézett mondat tényleg vonatkoztatható őrá. Hogy Kulcsár Szabó Ernőnek hatalma van, ez igaz, mert ezt tapasztaljuk, azaz KSZE szavaival, az „autoritás erejét” vele kapcsolatban léptennyomon képesek vagyunk megpillantani. Hogy ez a hatalom nyomasztó, arra Bezecky könyvének több recenzense kitér. Kulcsár Szabó Ernő figurája félelmet kelt: ez abból is nyilvánvaló, hogy Bezeczky könyvéről csak kevesen mernek írni, és ezen kevesek között még kevesebben vannak, akik egyetemen oktatnak. Ha vállalnák a recenzió írását, rövid idő múlva már nem lennének egyetemi oktatók.  Ez talán a legszörnyűbb súlyú bírálat Kulcsár Szabó Ernő személyével kapcsolatban: egy diktátor, aki nem tűri a szakmai kritikát, a dialogizáló ellenvéleményt, aki bosszút áll a véleménynyilvánítón: elveszi a kenyerét, kitörli a szakmából, az életből. Vagyis élet és halál ura.

A hatalom azért lehet hatékony – az elemzett mondat szerint – , mert „az értelem birtokolhatatlan”. Kulcsár Szabó Ernő kétségtelenül hisz ebben a tézisben, különben nem mert volna egyre nagyobb hatalomra aspirálni egy tökéletesen értelmetlen és értéktelen életművel. Sőt, abban is hisz, hogy a hatalom, az „autoritás ereje” felülkerekedik az értelmen. Ez bizonyos megszorításokkal igaz. A történelemből számos példát ismerünk arra vonatkozóan, hogy az értelmetlenség az autoritás erejével ruházódik fel, és – átmenetileg – uralomra juthat. De a történelem azt is tanúsítja, hogy ez a helyzet provizórium. A sötétségre felvilágosodás következik, amely a szó jelentésénél fogva bevilágít a zavarosba, oszlatja a ködöt, a homályt. Ez a homály: maga Kulcsár Szabó Ernő, aki felülkerekedett a józan észen és a homály nevében egy óvatlan pillanatban elfoglalta a magyar irodalomtudomány trónját. A világosság pedig Bezeczky Gábor könyve, amely eloszlatja ezt a ködöt, és lefordítja a homályt gerjesztő körmondatokat világos, tömör, érthető mondatokra, amelyek kipukkasztják a lufit, rámutatnak a helyzet abszurd voltára: az akadémikusi életmű semmis. Idáig nem jut el gondolatmenetében Kulcsár Szabó Ernő, és azt reméli, hogy a történelem sem jut el. Magyarán azt reméli, hogy örökre halászhat a zavarosban. Kulcsár Szabó Enő semmit sem tanult a történelemből. Mi azt tanultuk, hogy a ditátorokat kiveti magából a társadalom – előbb vagy utóbb. Reméljük, inkáb előbb.

Igaza van a szerzőnek abban, hogy az értelmen felülkerekedő „autoritás ereje”, azaz az érdemtelenül, merő agresszivitással kivívott hatalom „negatívan konnotált”. Úgy látszik, mégiscsak van olyan igazság, amelyre a saját tapasztalata tanította meg.

Ellenvetésünk inkább a mondat első felével kapcsolatban van, azzal, hogy az értelemalkotás igénye hatalomelvű volna. Azokra, akik hajlamosak „jelentés és hatalom gyors azonosítására”, lehet hogy igaz, de ők csak az emberiség egy részét teszik ki. Lehet, hogy a nagyobbk részét, de jelentés és hatalom azonosítása bizonyosan nem antropológiai sajátság. Kulcsár Szabó Ernő annak vélheti, mert azoknak a sündörgőknek a köre, akikkel ő napmintnap találkozik, és akik neki szolálataikat akár kéretlenül is felajánlják, ezt a képzetet keltheti benne. Ezektől azt hallja, hogy a te igazságodat fogadjuk el, mert te vagy hatalmon, a jelentés az, amit te annak tartasz. Ez esetben tapasztalata Kulcsár Szabó Ernőt nem tanítja semmi okosra, csupán félrevezeti.

Nagyjából ez a helyzet azzal a tézissel is, hogy az értelem birtokolhatalan, s mivel birtokolhatatlan, nem is értelemre kell törekednünk, hanem autoritásra. Saját tapasztalata ugyanis egyrészt arra taníthatta, hogy az autoritás ereje nagyobb, mint az értelemé, másrészt arra, hogy az ő adottságaival az autoritás kivívása könnyebb, mint az értelemalkotás. A személyiségét kitevő habitus és intellektus egymáshoz való viszonyából és arányából valóban csak ez a konzekvencia vonható le. Azonban ebből sem az következik, hogy ez mindenkire érvényes univerzália. Van akinél ez a fajta habitus és egy jóval fejlettebb intellektus aránya fordított, azaz, magyarán és népiesen, más fából faragták. Az ilyenek más következtetésre jutnak. Pl. arra, mint Farkas Zsolt, hogy az „irónia hájtekebb fegyver”, mint, mondjuk, az agresszió, és akinek ezt intellektuális adottságai megengedik, az inkább az értelemalkotással próbáljon befolyásra szert tenni, mint erőszakkal. Ők úgy gondolják, hogy  az ököljog kora lejárt, érvekkel nem hatalmi megtorlást kellene szembeállítani, hanem érveket. Bezeczky és recenzensei súlyos, szakmailag megalapozott érveire sem Kulcsár Szabó Ernőtől, sem népes és zajos táborából nem érkeztek igazi, ütős ellenérvek. Legfeljeb gyengécske, félkézzel lesöpörhető, nevetséges erőlködések.

Végül még egy utolsó gondolat a tanulmány címéről, melyből a mottó származik: A szöveg ártatlansága. Ártatlan-e a szöveg, ártatlan-e minden szöveg? Igen, a szöveg produktum, passzív termék, s mint ilyen, ártatlan.

De ártatlan-e a szerző? Az olyan szerző, aki azt hiszi, hogy jelentés és hatalom azonos, hogy az értelem birtokolhatatlan, az autoritás erősebb, mint az értelem, tehát az értelemalkotás hatalomelvű, az mindenre képes. Arra is, hogy hatalomra, sőt, egyeduralomra törjön, és hogy megfossza kenyerétől, megfossza munkájától, megfossza élete értelmétől, végső soron az életétől a nála tehetségesebb pályatársait.

22 hozzászólás to “Power and sense (“Egy mondat a zsarnokságról”)”

  1. animus said

    A szöveg természetesen nem ártatlan, amennyiben szükségszerűen tele van értelemtulajdonításokkal. Ha valaki birtokolja a hatalmat, akkor hegemón az értelemtulajdonítások tekintetében.
    PÉLDA: Szabó szövegeket alkot, tanúvallomásokat a munkaügyi bíróságok számára. Ezekben azt állítja, hogy a felmondás oka: a munkahely profilja megváltozott, az a tevékenység, amelyet a munkavállaló addig végzett, megszűnt a munkahelyen.
    Ha a Károli ügyvédje, Takács ezt a tételt Szabó írásos tanúvallomásának a segítségével hihetővé tudja tenni a bíróság számára, az illető vesztett: se pénze, se munkája.
    Ha be tudja bizonyítani, hogy a munkahely továbbra s ugyanazt a tevékenységet végez: magyar, történelem stb. szakos tanárokat képez, a képzés tartalma pedig nem változott, nyert.
    Ha be tudja bizonyítani, hogy Szabó rosszindulatúan a szokásossal ellentétes jelentsben használ olyan szavakat, mint: teljesen, túlnyomó részben, akkor nyer.
    Hát így függ össze az értelemtulajdonítás és a hatalom. Így él vissza Szabó (is) a hatalommal, teljesen KSZE szellemében.

  2. KSZE Workshop said

    Szomorú, ha egy irodalomtörténész ennyire elgaloppírozza magát. Persze, ha valaki irodalomtudósnak ennyire tehetségtelen, mint Kulcsár Szabó Ernő, annak nem marad más hátra, mint a politika, azaz a hatalom gyakorlása. Csak akkor mi a fenét keres a szakmában?

  3. filológus said

    Szabó és KSZE szennyes szövetsége is érdekes, nem?
    Csak a rosszra szövetkeznek nyers önzésből.

    • komáromi csipkés györgy said

      A Petrőczi/Ludvig által kuplerájjá züllesztett szegedi kolesz lakóinak nevében mondom: tűnj a francba, te förtelmes némber!
      De nem, Ludvig a hullagyalázásnak egy különösen undorító fajtáját kultiválja: bejelenti frissen elhantolt hírességekről, hogy azok mennyire szerették és becsülték őt.
      Én találkoztam halála előtt Rab Zsuzsával: azt mondta, Petrőczi nem adta meg neki a pénzt, amivel tartozott.
      Lázár Ervin pedig azt kérdezte kétségbeesetten: hogyan tudnék ettől a förtelmes nősténytől szabadulni??
      Állandóan bejárt a Lónyay utcai lakásukba, az utolsó perceit is megszentségtelenítette.
      Most meg nekkrológokaz firkál róla, tele hazugsággal.
      Nem furcsa, hogy Petrőczinek egyetlen élő barátja sincsen???
      Mert mindenki okádik tőle.

      • Berlin, oh Berlin said

        Ebben hasonlít egy kicsit KSZE-re. Neki is csak halott német barátai vannak: Jauss és Gadamer. Az élő Fischer-Lichte csak megvető fintorokat vágott, mikor elmagyarázták neki, kiről is van szó. A neve hallatára ugyanis nem ugrott be neki semmi. Hát ennyire jó barátok. 🙂

  4. réti pipitér said

    Most talán fordulópont következett be. Takács és Szabó, a majdnem legyőzhetetlen páros: a gátlástalanm simlis ügyvéd és a hamistanú már nem lép fel együtt a legújabb munkaügyi perben.
    A simlis visszalépett, miután bejelentette örökös hamistanúját, Szabó Andrást, aki bármire megesküszik, erkölcse egy bagzó kutyáé és egy hullarabló hiénáé.
    Pedig lelkészt volt az apja és püspök a sógora.
    Szabó azonban nem hisz Istenben.
    Ezért üldözte halálba Szilágyit és Király Gyulát, ezért hazudott, gyalázott, zsarolt és intrikált.

    • Doktorandusz said

      Szabó Andrásnak és feleségének, Petrőczinek, valamint Szabó Andrásnak és Hanságinak Bolyki János professzor üldözésében is szerepe volt. Petrőczi saját síkhülye doktoranduszának, egy idős és primitív tanítónőnek 5-öst adatott Bolykival egy olyan szigorlaton ahol a doktorandát Petrőczi, a saját témavezetője vizsgáztatta, ami a szabályzat szerint kizárt. Ugyanezen a szigorlaton Petrőczi a szigorlati bizottságban elnöklő Bolykival megbuktattatta Váradi Ferencet, az egyetlen károlis doktoranduszt, aki képes volt tisztességesen ledoktorálni, és akit a MAB is elfogadott. Petrőczi (és általa Szabó meg Hansági) megpróbálták Váradi védését az utolsó pillanatban egy bukott szigorlattal megfúrni.

      • Doktoranda said

        Bolyki Jánost Petrőczi, Hansági és a barátnőjük, Szabó titkárnője és üzlettársa, Demes-Kőfalusi még meg is alázta. Nem sokkal a szigorlat előtt rendeztek “A nő” címmel egy pornókonferenciát és Bolykit beültették elnöknek. Azzal etették, hogy ez egy tudományos doktoranduszi konferencia. Szegény öreg olyan zavarban volt, irult-pirult, többször mondta, hogyő ehhez nem ért. Kriszta meg komoly pofát vágott előtte, a háta mögött meg kiröhögte.

    • Lala barátja said

      Sok szó esett ezen a blogon Szilágyi Ferenc, Király Gyula és Bolyki János halálba üldözéséről. Méltatlanul kevés szó esett egy a szó szoros értelmében halálba üldözött rendkívüli tehetségű professzorról, aki kétségbeesetten küzdött az életéért. Birtokomban van kézzel írott levele, melyben “kilátástalan” és “megnyomorított” helyzetéért Szabó Andrást, az akkori dékánt vádolja. A levél alig néhány nappal öngyilkossága előtt íródott. A levélben néven nevezi szerencsétlensége okozóját. Nem egészen egy héttel később öngyilkos lett. Nem bírta tovább a harcot…

      A levelet nevem és a nekem szóló személyes sorok letakarásval beszkennelem, és átküldöm a blogra. Kérlek, tegyétek fel, mert mindenkinek tudnia kell, milyen helyzetbe hozta Szabó András és bandája a barátomat, akinek a nyomába se érnek, és akinek még az emlékét is meggyalázták a Károlin.

      • ancilla said

        Tedd meg! Csak így szégyenülhet meg Szabó. Nem lelkiismeretfurdalás, csak a külső szégyen értelmében.
        SZABÓNAK ÖRÖMET OKOZ, TORZ KIELÉGÜLÉST MÁSOK KÍNZÁSA.
        Hanságinak, Ballának, Petrőczinek szintén.
        Velejükig mocskos, rothadt szubhumán lények.

      • Hátulról lesből támadó said

        Szabónak a tehetséges, intelligens, sikeres emberek kinyírása okoz örömet. Csak akkor juthat előre, ha alattomban elteszi őket láb alól. Akkor végre rákerül a sor. Mert ha van vetélytárs, mindig ő húzza a rövidebbet. Ezért feltűnés nélkül ki kell őket nyírnia. A református egyetemen sokáig tartott, amíg hullahegyeken át előrearaszolt. Előbb Szilágyi Ferenc volt az útjában, majd annak alattomos megfúrása után Huszár Ágnes. Ők voltak a Magyar Intézet vezetői, nekik el kellett tűnniük. Mekkora lehetett a csalódása, amikor mindkettőt kinyírta, és mégsem ő lett a Magyar Intézet vezetője, hanem a hirtelen idekerült Hima Gabriella. Kb 10 évig forralta magában a dühöt és szövögette bosszúterveit, mire elérkezett az ő ideje. Kulcsár Szabó (Hansági) Ágnessel és Koncz Bettykével szövetségben azonnal nekirontott Hima Gabriellának, de Vargha András rektor nem látott okot a leváltására, hiába tett meg mindent Szabó ennek érdekében. Ezért (és azért is, hogy ő lehessen a rektor) Varghát is megfúrta ugyanolyan aljas szövetségeseivel, Bettykével és a MENNYel. Intrikáihoz és fúrásaihoz aztán a hozzá hasonlóan sötét Balla Péterben megtalálta a megfelelő partnert. Felismerték egymásban a lelki rokont, és 2009 májusában azonnal lepaktáltak egymással. Mellettük Kulcsár Szabó Ágnessel és mögöttük annak APÓSával. Milyen erősnek érezte magát Szabó András! A felesége által megvetett szerencsétlen kis papucs. Az események utólag Petrőczi értékítéletét igazolták… 🙂

      • animus said

        Petrőczi értékítéletéről persze annyit, hogy magát KÖLTŐNEK és TUDÓSNAK tartja!
        Mimdegy: a két mocskos görény megérdemli egymást.
        Példát vettek KSZE-től és Szabó lett a felesége főnöke többszörösen is, ahigy azt Fabiny kifogásolta.
        Felterjesztette a feleségét PROFESSZORNAK A MABHOZ!!!
        Ezen még az előterjesztő KSZE is annyira röhögött, hogy alig bírta előadni Petrőczi dicséretét. A többiek koncogva hallgatták, aztán megszületett az ítélet: NEM!
        Mint ahogy kétszer NEM-et mondott a MAB Petrőczi IDI törzstagságára is.,
        Közben ez a nősténycsótány bemondta a Kossuth Rádióban, hogy ő lesz az IDI vezetője.

      • MAB-illetékes said

        Kulcsár Szabó Ernő terjesztette elő a MAB KÁB ülésén Petrőczi professzorságát. Egy előzetesen megrendezett színjáték volt, ahol KSZE előzetes “folyosói” sugallatai szerint minden beavatott játszotta a szerepét. KSZE felvezetője kétélű beszéd volt. Sorolta azokat az érveket, amiket az egyetem beleírt a felterjesztésbe, de mindegyikbe belecsomagolta a nem is ironikus, hanem szarkasztikus kommentjeit, amelyekkel visszavonta ezeket az érveket. A bizottság is játszotta a szerepét. Komolyan bólogattak, mintha egyetértenének az érvekkel. Belül mindenki pukkadozott a röhögéstől. De kívülről csak a komolyság látszott. Ezért aztán a 2-3 be nem avatottnak meghökkentő volt a szavazás eredménye. Csak ők szavaztak igennel. A felterjesztést lesöpörték.

  5. ancilla said

    A szöveg NEM ÁRTATLAN. A szöveg szerzőjének intenciója szerint lehet zsarolás, halálhozó ítélet, lélekgyilkos intrika.
    Szavakkal lehet gyilkolni. KSZE menye ugyan nem tudja, amikor firkálgat a beszédaktuselméletről, de az elmélet megalkotója, John Langshaw Austin a szándék (illokúció) és következmény (perlokúció) dialektikájában fogalmazta meg a lényeget.
    A szöveg nem ártatlan: a gyilkos indulat, a mocskos szándék fegyvere lehet.
    Lesújthat rátok a szó fegyvere,
    rátok is, Szabó, KSZE, Petrőczi és Hansági!
    Hogy ki ne felejtsük a bűnöző lelkületű papot és rektort, Ballát és a kétszeres doktoricsaló Mészárost!

    • J'accuse said

      A szöveg természetesen metafora, a szerzője is beleértendő, és ez esetben a szöveg nem ártatlan. A szöveg ugyanakkor vádló is lehet, nemcsak bűnös. Itt van ez a találomra, pusztán stilisztikai elrettentésül kiválasztott mondat a magát a többiek fölé feltoló tehetségtelen, erőszakos zsarnok életművéből. És mennyi mindent elárul erről a cezaromán személyiségről ez az egyetlen random-szentencia. Ez a mondat Kulcsár Szabó Ernő majdani perében az ügyész leleplező szerepét játszhatná, mert nem kevesebbet állít, mint ezt: “Ha elég erőszakos vagyok, ha meg tudom kaparintani a hatalmat, akkor az értelem meghátrál előlem, és átvehetem annak szerepét is”. Az irodalomtudományban immár két évtizede ez az értelmet megtorpantó, erőszakos, butító hódítás zajlik.

  6. primum nocere said

    “Primum n on nocere” – mindenekelőtt nem ártani, ez volt az orvostudománynaknak már az ókorban megfogalmazott célja.
    Szabó András- és az ő nevével fémjelezhető károlis bölcsészkari gang Balla Péter rektori vezetésével Hanságitól Petrőczin keresztül Mészárosig az ellenkezőt vallja: ÁRTSUNK MINÉL TÖBBEF, MINÉL TÖBBEKNEK!
    Intrika, zsarolás, lélekgyilkosság – ez ennek a visszataszító csoportnak a kedvenc tevékenysége.
    S mögöttük áll biztosításként, tanácsadóként, doktori témavezetőként és éceszgéberként a nagy KERESZTAPA, minden aljas patkány legfőbb patrónusa, KULCSÁR-SZABÓ ERNŐ AKADÉMIKUS.

    • Zsinati illetékes said

      Balla Péter nélkül semmit sem tudott vona elérni a Szabó – Hansági klikk a hátuk mögött álló akadémikussal. Ezt bizonyítja, hogy a Károli még Kovács Eszter rektorsága alatt is jobban működött, mint Balla Péter idején. A Zsinat terve Balla Péter kinevezésével nyilvánvalóan az volt, hogy borsot törjön Szabó István püspök orra alá az ősellenség, a Hegedűs-vő kinevezésével. Az ötlet azért fuccsolt be, mert a befolyásolható és mindig külső irányítást igénylő szerencsétlen, szellemileg retardált Ballát azonnal a Kulcsár-Szabó(Hansági)-Szabó-klikk kezdte el irányítani, akkor még a rosszemlékű Koncz Bettyke segítségével, aki a Rektori Hivatalban a Duplaszabók befolyását erősítette. A Duplaszabó-Balla paktum megpecsételte az egyetem sorsát. Kulcsár Szabó átvette a hatalmat a Károlin, puccsok sorozatát hajtotta végre, hogy minél inkább helyzetbe hoza MENYe csapatát,és teljesen megszállhassa a Károlit.

      Összességében a saját érdekében a Kulcsár Szabóknak keményen ellenálló Kovács Eszter – Raffay Ernő duó is jobban szolgálta az egyetem érdekeit, mint a Duplazabók. A legjobb persze Szabó István fenntartása volt, aki jól ismerte a sógorát, és nem engedte labdába rúgni. Ez volt az egyetem fénykora. Azzal, hogy Bölcskei nemtörődömségből, hozzánemértésből, kényelemszeretetből a Szabók által irányított Ballára és a sötét konzervgyári munkás, Koncz Bettykére bízta a Károlit, erkölcsileg és szakmailag teljesen lezüllesztette.

      • réti pipitér said

        Na meg természetesen az állami pénzek kivonását is szolgálta volna a Károli Balla és a Duplaszabó klikk kezébe játszása.
        Csal most már ki látja át, hova folynak a pénzek?
        Egy biztos: Balla lop a Jobbiknak, Szabó és Hansági meg a sleppjük meg saját maguknak.
        Közben az egyetemen az intellektuális szint nem éri el a vonyarsvashegyi ipariskoláét.
        Hányat idéznek színvonalas fórumokon a károlsi oktatók közül?
        Fabinyt kivéve alig valakit.
        Ez a szint, ilyennek tart benneteket a hazai tudományos közélet.

  7. dark side said

    KSZE végtelenül lenézi és megveti Szabót. “sz@rszagú idiótának” szokta nevezni. Petrőczi megnevezésében nagyobb nyelvi leleményt tanúsít, attól függően, hogy Petrőczi okádék külsejét, sík idiótizmusát vagy nevetséges fehérmájúságát akarja kifigurázni.
    A barom szabó meg petrőczi még azt se veszik észre, hogy KSZE és köre milyen mélységesen megveti őket.
    Hát ez a silány agy előnye, igaz, szabó, igaz, petrőczi?

  8. Augusztus 20 said

    Ma, Szent István ünnepén az első magyar törvénytár születését is ünnepeljük. A Corpus Iuris Hungarici első része 1000-től, azaz István király idejéből származó törvényeket is tartalmaz. Szent István ünnepe a törvényesség ünnepe is. A Károli Gáspár Református Egyetem és annak fő akadémiai “patrónusa”, azaz inkább gyarmatosítója és lerombolója, Kulcsár Szabó Ernő a törvények semmibevételével, lábbal tiprásával ünnepli első királyunk törvényalkotásait, kétségbevonva a törvényesség értelmét.

  9. animus said

    A Károli és a törvény(esség) viszonya hosszú és dicstelen. Kiemelkedő momentumok benne az ÁJK-n elkövetett sorozatos törvénytelenségek, mmelynek következtében a MAB a DI működési jogát megvonta. A HTK történetében Kivételesen mocskos momentum, amikor Balla “megvédte” a közismert okiratcsaló Pethő Sándort a 168 óra ellen. Mellékesen ezzel szinte meggyilkolta Bolyki professzort.
    A BTK IDI-jének történetét részletesen nyomon lehet követni a blogon, Balla zsarolásait, Szabó és Petrőczi csalásait, egészen Mészáros Márton/István kétszeres csalással megrendezett doktoráltatásáig.
    A magyarországi reformátusok egyeteme kivételesen szennyes praktikák színhelye volt, moral insanityk (Szabó, Balla, Hansági, Mészáros) játszóhelye.
    Várjuk a MAB döntését: szüntesse meg ezt a förtelmet!

  10. A stílus az ember said

    Ebben a csodálatos mondatban benne van Kulcsár Szabó ernő jelleme grammatikailag, stilisztikailag és szemantikailag. Azt kommunikálja ez a mondata szerzőjéről, hogy egy alulróljött, erőszakos parvenü, akinek a hatalom megszerzése a célja bármi áron. Lapos mondanivalóját meg nem értett idegen szavakkal tupírozza fel. A szomorú csak az, hogy ez nekünk itt az eltén kötelező olvasmány. 😦

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.