Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

John’s true testimony (János igaz tanúvallomása)

Posted by jhnnsclvn - június 12, 2011

Szerző: John

Bolyki János főművének címe: „Igaz Tanúvallomás”Kommentár János evangéliumához.  János evangélista szemtanúként hiteles, vagyis igaz tanúvallomást tett Jézus Krisztusról. A szintén János keresztnevű szerző, Bolyki, pedig erről a tanúról, János evangelistáról, tesz bizonyságot mai tanúként. Nem véletlenül vonzódott Bolyki János egész életében druszájához, Jánoshoz. Érezte vele a sorsközösséget.

Nomen est omen.

Bolyki Jánosnak halála előtt még alkalma volt igaz tanúvallomást tenni. Nem Jézusról, mint druszájának, hanem csak egy csalóról: Pethő Sándorról, aki becsapta és felhasználta őt. Pethő, amikor megszimatolta, hogy egy újságíró nyomoz utána, letiltatta egyetemi tanári pályázata anyagát a MAB-nál. Hasonlóan járt el hat évvel ezelőtt Miskolcon: amikor égett a talpa alatt a talaj, mert nem tudott egyetlen egyet sem bemutatni a tanszékvezetői pályázatában feltüntetett több tucatnyi külföldi publikáció közül, gyorsan visszavonta a pályázatát, hogy ne legyen nyilvános az anyag, ne tekinthessen bele többé senki, ne ellenőrizhessék az ott feltüntetett publikációs tételeket, önéletrajzi állításokat.

De Bolyki János az újságíró kérdésére a legmagátólértetődőbb természetességgel mondta el, mi szerepelt Pethő publikációs jegyzékében: nagyrészt francia nyelvű, francia vallástudományi szemlékben megjelent írások. Nem azért mondta ezt el, mert fel akarta nyomni Pethőt. Ez eszébe sem jutott. Csak mintegy magyarázatképpen, hogy ő miért nem tudta ellenőrizni ezeket az anyagokat – hiszen ő nem tud franciául. Azt is megjegyezte, hogy volt néhány magyar és német nyelvű publikáció is. Ezekből az adatokból már következtetni lehet Pethő egyetemi tanári pályázatának tartalmára. A magyar és a német nyelvű publikációból csak „néhány” volt, azaz több is, ám ezek száma elenysző a francia nyelvűekhez képest, amik radásul Franciaországban jelentek meg, ottani szaklapokban. Ezzel az „igaz tanúvallomás»-sal Bolyki akaratlanul lebuktatta Pethőt, akinek kilenc évvel később sem volt még egyetlen idegen nyelvű, nem hogy francia szaklapban megjelent publikációja.

Bolyki János igaz ember volt. Bántotta, hogy önhibáján kívül részt vett egy csalásban. Próbálta jóvátenni, de nem akart senkinek ártani. Főleg a református egyetemnek nem. Ezért azt gondolta, rábízza a titkot az illetékesre, Balla Péterre, hogy diszkrét módon ő tegyen rendet ebben a zűrzavarban. Balla természetesen nem tett semmit. Az egyetlen, amit tett, az volt, hogy leszidta Bolykit, amiért nyilatkozott, megfenyegette, hogy elveteti tőle az emeritus professzori címet, az egyetem árulójának nevezte. Arra akarta kényszeríteni, hogy a 168 óra ellen indítandó perben tanúskodjon Pethő mellett és az újságíró ellen. Ezzel megoldhatatlan dilemma elé állított egy igaz embert, aki nem bírt hazudni, ám Balla Péter tilalmára az igazat sem mondhatta el. Balla arra szólította fel Bolykit, hogy a Magyar Köztársaság bírósága előtt hamis tanúvallomást tegyen.

Bolyki szerencséjére az egyetem hírhedt ügyvédje, dr. Takács János László olyan zagyva beadványt írt Balla Péter nevében keresetként, hogy azt a bíróság értelmezhetetlenkét visszadobta, azaz be sem fogadta. De Bolyki nem bírta a feszültséget. Az üldözés, a megszégyenítés és a teljesíthetetlen parancs elől a halálba menekült.

Ám Bolyki János nem ment úgy el, hogy rendezetlenül hagyta volna a csalással szerzett egyetemi tanári kinevezés ügyét, amelybe méltatlanul őt is belevonták. Halála előtt még tanúskodott: „igaz tanúvallomást” tett Pethő egyetemi tanári pályázatának hamis voltáról. A pályázat volt hamis, nem az ő tanúvallomása.  Bolyki soha nem tanúskodott volna hamisan, még parancsra sem. Inkább meghalt.

Nyugodjék békében ez az igaz ember.

47 hozzászólás to “John’s true testimony (János igaz tanúvallomása)”

  1. heidelbergi káté said

    Ezt írta Steinbach püspök a RefLapban a ai napra: “A szomorúság a legőszintébb emberi megnyilvánulás a halál uralta világban. Amíg van halál és van ebből fakadó ezernyi ártó konfliktus, addig minden egyéb magatarftás csak képmutatás lehet. A legnagyobb vigasztalás pedig minden szomorúságunkra csakis az a tény, hogy mi Urunk Jézus Krisztus legyőzte a halált, mégpedig úgy, hogy végigjárta azt az utat, amit mi, emberek is végigjárunk, beleértve a szomorúságot, a gyötrődést, a halálfélelmet, a haláltusát és magát a halált. Ő mindenben hasonlóvá lett hozzánk, kivéve a bűnt. Ő tudja, mit jelent embernek lenni, szomorúnak lenni, de ő az egyetlen, aki valóságosan legyőzte az ember “legitim” szomorúságát. Csak az ő színe előtt múlhat el és fordulhat örömre az emberi szomorúság. Minden egyéb próbálkozás csak ideig-óráig örömöt adó emberi technika, az óoium valamelyik fajtája. Krisztus a mi vigaszunk (2Kor 1,3-4).”

  2. Seelsorger said

    Milyen érdekes egybeesés, hogy a Duna-melléki püspök Pünkösd hétfői beszéde is az igazság tanúsításáról fog szólni. Különös tekintettel arra is, hogy a Pünkösd előtti pénteken ő temette az “igaz tanút”, Bolyki Jánost. Lehet, hogy Szabó püspök Johannes?

    http://parokia.hu/hir/mutat/2404/

    • prudens said

      “Az ember nem szereti az igazságot, mert nem szereti az Istent” – ez a mondata Szabó püspöknek szólhatna saját sógorának, Szabó Andrásnak is.
      Szabó András annyira gyűlöli az igazságot, hogy bátran (???) harcol ellene a hamisság fegyverével.
      A hamis tanúvallomások fegyverével. Amikor Hansági Ágnes felbújtására – de saját maga és Petrőczi nagy-nagy örömére!!! – Tenkével kirugatta a Károli BTK-ról a református oktatók színét-javát, valósággal tobzódott a munkaügyi bíróság számára írt tényellenes tanúvallomásokban: aláírva Szabó András mb. dékánhelyettesként. A hamis tanúvallomásokat aztán drtakács, a csodaügyvéd adta elő a bíróság előtt.
      Ezekről a hamis tanúvallomásokról joegerős bírói ítéletek állaítják meg, hogy nem felelnek meg a tényeknek!
      Így szereti Szabó püspök sógora, Szabó András a hamisságot!
      Ezen így pünkösd ünnepén illő lenne elgondolkodni. Már akinek van erkölcsisége, vagy legalább intellektusa.
      A fenntartó Zsinatban csak létezik ilyesmi. És akkor el lehet azon meditálni, érdemes-e százszorosan leleplezett idióta rablókat, hamistanúzó úrasztalatolvajokat meghagyni egy református (???) egyetem vezető pozíciójában.

      • Rector said

        Nem egy református egyetem vezető pozícióiban, hanem egy református egyetemen! Mit keresnek rablók, csalók, tolvajok, okirathamisítók, hazudozók, rágalmazók egy egyházi egyetemen? Akármilyen egyetemen? Akármilyen pozícióban? Ezeknek börtönben a helyük. Akik az igazságért harcolnak, nem hagyhatják abba addig, míg a bűnösöket felelősségre nem vonják, és áldozataikat nem rehabilitálják.

      • Seelsorger said

        “Krisztus kiszolgáltatja követőit, s szolgál nekik. Pártfogót küld. Az igazság Lelkét – aki ‘mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében’ (János 16:8). Ez a Lélek a tanú mellé áll, ki vádlott.”

        Idézet Bogárdi Szabó István pünkösdi meditációjából:

        http://parokia.hu/hir/mutat/2404/

        Nem lehet nem a 3 napja eltemetett János “igaz tanúvallomására” gondolni, akit épp Bogárdi Szabó István püspök temetett el. Napnál világosabb az összefüggés a poszt tartalma és a meditáció között.

        Az igazságot most már az eltemetett János helyett is hirdetni kell – a többi igaz tanúnak. És a hamis tanúkat, hazugokat és csalókat kiseprűzni: Szabó Andrást, Kulcsár-Szabó Ágnest, Mészárost, Pethőt. És Mészáros hamis tanúit is, akik tanúsították egy nemlétező disszertációról, hogy létezik: Bednanics és Petrőczi opponenseket, a Maedchen für alles Eisemann elnököt, Hermann Zoltán és Török Lajos bizottsági tagokat. Szabó Andrást a sleppjével együtt kell eltávolítani. Mit keresnek hamis tanúk, okirathamisítók és csalók a tudomány és erkölcs szentélyében, egy protestáns egyetemen?

      • régi kolléga said

        Rectornak: NEM HAGYJUK ABBA, AMÍG MEG NEM FIZETNEK A BŰNEIKÉRT Balla, Hansági, Szabó SAndrás, Petrőczi és MINDEN EGYES BŰNTÁRSUK!
        Vannak bizonyítékaink és ötleteink is,
        Dr Takács János számára is, akinek szennyes bűnpártoló tevéken ységet is a legnagyobb nyilvánosság előtt fogjuk LELEPlEZNI!

    • TTREK said

      Az egybeesés a mai poszt és Szabó István pünkösdi beszéde között tényleg több, mint feltűnő. Ráadásul a poszt keletkezett valamivel előbb, még 12-én valamikor éjszaka, a másik 13-án hajnalban került fel, tehát nemcsak tematikus, hane időbeli kapcsolat is van köztük.

      Nyilvánvaló, hogy mindkettőt a pénteken örök nyugalomra helyezett Bolyki János “Igaz tanúvallomás” című könyve és halála előtti utolsó igaz tanúvallomása ihlethette. Bolyki János temetésén Szabó püspök hirdette az igét. Nála az ihlet forrása, a kapcsolat az elhunyttal, minden további nélkül tetten érhető, ezt nem is titkolja, hiszen a búcsúbeszéd egyúttal vádbeszéd is volt, az igazságot és az igaz tanúkat üldözők, a feljelentők és a besúgók ellen, akikben nem is leplezetten Balla Péterre és Bölcskei Gusztávra célzott. De az új poszt is Bolyki Jánosból merített ihletet, az ő könyvéből és életéből. Ugyanakkor a “Rövid jelentés”-ből az is kitűnik, hogy Johannes Calvin valamilyen módon jelen volt a gyászistentiszteleten, noha senki nem látta őt, és semmilyen fényképen nem tűnik fel. Pedig közel kellett állnia, hiszen nemcsak hallotta, hanem látta is a szónokokat, tudta, ki milyen sorrendben szólt, mit mondott. Nem egy kis zöldfülű bölcsész volt jelen, ilyen nincs is a képeken, hanem Johannes személyesen, persze inkognitóban. Mint az álruhás Mátyás király.

      Mi következik ebből? Akár az is következhetne, hogy az új poszt és a pünkösdi igehirdetés szerzője azonos, vagy legalábbis nagyon közel állnak egymáshoz, egy kerékre jár az agyuk, mindketten keserűséget, sőt, felháborodást éreznek a halálán lévő Bolyki meghurcolása miatt. De akár az is következhet, hogy a temetésről való beszámolót esetleg a dunamelléki püspök közvetlen környezetéből írta valaki, esetleg ő maga. De ha a “Cui bono?”, “Cui prodest?” kérdést tesszük fel, akkor is ide vezetnek a szálak…

      • soli deo gloria said

        Már megint túl sokat spekuláltok lényegtelen kérdésekről. Az a fontos, ki Johannes és hol állt a temetésen, milyen szögből fényképezhették le?
        Nem, az a lényeg, hogy ő ott volt, Szabó András meg Petrőczi és persze Hansági se.
        Szabó püspöknek pedig erkölcsi nagytakarítást mindenekelőtt a saját családjában kéne csinálni.
        Nem gáz, püspök úr, az úrasztalatolvaj, hamostanúzó, kormánytartalékrabló, véresszájú antiszemita sógor???

      • DMREK said

        Ha Szabó István püspök lenne Johannes, ő biztosan felismerte volna Pethőt. Tehát mégiscsak egy zöldfülű bölcsész lehetett ott. Nézzétek csak meg alaposabban a felvételeket, biztos lesz ott valaki.

        Egyébként az is lehet, hogy Johannes nem volt ott, hanem előzőleg kamerát és mikrofont szereltetett fel a 3-as ravatalozóban, és csak azt látta, amit ez a kamera rögzített. Lehet, hogy Pethő kívül esett e felvételi szögön. Tehát a felvételeken azt is vizsgálni kellene, nincs-e ott valami gyanús ketyere 🙂

      • Eyewitness said

        Johannes ott volt személyesen. Kamu, hogy mást küldött. Azért szegezte Pethő a cipőjére a tekintetét, mert nem bírta el a pillantását. Balla pedig állandóan a tarkójában érezte Johannes tekintetét. Azért fordult folyton hátra, mert zavarta ez a tekintet. De nem láta Johannest, csak érezte.

  3. sola scriptura said

    “A balgaság fecsegő asszony, együgyű és semmit sem tud. Kiül háza ajtajába egy székre a város magaslatán. Így szólítja meg az arra járókat, akik egyenes ösvvényeken járnak: Aki tapasztalatlan, térjen be ide! Az esztelennek pedig ezt mondja: A lopott víz édes, az eldugott kenyér kedves. De nem tudják, hogy árnyak vannak ott, és vedégei a halál mélységeibe kerülnek.” (Péld. 9,13-8)

  4. ancilla scriptura said

    “Amit Kant végzett a filozófiai erkölcstanban módszeresen és céltudatosan, azt Kálvin a maga teológiai erkölcstanában instinktive akarta megvalósítani. Újkori kultúránk erkölcsi alapjaiban a gránitelemeket ők ketten építették.” (Ravasz László: Kálvin és a kálvinizmus. In. Látások könyve.)
    Meddig tűri azt a református zsinat, hogy a Károli Gáspár nevét blaszfémikusan viselő bűnbanda Balla Péter cinikus vezetésével sárba tiporjon erkölcsöt, tudást, tisztességet, keresztyénséget és Szabó András, Petrőczi Éva, Hansági Ágnes, Kun Miklós (Kun Béla unokája) és mocskos bűntársaik lopják az állami támogatást, a hívek adományait, a hallgatók befizetéseit, így csúffá tegyék a magyar kálvinizmus erkölcsi hitelét?
    MEDDIG TŰRI A ZSINAT A KÁROLI ZÜLLÉSÉT?

  5. Bloggerjogász said

    Ballának, mint rektorfélének, be kellene kérnie a MAB-tól Pethő pályázati anyagát. Ha Pethő ellenáll, akkor csalás alapos gyanúja miatt büntetőfeljelentést kellene tennie. Ha nem teszi meg azok után, hogy Pethőnek nincs 2002 előtti külföldi publikációja, holott a tanúk vallomása szerint ilyenek 9 évvel ezelőtt voltak, és az egyetemi tanári kinevezés puszta tényéből következik, hogy ilyeneket feltüntetett, akkor Balla Péter hivatali kötelességszegést követ el, és ellene is tehet bárki feljelentést. Ilyent biztos fognak tenni, mert Balla mepróbálja ugyan az ellene szóló feljelentéseket lepattintani, de azokat újra és újra meg lehet ismételni mindaddig, amíg a bizonyítékokat már egyszerűen nem lehet ignorálni, mert széles nyilvánosság előtt ismertek.

    • prudens said

      Ezt nem is értem (Bloggerjogásznak): mi az, hogy Pethő ellenáll?
      Balla a munkáltató képviselője, így joga van betekintésre minden olyan iratba, amelynek alapján alkalmazta, kinevezte, fizeti stb. Pethőút.
      Pethő nem a szomszéd lány, aki azt állítja, hogy ő NEM KURVA, pedig úgy viselkedik, úgy néz ki, pénzt fogad el ..ja áruba bocsátásáért, hanem egy MUNKAVÁLLALÓ, akin Ballának, mint a MUNKÁLTATÓ KÉPVISELŐJŐNEK kutya KÖTELESSÉGE SZÁMONKÉRNI, HOGY MIT MŰVELT.
      Ha nem ezht teszi, BŰNPÁRTOLÁST KÖVET EL.
      Teneked mint jogásznak ezt pontosan tudnod kell!!!!

  6. animus said

    Mivel pedig eddig nem tette meg és erős a gyanúm, hogy ezután sem teszi, bűnpártolást követ el. Tudomésa van egy bűncselekmlnyről, de segít az elkövetőnek eltussolni, sőt, megzsarol, megfélemlít olyanokat, akik a bűnt le akarják leplezni.
    Teszi ezt a HTK professzora, a református egyetem (?) rektora, egy püspök veje.
    Mélységesen erkölcstelen és bűnös Balla: világi jogi és erkölcsi értelemben.
    Na, milyen egyetem az, amelynek egy ilyen áll az élén?

    • Judge said

      Egy bűncselekményről?

      Nagyon sokról.

      A Mészáros-féle csalásról, Szabó András és Kulcsár-Szabó Ágnes témavezetés-lopásairól, okirathaimisításairól, Kovács Árpád (érintett MAB-tag volt) törvényellenes, kormányrendeletbe ütköző alkalmazásáról, ami már nemcsak bűnpártolás, hanem hűtlen kezelés, ráadásul folytatólagos, azaz kifejezetten gazdasági bűncselekmény, közérdekű adat eltitkolása: a 15 napot jóval meghaladóan tette fel a többször követelt közérdekű adatok töredékét, más közérdekű adatot pl. a szenátusi határozatokat továbbra is eltitkolja, közérdekű bejelentők, szólásszabadságukkal élők üldözése (Hima kirúgása a 168 órás nyilatkozata miatt – ráadásul 1 évvel később, rendkívüli felmondással, aminek a határideje 15 nap – Bolyki leárulózása, hamis tanúzásra való felbujtása, halálba kergetése).

      Ez csak néhány apró példa Balla Péter hosszú bűnlajstromából.

      A Szenátus és a Zsinat egy cégéres bűnözőt “választott” (1 jelölt közül!, ha ezt választásnak lehet nevezni) rektorjelöltnek. Úgy látszik, még mindig ez a numero 1 a református egyetemen.

      Mindenki azt kérdezi: ha ez a sok bűnt pártoló és saját maga elkövető gazember a legjobb közöttük, milyen lehet a többi???

  7. Kisjogász said

    Apropó: Érti valaki, hogy Balla Zoltánt mért rúgták ki a Károliról? A hivatalos verzió szerint azért, mert máshol is volt állása. Ez igaz, de ez miért csak nála volt probléma? A többiek, akiket nem rúgtak ki, minimum kétszer anyi állással rendelkeznek, mint Balla Zoltán. Nem akarom azt a tanárt emlegetni, akit szoktatok, hiszen rendes fazon, nekem is segített az átjelentkezésben. Egy másik példát említenék, akit most éppen aprítanak egy másik blogon, ott találtam:

    KRE: http://www.kre.hu/ajk/index.php/jogtoerteneti-tanszek
    ELTE: http://www.ajk.elte.hu/pol/
    SZTE: http://www.juris.u-szeged.hu/karunkrol/tanszek-munkatarsai/prof-dr-pokol-bela

    Persze, az illető nemcsak tanít, hanem bíró is, sőt, rövidesen talán alkotmánybíró lesz. A blogolók szerint tudományos fokozata jogból egyáltalán nincs, és az egyetemeken úgy veszi fel a fizetését, hogy videót küld oda magáról – maga helyett:

    http://orulunkvincent.blog.hu/2011/06/08/idezet_egy_fideszes_alkotmanybiro_jelolttol#c13728529

    Miért kell ő jobban, mint Balla Zoltán, aki tanítani is tudott?

    • ohrana said

      Igen, ez érdekes: szociológiai, kommunikációelméleti munkásság. Tanulmányutak Niklas Luhmann és Bourdieu mellett.
      Amit én hallottam, olvastam rőle: ótvaros közhelylista.
      És csakugyan túl sok állása van. A videot én is hallottam, még abból az időből, amikor Torgyán doktor jobb (vagy bal)keze volt a már nem is tudom milyen pártban. Niklas Luhman azt mondta volna: politischer Wendehals. Én: politikai fregoliember, bárkinek, bármikor benyal.
      Elvei, hite, tudománya 00.
      Az ilyen kell a Károlira.

    • Vitorla said

      Én értem. A fővitorla érzékelő-, sőt, látótávolságon kívülre menekült Bölcskei hátulról penetráló szándéka elől. Ezért Balla feladata, hogy darabokból szedje össze a hátulról nyelvvel dugható vitorladarabokat, innen-onnan, ahonnan sikerül: Elnöki Hivatalból, Külügyminisztériumból, bíróságról, ügyészségről, NAV (=APEH)-ból, Állami Számvevőszékről. Hátha össze áll egy tisztességesen megqrható darab. Még egy reménybeli alkotmánybíró hiányzott 🙂

  8. csicsikov said

    Barátaim, ennyire kib..tt korrupció még I. vagy Botos Miklós alatt se volt Oroszországban se, kérdezzétek meg az ősreformátus Kun Mikit!
    Megveszünk egy vadiúj alkotmánybírót kilóra?
    Ha ezt megteszik, nemzetközi botrányt csinálunk!
    Az illető ugyan egy sátánfajzat, NOMEN EST OMEN, de hát mégis egyike a TIZENÖT ALKOTMÁNYBÍRÓNAK, ennyire ostobán csak nem adhatja el magát???
    Balla, aki Jézus Krisztushoz gajdol a szószéken, a Sátánnal szövetkezik a Károli fennmaradásáért?
    Vicc ez?
    Egyébként szólunk OV-nak, az új alkotmánybírójelöltje olcsójánosként árulja magát, mint egy bárcás k..a a vitorlamesternek.

  9. animus said

    Olvastátok Jakab Attila cikkét a 168 órában?
    Leleplezi a Fidesz-kormányhoz törleszkedő egyházak versenyfutását.
    Bölcskei leszakadt a törzsgárdától: Köves Slomótól, még a HIT-esektől is.

  10. soluschristus said

    Aki esetleg nem olvasta volna:
    http://www.mindennapi.hu/cikk/tudomany/hogyan-fejtheto-meg-a-biblia-titkos-uzenete-/2011-06-12/3980

  11. animus said

    Köszönjük, ez csakugyan fontos szöveg.
    Kár, hogy nem tanulhatunk többet tőle (csak a műveiből).
    És nekünk ki maradt?
    Balla, ifj. Hegedűs, Bölcskei, meg az úgynevezett református egyetem Kun Béla unokájával, Petrőczivel, a gágogó rosszéletűvel, Hanságival, a csontateista aljas némberrel, Hansági Ágnesse.

    • soluschristus said

      Azért az utolsó néhány mondat szerintem elég hangsúlyos lezárás:
      “Az egyház csak a mennyben válik majd tökéletessé. Addig is szabad felfedezett bűneit, vétkeit, mulasztásait megvallania, azoktól elfordulnia, így tisztul tovább.”

      • Keresztyén erkölcs said

        Valóban az.
        Köszönjük, hogy felhívtad a figyelmünket erre az interjúra. Ebben negyon sok kincs van, érdemes szemezgetni belőle. Én elsőként ezt emelném ki:

        “Jézus mindig vezetett. Amikor sorozásra kellett mennem, azt olvastam a Bibliában: ne tökéljétek el szívetekben, hogy mit mondjatok; majd a Szentlélek megmondja nektek. A parancsnokságon megkérdezték, mi a véleményem a koreai háborúról. Tudtam, hogy Észak-Korea támadta meg Dél-Koreát, de ők azt akarták hallani, hogy fordítva van. Sem hazudni, sem munkaszolgálatra kerülni nem akartam. Isten azt mondatta velem: szeretném, ha Korea a koreaiaké lenne. Igaza van az elvtársnak! – kiáltotta a politikai tiszt, és elengedett.”

        Bolyki János élete során, úgy látszik, többször került olyan helyzetbe, hogy választania kellett volna a bőrének mentése és az igazmondás között. Élete vége felé ez a helyzet megismétlődött. Balla Péter választás elé állította: vagy visszavonja a 168 órának tett nyilatkozatát és elmegy a bíróságra tanúskodni Pethő mellett, vagy megfosztja professzor emeritusi címétől és a Károli Gáspár Református Egyetem árulójának nevezik. Bolyki nem akart hazudni, de azt a megszégyenítést sem akarta, amivel Balla fenyegette.

        Ezúttal nem volt kiút.

  12. ancilla said

    Csak a megtisztulásnak van egy sine qua nonja: a bűntől való félelem (saját magunkban is!) és Isten követésére való leküzdhetetlen vágy.
    Aki arra képes, hogy ellopja az úrasztalát, attól mit várhatunk, mi embertársként???
    Szabó, Hansági, Balla, Petrőczi szubhumán lények.

  13. soluschristus said

    Öööö, nem vagyok túl informált errefelé, hogy volt ez az Úrasztala-tolvajlás? Megírta itt valaki? S ha igen, kisegítenétek egy linkkel?

    • Kataszidónia said

      Nem itt írták meg, hanem még az első blogon, ami az indexen volt. Abban részletesen le volt írva, hogy gazdagodtak meg egyik napról a másikra Szabó Andrásék, hogy tettek szert antik bútorokra és előkelő ősökre. Még 2009 nyarán volt fent, http://karolisbotrany.blog.hu címen, de azt az akkor még dékán Szabó András leszedette. Aztán volt erről szó a protestans.blog.hu, a karolibotrany.blogspot.com oldalakon, de vagy 4-5-öt betiltottak, ezt is próbálták, egy ideig csak külföldről lehetett hozzáférni. Ez már másfél évvel később lehetett, amikor Balláról és a sógorunokaöccséről, Mészárosról terhelő adatok jelentek meg ezen a blogon. De aztán éppen emiatt több blog is nyílt egyszerre, részben itt, részben máshol, de állítólag fent van holland nyelven is egypár poszt, úgyhogy most már több helyen is olvasható az anyag.

  14. Keresztyén erkölcs said

    Petrőczi írta le több helyen, különböző förmedvényeiben, hogy rendezték be a lakásukat. De meséli is széltében-hosszában, hogy milyen leleményesek voltak. Az infó tőle magától származik. Korábban egy 45 m2-es panelban laktak, ahol két rozoga hokedli, ágy, szekrény, asztal és rozzant konyhabútor volt. Aztán 97-ben vagy mikor megkapták Princztől a 8 millát, soha vissza nem fizetendő kölcsönként. A VIP-listát azóta eltávolították a netről, de nyomozással fellelhető. Miután a Princz-pénzből kikupáltak és megvették Ritoók házában a 140 m2-es lakásukat, rádöbbentek, hogy nincs bútoruk. Erre rávetették magukat a református hagyatéki leltárra, azaz elhalt reformátusok ingóságaira, akiknek nem voltak utódaik, és az egyházra hagyták. Innen rendezték be a Princz-ajándékként birtokukba jutott Mátyás utcai ingatlant. És elkezdték terjeszteni, hogy örököltek, őseik hagytak rájuk vagyonokat, berendezési tárgyakat, olajfestményeket. Lakásavató alkalmával elmesélték, mit melyik “grófi” ősüktől örököltek, találtak is a hagyatéki raktárban hozzá passzoló olajfestményt. Csak még a konyha volt üres. Ide pedig a hencidai templomból cipelték be az úrasztalát, amelyen szalonnáztak. Petrőczi ködösít visszaemlékezéseiben azzal kapcsolatban, hogy szerezték. Őszintén szólva, nem hiszem, hogy direktbe el merték lopni, ez inkább olyan “legalizált lopás” lehetett: Szabó András öreg édesapját, aki ott volt lelkész, és egyébként egy aranyos bácsi, rábeszélhették, selejtezze le, és így vihették haza. De ez inkább csak feltételezés. Az is lehet, hogy elemelték az öregtől a temlomkulcsot, odarendeltek egy teherautót, és az éjszaka leple alatt kilopták onnan. Erre vonatkozóan Petrőczi ködösít, még soha világos magyarázatot nem adott, hogy jutott a birtokukba.

    De ha van kedved és időd végigböngészni Petrőczi összes írását, interjúját, egyéb nyilatkozatát, meghallgatni rádióbeszédeit, talán többet is megtudhatsz. Ennyit szokott elmesélni a kollégáknak, hallgatóknak, a beszerzéseikről (ebben a nyugati szajré-körutaik még nincsenek benne), amit itt leírtam. Egyébiránt még ennél is többet szokott mesélni a házaséletükről és korábbi udvarlóiról. Ne tudd meg, hogy miket…

    • animus said

      A legnagyobb vicc az egészben az, hogy Ritoók maga javasolta annak “a kedves, mackós, ügyetlen vidéki fiúnak” a lakást, amit az önkormányzattól fillérekért vásárolták meg. Vajon mire költhették akkor Princz Gábor 8 millióját (Erdélyi professzor vérdíját) és a Károlitól kiutalt “vissza nem fizetendő kölcsönt”. Amikor a berendezésre se kellett költeni, hiszen a faragott bútoroktól kezdve a perzsaszőnyekig, csipkefüggönyökig és ősök olajképeiig minden a református hagyatéki raktárból vételeztek.
      Ritoók legkésőbb akkor jött rá, hogy mekkora hibát követett el, amikor kiszállt a rendőrség Szabó pedofil tevékenysége miatt, amellyel Petrőczi első házasságból (Morvaitól) származó gyermekein követett el.

  15. prudens said

    Mi Farkastorokkal közösen vettük meg és olvastuk el Petrőczi Éva 2010-ben megjelent Áfonyahegyi elmélkedések c. könyvét. Ebben írja le, hogy apósa halála után elhozták a hencidai templomból az úrasztalát, amely előtt Szabó András lelkész édesapja összeadta őket. A hencidai úrasztalát a Mátyás u. 20. első emeleti lakásukban konyhaasztalként használják.
    Elhűltünk ekkora orcátlanság olvastán és különösen az lepett meg bennünket, hogy Petrőczi még mintha büszke is lett volna rá.
    Sapienti sat – aki erre képes, mint Szaó András, az minden másra is: tömegével gyártani a hamis tanúvallomásokat az általa kirúgott református oktatók munkaügyi pereiben. Képes okirathamisításra, mint bebizonyosodott és képes másokat zsarolni annak érdekében, hogy ezt tegyék. Ezt tette Szabó András Hima Gabriellával a BTK doktori iskolájának vezetőjével. Bizonyító hanganyag fent van a Ravasz László blogon.
    Az ellopott úrasztala szimbólumává vált a mérhetetlen bunkóságnak és aljasságnak, amire Szabó és Petrőczi képes.

    • Kleptománia said

      Szabó András és Petrőczi mindent lop. Nemcsak bútorokat és “ősök” arcképeit a református hagyatéki raktárból, hanem pl. témavezetéseket is. Szabó András egyetlen témát sem vezetett, hanem védés előtt Hima 3 doktoranduszából egyből lenyúlt kettőt. Petrőczi dettó. Ő Rónay László témavezetettjét lopta el: Baranyai Katalint. Igaz, őt Rónay az ELTÉ-n megnuktatta. A Károlin meg a MAB buktatta meg. Így a tolvajszarka házaspár pofára esett, továbbra sincs egyetlen védett doktoruk sem.

      • vidéki oktató said

        Ez pedig mit mutat? Azt, hogy a kollégáik SEMMIBE VESZIK jogosan Szabót és Petrőczit. Ha valaki az én nevemre ráklikkel a doktori adatbázisban, 3 doktori iskola jön elő.
        Ugyanis témavezetőnek, kurzusok tartására, opponensként más DI-k is meghívnak!

  16. prudens said

    Ezen a blogon fent van az Áfonyahegyi….poszt az úrasztaláról.

    • Netfigyelő said

      Áfonyalekvár címen megtaláltam az Áfonyahegyi ömlengések elemzését, de sajnos az úrasztalának eltulajdonításáról nem szóltatok benne. De úgy emlékszem, Petrőczinek ebben a kötetében is benne van a sztori egy verziója, meg máshol is, de mindig másképp adja elő, mint a hazudozók általában 🙂

  17. Ali Baba said

    Régóta ismerem a Szabó-családot. A Princz-pénzből szerzett és örökségnek hazudott lakásuk úgy néz ki, mint az Ali baba és a 40 rabló c. meséből a 40 rabló fészke. Odahordtak minden lopott kincset a magányosan meghalt jómódú reformátusok hagyatékából és a hencidai templomból is minden mozdíthatót. Az úrasztala nem látszott mozdíthatónak, de azt is kitépték a helyéből. Én úgy tudtam, hogy Petrőczi apósa él. Az anyósa halt meg, és akkor az öreget átköltöztették az egyik hírhedt református fenntartású szoviális intézménybe, ezek meg ketten nekiestek a templomi kincseknek és teljesen kifosztották. Vittek minden mozdíthatót. Az úrasztala nem látszott annak, de azt is kitépték a helyéből. Egy alapos házkutatás során, nemcsak náluk, hanem a négy gyereküknél, egí csomó lopott kincset tárna fel. De hát ebben az egyházban mindent szabad: lopni, csalni, rabolni, hamisítani. A bűnözők – Pethő, Szabó, Petrőczi, Hansági, Mészáros – ott pöffeszkednek továbbra is az egyetemen. A leleplezőiket pedig ugyanezek meghurcolták, megfosztották az egzisztenciájuktól, és van akit még az életétől is.

    A bűnözők védőszentje, a farizeus Balla Péter pedig rektori talárban feszít.

  18. prudens said

    És a saját képükre és hasonatosságukra formálták a református (?) egyetemet. A magyar nyevtudományi tanszéken nincs egyetlen jónevű nyelvész főállásban. A tanszékvezető most végzi egy vidéki egyetemen a magyar szakot. Olasz-spanyol szakosként, deklarált másvallásúként kapta meg a tanszékvezetést Ballától, Szabó hathatós támogatásával.
    A szakmai munka minőségéről csak annyit, hogy EGYETLEN KÁROLIS DOKTORANDUSZ SEM SZEREPEL 16-án az ELTE reneszánsz konferenciáján. Éppen abból a korszakból, amelyben kutat Szabó, Petrőczi, a két világhírű tudós és a nem tehetségtelen, de gerinctelen nőbolond Bene Sándor.

    • Korifeus said

      Bölcskei 2 nagy hibát követett el.

      1. Az egyik az, hogy Kulin Ferenc helyére Szabó Andrást, ezt a rabló, rágalmazó, csaló, a jóakaróit is orvul hátbatámadó, irigy intrikust tette meg dékánnak. Sőt, majdnem megengedte neki, hogy rektor legyen. Végül is bölcsességre vall, hogy ez utóbbitól gyorsan elállt.
      2. A másik pedig az, hogy a kitűnő Szűcs Ferenc helyett, aki eddig a Károli legjobb rektora volt, az idióta Balla Pétert bízta meg rektorsággal, de idiótaságában még aljas is.

      A 3. sorsszerű véletlen, amiről Bölcskei már nem tehet, sőt, talán őt magát is meglepte, hogy ezek ketten, azaz az ősellenségek – Hegedűs és Szabó püspök – rokonai lepaktáltak egymással.

  19. réti pipitér said

    Láttátok már Petrőczit a babos kendővel a nyakában, párosodó csótányokkal a gallérral a Könyvhétben, mint a nemzet nősténycsótányát????
    És ez ír arról, hogy “én mint tudós”, “én mint költő”.
    Szánalmas vagy Éva, hordd el magad, má röhögni se bírunk rajtad, te leépült, szétesett, gusztustalan zombinő.

  20. Taláros gyilkos said

    Balla Péter eddigi bűncselekményeit a talárja alá rejti. Balla Péter incifinci emberke, nagy rá a talár, sok bűn aláfér. De ez a legutóbbi gaztette – Bolyki megszégyenítése, fenyegetése, kényszerítése – már túlmegy minden határon. Bolyki emberi nagysága nyomasztotta ezt a szellemi és testi törpét, ezt a szellemi és testi korcsot. Megpróbálta maga alá gyűrni, hogy felülkerekedjék rajta. Szánalmas kripli.

    • Onan said

      Így már érthető, miért pont ő kell Bölcskeinek rektornak. Minden parancsot végrehajt, még a legundorítóbbat is, mint pl. az apagyilkosság. Akik a drótot rángatják, háttérben maradnak. Kopasz, bibircsókos, karikásszemű, zombitekintetű, éjszakánként onanizáló halálfej pedig az előtérben minden gonoszság megtestesítője lesz. Most még csak egyöntetűen utálják. Mire letelik Bölcskei ciklusa, és ez még nem ül börtönben, meglincselik. Nem kell akadályozni, hogy rohanjon a végzete felé. Hadd érjék utol egymást. 🙂

  21. Apagyilkos said

    Balla nemhogy a Bibliát nem ismeri, hanem a tízparancsolatot sem. Legalábbis nem tartja be, még az elsőt sem:

    “Tiszteld atyádat és anyádat!”

    Hát ha Balla úgy alázta és terrorizálta a saját apját is, mint Bolykit… (többi kimoderálva… – a szerk.)

  22. dark side said

    Balla, nem félsz a holt lelkek sikoláytól a kolumbárumban?
    Nemsokára köztük leszel te is és FELELNI FOGSZ BŰNEIDÉRT az előtt, akinek a nevét olyan sokszor vetted blaszfémikusan a szádra!
    “Nincsen szíved félelmére?….”

  23. Néma Levente said

    Ott voltam, amikor Balla a sárga földig lehordta János bácsit azért mert szóba állt a 168 órás újságíróval. Emlékeztette rá hogy az egyház kegyéből lakhat a Ráday 28-ban ingyen. Majd a fülem hallatára kényszerítette hogy hívja fel az újságírót hogy visszavon mindent amit mondott és nem járul hozzá a nyilatkozata megjelentetéséhez. Hallottam hogy Balla később a nyomaték kedvéért még faxot is küldött a 168 órának János bácsi nevében.

    • sola scriptura said

      Balla, Hansági és Szabó halálos áldozataiból kitelik egy temetői parcella. Hallani lehetett, hogyan rágalmazta Hansági, Szabó meg Petrőczi szegény Bolyki Jánost, hogyan taszították a sírba Szilágyi Ferencet, hogyan vették rá öngyilkosságra Szigethy Lajost.
      Ha megdöglenek, az ő árnyaik kísérik el őket a pokolba.

      • Pellengér said

        Ballát, Hanságit és Szabót megpróbálják tisztára mosni a hatóságok. Nem fog sikerülni. A legtöbb, amit elérhetnek egy hazug határozat arról, hogy nem történt bűncselekmény. De a határozatok indoklásából kiderül, hogy orbitális bűncselekmények történtek, az indoklás meghazudtolja a megrendelt “megállapítást”. A nyilvánosság fog ítélni fölöttük, és persze addig mennek a fellebbezések és az új feljelentések a hatóságokhoz is, amíg a rendőrség vagy az ügyészség hajlandó egy valós indoklást megírni. A hazug és hülye határozatokat pedig felnyomjuk a világhálóra, az aláírók neveivel együtt – egy örök és lemoshatatlan szégyentáblára. Hadd ítélkezzenek az olvasók a bűnösök és a nekik falazó korrupt rendőrök fölött!

  24. instant kill said

    Olyan katasztrofális helyzetben van az ország, h nemsokára előrehozott választások lesznek. Butykosnak új vitorla után kell néznie és akik jönnek azok tudni fogják kikkel van dolguk.
    Ha mástól nem, tőlünk egész biztosan!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.