Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Szabó, Pethő, Mészáros versus Guttenberg, Hahn, Grasser

Posted by jhnnsclvn - március 7, 2011

Szerző: Szegedi Kolléga

 A Szegedi Tudományegyetem  hálás lehet a Ravasz László Baráti Körnek és elsősorban a kör szegedi tagjainak, hogy megakadályozta egy jóhírű egyetem iszonyú blamálását az országos hírű csaló, Mészáros Márton doktoráltatásával. Mintha nem lennének saját becsületes és tehetséges hallgatói, éppen egy másik egyetemen visszautasított, gimnáziumokból ellenőrzőhamisítások miatt kizárt, érettségi előtt csalás miatt megbuktatott, nyelvvizsgáját csalással szerző, diplomáját – nyelvvizsga hiányában – szabálytalanul átvevő jelöltnek akarta kiadni a tudományos fokozatot. Az RLBK szegedi tagjainak hatalmas erőfeszítése és egy újabb rendőrségi feljelentés kellett ahhoz, hogy a Szegedi Egyetem az utolsó pillanatban lemondjon erről az öngyilkos lépésről.

A németek és az osztrákok példája bizonyítja, hogy a csalással szerzett fokozatokat nem hagyja a társadalom annyiban, visszavonatják, és a csalóknak bűnhődniük kell. Karl Theodor von und zu Guttenberg nemcsak a fokozatát adta vissza, hanem 6 nappal ezelőtt miniszteri posztját is. Anthony bejegyzése után utánanéztem a neten az osztrák „Guttenberg-esetnek” is. Ott néhány napja Johannes Hahnt, az osztrákok EU-kormánybiztosát fenyegeti a szakmai és morális bukás veszélye. Pedig Hahn doktori fokozata nem újkeletű. 24 évvel ezelőtt szerezte a Bécsi Egyetemen filozófiából, egy 282 oldalas értekezéssel, amelyről többen azt állítják, hogy 90%-ban plágium. Az osztrák sógorok, csakúgy, mint a németek, azonban inkább a tényeket ellenőrzik, mintsem hogy a szabálytalanságra a figyelmet felhívó bejelentőt üldöznék, mint a magyarok. Ez utóbbi nemcsak károlis, hanem kifejezetten magyar sajátosság, hiszen Szegeden is ez folyik.

Közismert, hogy a Mészáros-esetet a Károlin az Irodalomtudományi Doktori Iskola vezetője azonnal jelezte – előbb az iskolán belül. Fent van a neten a jegyzőkönyv arról a 2009. áprilisi ülésről, amely rögzíti, hogy Hima Gabriellát a bejelentés miatt Szabó András, Petrőczi Éva, Hansági Ágnes, Hermann Zoltán és Kovács Árpád azonnal leváltották a Doktori Iskola vezetéséről, és Kovács Árpádot bízták meg az elnöki poszttal, aki Mészáros összecsalt fokozatát a „választóival” együtt – MAB-tagként ! – készségesen, és hálával telítve az új posztért, megerősítette:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/19/public-enquiry-2-veto-and-revenge-nyilvanos-nyomozas-2-veto-es-valasz/ A jegyzőkönyv közvetlenül elérhető itt: DIT2009.04.06 .

Hima ezek után Ballának is jelezte a szabálytalanságot és a nyilvánvaló okirathamisítást, fogalma sem lévén arról, hogy Balla és Mészáros rokonok:

 https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/03/03/public-enqueiry-5-hushing-up-the-crime-nyilvanos-nyomozas-5-a-meszaros-fele-bunugy-eltussolasa/

Így aztán biztosan csodálkozott, hogy a bejelentést követően Balla nem vizsgálta Mészáros, Hansági és Szabó közös csalását, hanem nemcsak megerősítette Hima leváltását és azonnal visszahívta őt minden grémiumból, hanem személyesen üldözni kezdte, végül tartós betegállománya alatt, amibe ez az üldözés sodorta, még indoklás nélkül fel is mondott neki.

A Szegedi Irodalomtudományi Doktori Iskola vezetője, Balázs Mihály, bölcsészrektorhelyettese, Pál József, és a Doktori Intézet igazgatója, Klukovits Lajos, ugyanezt a sorsot szánják nekem. Valóságos hajtóvadászatot indítottak ellenem, vérdíjat tűztek ki a fejemre, mert kitartóan figyelmeztettem őket a Mészáros-féle csalás cinkos pártolásának következményeire. Az üldözés most is folyik, széles körben nyomoznak – persze, nem a bűncselekmény elkövetői ellen, hanem ellenem, aki azokat meg akarta akadályozni. Biztos vagyok benne, hogyha megtalálnának, akkor velem is úgy számolnának le, mint Hima Gabriellával, aki nyíltan vállalta a vétót. Klukovits gyáva névtelenként emléeget, pedig jól tudja, hogy személyem feltárása nem a bátorsággal volna egyenlő, hanem az ostobasággal és az öngyilkossággal, sőt, ami még rosszabb, az ügy eltussolásával és a csalópáros, Mészáros és Hansági diadalával.

Csak remélhető, hogy a német és az osztrák Mészáros-eset felnyitja a szegedi egyetemi vezetők szemét. (A Károliról nem beszélek, az Bölcskeivel, Ballával, Serpsivel és Kovács Barnabással reménytelen esetnek látszik.) Mert miről szólnak a német és az osztrák esetek? Arról, hogy a szabálytalanul, vagy önös érdekből eljáró egyetemeket negyed évszázad múlva is pellengérre lehet állítani, mint pl. most a Bécsit, amelyik 1987-ben adta ki a fokozatot Hahnnak. A csalók és az egyetemi vezetésből őket – ilyen-olyan érdekeiknél fogva – támogató cinkosaik odaát nem ülhetnek nyugodtan a babéraikon évtizedekkel később sem. Mint derült égből a villámcsapás érheti őket a leleplezés.

És a leleplezés ragályos. Előbb a német Guttenberg, aztán az osztrák Johannes Hahn: 

http://www.oe24.at/oesterreich/politik/Unser-EU-Kommissar-vor-Ruecktritt/19430749

Mára már az egész gyanús 282 oldal olvasható az interneten:

http://www.oe24.at/oesterreich/politik/Hahns-Arbeit-im-Internet-veroeffentlicht/19569361

Bizonyára meglesz a foganatja. nem úgy, mint nálunk.  Mert pl. Szabó András 44 oldalas MTA doktori értekezése már régóta fent van a neten, de nem vonták vissza a fokozatát, nem vonták meg a havi 60 ezer forint nagydoktori pótklékát, nem zárták ki őt az oktatásból.

Egy héttel ezelőtt pedig az egykori ostrák pénzügyminiszter, Karl-Heinz Grasser 1991-ben készült (másolt?) magiszteri dolgozata is reflektorfénybe került, mint plágium:

http://www.oe24.at/oesterreich/politik/Uni-prueft-Grassers-Magister/19260912

Húsz éves ügy ez is, de nem évült el, és nem is fog. Itt személyek hitelességéről van szó. Ha nem hiteles, az illető, tűnjön el a színről, és ne játsszon példaképet. A Klagenfurti Egyetem felül fogja vizsgálni ezt a szakdolgozatot is, és ha kell, Grasser diplomáját is visszavonja. A dolog érdekessége, hogy a szakdolgozat témavezetője, Herbert Kofler, a dolgozat elfogadása után üstökösszerű karriert csinált. Amikor Grasser 2003-ban PhD-értekezést nyújtott be, megintcsak Kofler vállalta volna a témavezetést, de az egyetem ezt összeférhetetlenség miatt megakadályozta. Csak úgy mellékesen megkérdezem: milyen volt Mészáros szakdolgozata? Ki volt a témavezetője? Csak nem Hansági? Ausztriában vagy Németországban pl. nem duplázhatna a szakdolgozati témavezető. Létezett-e egyáltalán az a szakdolgozat? Ha igen, ki írta? Ő vagy valaki más, netán Hansági zsoldjában? Minden lehetséges, hiszen a német nyelvtudását is a németül szintén nem tudó Hansági igazolta. Mészáros összes legitimációja Hanságitól jön, vagy a Hansági által az apósa klikkjét alkotó mamelukoktól (Eisemann, Pál, Balázs, Fried).

Ahogy Balla Péter az intézmény vezetőjeként a rokona, Mészáros Márton bűncselekményét kezelte, az önmagában botrány és bűncselekmény. De Balla részben meg is bűnhődött érte. Azt hiszem, ezzel kezdődött a „károlisbotrány”, amiért ilyen értelemben Balla Péter, az intézmény vezetője a felelős, aki mindenről tudott, és mindennek elejét vehette volna. Nem is ér, nem is érhet véget addig a vesszőfutásuk, amíg Balla, Mészáros, Hansági és Szabó András el nem tűnnek a színről. Ha maradnak, merő önzésből, magukkal rántják az egész református egyetemet. De az már hajmeresztő pofátlanság, hogy Balla Péter hivatalos levélben utasítja a szegedi egyetem rektorát is, hogy hasonló módon bánjon el velem, a Szegedi Tudományegyetem oktatójával, mint ahogy ő tette a saját munkatársaival, akik bűncselekményeket tártak fel ill. hívták fel rájuk a figyelmét.

Balla Pétert, fentiekre tekintettel, nem elég leváltani, nem elég vádat emelni ellene, őt nyilvánosan pellengérre kell állítani azért a mérhetetlen aljasságért, ahogy a bűncselekmények feltáróin bosszút áll, sőt, másokat is bosszúra bujt fel. Íme a bizonyíték:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/12/09/business-secret-uzleti-titok/

Mindezt keresztyénként, sőt, lelkészként, nem átallva még a Szentírásra is hivatkozni! Mintha a felhívás a bűnre nem Ballától, hanem Jézus Krisztustól jönne. (Nem ártana Balla elmeállapotát megvizsgáltatni, hiszen ez a levél teljes összhangban van a Horváth János álnéven blogoló őrült nézeteivel.)

Pontosan úgy kellene eljárni a károlis csalókkal szemben is, mint Európa nyugati felén, ahol a bűnözők szégyenülnek meg, és vesztik el az egzisztenciájukat, nem pedig az ártatlanok, mint ma, a 21. század második évtizedében Magyarországon.

66 hozzászólás to “Szabó, Pethő, Mészáros versus Guttenberg, Hahn, Grasser”

  1. Cserv said

    Cserv, a féreg, pedig asszisztál az összes törvénysértéshez, és havi apanázst fogad el a szemethunyásért. Vesztegetés és korrupció.

    • Sozialamt said

      Ne bántsátok szegény Férgecskét (Cserv + ák kicsinyítő képző). Az a sóher Schmitt biztos alulfizeti szegényt. A KEH jogi hivatalának vezetőjeként nincs meg a betevő falatja. Szegénykének hakniznia kell még két másik munkahelyen. Rohan a Sándor palotából Szegedre, onnan Újpestre, majd vissza a Palastba. Ne irigyeljétek szegényt a 3 állásáért (lehet, hogy több is van, jogászoknál ez nem ritka).

  2. Tiszai said

    A német és osztrák egyetemeken, ahol csalás történik, felelősségre vonják az egyetemi vezetőket is. Szegeden még senki nem vonta felelősségre Balázs Mihályt, aki sáros a Mészáros-ügyben és Szabó András botrányos nagydoktori fokozata ügyében is. A minimum, hogy azonnal le kell váltani az IDI vezetéséről.

  3. tudományos kutató said

    K….. I….. nagyszerű tudós! Ilyeneknek kellene vezetni a doktori iskolákat!

    • Lizbet said

      I…. nagyszerű ember. Megvan benne az az erkölcsi bátorság, ami Balázs Mihályból hiányzik.

      • René said

        Ki az a K…. I….? Csak nem Szegedi Kolléga? Talán így akarja kitúrni a vezetésből a kitűnő Balázs Mihályt?

      • animus said

        Jaj, dehogy. Már dicsérni se lehet senkit, mert ártunk neki. K…. I….. munkásságát: janzenizmus, Rákóczi-Kutatás, Casanova stb. ismerjük és tiszteljük. That’s all.

    • Újreformátus said

      Úgy tudom, régi református lelkészcsaládból származik. Nem kellene őt kicserélni Hanságira? Hansági menjen át Szegedre, I…. pedig jöjjön át a református egyetemre.

      • animus said

        Nem hiszem, hogy átjönne. Neki ugyanis van mit vesztenie. a tudományos reputációját!
        A károlisoknak nincs vesztenivalójuk: ők – kevés kivétellel, pl. Fabiny – tökéletesen hiteltelenek a tudományos közéletben.

      • Kertész said

        Ha már régi református lelkésszcsaládokról van szó meg törvény sértésről gyanítom, hogy a HTK-n a szociális pénzek kifizetése sem szociális, hanem inkáb haveri alapon mutyiban történt. Mi sem szebb bizonyíték erre mint a díjnyertes senior levele, amiben ő ismeri be a hallgatók előtt, hogy az eddigi években szabájtalan volt a kifizetés gyakorlata. Íme egy részlet a leveléből:

        “Az elbírálás az aktuális törvényeknek megfelelően a 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet 16. § (2) bekezdése alapján, a korábbi gyakorlattal ellentétben, a pályázatok összpontszáma alapján történt.”

      • Theologina said

        Kertésznek igaza van. A HTK-n sem jobb a helyzet. Nemcsak Pethő csalása miatt, hanem mert a hökösök ugyanolyan korruptak, mint a bölcsészek. Ugye, nem sértődsz meg? A “szabálytalant” ly-nal kell írni 🙂

  4. régi kolléga said

    Zu Guttenberg báró ellen (még a bárói címét: Freiherre is ráiratta a könyvére!) 100-an adtak be feljelentést. A volt miniszter, Németország egyik leggazdagabb embere, egy Bismarck leszármazott grófnő férje ellen ügyészségi vizsgálat folyik.
    Tárjátok fel a károlis csalás összes részletét és juttassátok el német fórumokohoz, TAZ, Süddeutsche Zeitung, szerintem közölni fogják!
    Milyen jó lenne ez Magyarországnak az EU-s elnökség időszakában.
    OV biztos szépen megköszöni Ballának, Bölcskeinek a VILÁGBOTRÁNYT!

  5. prudens said

    Mi van a doktoranduszok költség- és kártériítési igényével? Tudtok erről valamit?

  6. Pincode said

    Nem tudom, van-e foganatja annak hogy ugyanazt a kört járjátok körbe, és körbe, minden következmény nélkül.
    A következményt nem felétek értem.
    Minden esetre, én feladtam jogi pályafutásom, mert ebben az országban tutira nem fogok diplomát kapni ezek után, de én meglöktem a dominót, elküldtem a megfelelő helyekre az egész 5 évnyi történetet, kigyűjtve, rendszerezve az ÁJK-ról. Gusztustalan, pénzéhes, csaló, jogsértő az egész egyetem, a tanszéki titkárnőktől kezdve a dékánig. Mindenért fizessünk,hallgassunk tűrjünk.
    Félő, ha a vizsgálat lefolyik, ha van még független ügyészség, bíróság,tegnapi nap után kétlem, de még reménykedem) akkor azokat fogom nagyon sajnálni, akik ennek következményét,-rajtam kívül-viselni fogják, önhibájukon kívül.
    Nem tudom elmondani, kisjogász mondatát, hogy befejeztem, és máshol folytatom, mert jelenlegi tettemmel, biztos vagyok benne, nem vennének át sehova, így max azt mondhatom, örülök, hogy a nekem kellő tudást megszereztem, bár papírom nem lesz róla, és hogy a gyakorlatban egyre magabiztosabban kamatoztatom.
    Remélem egyre többen lesztek, leszünk, akik felveszik a kesztyűt, mert csak így védhetnénk meg egymást, én szégyenlem minden esetre, hogy a gyávaság, a nyusziság, a teljes feladás diplomái lesznek kiállítva egy olyan karon, ahol a jognak, a becsületnek, a tisztességnek kellene dominálnia, nem pedig a cinkos hallgatásnak.
    Amit leírtok itt, az ha igaz, és miért ne lenne az, akkor mélyen csodálkozom hogy oktat 2 ügyész az ÁJK-n akik ha hivatalból értesülnek, el kellene járjanak, de ugy tűnik a cinkos félrenézés ott is megfigyelhető.
    Sajnálom, hogy fel kell adni valamit, a cél érdekében, de ugy tűnik, csak így működik.
    Sok szerencsét mindazoknak, akik még hisznek a rendszer működésében.
    Pin
    ui:(bátor ember vagyok kisjogász, vagy hülye, de amíg el nem kezd borulni a többi dominó is,kérlek ne fedd fel a kilétem másoknak is)

    • jhnnsclvn said

      Csak gratulálni tudunk, Pincode. “Gusztustalan, pénzéhes, csaló, jogsértő az egész egyetem, a tanszéki titkárnőktől kezdve a dékánig.” Ez a Bölcsészkarra is igaz. Legalábbis a Duplaszabó bandára, amelynek a titkárnője Demes-Kőfalusi Krisztina gátlástalanul hamisított mindent, amiért megfizették. Aztán nyugodtan elment szülni, mintha mi sem történt volna. Legalább 5 év börtön járna neki, és reméljük, egyszer meg is fogja kapni. Szülésbe nem lehet menekülni a felelősség elől ennyi bűncselekmény után.

      Azok az ügyészek pedig, akik a Károlitól pénzt vesznek fel, korruptak. És ha itthon nem történik semmi, mert eltussolják, akkor a nyugati lapokban is olvashatók lesznek az ügyek. Ez nem hazaárulás, hanem a jog és az erkölcs védelme. Meddig takargassuk még Balla Péter és a többiek szennyes gatyáját? Mossuk ki az Európai Unió nyilvánossága előtt!

    • RLBK said

      Pincode! Gratulálok. Ne add fel se a jogi pályafutásodat, se a harcot. Folytasd, és továbbra se add ki, semmivel se áruld el magad. Azok, akik sejtik, ki vagy, soha nem fognak elárulni, és mindenben támogatni fognak. Mi is tettünk már jó pár feljelentést, és folynak is már büntetőügyek: Mészáros ellen, Szabó András és Hansági ellen a PhD-csalás miatt, Balla Péter ellen pedig több is. Az a gazember a társaival együtt börtönbe kerül.

      • Pincode said

        Mondd meg nekem, melyik egyetem adna diplomát, egy olyan joghallgatónak, aki perre megy az oktató intézménye ellen?
        Nem vagyok már gyerek, pontosan jól tudom, mik a következmények, mert igazából nem hiszek sem a mesékben, sem az (i)gazságszolgáltatásban.
        Remélem, hogy a sok feljelentés egyike-másika jó helyre megy. Olyan helyre, ahol komolyan veszik. Szeretném a TV-ben ugy látni őket mint a Zuschlágot, és remélem, -ima helye- hogy említett úrnál, nagyobb büntetést kapnak.
        Pin

      • jhnnsclvn said

        Reméljük, hogy elítélik őket. Ha nem itt, akkor az EU bírósága előtt. Ezért mi is mindent megteszünk. Diplomát pedig nem tagadhatják meg, ha bűncselekményt társz fel. Meg fogják próbálni, persze. De az is sajtónyilvánosságot kap. Az a sorsuk, hogy folyamatosan égjenek a nyilvánosság előtt, amíg le nem csukják őket. Mi is szeretnénk úgy átni őket, mint Zuschlagot.

  7. prudens said

    Addig tárjuk a nyilvánosság elé a bűncselekményeiket, amíg meg nem büntetik őket. Megtettük a feljelentéseket a rendőrségen, az ügyésszségen.
    Hinni akarunk benne, hogy a MAGYAR RENDŐRSÉG NEM HAGYJA KORRUMPÁLNI MAGÁT bALLÁTÓL, BÖLCSKEITŐL.
    A nyilvánosság a legfőbb eszközünk: nem fogjuk be pörös szánkat!!!

  8. Anthony said

    Az osztrák sógorok alaposak, nem hagyják annyiban a Hahn-ügyet. 2007-ben ugyanis már felmerült a gyanú, és akkor a Zürichi Egyetem tisztázta Hahnt. Hahn ezt a szakvéleményt lobogtatja most. Csakhogy az a szakvélemény részleteken alapul, a bécsi egyetem ugyanis nem küldte át az egész szöveget Svájcba. Nem hanyagságból, hanem szándékosan. Hahn akkor tudományos miniszter volt, aki alá tartozott az egyetemek büdzséje. Hahn mint miniszter a rektorral egyszerűen megbeszélhette, hogy zavarják le gyorsan a dolgot, és ez az egyetemnek is előnyös, duplán, mert pénzügyileg se járhattak rosszul, ha Hahn nyitogatta a csapot (Hahn = 1. kakas, 2. csap). Egyrészt kölcsönös szívességkérésről lehetett szó, másrészt az sem kizárt, hogy Hahn maga fizette a szakvéleményt. Hogy kinek a zsebéből, azt a filozófiaprofesszorok a zöld politikusokkal együtt megpróbálják a parlamentben kideríteni, és hogy a szálak visszavezetnek-e Hahnhoz.

    Ezt nálunk is így kellene. Hogy a sikkasztásokból dúsgazdag Mészáros-család kiket fizetett meg, és hogy a Mészárosba fülig szerelmes Kulcsár-Szabó Ágnes hogyan használta APÓSa befolyását, és hogyan szerzett be szívességeket apósa közvetlen beosztottjaitól (Eisemann, Kovács) és alárendeltjeitől (Bednanics, Simon, Hermann) illetve szegedi mamelukjaitól (Pál, Fried, Balázs), az kideríthető. Nehezebb Klukovits szerepének tisztázása, hiszen ő szakmailag nincs kiszolgáltatva az irodalomtudományban egyeduralkodó Kulcsár-Szabó Ernőnek. Lehetséges, hogy őt a Mészáros-család közvetlenül vesztegette meg.

    • Szegedi Kolléga said

      Forntosnak tartom tisztázni a Mészáros-ügyben Szeged szerepét. Mindenekelőtt Pálét és Balázs Mihályét, akik kétségkívül tudtak Mészáros 4 hónappal korábbi sikertelen PhD-járól, tehát azt is tudniuk kellett, hogy sem a törvény szerint, sem a saját szabályzatuk szerint nem fogadhatnák. Ez egy. A másik az, hogy miért váltogatták a szegedi adatbázisban a témavezetők nevét. Hol Fried, hol Hansági. Becsületes módon ez nem fordulhatott elő. Ez már bizonyíték arra, hogy Szeged nyakig sáros. Végül a 3. Mészáros nevének meghamisítása. Mert ne mondja nekem senki, hogy tévedésből volt fenn egy hónapon át Mészáros István neve Márton helyett, amikor minden csatornán felhívtuk az illetékesek figyelmét a hamis névre. Mindez a szegedeiek súlyos érintettségét bizonyítja. Klukó szerepe számomra sem világos. Kulcsár-Szabó csak az irodalomtudomány keresztapája, Klukó viszont matematikus. Mivel vesztegették meg őt? Lehet, hogy tényleg pénzzel? Ki kell deríteni.

  9. animus said

    Itt lenne a lehetőség arra, hogy a Fidesz bebizonyítsa, csakugyan a TISZTA KEZEK KORMÁNYA. De amíg Papcsák fizeti Kun Miklóst (havi 400 000 Ft), + kis barátnőjét, azért ez kétséges.
    OV-nek érdeke lenne, hogy ne hagyja magát még egyszer bepalizni Bölcskei püspök úr által, mint 1999-ben, amikor adott 2 milliárd kormánytartalékot a BTK számára új épületnmek, amiből, ugye, egy négyzetméter se készült el. Azon frissiben ellopta Szabó András…
    Ez se évült ám el!!!

  10. soli deo gloria said

    Ez a botrány maga alá fogja temetni az egész magyar református egyházat. Megéri, ezt kérdem a Zsinat épeszű és ép erkölcsű tagjaitól!

    • Zsinati illetékes said

      Sajnos, Bölcskei nem tudja, mi az, hogy egyetem. Még ha jót akar, is rosszul sül el, mert csupa alkalmatlan hízelgővel van körülvéve. Hiába akartak neki szakmabeliek tanácsot adni, nem is fogadta őket.

  11. Pincode said

    Nos elévülés vagy sem…
    az utolsó öt év diákjai megszívják….
    mindenhol. Mi vagyunk a hibásak?
    Mi megfizettük a szinvonalas képzést. ennyi lóvéért bármely egyetemen.
    Elbuktunk, csak remény hogy a “hallgatót kár nem érheti”
    Kár ért, behatárolható kár ért….. ja a dr sok mindent letakar? aki valaha volt tárgyaláson tudhatja, egy dr alatt butaságot is mondhat, ostoba is lehet, mert dr.Ha ellene polgár megy, nem 500 ezer per tárgyalás szerződéssel esélye nincs.
    ideje lenne, hogy lépjen valaki, a sok károsult kárának enyhítésére. Mondom a gyávaság :D:D Főleg a jogin….pont ahol nem kellene…..
    Pin

    • Bloggerjogász said

      Össze kellene fognunk a BTK doktori iskolásokkal. Néhányan ott is visszakövetelnék a tandíjat, mert nem kaptak érte semmit, csak Petrőczi és Szabó András locsogását. Balla álítólag hallani sem akar a kártérítésről. Perelni kell. Együtt kipereljük belőle a szart is, ahogy Predi egyszer szókimondóan írta.

    • Kisjogász said

      Pincode klassz vagy. Sokkal jobb, mint én. Én elmenekültem. Te felvetted a kesztyűt. Harcolj, veled vagyunk.

  12. animus said

    Persze, fogjatok össze és PERELJETEK! Mi pedig elintézzük, hogy AKKORA NYILVÁNOSSÁGOT KAP A PER, HOGY BALLA MEG BÖLCSKEI, SZABÓ BELEDÖGLENEK!

  13. ZsoltCsaba said

    A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma zárolásokat rendelt el az egyetemeken és a főiskolákon. Erről és ennek következményeiről mindenütt összoktatói értekezleteken tájékoztatják a dolgozókat. Kivéve a Károlit. Ahol még a honlapon sem olvasható semmilyen közérdekű információ, még a szenátusi határozatok sem. Pedig a megszorításoknak a Károlin is súlyos következményei lesznek, pláne, miután kiderült, hogy a HÖK is milliókat tüntetett el. Az ösztöndíjak visszatartásán, hamis utalásokon kívül még horribilis mobiltelefonszámlákat is prdukáltak…

    • ÁJK-s said

      A Károli honlapja egy röhej. Hogy nem informatív, az nem kifejezés. Mások által ígért ösztöndíjakat reklámoz, és mások által szervezett konferenciákról számol be, ha azokon elfingja magát egy károlis. De a csúcs talán mégis az ÁJK honlapja, amelyért az egyik Kovács a felelős a sok közül. Itt van pl. az ÁJK oktatóinak a fogadóórája. Na, ha ez alapján akar valaki tájékozódni, akkor “holt lelkek” gyűjteményére bukkan, akik már rég nem tanítanak a karon. Pl. Kapa Mátyás és felesége, Kapa-Czenczer Orsolya, Tóth Károly, Vörös Imre és más kirúgott hajdani vezető oktatók, pl. Domokos Andrea, Fábián Ferenc, Balla Zoltán mind-mind szerepelnek fogadóórával. Sőt, van köztük egy igazi holt lélek is, az elhunyt akadémikus, Lőrincz Lajos, aki pl. páros hetek szerdáin várja a 27. szobában Balla Pétert, hogy levigye magával a kolumbáriumba:

      Click to access Fogadoorak_AJK091112.pdf

    • vidéki kolléga said

      A Károli rengeteget költ mi kutyánk kölyke alapon felvett oktatók fizetésére. Mint egyházi fenntartású intézmény köp arra az állami egyetemekre érvényes előírásra, hogy csak olyan tudományos fokozattal rendelkező oktatót lehessen felvenni főállásba, aki a törzsanyag 30 %-át felkészültsége alapján képes tanítani. Ez azt jelenti, hogy ezekből a témacsopportokból PUBLIKÁLT.
      A Károli borászokat nevez ki történészprofesszornak. A magyar nyelvtudományi tanszék vezetőjének, Fóris Ágotának magyar szakból még BA-ja, tehát alapképzettsége sincsen!
      Szilasi Alex zongoraművész főállásban van a történelem tanszéken, olyan alapvető jelentőségű kurzusokat tart, mint “Mozart és Magyarország”.

  14. ghost said

    Gyere, drága Balla a karjaimba!

  15. Pincode said

    Uj fejlemény 😀
    ADH/433/2011

    ÁLLÁSFOGLALÁS

    A Károli Gáspár Református Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának vizsgakurzusra vonatkozó szakaszai értelmezéséről és jövőbeni alkalmazásáról

    A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának tanulmányi albizottsága 2010. július 1-jei ülésén a következőket állapította meg.

    1. Az Állam- és Jogtudományi Karon a TVSZ téves értelmezése folytán az elmúlt években a következő, a szabályzattal ellentétes gyakorlat alakult ki: a valamely tárgyat egy adott vizsgaidőszakban nem teljesítő hallgatók a következő tárgyfelvételi időszakban felveszik az adott tárgyat vizsgakurzusként valamint ezzel egyidejűleg azt/azokat a tárgya(ka)t, melyek a vizsgakurzusként felvett tárgyra épülnek, azaz melyeknek a kreditrendszerű mintatanterv alapján az előbbi az előfeltétele.

    2. A TVSZ vonatkozó rendelkezései [a 2. § előfeltételre és vizsgakurzusra vonatkozó értelmező rendelkezései, illetve 47. § (3)-(4) bekezdései] alapján egyértelmű, hogy a tantárgyakat csak azok előfeltételeinek maradéktalan teljesítése esetén vehetik fel a hallgatók. A vizsgakurzus tantárgyfelvételi időszakban történő felvétele nem egyenlő az adott tantárgy teljesítésével; ily módon az erre a tárgyra épülő egyéb tárgyak előfeltétele az adott tantárgyfelvételi időszak idején (azaz a szemeszter elején) nem tekinthető teljesítettnek.

    Erre tekintettel kétségkívül TVSZ-ellenes az a gyakorlat, mely vizsgakurzus(ok) és az arra/azokra épülő egyéb tárgyak azonos tantárgyfelvételi időszakban történő egyidejű felvételét lehetővé teszi.

    3. Ebből következően a TVSZ helyes értelmezése alapján a vizsgakurzus olyan
    tantárgyfelvételi lehetőség, amellyel – ha meghirdetésre kerül – a hallgató
    azokban a tantárgyfelvételi időszakokban is élhet, amikor az adott
    tantárgyat egyébként nem hirdették meg.

    Ennek gyakorlati következményei:

    a. valamely tárgyból sikeres vizsgát nem tevő hallgatók a következő szemeszterben – amennyiben meghirdetésre kerül – vizsgakurzusként újra felvehetik a tárgyat, melyhez előadások nem, csak vizsga kapcsolódik

    b. ezt a vizsgát a szemesztert követő vizsgaidőszakban a vizsgákra vonatkozó általános szabályok szerint teljesíthetik

    c. legkorábban kizárólag az ezen vizsga teljesítését követő szemeszter tantárgyfelvételi időszakában kerülhet sor az adott tárgyra, mint előfeltételre épülő egyéb tárgyak felvételére

    2010. július 1.

    Fenti állásfoglalás vonatkozik a záróvizsgázó hallgatókra is, melynek értelmében azok a hallgatók, akik a 2010/2011. tanév 1. félévében nem teljesítették az abszolutórium megszerzéséhez szükséges összes kötelező, kötelezően választható, szabadon választható tárgyakat, a 2010/2011. tanév 2. félévében záróvizsgát nem tehetnek.

    Megjegyzés….(tőlem)
    Az iktatási szám 2011-es, egy 2010-es állásfoglalásról.
    Jelenleg sokan ugy jelentkeztek államvizsgára, hogy egyéni/kedvezményes tanrendjük van, és március 29-ig kell teljesíteniük azon tárgyat/tárgyakat, melyekkel esetleg el vannak maradva.
    Ma jött ki a levél, ergó, azok akiknek egy vk-val teljesíthető, előrehozott vizsgájuk lenne, és utána államvizsgázhatnának, azokkal most kicsesztek, de nagyon.
    Az alsó vonatkozik résznél nincs aláíró, nincs felelős. Megálmodta valaki?

    • Kisjogász said

      Szerintem ezzel ki is lehet egészíteni a feljelentést. Saját maguk sértik meg a TVSZ-t, vagy visszadátumozzák egy évvel, vagy egy évvel később léptetik érvénybe, és nem írja alá senki. Jogász ez a Kovács Barnabás? Mert akárki írta, ő a felelős. Vagy az ő diplomája se kóser?

      • Pincode said

        Sorozatos, nyilvános, jogsértő….
        Ez a Kovács, hogy nem normális az tuti. Egy biztos, nem jogász:D
        Ez a valóvilág a Károlin, ez komolyan egyre jobb lesz lassan, csak éppen lassan beleőrülünk.

      • Cicero said

        Hogy Barnaby nem normális, az látszik rajta. Hogy a joghoz nem ért, azt mindnyájan tudjuk. A Wekerléről is kivágták, ahol korábban főiskolai docens volt. Aztán kiderült, hogy nincs fokozata, pedig azt hazudta, hogy van. Állítólag a diplomája sem volt rendben. Azért került a Károlira. Itt a helye, a többi szélhámos (Szabó, Pethő, Mészáros) között.

    • animus said

      Világos, megsértik a saját TVSZ-ukat. Na, mit ér egy ilyen diploma, amit ilyen körülmények között RITE fokozattal szereznek? Ugye, semmit.

  16. soli deo gloria said

    A ma esti hrek között van,hogy Bölcskei, úgymond, ki akar törni a “református rezervátumból, több helyet akar magának a közéletben!
    Adjunk neki!
    Tegyük közzé, amit tett püspök úr a koreai bankkal, az egyetem pénzének ellopásával stb.!

    • Bátori said

      Meg a jelentgetéseit, ivászatait, a Czapp-Czapp ügyét. Ezeket mind közkinccsé kellene tenni. Meg a sikkasztását Csányi színi tanoidájának finanszírozására, amihez a koreai bankból vette fel a pénzt, de a Károlival fizettette vissza. Mind csupa közérdeklődésre számot tartó eset. Támogatjuk püspök urunk kitörését a rivaldafénybe.

      • Zsinati illetékes said

        És tegye ki már a rivaldafénybe a zsinati költségvetést is. Hogy mennyivel veri át az egyetemet, különösen az ÁJK-t, azt tudjuk. De hogy mennyivel veri át az egyházat és a zsinati testvéreit, azt még csak sejtjük. Még nem látjuk fehéren-feketén, pedig már nagyon szeretnénk.

      • prudens said

        Érdekelne a válasz arra a kérdésre, miért érdemes egy ilyen nyavalyás, eladósított egyetemnek annyi pénzt költenie a nyelvi lektorátusra, amikor nagy egyetemek kiszervezik kft-kba és megszabadulnak tőlük.
        A lektorátus egy pénznyelőú automata. Vajon ki áll a cső végén? Érdekelne.

    • Újreformátus said

      Ez már sikerült neki. Annyira kitört, hogy óriási figyelem övezi. Kb. akkor, mint a pedofil katolikus papokat.

    • ancilla said

      Bölcskei püspök úr azért BÁTORodott annyira fel (lám, a npmen est omen a fedőnevekre is érvényes!), mert közben Balog Zoltán nyomására beszállt az ETNOBIZNISZbe.
      Cigány szakkolégiumot fognak a református egyház támogatásával fenntartani Debrecenben.
      Bölcskei/Bátori ezek után úgy gondolja, neki jogai is vannak, rengeteg, és KÖVETEL SZABAD BEJÁRÁST AZ ÁLLAMKASSZÁBA. Nem volt elég neki a Czapp-Czapp ügy, a KDB bank, ő a KÖLTSÉGVETÉST KÍVÁNJA FOSZTOGATNI!
      Istennek tetsző gondolat ez így a feltámadás csodájára várva, tisztelt (???) püspök úr?

  17. vidéki kolléga said

    Valaki a tanszékről most jelenteti meg egy tanulmányát egy szegedi egyetemi folyóiratban. Egy papírt kellett aláírnia, ez volt a feltétel, amelyben részletesen nyilatkozik arról, hogy cikkét kizárólag ő írta, nincs benne sem ábra, sem szöveg, sem semmi más, amely plágium lenne.
    Úgy látszik, szegedi barűtaink tanultak valamit a Mészáros-ügyből. Meg abból, hogyan mennek a dolgok a Kulcsár-Szabó Mávekben.

  18. dark side said

    A Károlinak folyamatosan remek a sajtója!
    A 168 óra Papcsák Ferenc zuglói polgármesterrel készített interjút, ebben kitértek Kun Miklósnak és 2 munkatársának juttatott NÉGY MILLIÓ FORINTRÓL(a történésznek tökéletesen ismeretlen, de nyilván nagyon hasznos tevékenységet végző) Edit Lindának.
    Az újságíró emlékeztet Kun nagyapjára, a Bélára, és idéz Miki Kádár elvtársnak írott leveléből, melyben törhetetlen kommunista hűségéről biztosítja őt. Nem gyermekkorában, hanem 34 évesen!
    Papcsák úr továbbra is nagyon tiszteli Kun tanár urat, “innen üzenem neki, tartson ki”.
    Hát ez aztán az igazi proletár elvhűség, vagy ahogy polgári körökben szokták mondani:
    “Munkásököl, vasököl,
    Oda csap, ahova köll!”
    Ezennel odaítéljük Papcsák úrnak a nemzetközi munkásmozgalom vörös zászlaját!
    A Kunnak amúgyis megvan.
    Éljen a kommunista együttműködés Kun Béla unokája és a Károli, valamint Bölcskei püspök között!!!

  19. mesüge said

    Ájvé, gyerekek, ti menthetetlenül hülyék vagytok. Nem olvastátok a Cion bölcseinek jegyzőkönyvét? Nem hát, nem olvastok ti semmit.
    Ezért nem veszitek észre, hogy a Kun Miki a mi megbízásunkból húz be benneteket az egyre mélyebb córeszbe!

    • ELTE said

      Mit keres még ez a morálisan régóta döglött intézmény az eleven felsőoktatási intézmények sorában? Saját inerciája tartja ott? Nem képes elegánsan távozni sem? Persze, hogy is lenne képes elegánsan lelépni, ha életében is görcsös volt, izzadságszagú, kapzsi és kicsinyes. Még a bűnözésnek is ezt a földhözragadt, gusztustalan útját járta. A nemetek Guttenbergje egy nagyvonalú Felix Krull, egy elegáns Tom Ripley. A károlis csalók kisstílű, bunkó, proli-paraszt bűnözők. Csak rá kell nézni az év arcára, a Lombroso-fejű Mészárosra.

      • ancilla said

        Belátni? Elegánsan távozni? Mindez intelligenciát feltételez, “kognitív teljesítményt”, hogy Hansági Ágnes kedvenc kifejezésével éljek, ami rá, ugye, egyáltalán nem alkalmazható, valamint ízlést, tapintatot.
        Nem folytatom. Csupa olyan tulajdonság, amelyek a nyóckeri Reviczky utcában a hónaljszagú bunkó oktatók, Petrőczi, Szabó András, Hansági Ágnes és Mészáros Márton köreiben még nyomelemekben sem találhatók.

      • Excrementum said

        Má mér kéne elmenniük. A Károli nem egyetem, hanem egy nagy rakás sz@r. A büdös Hansági, Mészáros, Szabó András, Pethő, Balla Péter, Kovács Barnabás, Kovács Zsolt Csaba meg a társaik épp jó helyen vannak ott. Maradjanak csak. Majd a piacképes oktatók mennek el, és viszik a hallgatóikat.

      • Rector said

        Egyetértek exrementummal. Új egyetemet kell alapítani. Ez a hasznavehetetlen családi bagázs a maga piacképtelen áltudásával, amelyik a Károlit lepusztította, pedig főjön tovább a saját levében. A piacképtelen zagyvaságokat “oktató” Balla, Szabó, Petrőczi, Hansági, Mészáros pedig maradjanak ebben az exrementumban. Őket nem veszi át Johannes az új egyetemre.

      • dark side said

        Láttátok, milyen eredményei vannak a Károlinak a markmyprofessoron?
        Siralmas: olyan, mint amilyen a nyócker legrosszabb felsőoktatás intézménye maga. A nyóckert boldogítja még a Wesley és a Wekerle.

  20. Anthony said

    A németeknél és az osztrákoknál egyre súlyosabban merül fel az egyetemek és a témavezetők felelőssége. Az egyetemek visszavonják a fokozatokat, elhatárolják magukat a csalóktól. Ehhez képest megdöbbentő a Károli és a Szegedi Egyetem versenyfutása azért, hogy melyikük lesz képes előbb a csaló Mészárost doktori fokozattal kiszolgálni. Ami pedig végképp leveri a biztosítékot minden tisztességes olvasóban, az a 2009. májusi hangfelvétel, amelyből kiderül, hogy az egyetem vezetése (Balla, Szabó, Pethő) kényszeríteni akarta a Doktori Iskola vezetőjét a csalásban való együttműködésre. Egy professzort azért kirúgni, mert parancsszóra sem hajlandó fedezni egy bűncselekményt, több mint hatalommal való visszaélés. Ezért az egyetem vezetőjét büntetőjogi felelősségre kell vonni.

    • prudens said

      Hát igen, a Károlinál is a témavezetés a kulcskérdés. De mivel Szabó András, Hansági Ágnes és Petrőczi Éva nem voltak alkalmasak arra, hogy tudományosan vezessenek egy értékes munkát, a RABLÁShoz folyamodtak. Így loptak el témavezetéseket Hima Gabriellától. Az értékes pontokért, sőt, félpontokért könnyedén vállaltak okirathanmisítást Balla áldásável (???) és Pethő, a rutinos csaló erkölcsi (???) támogatásával.
      Amikor pedig lelepleződtek a MAB előtt, lapátra tették azt, aki egyedül erkölcsösen viselkedett az egészben, az IDI megalapítóját és vezetőjét, Hima professzort.
      Van még lejjebb, emberek?

  21. filológus said

    Most közvetítette a német televízió a Zapfenstreichet. Ez egy hangverseny, amelyet a Bundeswehr zenekara tart a leköszönő honvédelmi miniszternek. A hadsereg 2002-ben megtagadta ezt az ünnepélyes búcsúztatót a Schröder kormányban pojácává vált Rudolf Scharpingtól, zu Guttenbergtől viszont nem. Ennek a hangversenynek az egyik sajátossága, hogy az ünnepelt, a leköszönő miniszter rendelheti meg a műsort. Mivel zu Guttenberg a hard rockot kedveli, a klasszikus big bandnek meg kellett küzdenie a szokatlan hangzással. Merkler kancellár is részt vett a Zapfenstreichen, ez is mutatja, hogy a miniszter emelt fővel távozhat.
    Erre a kulturális színvonalra persze a károlis proli bunkók csak a gödör mélyéről tekinthetnek fölfelé.

  22. HTK-illetékes said

    A professzori címét fiktív külföldi publikációcímekkel összecsalt Pethő zsíros, önelégült képe még mindig ott virít “professzorként” és dékánhelyettesként a Károli honlapján. Csupán egy változás van: összes elérhetőségét törölte, csak a törlés nyomait hagyta fent: telefon 0, fax 0, e-mail: – :

    http://www.kre.hu/htk/index.php/oktatoink?func=fullview&staffid=10000016&search=LOWER(name)%20LIKE%20%27%25%27&previous_field=name&previous_term=&search_status=%25&search_category=%25&sort_field=&sort_order

    Biztos annyian érdeklődnek a különböző kommunikációs csatornákon a híres külföldi publikációk iránt, hogy inkább bujkál. De azért nem annyira, hogy távozzon az egyetemről. Na, ez Németországban nem fordulhatna elő. Ott már rég kihajították volna, akármelyik vidéki egyetemről, nemhogy egy fővárosiról. Mellesleg ugyanez érvényes Mészárosra és a mindkét csalót fedező fő-fő cinkos fő-fő bűnpártolóra, Balla Péterre.

  23. Szabó nagydoktorija said

    Szabó Andráson kitört az üldözési mánia. Azt híreszteli, hogy Sepsi Enikő figyelteti őt a hallgatókkal, kémek veszik körül, be van poloskázva a szobája, a dékáni hivatalban feltörik a postafiókját. Már csak a büfében mer beszélgetni a kollégáival. Már aki még szóba áll vele. Ilyen már nem sok van. Mindenki kerüli, mint a bélpoklost. Borzalmasan néz ki.

  24. cica said

    Aki ránéz Szabóra, hányingerével küzd. Még inkább, ha a feleségére, a zsírpecsétes lebetrnyegeiben, a formátlan testével, az eszelősen lobogó szürke loboncával. És ahogy a fiúkra néz a gyíkszerű, vizenyős szemével! Nemcsak néz, kinyújtja a kezét és tapogatja őket! FÚÚÚJ!

    • Macskacziczka said

      Ez nem igaz, Szabó András nagyon is szexi. Csupa 5-t adtam neki a markmyprofessor lapon, és még a melltartót is rátettem, kétszer is, ráfért szegényre, mert olyan rossz a statisztikája. Nézzétek meg a tanár urat melltartóban! A 3. és a 4. oldalon, az mind én voltam:

      Broadcast message

      http://markmyprofessor.com/tanar/adatlap/11110.html?p=4#rates

      • cica said

        Neked vagy teljesen elborult az agyad, vagy nagyon megfizetett ez a görény Szabó. Mert nagyon sok pénz kell ahhoz, hogy a hányingert keltő bűzét elviselje egy ember.

      • Macskaciczka said

        Én őszintén szexinek találom. Egyáltalán nem illik a feleségéhez. Sokkal fiatalabb nála. És nekem mindig nagyon kedveseket mond. Az ösztöndíjamat is neki köszönhetem. Talán egyszer hajlandó lesz elválni miattam 🙂

  25. Guttenberg a Gutenbergben said

    Milyen jó helyen van másodállásban Mészáros, a magyar Guttenberg: a Gutenberg Szakiskolában.

    • Guttenberg-Galaxis said

      Nomen est omen.

    • dark side said

      Azért szeretném leszögezni, hogy zu Guttenberg báró és Mészáros között fényévnyi a különbség. Előbbi egy remek külsejű, szimpatikus ember, aki egyszer megbotlott. Mind Merkel kancellár, mind a katonaság jó része sajnálja, hogy elbúcsúzott. MÉLTÓSÁGGAL! Sokan remélik, hogy visszajön még a politikába szép feleségével, egy Bismarck grófnővel az oldalán.
      De mi jutott nekünk?
      Egy parasztproli bunkó, egy rosszarcú bűnöző, baloldalán egy torz külsejű kancsal agyatlan némber von und zu Tatabánya-alsó, Hansági Ágnes.
      Pónemje mindenkiben hányingert kelt, rabló gödöllői rokonságával egyetemben sokat tett a református egyház lezüllesztéséért.
      Nekünk még Promotionsschwindlerből is egy hóttproli selejt jutott!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.