Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Peculation with God’s blessing 10 (Sikkasztás Isten áldásával 10)

Posted by karoligaspar - szeptember 24, 2013

Bölcskeit feljelentik

Szerző: Zsinati illetékes

A Bölcskei-Tarr féle elszámolás nyilvánvaló és ordító csalás volt. A 115 millió forint püspöki lenyúlása már 5 évvel ezelőtt szemet szúrt valakinek: Bölcskeit feljelentették. A feljelentést az Oktatásügyi és Kulturális Minisztérium 2008. 09. 04-én érkeztette. Nem tudni, milyen osztályra, mert azt a beküldő kitörölte. Csak annyit látni, hogy valaki átirányíttatta az Egyházi Kapcsolatok Főosztályára, ahol nyoma veszett…

Előzmények:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/10/peculation-with-gods-blessing-1-sikkasztas-isten-aldasaval-1/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/13/peculation-with-gods-blessing-2-sikkasztas-isten-aldasaval-2/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/15/peculation-with-gods-blessing-3-sikkasztas-isten-aldasaval-3/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/18/peculation-with-gods-blessing-4-sikkasztas-isten-aldasaval-4/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/21/peculation-with-gods-blessing-5-sikkasztas-isten-aldasaval-5/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/09/08/peculation-with-gods-blessing-6-sikkasztas-isten-aldasaval-6/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/09/16/peculation-with-gods-blessing-7/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/09/19/peculation-with-gods-blessing-8-sikkasztas-isten-aldasaval-8/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/09/22/sikkasztas-isten-aldasaval-9/

A dokumentumot a közérdekű adatok, információk feltárása céljából létrehozott alapítványunk támogatásával szereztük be – a szerk.

Vége – egyelőre

33 hozzászólás to “Peculation with God’s blessing 10 (Sikkasztás Isten áldásával 10)”

 1. DMREK said

  Vagyis Szajuz mégiscsak tett valamit a barátai megmentéséért 🙂

  • Minisztériumi Illetékes said

   Többet, mint gondolnád. Mert ezeket a dokumentumokat csakis ő szedethette elő gyerekkori barátjával, Baloggal!

   • régi magyaros said

    Balog miniszter és Szabó püspök között a legrövidebb út Szabó Andráson keresztül vezet. Ő a kulcsfigura. De most kinek lopta ki az iratokat és miért és hogyan jutott el a bloghoz?

 2. Ujra fel kell jelenteni a püspök elvtársat

 3. 10 év az elévülés van esély a sikerre

 4. Tenke baba, Tenke said

  Szép az élet. Hát, ha ezek után még mindig nem húzzák fel Szabó Andrást a lámpavasra a saját bűntársai, akkor már csak a személyes megoldás marad.

 5. theologina said

  Szabó püspök johannes.

  • Eszter said

   Én nem tudom, hogy ki Johannes,de örülök, hogy van, hogy végre valaki felvállalta, akkor is ha nevét elhallgatja (tudom okkal teszi).A visszaélések mellett valóban emberek sokaságát teszik tönkre,szégyenítik meg , gyalázzák, s vádolják meg.Ha nem tapasztaltam volna meg saját bőrömön, hogy mennyi a hamis tanú, aki gátlás nélkül odaáll a hatalom oldalára,s részt vesz a hamis vádak alkotásában, magam sem hinném, hogyan lehetséges mindez, hogyan képesek, Istent igéjéről beszélő emberek hittestvéreiket tönkre tenni(pénzért, munkahelyért, félelemből).Mindezt teszik az ige egyházában és merik mondani: Soli deo Gloria,az igaz, azt nem teszik hozzá, hogy melyik istené!De nem csupán ők a vétkesek, hanem vétkes az is, aki ezt látja és semmit nem tesz ellene, mert Babits után szabadon: cinkos aki néma. A találgatások helyett ki kell jönni és oda kell állni azok mellé, akik nem akarják, hogy egyházunk az Örökkévaló Istent gyalázó egyház legyen. Akik komolyan veszik, hogy ennek a népnek felemelkedése nem szólamok, hanem Krisztusi cselekedetek útján lehetséges egyedül.

   • Justice for victims said

    Eszter a szívünkből beszél. Mi ugyanezt éltük, éljük meg, és ezért születhetett meg a blog. Johannes számunkra olyan, mint Robin Hood. Szükség van rá, és köszönjük, hogy felvállalta. Ha névvel csinálná, már felnégyelték volna.

   • Tiszáninneni lelkipásztor said

    A sikkasztásos sorozatot barátaimnak átküldtem e-mailben vagy a fb-on zárt üzenetben mer megosztani nem mertem. De még így is a püspököm fülébe jutott aki megfenyegetett. Még egy ilyen huzás és kirug. Egy lelkipásztor nemcsak az állását veszti el hanem a fedelet a feje fölül földönfutóvá válik a feleségével és a gyerekeivel együtt. Az történik vele amit Eszter hugomasszony részletesen leírt.

  • soli deo gloria said

   Nem hiszem, hogy Szabó püspök lenne Johannes.
   Johannest csak az érdekli, hogy megtisztítsa az egyházat a bűnözőktől.
   Szabó püspök meg zsinati elnök akar lenni mindenáron.
   Nagyon kétséges, nem működik-e együtt e cél érdekében aljas sógorával, Szabó Andrással.

  • Theologina said

   Pedig itt a HTK-n azt suttogják. Persze nem hivatalosan. Annyira utálja Ballát és Bölcskeit, de nyíltan nem tehetett semmit ellenük. Ezért vagy ő áll a blog mögött vagy hallgatólagosan támogatja. Esetleg infókkal és doksikkal is. Ez a szóbeszéd.

   • prudens said

    Kedves Theologina,
    nem kell hinni a suttogásnak. Azt javaslom, olvassa a szövegeket és győződjön meg a valóságtartalmukról. Csak a saját értelmének és tapasztalatának higgyen!

  • fenerbachedrukker said

   Nem túl valószínű. Johannes stílusa egy idősebb, művelt nőé. Ez persze tudatos alkalmazás is lehet, ami pedig valamilyen pszichológiai vagy szépirodalmi hátteret valószínűsít, nem biológiai nemet.

   A HTK-nak vagy azon belül egyes személyeknek valószínűleg pontosabb információik is vannak puszta szóbeszédeknél a blogcsalád és a promotálásukra létrehozott különböző nicknevek mögött álló személyekről,a zajló vagy már lezárult perekből. Az nem kizárt hogy püspök úr elintézhet hozzáférést dokumentumokhoz, vagy hogy ismeri ezeket az embereket, de szerintem Szabó püspök úr nevének bedobása a kalapba egyszerű hatalmi játék.

   • Galatasaray fan said

    A zajló és a lezárult perekre való visszavezetés egy korábbi stádiumra talán igaz lehetett. De a blogon publikált anyag messze túlnőtt a BTK-n, messze túlnőtt az egész Károlin. A szegedi és a minisztériumi dokumentumok publikálása után már senki nem gondolhatja komolyan, hogy munkaügyi perek részvevői a bloggerek, vagy hogy csupán ezek motiválnák a blogmozgalmat. Lehet hogy a blog hőskorában ezek valós motívumok voltak, de már akkor sem kizárólag ezek. Később pedig már egyáltalán nem erről szóltak a posztok. És különben is: egy beosztott dolgozó még a dékáni és rektori hivatali dokumentumokhoz sem férhet hozzá, nemhogy a szegedi rektorhelyettes s.k. aláírt 17 db hivatalos leveléhez, vagy a HEFOP pályázat anyagához, a Gesztelyi féle számlákhoz, Józsefvárosi Önkormányzat építési engedélyéhez, sőt, a Galik Gábor által jegyzett döntés megalapozását szolgáló nem nyilvános adatokhoz! Johannes hsz-aiból lehetne éppen következtetni a műveltségre, ha ezeket azonos személy írná, de még ez is kétséges. De hogy a biológiai nemére lehetne következtetni? Ez még Georges Sand esetében sem sikerült 🙂

   • Refi barátság said

    Márpedig az EMMI-ből senki más nem szerezhette meg a dokumentumokat, csak valamelyik Szabó. Bár Szabó András ki se látszik Balog Zoltán valagából, mégis valószínűbb, hogy a másik Szabó, a püspök kaphatta meg Balog kezéből a 115 milkós csalás bizonyítékait. Szabó püspök a Raffay-Kovácseszter párost is pénzügyi szabálytalanságon kapással buktatta meg. Igaz, az csak párszázezer forint volt, a rajna-wesztféliai testvérek kettejük által lenyúlt karácsonyi adománya, de épp elég ahhoz, hogy a kisstílű párocskának kitörje a nyakát. A 115 millió már Bölcskei és Tarr nyaktöréséhez is elég. Balog Zoltán és Szabó István már a debreceni Refibe is együtt jártak. Nem voltak osztálytársak, de évfolyamtársak igen. Szabó asszem a B-be járt, Balog pedig a C-be. Mint lelkészgyerekek már akkor összetartottak, mert a világiak állandóan fikázták őket, “hülye lelkészgyerekeknek” csúfolták mindkettőt, pláne a már akkor is nagyon idétlenül kinéző Balogot. Szabó és Balog 14 éves koruk óta összetartanak, elválaszthatatlan kebelbarátok. Már hogyne tudna akármit megszerezni Szabó püspök Balog minisztertől?

   • Écriture feminine said

    Elvileg lehetne Johannes hozzászólásainak stílusából a műveltségére következtetni, na de a nemére? Miből? De a műveltségére is csak elvileg, mert sztem különböző személyek írják ezeket a hsz-okat. Johannes nem 1 személy, hanem egy csapat. Emellett a tudatos játék a stílussal igaz lehet, mint ahogy a pszichológiai hadviselés is. Lassan-lassan bekerítik ennek a református egyháznak nevezett szörnyszüleménynek a fejét, jobban mondva a kétfejű sárkány mindkét fejét: Bölcskeit és Tarrt…

   • The Laugh of the Medusa said

    Écriture feminine? Röhögnöm kell. Erre már minden feminista ráb…szott, Cixous, Kristeva stb. Ilyen nincs.

   • Gállaci said

    Az EMMI-doksikat Szabó András csempésztette ki Gállacival. Gállacit azért tetette be Baloggal az EMMI-be, hogy onnan neki kémkedjen és neki szerezzen be iratokat. Ha nem Gállaci csempészte volna ki ezeket az iratokat, felbukkantak volna már előbb is. De pont azt követően bukkantak föl, hogy ő ott megjelent. És különben is, Szabó András dékán- és rektorhelyettesként ezzel az egész 115 milliós dupla számlabenyújtással nemcsak tisztában volt, hanem tevőleges részese és haszonélvezője volt.

   • Fiú vagyok vagy lány? said

    George Sand nő volt, Sárbogárdi Jolán pedig férfi. Na és ki volt Lónyai Erzsébet? Weöres Sándor… De még sorolhatnám. Simán el tudja játszani egyik nem a másikat sokféleképpen de nyelvileg a legkönnyebb. Fenerbahcse drukkernek valami lényegesben mégis igaza van: az ilyen stílusjátékokhoz kell irodalmi vagy/és pszichológiai ismeret. Szerintem is pszichológiai hadviselésről van szó, ami nem zárja ki a nyelvi játékot. Ez is az arzenál része.

   • Saca said

    Idöseb müvelt nö? Az csak Petröcitanárnö lehet. Ö a legmüvelteb és legokosab az egész Károlin

   • ridicule said

    A szövegből írójának nemére következtetni csak bizonyos, nagyon korlátozott módon lehetséges. A magyarban nincs nyelvtani nem, így a nemre való következtetés még bizonytalanabb lehet.
    És mire megy valaki azzal, hogy egy valószínűségen alapuló sejtést megfogalmaz valaki(k) szövegei alapján az illető biológiai (sex) vagy társadalmi neméről (gender)???
    Semmire.
    Koncentráljunk a szövegek tartalmára, ezt javaslom.

   • Dark Tangent said

    Egyetértek Galatasarayjal, Refibarátsággal és azokkal akik azt gondolják hogy a minisztériumi tikos dokumentumokat, ügyészségi, szegedi belső iratokat nem lehet hekkeléssel megmagyarázni. Ezeket én se tudnám beszerezni. Itt nem hekkelésről vagy trükkről lehet szó hanem komoly háttérről. Az lehet püspök vagy politikus de ezek az iratok már túlnőnek a mi hatáskörünkön ami max ímélek feltörésére szoritkozik. Sajna.

   • DenHaag said

    Fenerbachcse drukker mellélőtt. Johannes se nem idős, se nem nő. Egy kb. 30-40 közti pasi, fent van a képe a facebookon, persze nem Johannes néven. Egy kis nyomozással megtalálhatjátok. Nézzétek meg, miket ír és oszt meg. Már egy ideje figyelem. Mindig egy hajszállal előbb jelzi a posztok tartalmát mint ahogy azok megjelennének a blogon 🙂

 6. zsoltcsaba said

  Engem az érdekelne h a 115 millából mennyit lopott el a föpap és menmyit juttatott a karolis patkányoknak, szabonak és ballának?

 7. erősvár said

  Igen, A tényfeltáró munkájuk mellett viszont helyt adnak alaptalan vádaskodásoknak és személyes támadásoknak is, és túláltalánosítanak amikor néhány ember jogosnak tűnő kritikájából egy egyetem vagy a magyar ref. egyház egészére nézve vonnak le következtetéseket. A kommentek meg sokszor a kurucinfo színvonalával versenyeznek. A dokumentumokat tehát érdemes a körítések nélkül olvasni.

 8. svabra said

  a személyeskedések nem szükségszerüel de érthetőek. nem ezekkeĺ kellene foglalkozni hanem a tényekkel.

 9. anonymanalyst said

  mennyi bűn terhelheti szabóandrást, ha ennyire gyűlölik!

 10. judge said

  szabó a legalattomosabb gazember. mindenképpen ĺakolni fog – így vagy úgy

 11. btk-s kolléga said

  hogyan ha a rendőrség és az ügyészség falaz neki?

 12. […] közül. Ez jól dokumentált, egyházi, minisztériumi és önkormányzati iratok jelzik a pénz görbe útját. És hogy nem az egyetlen, azt látjuk egy másik dokumentált esetből is. A Csányi féle […]

 13. […] falazni az Oktatási Minisztérium által épületfelújításra később folyósított 115 millió forint […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: