Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Lost in Semantic Space (Elveszve a szemantikai térben)

Posted by karoligaspar - április 11, 2016

KuSza.kusza

Írta: Hermeneutikai Lángész

2016. április 4-én (öreg szociknak: a felszabadulás napján) az MTA székházban Poszler György emlékkonferenciát rendeztek. Délutánra az érdeklődök száma nagyon lecsökkent, Kulcsár Szabó Ernő előadását (Boldogan és megtörötten? A “fenséges” alakzatai a Hajnali részegség esztétikai tapasztalatában) már csak néhány kókadozó kolléga hallgatta. (Károlis egy se volt közöttük, még a meny is távollétével tüntetett.)

Akik KSZE meghallgatására szánták el magukat, nehéz feladatra vállalkoztak. Mindenekelőtt azért, mert akadémikus úr beszéde újabban alig érthető. Lehet, hogy otthon felejtette a műfogsorát, vagy néhány deci kevert befolyásolta állkapocsizmainak optimális működését. Aztán “a technikával szemben szenvedett vereséget” – ahogy akadémikus úr fogalmazott. Még arra sem volt képes, hogy laptopjáról kivetítse a Kosztolányi verset. Segítettek neki, a vers megjelent a kivetítőn, bár alig volt olvasható. Olvasására akadémikus úr sem volt képes, de ezen a szinten ez már nem is fontos.

Mindenekelőtt a “fenséges” fogalmát próbálta magyarázni, azt, hogy nem a Kant-féle definíciót fogja használni, hanem a schillerit, mégpedig azért, mert Schiller a fenségest ‘egységes’ érzésnek fogta fel. Einziges Gefühl – idézte németül KSZE. Amiből viszont az derül ki, hogy akadémikus úr még közismert német szavak szemantikájával sincsen tisztában. Aztán kitért arra, hogy ez a Kosztolányi vers a huszadik század legnagyobb verse, de “túl hosszú az elemzéshez”. Ez némileg meglepő szempont egy akadémikus részéről, de ne akadjunk fel ezen. Utána a természetfelettivel való találkozásról szólt néhány mondatot – ezeket nem tudjuk értelmezni, mivel akadémikus úr a szavakat rendszeresen nem a szótári jelentésükben használja. Azt viszont nagyon is megértettük, amikor KSZE a Hajnali részegséget annak párverséhez, a Semmiért egészen című költeményhez hasonlította. Amikor ez másodszor is elhangzott, a kókadt közönség felélénkült, sugdolózni kezdett, és ez még akadémikus úrhoz is eljutott. “De hiszen azt Szabó Lőrinc írta!” – szakadt ki belőle a felismerés a súgás hatására. De Szabó Lőrincről akartam tkp. beszélni – ütötte helyre a faux pas-t, ami minden szigorlatozónak utóvizsgadíjba került volna. Kulcsár-Szabóra, az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskolájának volt vezetőjére viszont még az Akadémia épülete se szakadt rá.

Irataiban való némi matatás után bejelentette, hogy az Ének a semmiről az a Kosztolányi-vers, amit párversnek gondol. Utána sorjáztak a tőle már megszokott szótévesztések: farsang helyett furfangos, fénycsóva helyett tűzcsóva stb, majd hapax legomenonok, mint vokatív jelenlét, önhivatkozási gesztus stb. Úgy látszik, KSZE megint a nyelvészet területére kíván kalandozni, mint legutóbb.

Hivatkozásul Benveniste-et választotta, alig 60-70 éves idézetekkel, némi deixis és anafora, a fogalmak teljes félreértésével. Akadémikus úr ismét emlegeti a hangzó “fonémákat”, még mindig nem tanulta meg, hogy azok puszta absztrakciók, nem azonosak a beszédhangokkal. Fél órát meghaladó beszédét KSZE “térszemantikai változásokkal” fejezte be. Erről nekünk is eszünkbe jutott egy irodalmi idézet:

Lewis Carroll Alice Tükörországban című regényében Alice találkozik egy Humpty-Dumpty nevű lénnyel:

— És csak egy marad a születésnapi ajándékokra, érted? Ez aztán a dicsőség, mi?

— Nem tudom mit ért azon, hogy “dicsőség” — mondta Alice.

Humpty-Dumpty megvetően mosolygott.

– Hát persze, hogy nem érted, amíg én meg nem mondom. Úgy értettem: “Ez aztán az elsöprő erejű érvelés, mi?”

— De hát a “dicsőség” nem jelenti azt, hogy “elsöprő erejű érvelés” — ellenkezett Alice.

— Ha én használok egy szót — mondta Humpty-Dumpty megrovó hangsúllyal –, akkor az azt jelenti, amit én akarok, sem többet, sem kevesebbet!

— Az a kérdés — hitetlenkedett Alice –, vajon engedelmeskednek-e a szavak.

— Az a kérdés — így Humpty-Dumpty –, ki az úr és kész.”

KSZE, a magyar irodalomtudomány Humpty-Dumptyja úrnak gondolja magát szavakon, téren, térszemantikán és minden máson is. Amit előadásának gyér látogatottsága nem támaszt alá. Akik ott voltak (és akik nem, mert előre tudták), egy kásás beszédű, a szavakat önkényesen használó öregember szerencsétlenkedését látták. Hogy ő még mindig úrnak gondolja magát, és nemcsak a szavak, hanem az egész magyar irodalomtudomány urának, nos, ez az ő rögeszméjének része.

Egy szegény öreg ember téveszméje. De mielőtt “elmorzsolnánk egy könnyet a szemünk sarkában”, ahogy állítólag KSZE és doktoranduszai tették a Kosztolányi-vers olvasása során, visszaemlékezünk akadémikus úr mérhetetlen aljasságára, arra, ahogy tudatosan ártott számos embernek, ahogy üvöltözött védéseken, ahogy intrikált és hazudozott, fenyegetett és zsarolt.

És oda konkludálunk, hogy MÉLTÁN SÜLLYEDT IDÁIG. Hitványsága és értéktelensége most már nemcsak kollégái és a fürgébb intellektusú hallgatók számára, hanem minden utcasöprögető idénymunkás számára is látható és hallható.

118 hozzászólás to “Lost in Semantic Space (Elveszve a szemantikai térben)”

  1. Kövi Dinka said

    Dinka MINDENT TUD, most a zsidóságról, az antiszemitizmusról és egyébről.
    http://reposzt.hu/blog/jakab-koves-gyoparka/2016-04-11/temeto-utcatol
    Most azt hazudja, hogy az egyik nagyapja saját házában bújtatott zsidókat.
    Erről sajnálatos módon nem tud a Jed Vasem, mert akkor Dinka felmenője “a világ igazai” közé tartozna.
    Így csak az unokája tartozik “a világ legpofátlanabb hazudozói” közé.

  2. Orbán a primitív kártékony állat said

    Orbán kizsarolja a TAO-.t az üzletemberektől és méltóságról és önbecsülésről pofázik.
    http://civilhetes.net/mi-ad-onbecsulest-az-orszagnak-megjott-orban-valasza

  3. felsőoktatási korrupció said

    Hadházy a felsőoktatási korrupcióról.
    Itt a gödöllői Szent István Egyetem sara.
    http://www.korrupcioinfo.hu/korrupcioinfo/altanulmanyok-a-felsooktatasban-is/

  4. Ludvig a valag said

    Ludvig, a nemzet fűzfapoetesszája Bakonycsernyén mutatja be a legújabb giccsvízióját.
    http://www.bakonycsernye.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=953&Itemid=1

    • petrőczi a botránykő said

      Még jó, hogy eldugja magát a Bakony valagába a förtelmes giccsgyáros.
      Majd kiküldik a közmunkásokat meghallgatni.

  5. KSZE Workshop said

    Ma már nehéz elhinni, hogy ez a parókás, fogatlan, szenilis vénember évtizedekig terrorizálta az irodalomtudományt és azon túl a tudományos közéletet. Nemcsak hatalmas összegekről, hanem tudományos minősítésekről, állásokról, egzsztenciákról, sorsokról döntött. Alighanem ő okozott a legtöbb kárt a szakma egész történetében a szakmának.

    • A magyar Zsdánov said

      Az egy dolog, hogy az életműve nemcsak a halála után, de még életében a kukába kerül, ahova való, és egy másik, hogy annak a kártékony hatásnak az emléke, amit a szűkebb szakmám túl az egész tudományos életre tett, még hosszú ideig fennmaradjon mementóként: soha ebbe a büdös életbe mégegyszer többet kulcsárszabót!

  6. fideszes ripacsok said

    A fideszes görények megijedtek
    http://hvg.hu/itthon/20160411_Visszavonjak_a_vasarnapi_boltzarat

  7. petrőczi leszarja Pécset said

    Petrőczi leszarja Pécset, odamegy és ott rotyogtatja a nyilvánosság botránkoztatására a legújabb förtelmeit.
    http://www.pecsprogram.hu/program/Idegenvezetes_almakkal_Petroczi_Eva_konyvbemutatoja/2016-04-19/18:00

  8. No stroman, no vagyon said

    Orsós Viktor Vona Gábor azonnali kérdésére a parlamentben képes volt azt hazudni, hogy nincs se strómanja, se vagyona. Hát persze, ő csak passzív szemlélője, hogy a rokonai meg a haverjai egyajánlatos meghívásos közbeszerzéseken hülyére keresik magukat. Kit akar ennyire hülyének nézni a cigányvajda a saját hívein kívül?

  9. Nyelvtudomány said

    Nyelvészünk, hermeneutánk akkor járna el tisztességesen, ha kritikáit nem kétes blogokon, hanem szakmai folyóiratokban közölné, név, tudományos fokozatának megjelölésével!

    • Kaka-démikus said

      Honnan veszed, hogy blogon véleményt nyilvánítani tisztességtelen? Pláne egy egyetemi blogon egy egyetemi oktatóról? Ez a legeslegalkalmasabb fórum erre. Hol élsz? A múlt század közepén? Az érintettnek és a bandájának nyilván az volna kedvező, ha a zagyvaságok elemzése szaklapban jelenne meg, mert azt legfeljebb 5 ember olvassa. Erre a blogra viszont napi 500-17.000 kattintás érkezik. Ha valaki nyilvánosságot akar a véleményének, akkor naná hogy ide ír, nem valami akadémiai polcon porosodó lapocskába. Reméljük is, hogy sokan olvassák ennek a magát hőlégballonná felfúvó szétpukkadt kis lufinak a levitézlését!

      • Terminológus said

        Az önmagában méltatlan, hogy egy bejegyzés írója nem vállalja fel önmagát!
        Nem tudunk semmit sem önjelölt nyelvészünkről. Magyarország a tízmillió nyelvész országa, ahol pofátlanul lehet bejegyzéseket írni akadémikusokról, tudósokról NONAME személyeknek. Ez önmagában felháborító.

      • senki a senkiföldjén said

        Az a felháborító, hogy egy tehetségtelen, erőszakos senki akadémikusi címet könyökölt ki magának, és erre föl terrorizálta az egész szakmát: tudományos közéletet, állásokból rúg ki tehetséges embereket, teletömi a jellemtelen és buta mamelukjaival. A bírálatokat pedig elfojtja. Bezeczky könyvéről senki nem mert írni, mert féltette az állását. Ennyit ér egy névvel vállalt szakkritika. Akkor inkább olyan fórum, ahol félelem nélkül lehet véleményt nyilvánítani, és még sokan el is olvassák. Abban egyetértünk, hogy Magyarország a 10 millió nyelvész országa. A dilettáns Kulcsárszabó is annak tartja magát. 🙂

      • ELTE iIrodalomtudomány said

        Ebben az ügyben az nyilvánulhat meg hitelesen, aki letett valamit a tudomány asztalára! Kulcsár-Szabó Ernő, Kulcsár-Szabó Zoltán a hazai irodalomtudomány elismert alakjai. Akkor formáljon valaki ilyen negatív és fröcskölődő bejegyzést, ha:

        -Az MTA nagydoktora,
        -Nemzetközileg elismert szakember
        -Minimum PhD fokozattal rendelkezik.

        Kulcsár-Szabó tanár urat egy TNG, Szegedy-Maszák, Ungvári Tamáshoz hasonló kulcsember bírálhatja. Szerintem Hermeneutikai Lángész sosem fog olyan szakmai színvonalat képviselni, mint KuSza, Radnóti Sándor, TNG, Szegedy.

        Jó lenne, ha az akadémikust lejárató bejegyzés írója felfedné magát, leülne akadémikus urral beszélgetni. Rájönne, hogy nem annyira sátáni alak, mint itt sokan gondolják!

      • anonymanalyst said

        Olyant jó hogy nem. Elég ha a bandája képviseli. A posztoló jóval e színvonal fölött áll. Színvonalról különben sem beszélhetünk egy teljesen értékelhetetlen korpusz esetében. Ld. Bezeczky elemzését: Zagyvaság, közhely vagy valótlan.

      • Nagyágyú said

        Szerintem itt minden teljesült. A beszámoló nagy valószínűséggel egy igazi nagyágyútól, Széles Klárától származik, aki nemcsak PhD, hanem kandidátus és nagydoktor. Nemzetközileg is elismert, mert Erdélyben (ami egy ideje már külföld) ismerik és elismerik. Lehet, hogy a beszámolóját nem a blogra szánta, de akinek elmesélte, az úgy gondolhatta, elég tanulságos ahhoz, hogy a szakma okuljon belőle.

        Hogy mire alapozzuk azt, hogy Széles Klára mesélhette el KuSza kusza fellépését? Arra, hogy a pár kókadozó hallgató közül csak ketten nem aludtak be az unalmas és zagyva bő félóra alatt: Széles Klára és a Kiskulcsár, mármint a szenilis vagy részeg öregtata fia. A többiek nemcsak elvesztek, hanem el is szunyókáltak a szemantikai térben. 🙂

    • Klára néne őzikéje said

      Nagyon benéztél valamit, Sáron rózsája. Nem nyelvész volt az, aki végigülte ezt a szörnyűséget, hanem irodalmár féle. Mindig mondtam, hogy áruló van köztetek. Mit gondolsz hogy került a tűz közelébe Pap Ági? Úgy, hogy a fő ellenség odaküldte. Nem nehéz kitalálni kitől jött az infó KuSza kusza beszédéről. Pap Ági anyjától. Amikor épp szermentes, vág az esze mint a beretva. Aznap épp józan volt…

    • Humpty-Dumpty said

      Ugye viccelsz, hogy névvel szakmai folyóiratban írjunk kritikát a gonosz buta vénemberről? Aki eddig megtette, azt KuSza mind kinyírta: Nyilasy Balázs és Horváth Iván bátran kiállt a véleménye mellett – KuSza eltiporta őket. Bezeczky Gábor ízekre szedte egy szakkönyvben KuSza életművét. KuSza állításai 3 kategóriába tartoznak: 1) banálisak, 2) közhelyesek, 3) hülyeségek. Aztán mi lett a könyve sorsa? Elhallgatták. Még recenziót se mertek írni róla, mert a kollégák féltették az állásukat, karrierjüket. Ezt persze te is tudod, csak provokálsz. KuSza ellen nyílt sisakkal harcolni egyenlő az öngyilkossággal. Mindenki tudja, milyen bosszúálló. De már nem is érdemes. Lenullázta már ő saját magát.

    • ElemiLogika said

      Ha a kétes hírű akadémikus szenilis előadása alatt csak ketten voltak ébren, nevezetesen Széles Klára és Kulcsárszabó Zoltán, akkor a vitatkozók is ketten vannak: a Kulcsárszabót támadók Széles Klára nickjei, az őt védők pedig a Zoltánkáéi. 🙂

    • KSZE Workshop said

      Milyen alapon vár el Nyelvtudomány, Irodalomtudomány stb. nick tisztességet egy akkora nagy gazember iránt, mint Kulcsárszabó Ernő? Mivel érdemelné ki ez a szemét alak a tisztességes bánásmódot? Hiszen ő maga a tisztességet még hírből sem ismeri. Erőből nyírta ki a szakmai ellenfeleit, nem tisztességes vitában, hiszen azokban rendre alulmaradt (pl. Horváth Ivánnal szemben), vagy bele sem mert menni (ld. Bezeczky).

      • Ménesi út said

        Csak szólok: Ne felejtsétek ki az áldozatai közül Kálmán C. Györgyöt sem, akinek a nagydoktoriját szemét módon megfúrta…

    • A tudomány asztala said

      Na akkor most tisztázzunk valamit! Kulcsárszabó a tudomány területén semmit nem tett le az asztalra. Amit írt, az egyszerűen értelmezhetetlen és értékelhetetlen, sőt, értelmetlen. Amit ő alkotott, az egy maffiahálózat. Kb. olyan szerepet játszott az irodalomtudományban, mint Orbán a politikában. Nagyhatalmú diktátor volt, aki a hatalmát nem a tudományával, hanem az erőszakos gátlástalanságával alapozta meg. Erőből nyírta ki az ellenfeleit és ültette pozícióba a vazallusait.

    • profession.hu said

      Szakmai folyóiratokban írni Kulcsárszabóról? Mégis melyikben? Melyik szakmához lenne köze ennek a kóklernak? A Kulcsárszabó jelenséget max politikatudományi szempontból lehetne értékelni: hogy tett szert hatalomra, hogyan növelte, gyakorolta, hogy építette ki a diktatórikus hálózatát? De nyelvtudomány? Vagy irodalomtudomány? Egyikhez sincs köze.

  10. tóratartó said

    A fidesz antiszemita!
    Ezt Bayer Zsolt életműve (?) bizonyítja
    http://www.szombat.org/politika/ilan-mor-izraeli-nagykovet-tiltakozo-levele-bayer-zsolt-cikksorozata-ugyeben
    TILTAKOZUNK!

  11. Bagdy nyanya said

    Bagdy banya összefüggéstelen szófosása
    http://www.parokia.hu/hir/mutat/7190/

  12. Németh Orbán legbutább propagandistája said

    Németh, a tudatlan pap bamba nyálzása
    http://reposzt.hu/blog/nemeth-tamas/2016-04-12/kolteszet-napjara-avagy-mi-marad-keresztyen-europabol

  13. Egy éhenhalt üzenete Veres püspöknek said

    Ki a f..omat érdekli, mit gondol a hülye csuhás?
    Aki nem hallotta senkitől (?), hogy éhenhalt volna, mert vasárnap nem tudott élelmiszert vásárolni.
    http://vs.hu/kozelet/osszes/a-katolikus-puspoki-kart-nem-kerdeztek-a-boltzar-visszavonasarol-0411

  14. journalist said

    A fideszesek megfogadták Tóta április 6-i tanácsát
    http://hvg.hu/velemeny/20160406_Boltzar_kuria_nepszavazas

  15. Orbán Ráhelt királynőnek! said

    Botrány! Nem megy el a kisvasút Récsöl ajtajáig!
    http://web.dkp.hu/botrany-felcsuton-kozlemeny/

  16. fideszes gyilkosok said

    Lopnak, mint a vöcsök.
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/meghokkento_tenyek_magyarorszagrol_erre_a_szakertok_sem_szamitottak.612793.html

  17. Matolcsy Orbán pénzszórója said

    Matolcsyék direkt rossz címre küldették az értesítést, így szerezték meg a VIP-kocsmájukra az engedélyt a budai városház épületére.
    http://index.hu/belfold/2016/04/11/elkepeszto_veletlen_segitette_engedelyhez_a_varban_epitkezo_matolcsy-alapitvanyt/

  18. kövér a pszichopata gané said

    Áldott Kövér testvér mennyei szavai
    http://www.sztarklikk.hu/kozelet/kover-laci-elszabadult/256561

  19. czunyiné a károli üdvöskéje said

    Orbán testvér azt mondta, hogy nem lehetnek offshore-osok a fideszesek, mert minden évben adnak vagyonnyilatkozatot.
    http://www.sztarklikk.hu/kozelet/orban-rahibazott-bar-nem-ugy-gondolta/256488
    Nagyon aggódunk Czunyiné Bertalan Judit anyagi helyzete miatt.
    Nem volt neki 2016.ban LAKÁSA, HÁZA, AUTÓJA, FÖLDJE. Egy egyharmd hektár bokodi szántón húzza meg magát
    TALÁLÓS KÉRDÉS:
    1. hontalan vagyontalan-e Bertalan Judit AVAGY
    2. egy ótvaros hazug dúsgazdag offshoros károlis qrva?

  20. Orbán takarodj! said

    A csuti gazember megint átadott valami f..szságot és hülyeségeket hadovált.
    http://hvg.hu/itthon/20160410_Orban_atadott_egy_ujabb_edzokozpontot

  21. Orbán a primitív kártékony állat said

    Hat és fél milliárd a csuti gonosztevő vagyona. Minimum!
    http://propeller.hu/itthon/3168837-orban-gazdag-ember-csaladja-vagyonat-9
    Aki meg elhiszi neki, amit hazudik, az nem érdemli meg a levegőt, amit ingyen szívhat (egyelőre!9

  22. fideszes kommunikáció said

    Loptok, raboltok, de már nem sokáig!
    http://nepszava.hu/cikk/1090912-hadhazy-rengeteg-vesztenivalojuk-van

  23. orbán a magyar szar(ijev) said

    Szarijev, a kirgiz miniszterelnök lemondott, mert korrupcióval vádolták a kormányát. Külön a felcsúti gensgszternél
    Orbán hazudik tovább és pofátlanul rabol az egész ki.aszott családjával meg ocsmány barátaival együtt.
    http://444.hu/2016/04/11/lemondott-a-kirgiz-miniszterelnok-mert-korrupcioval-vadoltak-a-kormanyat
    De te is jutsz még ebek harmincadjára, Orbán.

  24. orbán az undorító görény said

    Orbántól okádik egész Európa
    http://nepszava.hu/cikk/1091078-ketes-alaknak-neveztek-orbant/

  25. Mészáros disznói said

    Hat és fél milliárd orbánék vagyona
    https://www.nepszava.us/blogs/news/101963270-akkor-kicsoda-meszaros-lorinc

  26. soós a fideszes csahos said

    Soós, a Fidesz véresszájú csahosa a vasárnapi boltzár feloldása ellen vicsorog.
    Meghogy nem kérdezték meg az egyházakat!
    Ki a fa…omat érdekli, hogy mit gondoltok, ti mocskos dologtalan paraziták?
    http://reposzt.hu/blog/soos-szilard/2016-04-13/jogaban-all

  27. hermeneutikai lángész said

    Megjelent Fabiny Tibor nagyszerű könyve Amerikában, nemsokára magyarul is olvasható lesz.
    Én elismerem az igazi tudományos teljesítményt, de csak azt.
    http://www.evangelikus.hu/fabiny-tibor-hermeneutikai-konyve

    • Sapienti sat.
      Szerkesztőségünk véleménye szerint posztunk szerzője ezzel válaszolt is azokra a javaslatokra, amelyek arra vonatkoztak, hogy
      – kivel, hogyan és miért üljön le,
      – hogyan, hol, mit és miként publikáljon.

      • KSZE és a Húsosfazék said

        Van egy kis különbség, hogy te nem tartod tudósnak Kulcsárszabót, vagy ő téged. Előbbi esetben duzzog egy kicsit, és a bandája trollkodik, hogy nadehát valahogy mégis akadémikus lett, tehát le kellett hogy tegyen (elvileg) valamit az asztalra. Ha viszont ő bélyegez meg azal, hogy amit művelsz, az nem tudomány, akkor te szívsz, még akkor is, ha igazad van: se állás, se ösztöndíj, se tudományos fokozat. Mert az ő véleménye mögött valóságos (mindenkori politikai) hatalom van, te pedig a róla alkotott véleményeddel kitörölheted …. 😀

    • Angyalcsináló said

      A valóságos hatalmát azzal is hangsúlyozta és fokozta, hogy amikor a MAB-ban kialakultak az ilyen-olyan bizottságok, ő a legfontosabbat happolta el magának: a professzorcsinálót. Így még egy végső vétót vagy igent is megkaparintott magának. Ha már mindent teljesítettél a professzorsághoz, ő még a bizottság elnökeként megvétózhatta, de ha közel sem mindent, az nem számított, ha ő úgy akarta: egyszemélyben nevezett ki professzorokat vagy fúrt meg professzori pályázatokat.

      • kaganovics said

        Professzorcsináló tevékenységében a MAB-ban egy jó húzása volt: amikor jóváhagyólag felterjesztette Petrőczi Évát (megígérte a Károlisoknak, meg főleg Szabó Andrásnak), aztán úgy vezette fel (pukkadozva a röhögéstől), hogy nem szavazták meg a szörnyeget banyát.
        Petrőczit kétszer is felterjesztették, egyszer se szavazták meg, telebőgte a Károlit, de hiába.
        Ez volt az az eset, amikor a gonosz lélek, bár rosszra tör – lényege szerint – mégis pozitív tettet hajt végre.
        De ez a legritkább eset.

      • Belzebub said

        Ezt az egy jótettét (amit persze szintén rosszindulatból követett el) a pokolban majd a javára írják. Kap napi egy perc szünetet a tisztítótűztől, hogy nyalogathassa égési sebeit, mielőtt folytatnák a pörkölését.

  28. jelentés a nyóckerből said

    A Fidesz kiirtja az Orczy-kertet is.
    http://jakabfytamas.blog.hu/2016/04/12/jon_jon_a_valaha_volt_legnagyobb_belvarosi_fairtas

  29. orbán a balfék politikai manipulátor said

    Orbán megint hazudott egy orbitálisat.
    Ki hisz neki?
    http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/orban-viktor-bevallotta-azert-nincs-vagyona-mert-o-egy-politikus-98937

  30. Orbán takarodj! said

    Orbán 50 milliárdot lökött oda a vajdaságiaknak.
    Nakünk így is túl sok van, nem?
    http://propeller.hu/nagyvilag/3208777-orban-alairta-50-milliard-forint-megy-vajdasagba

  31. Ludvig a valag said

    Tegnap Bakonycsernye egész lakossága ott tolongott Petrőczi Éva könyvbemutatóján!
    Zajos siker, vastaps!!!!
    http://www.bakonycsernye.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=953&Itemid=1

    • petrőczi a botránykő said

      Rosszul tudjátok!
      A bakonycsernyei könyvbemutató ÉRDEKLŐDÉS HIÁNYÁBAN ELMARADT.
      Nem volt egyetlen olyan hülye bakonycsernyei, aki kiváncsi lett volna a vénqrva böfögésére

      • Petrőczi a francstatti Kocsma Jenny said

        Itt a meghívó Bakonycsernye népének!

        Click to access 2016_04_12_meghivo.pdf

      • Petrőczi a pöcegödör said

        Sylvia Plath-hoz hasonlítja magát az idióta vénqrva!
        Mikor dugod már a segg alakú fejedet a gázsütőbe???

      • Gyűjtsünk protkóra Petrőczi néninek! said

        Pedig azzal IGAZI ÖRÖMET SZEREZNE MINDEN VERSBARÁTNAK!
        Ne fogd vissza magad Éva, vár a gáztűzhely!

      • Ludvig a muzeális fűzfapoetessza said

        Várnak a túlvilágon, akikről hazudoztál, hogy mennyire szerettek
        Jékely Zoltán,
        Rab Zsuzsa,
        Lázár Ervin
        ….
        Minden halott, akinek nem adtad vissza a pénzt, amit kölcsönbe kunyiztál,
        minden halott, akit megrágalmaztál!
        Ha megjelensz a túlvilágon, valóságos tömeg vár rád, Ludvig!

      • joszif brodszkij said

        Én feljövök érted a síri világból s oda leviszlek téged!
        Látod, magyarul is megtanultam érted.
        Celuju krepko
        Tvoj Joszif

      • Protkót Szabó Ernő bácsinak! said

        Szabó Ernő bácsinak nagyobb szüksége van protkóra mint Petrőci néninek. Beszéd közben többször is majdnem kiesett a műfogsora. Neki gyűjtsünk előbb!

  32. Kövér a református pápa(i) said

    Kövér testvér tombolt, mint a sátán
    http://nol.hu/belfold/gur-kover-laszlo-szedjen-nyugtatot-1611003

  33. orbán az undorító görény said

    Orbán kapott egy önkormányzati lakást INGYEN, aztán kiadta dollárért – AMI TILOS, aztán Kékessy Dezső megvette, ezért Orbán párizsi nagykövetet csinált belőle!
    http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/teritekre-kerult-orban-viktor-durva-lakasugye-csak-ugy-repkednek-a-keptelenul-nagy-osszegek-98826

  34. orbán a mentális szakértő said

    Elmeügyi törvényt sürgetnek az orvosok Orbántól!!!!
    http://civilhetes.net/a-mentalis-egeszsegrol-kerdezik-orbant-elmeugyi-torvenyt-surgetnek

  35. Balog a terminátor said

    Balog, a könyörtelen pap egy napi bérrel zsarolja a tanárokat
    http://propeller.hu/itthon/3208897-megvonja-sztrajkolo-tanarok-beret-emmi

  36. orbán a balfék politikai manipulátor said

    Újabb Orbán ingatlant találtak.
    Ahhoz képest, hogy a sose hazudó Orbán nem vagyonos
    http://444.hu/2016/04/13/ujabb-orban-meszaros-nyaralot-talalt-a-magyar-narancs?fbfanpage444+20160413+2146

  37. jakab a Messiás said

    Megszületett Szombathelyen a régen várt Messiás: Jakab Bálintnak hívják.
    Mindent TUD! MINDENKINEK UTAT MUTAT!
    MEGMONDJA, MI AZ ERKÖLCS ÉS MI A KÖZJÓ!
    HALLELUJA!!!
    http://reposzt.hu/blog/jakab-balint/2016-04-14/szemezgetesek

  38. fideszes haramiák said

    Brüsszel is látja a fideszes rablást
    http://index.hu/kulfold/eurologus/2016/04/13/az_allamilag_lenyult_rendszer_is_buzlik_brusszelnek/

  39. Hab(ony) a tortán said

    Nem voltak biztosítva a Habonynak odaadott kincseket érő képek!
    Lehet, hogy már szart se érnek, mert az eredetieket eladták, helyettük meg az Árpi pacsmagolt egy másikat.
    https://blog.atlatszo.hu/2016/04/nem-voltak-biztositva-a-szerb-utcaba-kikolcsonzott-festmenyek/
    Lehet, hogy direkt ezért nem biztosították.

  40. hücpe said

    Feljelentettük Bayer Zsoltot az MNHB-nál kirekesztésért
    http://www.szombat.org/hirek-lapszemle/eljaras-bayer-zsolt-ellen-gyuloletkeltes-es-kirekesztes-gyanuja-miatt
    És így jár minden mocskos antiszemita,
    Szabó András, a véresszájú zsidófaló gazember ellen is gyűjtjük az adatokat.

  41. kálomista brigantik said

    Ha azt szeretnéd, hogy pénzedet Bölcskei eligya és elkurvázza, az okirathamisító pedofil Szabó András ellopja, a retkes károlis qrvák ,mint Czunyiné Bertalan Judit saját becstelen céljaira fordítsa, ekkor adakozz erre a számra
    http://tobbmintegyszam.hu/

  42. Schmitt a gyalázatos plagizátor said

    Remek elemzés schmitt plagipali újabb termékéről
    http://444.hu/2016/04/14/kivaloan-sikerult-a-budapesti-olimpiai-logo-ki-is-elemeztuk-azonnal

  43. fideszes gyilkosok said

    Már megint hazudnak és rabolnak
    http://444.hu/2016/04/14/mocskos-dragan-vett-a-belugyminiszterium-ot-hasznalt-helikoptert?fbfanpage444+20160414+0900

  44. orban a gyermekvasutas said

    Orbán az elmebeteg
    http://gepnarancs.hu/2016/04/haboruban-megfelel-bekeben-alkalmatlan

  45. Orbán takarodj! said

    Itt van Orbán legújabban előkerült nyaralója.
    Nem, ő nem vagyonos, ő egy hazug rabló gengszter
    http://hvg.hu/itthon/20160414_Fotok_is_vannak_Orbanek_alcsuti_nyaralojarol

  46. Strómantalanság said

    A személyiségzavaros pszichopata harácsoló csuti cézárról a legjobb elemzéseket az erdélyiek írják: http://kolozsvaros.com/2016/04/14/vagyontalanok-allatkertje/

    Itt pl. arról elmélkednek, mi történik akkor, ha Orsós Győző papa csillapíthatatlan pénzéhsége és Orsós Viktorka csillapíthatatlan hataloméhsége egymásra talál…

  47. Champagne said

    Három a magyar igazság, egy a ráadás. Snitt Pali lemondása, internetadó, vasárnapi boltbezárás visszavonása. A ráadás pedig legyen az Orbán-kormány megbuktatása. Utána tényleg bonthatunk pezsgőt.

  48. Furcsa Pár said

    Szerintem Orbán és Lázár magánügye, hogy miért éjszakázott Viki a Jani házában. Sőt, liberális demokrataként abban sem találok semmi különös kivetnivalót, ha végül esetleg összejönnek. Érdekes, de összeillő pár lehetne belőlük, csak nehogy gyerekeik is legyenek aztán… az azért elég veszélyes lenne ilyen génekkel. Most már csak azt várom, hogy Kövér Laci mikor alszik majdTarajos Pepénél…

  49. fideszes értelmiség? said

    Akinek már hiányzott Cservák Csaba és a hozzá hasonlók, géfodor, Navracsics, Pokol (a Béla), az itt meghallgathatja őket május 6-án.
    http://akk.uni-nke.hu/kutatas-es-tudomanyos-elet/molnar-tamas-kutato-kozpont/konferenciak

  50. kaka-démikus said

    Minden diktátor csúfos véget ér egyszer. Ahogy Szabó Ernőt utolérte a végzete, Orbán Viktort is utol fogja. Tkp hasonló személyiségek.

  51. orbán fia szektás said

    Orbán fia egy gyanús szektában ügyködik.
    http://www.borsonline.hu/20160416_beszeltunk_egy_taggal_orban_gaspar_gyulekezetebol

  52. Családbarát said

    A “családbarát” kormány eltörölné a készenléti pótlékot, de a dolgozók munkára kényszeríthetők lennének hétvégén…

  53. fideszes értelmiség? said

    Orbán fia hülyeségeket beszél
    http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/orban-viktor-az-elo-isten.html

  54. Köntös Orbán lakája said

    Köntös a vasárnapi boltbezáráson jajong.
    http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2016-04-16/vasarnap
    Ő persze be tud akármikor vásárolni a luxus Audijával.
    Köntös munkanapon se dolgozik, nem is ért ahhoz, ami az általa vezetett intézményben zajlik.
    Köntös egy idióta, aljas senki.

    • Köntös benyal Kövérnek és Lázárnak said

      Azt észrevettétek, hogy mekkora nyelvcsapással nyal be köntös Kövérnek és Lázárnak?
      Gratulál azoknak, akik nemmel szavaztak, akár úgy is, hogy nem szavaztak.
      Ezek: KÖVÉR, LÁZÁR.

  55. poltpéteri ügyészség said

    A polpoti ügyészség elkaszálja a qestor-ügyet!
    http://444.hu/2016/04/15/az-ugyeszseg-hibai-miatt-megszuntethetik-a-tarsoly-csaba-elleni-eljarast

  56. Petrőczi a pöcegödör said

    Ludvig megint fölrakott néhány okádék képet magáról.
    Ezt ajánljuk bulimiás hallgatóinknak!
    Nézzétek a bárgyú idióta vigyort, a szennyes kezet a vénség májfoltjaival:

  57. szabó a pedofil sátán said

    Tudjuk, amit tudunk szabó komáromi pedofil próbálkozásairól
    A zsebibaba egyelőre tűr, úgy látszik.
    Közben a Mátyás utcai sátán fényképezkedik az ordasvénqrvával.

    • Petrőczi a francstatti Kocsma Jenny said

      Petrőczi egy second hand fantázianevű rongyosboltban vételezte ezt a férfiruhából alakított szörnyűséget. Érdemes megnéznbi a bagzó csótányokat ábrázoló brosst és a bagzó csótányokkal és csontváz koponyákkal diszített géprongyot.

    • Pedosztratosz said

      Ludvig még mindig egy fokkal kevésbé gusztustalan mint a hordóhasu hájfejü kopasz pedofil mocsadék férje.

  58. orbán gáspár szektát alapít said

    Orbán fia evangelizál ápr. 21-én a körcsarnokban.
    http://borsonline.hu/20160415_egyhazanak_toboroz_hiveket_orban_viktor_fia__video

  59. Fehérvári Huszárok said

    Megvan a 17. pálinkafesztivál aranyérmese. A győztes pálinka a “felcsúti gatyaszaggató, kisvasút borogató, kolbászba kanyarodó, stadion kerülő, huszárosan daloló és szájnyalogató” fantázianevű 70%-os ital lett. Természetesen zárjegy és vita nélkül. Tállai András ajánlásával.

  60. orbán gáspár szektát alapít said

    Orbán fia egy bejegyezetlen szektában prédikál
    http://nepszava.hu/cikk/1091494-orban-fianak-gyulekezete-nincs-bejegyezve

  61. Mészáros disznói said

    Mészáros Orbán strómanja luxusingatlanokat épít
    http://magyarnarancs.hu/belpol/megtalaltuk-meszaros-lorinc-uj-luxushazait-van-hol-fogadni-a-fideszes-nagyurakat-99018

    • Orsós Viktor said

      Legalább ezt az egy cigányt sikerült integrálni. Sőt ez olyan jól sikerült hogy már ő szipolyozza a nemzetet.

    • Lajcsi Művek said

      Popec kis vityillok. Gondolom az aramveteli technikat Galambos Lajos kolcson adta nekik.

      • anonymanalyst said

        Az a minimum. A gázvételit pedig a nemzet gászerelője. A közműhasználat a dácsákban vélhetően ingyenes. Ez beleillik az Orsós család kulturális hagyományaiba. 🙂

  62. […] fúrta meg, hanem a legocsmányabb módon megrágalmazta Horváth Ivánt is. Hogy milyen szellemi szinten áll az akadémikus úr, arról meggyőződhettünk az év áprilisában, amikor a MTA Felolvasó […]

  63. […] persze a hóhért sem kerülte el. Megroggyant alakján, együgyű arcán látszanak a demencia összetéveszthetetlen tünetei. Amikor pedig egy akadémiai előadásában összetévesztette Kosztolányit Szabó Lőrinccel, az […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.