Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Pastor sacked without justification (Kodácsy Tamás kirúgása a Károliról)

Posted by jhnnsclvn - december 28, 2013

kodacsy

Egy megdöbbentő menesztésről keringenek a hírek a facebookon és a blogunk kommentjei között. Az MRE Zsinatának elnöksége indoklás nélküli kirúgással kedveskedett Karácsonyra a Károli egyetemi lelkészének, egyben egyik legszimpatikusabb, legkarakteresebb, leggerincesebb oktatójának, Kodácsy Tamásnak. Amennyire elképesztőnek tartjuk az egyetemi lelkészi megbízatás visszavonását, annyira nem képedünk el. Legfeljebb azon, hogy ilyen sokáig megtűrte őt ez a sötét maffia. Kodácsy Tamás a Károli Gáspár Református Egyetem legjobb arca: nyílt, becsületes, értelmes. Nagyon nem illik a károlis tolvajok, csalók, hamisítók, sikkasztók és egyéb sunyi, alattomos gazemberek közé. – A szerk.

Tamás Kodácsy megosztott egy idővonalat.
Kedves Kollégák! Kedves Hallgatók!
Mivel az utóbbi napokban sokan kerestek meg személyesen vagy telefonon, hogy a velem kapcsolatos információkról érdeklődjenek, ezért engedjék meg, hogy most egy közös levélben válaszoljak. A Károli Gáspár Református Egyetemen 2004. óta tartó egyetemi lelkészi kinevezésemet 2013. december 31. hatállyal visszavonta az MRE Zsinatának Elnöksége. A visszavonó határozat nem tartalmaz indoklást. (A visszavonásból következő januári egyházismeret és bibliaismeret vizsgák feladatát jeleztem az illetékeseknek.)
Köszönöm mindenkinek az elmúlt évtized közös pillanatait, amelyeket együtt élhettünk meg az istentiszteleteken, a bibliaórákon, az áhítatokon, vagy a tanórákon. Köszönöm a bölcsész, jogász, természettudományos és hitéleti területek határán való kérdéseket és kalandozásokat, az interdiszciplináris kurzusokban és nyilvános beszélgetésekben való részvételt. Nagyon sok motivációt kaptam mind az oktatóktól, mind a hallgatóktól! Köszönöm a közös imádságokat és a spontán beszélgetéseket, a bizalmat és a sok személyes találkozást!Tudom, hogy lehetett volna még többet tenni, és szerettem volna tovább és jobban szolgálni az egyetemet és egyházamat. Sokszor lehettem volna ügyesebb és kitartóbb. A korábban benyújtott javaslataimban többek között az egyházi beágyazottság megerősítése, a rohanásban a lelki alkalmak biztosításához egy védett időbeni sáv kialakítása, a valláshoz kapcsolódó interdiszciplináris kurzusok újraszervezése, a felnőtt-katekézis, egy újabb, női egyetemi lelkész beállítása, és az egyetemi élet hangulatának javítása állt. Bízom benne, hogy ezek megvalósulnak.
A magam részéről szeretnék továbbra is teológiával foglalkozni, tanítani, amennyiben egyszer erre lehetőségem lesz.Mindenkinek áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok ezzel a pár sorral:”Én, József kerültem egyet, és mégsem kerültem. Feltekintettem a levegőbe és a levegő megmeredt, és láttam ott a madarakat kiterjesztett szárnyakkal, mozdulatlanul. A földre tekintettem s egy kanalat láttam, majd embereket, akik ott táboroztak s kezükben kanál, de az étkezők nem ettek. Akik éppen felemelték a kanalat, nem vitték a szájhoz és nem is tették le, és mindenkinek a tekintete az égre volt függesztve. Juhokat hajtottak ott s a juhok megállottak; ütésre emelte a pásztor kezével a botot s a keze megállott. Folyóvizet láttam, a kecskék tartották rá a szájokat, de nem ittak, s egyszerre ment minden, a maga útján.” (Jakab apokrifus evangéliuma. In: Török István: Dogmatika, Free University Press 1985. 89.o.)
Karácsonyi áldáskívánással,
Kodácsy Tamás
kodacsy.tamas@gmail.com

140 hozzászólás to “Pastor sacked without justification (Kodácsy Tamás kirúgása a Károliról)”

  1. theologina said

    Nagyon szimpatikus ember. Sok közös alkalmat, pl. évnyitót, évzárót csak az ő megszólalásai tettek elviselhetővé. Ő tényleg a hitről és a szeretetről beszélt, miközben Balla kappanhangon rikoltozott, dicsekedett agy fenyegetőzött.
    És hogy női egyetemi lelkészt is akart – nos, éppen az ilyen ötletek tették őt veszélyessé a Bölcskei féle aítt, hitetlen idióta módon patriárchális gondolkodásmód számára.
    Sajnáljuk őt nagyon.
    Reméljük, kap tudásához és személyiségéhez méltó munkát.
    És az a méltóság, ahogy most sem vádol senkit, csak saját hibáiról beszél!
    Nem vagytok méltók rá, tényleg., Nektek Pethő, a hazug, csaló, cinikus gazember, Balla, a Rabló okirathamisító, meg Balla az undorító kesztyűsbáb a szintetek, Bölcskei és bandája.

  2. zsinati levéltár said

    Akinek van intellektusa és erkölcse, tanulhat Kodácsy sorsából. Leginkább azt, hogy nem lehet kicsit megalkudni és még kevésbé belülről javítani a rendszert, legyen az a MRE vagy a KRE rendszere. Mindkettő velejéig rothadt. Aki nem hamisít,sikkaszt, lop, rabol és paráználkodik, vagy legalább nem árul pénzért diplomát vagy nyelvvizsgabizonyítványt, az már puszta jelenlétével zavarja a főgonoszokat. Ezért aztán a szeretet ünnepén kilökik a semmibe.

  3. réti pipitér said

    Egy jó arc. Már ezér is gyűlölik ezek a kívül-belül rohadt, mocskos gengszterek, Bölcskei, Balla, Szabó, Tarr és bűntársaik.

  4. fatal deceit said

    Újabb fejlemény Hegedűs Lóránt szoboravatási ügyében.
    Dr. Horváth György egyházmegyei jogtanácsos lemondott, nem hajlandó tovább asszisztálni a majomparádéhoz.
    Az egyházmegyei bíróság ugyanis megint lemondott, elfogultságra hivatkozva.
    Mint dr. Horváth elmondta, ez harmadszor történik meg vele, most kért harmadszor palásesztést Hegedűs Lórántra, és a bíróság harmadszor hagyja cserben.
    http://reformatus.hu/mutat/9082/
    Gyávák, becstelenek: félnek a nyíltan fasiszta Hegedűs családtól.
    Na ja, annak a családnak egyik tagja, Balla Péter vezeti a Károlit.
    Honnan is jönnek a fasiszták a magyar közéletbe???
    Van még kérdés???

  5. Hegedűs a háztetőn said

    Egy tévedést szeretnék elolszlatni. Kodácsy kirúgásához nem Bölcskei ragaszkodott, hanem Balla. Kodácsy a Hegedűs-család ősellenségének számított. Az öreg regnálása alatt be se tehette a lábát az egyetemre. Balla a Hegedűs-család tagjaként most bosszút állt.

    • Bátori Butykos said

      Na persze Bölcskei se bánta, hiszen Kodácsy kezdettől nyíltan bírálta őt.

    • Pacsuli said

      Balla utálta Kodácsyt. Nemcsak azért mert az apósának az ellensége volt, hanem azért is mert az előző rektor Szűcs Ferenc híve. Érezte hogy őt mélységesen lenézi butának tartja.

  6. svabra said

    Leveled van, Johannes!

  7. Seelsorger said

    Köszi. Megkaptuk a szilveszteri műsort. Amúgy a bőség zavarától szenvedünk.

  8. Kiugrott pap said

    Azért mielőtt szentté avatjuk, említsük meg, hogy 2007-ben az egész évfolyamot 1 kivétellel megbuktatta dogmatika vizsgán. Az anyagot nem adta le normálisan, de cserébe a teszt megirhatatlanul nehéz volt. Na, ennyit erről a kiváló emberről.

    • Theologina said

      Tán Tamás tehetett arról hogy buták voltatok vagy nem készültetek fel a tesztre?

    • Pacsuli said

      Ugye nem azt akarod mondani, hogy azért rúgták ki 6 évvel később, mert 2007-ben szigorú volt?

    • DP said

      2007-ben a Dogmatika Prolegomena tantárgyat 18 hallgató vette fel a HTK-n.
      A ZH-k és pótvizsgák után az alábbi eredmények születtek ezen a kurzuson:
      1 fő Jeles (5);
      4 fő Jó (4);
      4 fő Közepes (3);
      7 fő Elégséges (2);
      2 fő Elégtelen (1).

  9. Üzenet Auk Kin Szumnak said

    Senki se próbálja a történetet felhasználni semmire. Erre nincs szükség. Ez ugyanaz a történet, mint a miénk, kommentár sem szükséges. Ha az illető képzett, tehetséges, teszi a dolgát, és esetleg még népszerű is, akkor a mai Magyarországon erre a „jutalomra” számíthat, mint Tamás és mi mindnyájan. A tehetségtelen Ballák, Szabók, Mészárosok, Tepsik védik a pozíciójukat. Egyik se való a felsőoktatásba. Hogy ez ne derüljön ki, kinyomják onnan azokat, akik odavalók. Ennyi a történet.

  10. Retardált said

    Ki csodálkozik Ballán? Hófehér viaszpofájával, kopasz fején egy mefisztó-tinccsel, sovány testén egy kövér tokás pofával, táskás szemekkel bibircsókokkal még az ördögnél is rondább. Lassú gondolkodásu értelmi fogyatékos, dadog a szószéken, utálják vagy röhögnek rajta. És akkor itt van ez a jóarcú teológus, akiért rajonganak a hallgatók, okos, megbízható, erkölcsileg makulátlan. Akkora szálka ő Balla, Tepsi és Kovács Barnabás szemében hogy már régóta törik rajta a fejüket hogy nyírhatnák ki. Most megtették.

  11. Tepsi-tisztogatás said

    Mielőtt Bölcskei leköszön, Tepsi a saját híveivel akarja megtölteni a BTK-t hogy megszilárdítsa a helyét. A Szabó püspök által pozícióba helyezett emberektől módszeresen megszabadult. Kodácsy még egyike a Szabó püspök által odavitt ebereknek. Várható volt, hogy rá is sor kerül.

    • BTK-s kolléga said

      Kodácsy enyhén szólva sem volt Tepsi híve. Mint egyetemi lelkész nem tartotta magát Tepsi alattvalójának, csak székhelyül választotta annó a BTK épületét, és nem azért mert a BTK-hoz akart szervezetileg tartozni. Tepsihez éppoly kevéssé, mint Szabó Andráshoz. Kulinnak édesmindegy volt anno, hova tartozik, tőle szabad kezet és teret kapott. Kulin utódai ezt nem nézték jó szemmel. Mindketten ki akarták onnan ebrudalni a népszerű Kodácsyt.

  12. Dunántúli Református Kuruc said

    Kodácsyhoz hasonlóan a közeljövőben figyelni kell az alsóörsi lelkész sorsára is!

  13. Rémlik hogy Hegedűs Loránt
    tiszteletesnek köszönhető egyáltalán a Károli Egyetemlétre jötte ,úgy húsz évvel ezelőtt. Nem tudom, hogy megemlékeztek e az Károli Református egyetem megalapításáról idén szepmberben-októberben, nekem van egy példányom az Alapítólevélről, de ha nem, akkor sem késő. Tehát 20 éve jött létre nem akármilyen viták és kűzdelmek és egyezségek árán. és oda valószínűleg istenhívő , istentfélő emberek kerülnek be. ha nem igy van akkor előbb utóbb egymást marják ki. Szabó istván is megtette hogy kiszavazta Hegedűst a rektori ,igazgatói székből.Aztán csodálkozott ,amikor elment Hegedűs temetésére, hogy ez elhangzott a Fiumei temetőben.. Hiányolom Kodácsy Tamás igyekeztébő,. hogy levelében egyetlen egyszer sem irja le, jelenti ki ,hogy Istennek hála ,hogy 2004-től taníthatott a Károlin . Bizonyára lesz számára másutt hely, Ugyan melyik egyetemem biztos nyugdíjig egy tanári katedra.Jób példáját kellene írnia,,Az Úr adta az Úr vette, legyen áldott az ő neve.
    De ha viziót , látomást hoz elénk, akkor legyen a János Jelenések könyve a kötelező olvasmány mindenkinek.

    • Scandal in the family said

      Sokmindenben egyetértek veled. Hegedűs püspöknek köszönhető az egyetem létrejötte, sok vita, küzdelem után. Majd pont őt marták ki a Szabó sógorok. Nemcsak az István, hanem főleg az András, aki úgyszólván minden igaz hívőt és jó szakembert kimart onnan. Hegedűs püspököt is távoltartotta az egyetemről a sógorával együtt. De a Kálvin téri templomból már a saját veje Balla Péter tiltotta ki, nem a Szabó püspök. Igaz, egyik egyetemen sem biztos a katedra a nyugdíjig, de a tobzódó önkény elsősorban a Károlira jellemző, az is Balla rektorfélesége óta. Azelőtt indokoltak. Az indoklás nélküli kirúgásokat és leváltásokat ő vezette be. A titkosszolgálattal történő megfigyeltetéseket és bzonyítékhamisításokat is. Mióta ez a sátán üla rektori székben, az egyetem botrányoktól hangos. Mer való igaz, hogy a Szabó sógorok egyike sem hívő, az intrikákat, a marakodásokat ők kezdték. De Balla fenntartja és felerősítette. Balla Péter nemcsak nem istenfélő, hanem maga az ördög.

      • Dr. Debil Habil said

        Ugyan! Balla Péter egy értelmi fogyatékos kesztyűsbáb akinek elég hogy rektornak hívják és kapja a rektori fizetést. Még csak nem is rendelkezik munkáltatói joggal! Egy senki. Sátán csak valaki lehet de ez annyira nulla hogy tőle nem függ semmi és senki. Kovács Barnabás rúgta ki Kodácsyt Bölcskei és Tarr egyetértésével.

      • Fasori said

        Persze hogy Balla és a Hegedűs-pereputty volt. Csak meg kell hallgatni évnyitókon és évzárókon egymás után Kodácsyt és a dadogó értelmi fogyatékos pocsék Ballát. Nem viseli el hogy Kodácsy annyival jobb nála.

      • dubonnet said

        Hegedűs püspök alapította az egyetemet Benda Kálmán alapító rektorral. Balla EGYIKÜK NEVÉT SEM EMLÍTI, amikor arról beszélt az évnyitókon, évzárókon, hogy “Isten segítségével” már 18, 20 éves az egyetem.
        Balla egy aljas júdás.

    • Sógorok said

      Aha, csak épp Szabó Andrásnak és Petrőczinek biztos az egyetemi katedrája nyugdíjig? Petrőcit nem rúgták ki hanem nyugdijba ment. Szabó András pedig még mindig ott rontja a levegőt. Szabó István rokonai be vannak biztosítva csak épp a barátai nem? Milyen ember és főleg milyen lelkész az, aki csak a rokonait védi a barátait nem? Pedig a barátai igaz barátok, ez az aljas rokonság pedig őt is töbször hátba döfte.

    • Véreslábú said

      Ez elég cinikus hozzáállás. Mert ha egyre kevésbé nyugdíjas állás a katedra azér van különbség hogy valakit okkal vagy ok nélkül rugnak ki. Sőt nemcsak ok hanem indoklás nélkül. Ez maga az önkény.

  14. dubonnet said

    Gyilkolják a papokat, mint Heródes a kisdedeket???

    • Lovasi said

      Ugy tünik az egyetemi tanárok után most a papokon a sor. Az alsóörsi lelkészt azért menesztették, mert fb-on és e-mailben megosztotta Bölcskei százmilliós sikkasztásának a dokumentumait. Lehet hogy Kodácsy is?

  15. red rat said

    A gerinces püspök(ön)jelölt Köntös jól megédi szegény EMMI miniszter Hold utcai lelkész Balog Zoltánt a gonosz libsi sajtótól.
    Mennyi Júdás pénzt kap ezért?
    Kit fog Balog támogatni ezek után?
    http://reposzt.hu/blog/k%C3%B6nt%C3%B6s-l%C3%A1szl%C3%B3/2013-12-28/magyar-reform%C3%A1tus-szeretetszolg%C3%A1lat-esete-hiltonnal

    • református identitás said

      Itt válaszol gilicemadás a refi kommunikáció mestere!
      http://magyarnarancs.hu/olvasoi_levelek/ne-buzditsanak-rendzavarasra-a-magyar-reformatus-szeretetszolgalat-a-hilton-vacsorarol-88079

      • pressburger said

        A pápisták is förtelmesek.
        http://nepszava.com/2013/12/velemeny/bartus-laszlo-katolikus-getto.html

      • Katolika said

        Ez nem a pápistákról szól, hanem az egész hazug kereszténynek csúfolt államvallásról, a lélek mérgezéséről, a gyerekeink hoffmannrózsai elbutításáról. Kálvinistákról éppúgy, mint pápistákról.
        ““Minden féltett kincsnél jobban őrizd meg a szívedet, mert abból indul ki minden élet.” (Példabeszédek 4,23) Ha karácsony környékén a képmutatás, a hamis pátosz és a vallásos giccs áradatát követően szabad még idézni ebben a nagy keresztény országban a Bibliát, akkor megállapíthatjuk, hogy az Orbán-rendszerben nem a trafikok ellopása a legnagyobb veszteség. A legnagyobb kár a lelkekben keletkezik. Ennek oka pedig az, hogy bármilyen jó tanulmányok jelentek meg a maffiaállamról szóló könyvben, ennek a rendszernek a legnagyobb problémája nem az, hogy maffia. A legnagyobb kárt nem azzal okozzák, hogy mindent ellopnak. Magyarország nem vergődne ebben a zsákutcában a Horthy-rendszer ideológiai kútmérgezése nélkül. Ez a rendszer nem azért működik, mert maffia irányítja, hanem annak ellenére. Az ideológiai szempontok felülírják a köztörvényes bűncselekményeket. S ez az ideológia, amelyet állami erővel terjesztenek, halálos méreg.”

    • Hilary Hilton said

      ezt a balogot mikor lövi már le 1 keresztényfideszes Református Szeretetszolga???kaphat 1 ebédjegyet érte,a Hiltonba!!!

      • Predesztin Eszti said

        Ugyan már! Balog miniszter köztudottan református lelkész… Mármost, a reformátusok az eleve elrendeltetésben hisznek – azaz: születésükkor el van döntve, hogy a mennybe, vagy a pokolba jutnak-e majd és ez tök független az evilági cselekedeteiktől…

        Annyi az egész, hogy balognak megsúghatták: úgyis a pokolba megy – akkor meg nyugodtan lehet geci is, nem oszt-nem szoroz!:-)

  16. Dunántúli Református Kuruc said

    Tudott, hogy Alsóörsön és Lovason a két kis polgármesterecske is benne van nyakig az ügyben, nem beszélve a lovasi polgármester asszony alsóörsi alpolgármester feleségéről, akik megkapták a feladatot a lelkész elmeszelésére Bellaitól és Köntöstől. Nevetséges a dunántúli hármas püspöki felállás, remélhetőleg az új ciklus ennek véget vet!

    • Dunántúli Református Kuruc said

      elírtam az előbb, bocsánat: természetesen alpolgármester FÉRJ akart lenni a szöveg!

    • Lovasi said

      Szép kis alakulat ez a fideszes házaspár. Úgy gondolták hogy két szomszédos települést családilag lenyúlnak: a házaspár egyik tagja polgármester az egyikben, a másik alpolgármester a másikban. És ez nem összeférhetetlenség! Főleg ha az egyház is áldását adja rá. Mert Bölcskei pribékjei itt is jelen vannak. Ha a helyi lelkésznek ez nem tetszik, fel is út, le is út. Miféle egyházfő az, amelyik ennyire kiszolgálja a világi hatalmat, és saját embereit is beáldozza?

      • Dunántúli Református Kuruc said

        Steinbach püspök megüzente Bölcskei parancsára a Lovason szőlőbirtokkal rendelkező dr. Huszár Pál által (Zsinati világi elnök) a gondnoknak és lelkésznek, hogyha egyházközségi közgyűlést hívnak össze a lelkész megerősítése miatt a presbiteri határozattal szemben, akkor azonnali hatállyal leveszi a lelkészről a palástot. Más. Úgy hallani a két faluban, hogy a lelkész belement volna az elmozdításába a családja és négy gyermeke miatt és kapott egy Megállapodás tervezetet Steinbachéktól. Amikor ezt ő is kiegészítette, akkor hívták fel rá a figyelmét, hogy az aláírások érvénytelenek, mert a 4 oldalú megállapodást Huszár és Steinbach a kerület részéről írta volna alá, de Hebling polgármester és Kuti esperes csak magában, paritás nélkül (jegyzői aláírások hiányoztak volna) és ezért a lelkész lemondása érvényes lett volna, de ő nem kapott volna semmit sem. Amikor erre felhívta az egyházvezetők figyelmét, csak az volt a válasz, hogy rájöttél? A háttér aknamunkából még bőven kiveszi a részét Gránásiné (a korábbi almádi botrányigazgatónő – most pápai igazgató) helyi presbiter, akit a lelkész az egyházkerületi közgyűlésen kerek-perec nem ajánlott igazgatónak a Gimnázium élére – ismerve korábbi botrányait.

      • Makkabi barátja said

        Mióta Bölcskei a lelkészi elnök, a református lelkészek állandó veszélyben vannak. Bármikor földönfutóvá teheti őket. Mint pár évvel ezelőtt Makkabit, akit a Hajdúságból egész Zaláig üldözött. Szerencséjére Steinbach befogadta. Úgy tűnik a dunántúli püspök montanságra már belefáradt Bölcskei üldözöttjeinek a mentésébe. Kár. Valaha rendes ember volt…

      • dubonnet said

        Nagyon sajnálatos, hogy ebben az erkölcstelen légkörben, úgy látszik, Steinbach József sem volt képes megőrizni az erkölcsösségét.
        Azt a Gránásinét, aki botrányt botrányra halmozott az almádi kéttannyelvű gimnáziumban, szintén Steinbach erőszakolta rá a pápai refire. N. b. nem is tudott angolul, úgy vezette az angol-magyar kéttannyelvűt.

      • Almádi délibáb said

        Steinbach támogatta ezt a korrupt szörnyeteget? Hova süllyed még ez a valaha tisztességes, rokonszenves lelkész?

      • Dunántúli Református Kuruc said

        … és hogy az alsóörsi díszes kompánia miért van a lelkész ellen? Hebling polgármester presbiter is. Karácsony előtt két nappal egy e-mailben kitiltotta a lelkészt a falukarácsonyról. Ferenczy alpolgármester a kézilabda iskolában tevékenykedik az érettségijével, ő irányítja Heblinget, őt meg a felesége. Mádi László presbiter, Hebling rokona, vállalkozása megbízást kapott iskolai vizesblokk kialakítására link: http://alsoors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1314:koliavato&catid=53:2012 A gondok, Kovács Endre fotóművész, több albumára is kapott több millió forintot az önkormányzattól. (Hebling közben töröltette Alsóörs község honlapjáról azt a táblázatot, ahol Mádi presbiter vállalkozásának elszámolásai voltak) Szóval mindenki zsebben van évek óta és csak annyi kellett, hogy Bölcskei üzenjen a szolgalelkű presbitériumnak. Mosolyogtató adalék Kodácsyval kapcsolatban, hogy éppen az alsóörsi lelkész felvételi csoportjában volt anno Kodácsy a pesti teológián és ő javasolta felvételre Kodácsyt.

      • pressburger said

        Szomorúan szemléljük.
        De még jobban óvunk benneteket a helyére furakodó Köntöstől!!!

      • Dunántúli Református Kuruc said

        Mádi László presbiterről további link itt, így működik a fideszes korrupció, és ezért érhetett le Bölcskei ukáza Alsóörsre: http://alsoors.webgalaxy.hu/files/Kozadatok/2012szerzodesek.pdf

      • Nepotino said

        Ez az alsóörsi kompánia nagyon hasonlít a Károlira. Nepotista érdekszövetség, rokonok, haverok, kölcsönös lekötelezettek hálózata. Kinyomják azokat, akik nem tartoznak a körbe. Ez folyik 4-5 éve a Károlin is.

  17. petrőczi de genere ludvig said

    Petrőczi bepróbálkozott nála, de K. undorral elhajtotta. Erre Ludvig azt hazudta a férjének, h K. szexuálisan üldözi, erre Szabó András is elkezdett intrikálni szegény Kodácsy ellen.

    • Hátulról lesből támadó said

      Szabó alapból is intrikál, de különösen a jóképű és okos fiatal férfiakat üldözi. Rengeteg ebbe a kategóriába tartozó kolléga és hallgató esett Szabó féltékenységének és irigységének áldozatul. Pláne ha még Petrőci is rátett erre – a maga módján – egy lapáttal.

      • tilos az á said

        Mindenkit vaksággal vert meg a sátán, ha Petrőczire ránéz egy férfi, egy kívánsága lehet, pucolni mielőbb, még mielőtt leokádná az emberi nemnek ezt a fokozhatatlanul undorító világcsúfját.

  18. Isten pénze said

    Fotó a szószéken a százmillákat lenyúló borvirágos pofájú Gusztinkról:
    https://www.facebook.com/pages/Legyen-a-n%C3%A9pnek-szava/167957023270184

  19. Kisjogász said

    Az ÁJK-n Tamás volt a legnépszerűbb oktató, és ahogy látom, még mindig: http://www.markmyprofessor.com/tanar/adatlap/10897.html

  20. French Style said

    Tepsinek kifinomult a stílusérzéke, mintegy proli hostessnek, hadd nem mondjam egy külvárosi házmesternének. Kábé egy héttel ezelőtt, nem sokkal a karácsonyi vacsora előtt közölte Tamással hogy ki van rugva. Hogy még az étvágyát is elvegye ne csak a munkáját.

    • Kirúgási technika said

      Karácsonyi vacsora előtt közölni az elbocsátást, szadizmusra vall. Ha megrendeznék a legaljasabb kirúgások bajnokságát, a Károli toronymagasan nyerne. Volt itt már minden, végigdolgoztatott nyár (12-ek kirúgása 1998-ban), zsarolás (5 ÁJK ügyintéző), léprecsalás (Kapa és Balla Zoltán), táskakiborítás és testi motozás (5 ÁJK ügyintéző), titkosrendőrség, lakáson elhelyezett kandikamera (Hima ellen), rágalmazás és nemzetközi lejáratás (Anne-Marie Kool), de a pálmát Bíró Mária kirúgása viszi el: a lánya esküvőjéről rángatták ki hamis ürüggyel, hogy közöljék vele: azonnali hatállyal ki van rúgva. Előzőleg persze az ő lakásán is felszereltek kandikamerát és lehallgató készüléket…

      • rettenthetetlen hülyék a károlin said

        Szabó András keze nyoma. Intrika, karaktergyilkosság, aztán brutális kirugatás.
        Most következik az, hogy minden lehetséges munkahelyen előre megrágalmazzák, mint a korábbi áldozataikat.

  21. svabra said

    A sármelléki sellő Tepsi a Károli pénzéből vett kurva drága és még ennél is ízléstelenebb cuccaiban a szeretet ünnepén űzte el a lelkészt.
    Van ennél lejjebb, bunkó állatok????

    • Mores said

      Nagyon egyoldalúak az ismereteitek. Kodácsy nagyon el volt szállva magától. A végén már azt képzelte magáról hogy ő vezeti az egyetemet, ő csinálja a BTK-s órarendet, lenyomhatja az évnyitón és az évzárón a rektort a hosszú és manipuláló szpícsivel amiknek közük nem volt az Igéhez csak formálisan. Éppen ideje volt leállitani.

      • journalist said

        Elég világos már h Kodácsy ellen Szabó András készített egy hamisított összevágott CD-t bizonyítékként.

      • BTK-s órarend said

        Hogyne! Legjobban azért búslakodik, mert a BTK-s órarendet nem ő állítja össze, pedig már ősszel összevágta a több száz kis cetlit, amelyekből órarendi táblát készített volna. Most dobhatja ki!

      • Lájk said

        Lájkolom BTK-s Órarend bejegyzését. Aki ezt írta, annak van humora. Summa summárum: nem a hisztérika Tepsi volt

      • Humor said

        Humorérzékük csak intelligens, nagyvonalú, független, szabad szellemű embereknek van. A Károlin elég keveseknek. Tamásnak pl. igen.

      • Like said

        BTK-s órarend Tamás lenne? Poénos válasz. Lehetséges. Ilyet se Tepsi, se Szabó nem tudna. Nem nyavalyog hanem felülről kezeli ezeket a kisstílű hataloméhes elmebetegeket 🙂

  22. Erősebb Eb said

    Tombol az önkény a református egyházban és a Károlin. Szíre-szóra fosztják meg az oktatókat és a lelkészeket az egzsztenciájuktól, vagy mert különbek a vezetőknél, vagy mert egyszerűen kell a helyük egy csókosnak. Jog? Törvény? Minek? Az erősebb kutya baszik. Tudja ezt minden parasztember is. Épp egy diplomás ne tudná?

  23. Kőpataki Józsi said

    Hehehe 🙂 amit lehet az egyiknek, nem lehet a másiknak. No ez a képmutató és alávaló MRE – http://index.hu/belfold/2014/01/07/a_kdnp_alaashatja_a_horthysta_hegedus_elleni_fellepest/

    • zsinati levéltár said

      Ott volt Bogárdi Szabó is.
      Nyilán azt gondolta, amit nem szabad az ökörnek (Hegedűs Lórántnak), az nagyonis szabad Jupiternek, mármint neki.
      Hogy politikai rendezvényt rendez a Ráday 28-ban.
      Gratulálunk, igazi szervilis csúszómászó vagy Bogárdi!

    • Fasiszta egyház said

      Szabad lesz az a kisökörnek is, csak játsszák az eszüket, teszik-veszik magukat, mintha, pedig nem is… 🙂

    • Abcúg Zsidesz said

      Mi is a baja a református egyház vezetőinek Horthy Miklós kormányzo úrral?
      Talán csak nem az, hogy a 99%-os zsidó kormányt, amely a trianoni országvesztést levezényelte elküldte a pokolba? Ha élne most ezeket is oda küldené, hiába is ájtatatoskodnának hivőik félrevezetésére.

    • Palást hejet Kaftán! said

      Bogardi Szabo Istvan! Rabbinak kell alnod bazd meg! Legalabb annyi kozod van a reformatussaghoz mint a Magyarsaghoz! SEMMI!

    • Lórit miniszterelnöknek! said

      Be van tojva a zsidesz, a vesztét érzi…. Hajrá Hegedűs, hajrá kuruc.info, hajrá JOBBIK!!! Vesszen a Fidesz és Likud Viktor!!!!

    • Guszti a zsivány said

      Ez a kereszténység ami most folyik ebben az országban már régóta nem a vallásról szól.milyen papok azok akik úgy mennek el temetésre,ha befizeti a család az egyházadót plussz a temetésre 25 ezer ftért megy ki.csak a papnak közel 50ezret kell fizetni,hogy megkaphassuk a végtisztességet. milyen pap az aki prédikál karácsonykor a templomba,hogy mit keresnek ott az emberek?! mert ,hogy mindig ott kéne lenni.milyen pap az aki ku,vát tart?aki lenyulja az egyház pénzét?és még a többi pedofilról nem beszélek. Aki keresztény az az is marad,tudok én othol is imádkozni és normális életet élni.a legnagyobb szemét zsivány vállalkozók és emberek járnak felénk templomba mindig!

    • Nem értem said

      Tkp. mi a vád Lórika ellen? Az hogy igét hirdetett? Nem értem, irja le már valaki világosan JOGILAG mi a probléma Lórikával?

      • Palást hejet Kaftán! said

        Ezeknel nem kell vad a joghoz meg kb. annyi kozuk mint a cionistaknak ugy altalaban: szerintuk a goj nem ember, tehat mindig a zsidonak van igaza, meg akkor is ha nincs igaza!

    • A nemzet Lórikája said

      Szakadjon a református egyház és jöjjön minek jőnie kell!!! Pusztuljon az egyházunkból a 3/3-as Bátor(i) Butykos Bölcskei, de az Orbán seggét nyaldosó Szabó István is! Induljunk tiszta lappal! Új reformáció!!! ifj. Hegedüs Loránt igaz magyar református hazafi vezetésével aki méltó gyümölcse édesapja, néhai Dr. Hegedüs Loránt püspök úr áldásos életének! ISTEN áldása legyen a nemzet Lorikáján!

      • Zores said

        Hé Johannes! Alszol vagy mi? Nen akarnál moderálni? Beszabadult ide a jobbikos csőcselék.

      • jhnnsclvn said

        Nem alszom és nem akarok moderálni. Felőlem mindenki kifejtheti a politikai véleményét. Én nem politizálok. Én csak Szabó András és cinkosai bíróság elé állítását akarom elérni. A politikai szimpátia magánügy.

      • jhnnsclvn said

        Az új reformációval maximálisan egyetértek. Hogy kinek a vezetésével? Ezt még hagyjuk nyitva. Egyelőre a Bölcskei banda kiseprűzése a legfontosabb.

      • bishops' chess said

        Sokat érhet Szabó András mindegyik püspöknek és pereputtyuknak, ha miatta bevállalták ezt a háborút!

      • Szabó András sötét titka said

        Ez az ami rejtély. Vajon miért fedezik már négy és fél éve? Ha akkor ejtik nem fajult volna idáig ez a kommunikációs háború. De Szabó András Bölcskeinek fontosabb volt a saját nyugalmánál és jóhírénél. Miért? Miért védelmezte egészen addig, míg ő is megkapta tőle hátulról a kegyelemdöfést? Mert ugye nincs kétség afelől hogy a 115 millás doksikat ő csempésztette ki pár héttel korábban az EMMIbe protezsált kémjével, Gállacival? Ez lehetett SzA sötét titka? Hogy mindent tudott a püspökök pénzügyeiről? Inkább a kedvébe jártak nehogy kipakoljon?

      • Szóvivő said

        Sztem egyszerüen csak nem tudták mire vagytok képesek. Azt hitték egy kis hőzöngés aztán majd pár hét alatt lenyugszik a lázadásotok. Erre biztosan nem számitottak.

      • Újreformátus said

        Akkor nem tudják mi az az elszántság és mit jelent soha nem adni fel.

      • Újreformátus said

        Mér tudnák? Ezek született seggnyalók. A püspököktől a templomszolgáig mind egytől egyig.

  24. Puzsér Róbert fan said

    A balfasz Hajdú visszapofázik a mi Robinknak!
    http://cink.hu/hajdu-puzser-egy-alavalo-szarhazi-egy-elfuseralt-kepz-1494906040/@klagdavid
    Húzzon a francba
    Ki se látszik Orbán valagából.
    Bezzeg a mi Robink!
    Robit a politikába!

  25. Emberi jogok said

    Hazahívták Strasbourgból a magyar panaszokat előzsüriző bírót, és egy debreceni faszit, egy fideszes bábot küldtek ki helyette. Ez csípőből lepattintja a magyar állam elleni pereket. A Károli áldozatait soha sem fogják rehabilitálni, még ha Strasbourgig mennek, akkor se. Kodácsít se. Senkit.

  26. Kőpataki Józsi said

    Nagyon bátrak a reformátusok, főleg ha hatalomban a Fidesz oldalán állnak. A szolgalelkű, Steinbach által kinevezett almádi botrányigazgató férje, Gránási János levélben fenyegette meg veréssel a Bölcskei ügyet nyilvánosságát segítő alsóörs-lovasi lelkészt. Amikor a lelkész az ügyben segítséget kért Steinbachtól, az csak a vállát vonogatta és palástvesztéssel fenyegette meg a lelkészt, ha nyilvánosságra hozza Gránásiné újabb botrányait. A Gránásiné által gründolt pápai gimnázium 15-16 évesei meg közben a pápai Vén Postásban isznak.

  27. dunántúli teológus said

    Nem Gránásiné gründolta a pápai refit, hanem Huszár Gál majd ötszáz éve. 1948-ban államosították, a Petzőfi Gimnázium került az épületébe, 1990 után újjáélesztették, Bujáky Miklós volt az első igazgatója.
    Aki ennyit se tud, az ne szóljon hozzá.
    És nem ismerek én Postást se Pápán, pedig elég jól ismerem a várost.

    • Seprik a pápai utcát said

      Te csak ne mentegesd a Gránásiakat. Nagy gazemberek. Szégyen hogy Steinbach ezeket ajnározza. Mélyen csalódtunk benne. Postás tényleg nincs Pápán de Vén Postás az van. Józsinak igaza van!

      • Kőpataki Józsi said

        Vén Postás nevű hely valóban van és ott isznak a diákok. A szexuális kicsapongásokról és a kábítószer fogyasztásról most nem beszélek, mert infokat gyűjtök Pápán az ügyben, de füleseim vannak. Amúgy Gránásiné korábbi munkahelyén, a veszprémi SÉF-ben is komoly probléma volt a kábítószerezés. A baj a refivel kapcsolatban, hogy amikor értelmes, tisztán látó lelkészek az ügyben szólni mernek, akkor a kerületi közgyűlésen és fórumokon is le vannak hurrogva.

      • dunántúli igazmondó said

        Igaz, a Major u. 5-ben van, ez egy keresztutca a Korona és a Kossuth utca között, közel a refihez.
        Mocskos gazemberek, akik hagyják elkanászodni a gimit, Gránásinét tenni igazgatónak? Nem találok szavakat a felháborodástól.
        Sejtettem h itt is Köntös fújja a passzátszelet.

      • the easy conscience of effortless superiority said

        Minden arra utal, hogy a dunántúliak sem különbek a többinél. Én Köntöst gondolom a rossz szellemnek, nem Steinbachot, de lehet, h tévedek.

  28. Kőpataki Józsi said

    Elég bennfentes vagyok az egyház berkeiben, úgyhogy minden infóm naprakész. Gránásiné a mai napig nem vesz részt a saját gyülekezet életében presbiterként. Amúgy korábban sem nagyon. Amikor a lelkész ezt számonkérte tőle, Köntös és Dr. Huszár főgondok palástvesztéssel fenyegették meg Steinbach utasítására.

    • dubonnet said

      Steinbach hozta Gránásinét Pápára, miután Almádiban kitelt a becsülete.
      Steinbach egyre kétségesebb erkölcsiségűnek látszik.

      • Kőpataki Józsi said

        Most Bölcskei utasítására az alsóörs-lovasi lelkészt hurcolja, hurcoltatja Steinbach meg. Amikor Rásky lelkész beszélni kezdett, pl. a Klubrádióban is a visszaélésekről, a politikai összefonódásokról, akkor több egyeztetés után le akarták mondatni, meg is fenyegették Őt is meg a családját is. Amikor kapott egy megállapodás tervezetet, hogy kifizetik a nejével együtt – aki igazgató-helyettes Alsóörsön – csak takarodjanak el, akkor egy olyan megállapodással kínálták meg, amit négyen írtak volna alá a másik oldalról. Steinbach, Huszár főgondnok, Kuti esperes és Hebling polgármester. A lelkész szólt Steinbachnak, hogy a paritás elve alapján ez így érvénytelen, mert nincs az aláírók között az egyházmegyei főjegyző – ugye főgondok jelenleg nincs, mert Dr. Elter Dubai nagykövet – és nincs az alsóörsi jegyző aláírása sem az iraton, így jogilag érvénytelen valami. A feltett kérdésre, csak annyi volt a válasz, hogy kár, hogy rájöttél az érvénytelenségre. Így rendelte el Szeinbach Rásky lelkész egyházi bírósági eljárását. De nem is Steinbach csak a hunyó, hanem az az idétlen rendszer,ami Dunántúlon van, az úgynevezett “Szentháromság” Steinbach-Köntös-Bellai. Amúgy érdemes lenne a kerület sajtó kiadásait is anyagi górcső alá vetni, mert a kerületi magazin számla nélkül készül a veszprémi …..-nyomdában. nevet nem írok, mert ott is kutakodok még és csak száraz tények után akarok lépni.

        Más. Van néhány lelkész, aki le van védve ilyen-olyan úton-módon. Bikádit, Navracsics “gyermekét” Sóly-Hajméskéren a politika védi, pedig tele van kétes és zűrös ügyekkel, Szűcs László szentkirályszabadjai lelkész lehet bátran egy kisegyház lelkésze is, mert Szabó püspök védence, a püspök unokaöccse ugyanis Szűcs lelki jóbarátja, és gyülekezeti tagja. Botrányoktól terhes ez az egész református egyház, itt az ideje a tisztulásnak és új vezetőknek!

  29. heidelbergi káté said

    Szeretném leszögezni, hogy a kommentekben többször emlegetett dr. Huszár (Pál), a zsinat világi elnöke NEM A PÁPAI REFORMÁTUS KOLLÉGIUMOT ALAPÍTÓ HUSZÁR GÁL ÉS A HEIDELBERGI KÁTÉT FORDÍTÓ FIA, HUSZÁR DÁVID LESZÁRMAZOTTJA!!!

    • Kőpataki Józsi said

      nem tudom, hogy valaki keverte volna szezont a fazonnal 🙂

      • heidelbergi káté said

        Nem Rád gondoltam.
        De mások igen.
        A Heidelbergi Káté fordítójának leszármazottja, Huszár Ágnes, a Károlin dolgozott 1994-től 1998-ig a BTK Magyar Intézetének helyettes vezetőjeként. 1908 szeptemberében primitív ürüggyel felmondtak neki. A háttérben Szabó András állt, aki még attól sem riadt vissza, hogy hamisan tanúskodjon a munkaügyi bíróság előtt. Szabó hamis tanúvallomása fent van az interneten, Huszár Ágnes munkaügyi iratai címen.
        Ott van a bírósági határozat, amely megállapítja, h a Károli “törvénysértő” módon járt el. HÁ megnyerte a pert, de nem helyezték vissza.
        Nos, így bánnak az egyházban és az általa fenntartott intézményekben a sokat emlegetett elődök leszármaztottjaival.

      • Kőpataki Józsi said

        Szabó András egykoron, a 90-es évek első felében még a HTK-n is tanított latint. Én úgy tudom, hogy nem volt egy huhh de nagy kaliber és igazából a szolgalelkű teológusokat kedvelte

    • Kőpataki Józsi said

      Amúgy ez a “mi” Huszár Palink is egy igen érdekes ember…. de majd róla is mesélek

      • heidelbergi káté said

        Őróla nem tudok sokat, csak annyit, hogy Várpalotán volt némettanár meg megyei szakfelügyelő. Mostanában könyveket ír, a minőségükről nem tudok nyilatkozni, mert nem olvastam tőle semmit.

  30. Kőpataki Józsi said

    https://www.facebook.com/VenPostasKisvendeglo Vén Postás Vendéglő http://www.port.hu/ven_postas_kisvendego/pls/w/organization.organization_page?i_organization_id=79940&i_area_id=8

  31. tilos az á said

    Azt mondják, Hegedűs tárgyalását elnapolták februárra.
    Lóri nem jelent meg, két ügyvédje átadott egy vastag paksamétát.
    Most azt olvasgatják

  32. rettenthetetlen hülyék a károlin said

    Nemes Árpád volt Hegedűs egyik ügyvédje. Bejelentett, hogy Hegedűs nem hajlandó a Csepregi-jogtanácsosi duó elé megjelenni.
    Elfogultságot jelentettek be az egyházmegye és a bíróság ellen is.
    Horváth György azt mondta, hogy nem hajlandó a bíróság kérdésére válaszolni.

  33. Kőpataki Józsi said

    Breaking News 🙂 Tegnap kaptam egy sms-t, hogy a lovasi presbiteri gyűlésen lemondott presbiteri tisztéről Gránásiné. ( Az már csak hab a tortán, hogy viselkedése már Steinbachék számára is védhetetlen volt és ők is ezt a lépést tanácsolták számára)

  34. dunántúli teológus said

    Szóval Lovason volt presbiter?
    Azt hittem, Pápán már kooptálták a helyi presbitériumba.

  35. dunántúli igazmondó said

    Találtam róla egy kis cikket.
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/217703

  36. Kőpataki Józsi said

    Dr. Huszár Pál azóta lett termékeny író, hogy beindult Köntös főjegyzőségével és kapcsolatrendszerével a könyv és sajtó biznisz a kerületben. Amikor egy lelkész pl utalni akarta a magazinok éves előfizetési árát banki utalással a kerület felé, akkor Köntös szinte sikoltozva mondta, hogy ne-ne-ne, nem szabad semmi pénzforgalomnak látszania…

  37. lelkipásztor said

    Igen. És feltűnő, hogy milyen pazar kiállítással jelenik meg az a dunántúli egyházkerületi vacak. És ingyen osztogatják. Miből?

  38. Kőpataki Józsi said

    Nem ingyen van, hanem 1000 forint az évenkénti négyszeri megjelenés, de tény, hogy sokfelé eljut ingyen, van egy komoly remittenda is. No és ne felejtsük el, hogy számla nélkül nyomja a nyomda, eddig eljutottam a nyomozásban. A terjesztés egyházmegyei szinteken történik, általában egy-egy ráérő és segítőkész presbiter viszi ki, Pl egy Kovács János nevezetű presbiter is. A szerkesztés pedig az egyházmegyei szerkesztőkön keresztül történik, ezt a több éve megjelenő kerületi határidőnaplóban olvastam.

    • Adócsaló kálvinisták said

      Ha valaki nem ad számlát egy tevékenységről, melyért ellenszolgáltatást kap, azt adócsalásnak hívják. A Református Egyház ezt rendkívüli felmondási oknak tekinti. Ugyanakkor az egyházi üzletek többször zajlanak számlaadás nélkül, mint számlával. Abban a tiszántúli faluban, ahonnan származom, állandóan esketnek, keresztelnek és temetnek a lelkészek. Számlát sose adnak. De nagy többségüket ezért nem rúgják ki, ez fel sem merül. Csak akiket ki akarnak, azoknál rendkívüli felmondási ok, még akkor is, ha nem igaz. Két darab hamis tanú mindenre akad.

      • Kőpataki Józsi said

        Nem véletlenül készíttetett a saját házinyomdájával Steinbach, Bellai és Köntös saját belső pénzforgalmi nyomtatványokat, amelyekre azt és úgy vezetnek fel – akár a lelkészek – akár a kerület képviselői, amit és ahogyan akarnak.

      • Kőpataki Józsi said

        kép itt van róla. http://kepfeltoltes.hu/view/140202/20140202741_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Engedelmetekkel kivettem a sorszámot belőle, mert beazonosítható, hogy kitől kaptam kölcsönbe fotózáshoz az anyagot.

      • Kálvinista adócsalók said

        Csodás. Érdemes volna felnyomni ezt is a blogra, hogy lássák: nemcsak a tiszántúliak csalnak és sikkasztanak, hanem a dunántúliak is. Házi nyomdában saját bejáratú Nav által sose látott számlatömböt előállítani – nem kispályásra vall.

      • tudományos kutató said

        Hát igen, a NAV-nak érdemes lenne a Dunántúlon is kutatni. Mindenekelőtt Köntös László környékén, aki ezeket a gyanús pénzeket kezeli.
        Nyilván a Teremtő akarata alapján jár el, ahogy a Reposztban is irogatja. Mit neki tudomány, mit neki törvények!
        Ő a Dunántúl sötét eminenciása.
        Köntöse alatt sok közpénzt menekít különös számlákra.

      • Ciao Bella(i) said

        Józsi, népszerű a számlatömbhamisítvány. Sokan kattintgatnak a képre. Ez talán még a hétpróbás gazember Tarrnak se jutott eszébe. Hiába, a dunántúliak csak fineszesebbek. Pláne a mi pénzügyi zseni-főköyvelőnk vagy mi.

      • Kőpataki Józsi said

        Tudok még más nyomtatványról is képet, rövidesen felkerül 🙂

  39. Csongor Áron said

    A Wistmanwood is számla nélkül dolgozik Ballának. Vagyis mindketten adócsalók.

    • Navy said

      Balla minden évben nullszaldósra jelenti le a Károlit, soha nem fizet adót. Közben nemcsak a Wistmanwoodra van pénze, de még azt se veszik észre, ha valaki lenyúl 157 millát. Dúskálnak a nyereségben.

      • régi kolléga said

        Pedig csak az egyházakat nem vizsgálhatja a NAV. Az egyházi fenntartási intézményeket igen.
        Vagy a Károli annyir lophat., amennyit akar? Szabó András annak idején elrabolt 2 milliárd kormánytartalékot, 157 millió ösztöndíjpénzt és mégis propfesszor, hogy az okirathamisítást már ne is említsük.

  40. Kőpataki Józsi said

    Nos akkor folytassuk Itt látható a dunántúli nyomtatványcsalád :-)) http://kepfeltoltes.hu/view/140204/nyomtatvanyok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    • Józsi, ez egy remek gyűjtemény. Szerintem megér egy önálló posztot is annak fényében, hogy ez az egyház adócsalás címén írogat rendkívüli felmondásokat renitens beosztottjainak. Egyrészt az adónak semmi köze a munkaügyhöt, másrészt az adócsalók épp a csuhások, akik ezt az iparágat tökélyre fejlesztették. Érdemes kattintgatni a nyomtatványokra. Hihetetlen!

      • Szegedi Kolléga said

        Arra kérlek, ezt jegeljétek egy kicsit. Most a szegedi doksik a legaktuálisabbak, mert Pál felelősségre vonásáról van szó. Nehogy ez a szemét nyalogány átmentse magát a következő ciklusra. Pált fegyelmivel ki kell rúgni a SZTE-ről bűntársával, Klukovits Lajossal együtt. Tegyétek fel azt, amit átküldtem.

  41. dunántúli igazmondó said

    Köszönjük!
    Nagyon tanulságos.

  42. Kőpataki Józsi said

    A dolognak több érdekessége is van. Éppen a napokban nyilatkozott egy neves egyházjogász, egyházmegyei jogtanácsos arról, hogy a kerületben (Dunántúl) de egyáltalán az egész MRE-ben, nagyon szoros a munkajog és a büntetőügy. Más. Ezekben a nyomtatványokban az is szomorú, hogy a sok becsületes lelkészt, presbitériumot is a bűn útjára visz, mert sokan meg vannak arról győződve, hogy ez így helyes,, bizonylatok rendben, lekönyvelve, zárószámadás, számviteli fegyelem okés. Nos nem csupán a veszprémi nyomdában fogok a közeljövőben szaglászni, de a NAV-nál is. :-)) Nem is képzelné a világ, hogy Steinbachot mennyire megrontotta Köntös és Bellai…

    • Püspöki csapda said

      Valószínűleg Steinbach maga is megriadt attól, mennyire elkurvították őt a cinkosai. Talán ezért is akar lemondani a püspökségről. Bűnöző maffiózók társasága nem az ő világa. Steinbach nem született bűnözőnek, de fél, hogy ha marad a helyén, azzá lesz.

    • Nagy az érdeklődés a nyomtatványok iránt, rengetegen kattintanak a képfeltöltéseidre 🙂

  43. Kőpataki Józsi said

    A gyülekezetek többféle módon oldják meg a könyvelést, de két programról egy-egy leirat itt található:
    http://www.szedicomp.hu/egyhazi/mre/mre2010reszletek.html – ARIADNE
    http://refzarszam.hu/ – REFZARSZAM

    Steinbachról úgy tudom, hogy aspirál a Zsinat elnöki székbe, de az utóbbi évben volt pár igen megkérdőjelezhető döntése. Pl: Gránásiné kinevezése, Kehidakustány ügye, lelkészi ügyek (pl az az alsóörs-lovasi lelkész meghurcolásának engedélyezése, az átvett iskolák körüli problémák: Balatonfüreden a jobbikos ügy, Litéren a lelkésznő kicsinálásához való hozzájárulás, az úgynevezett “ejtőernyős”, máshol problémás lelkészek szó nélküli befogadása a kerületbe.)

  44. […] Pastor sacked without justification (Kodácsy Tamás kirúgása a Károliról) […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.