Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The hero of our Faculty (Karunk hőse: Mészáros Márton)

Posted by jhnnsclvn - február 1, 2011

Az első igazi orosz regény Mihail Jurjevics Lermontov “Korunk hőse” című műve.

Ennek a címnek az analógiájára a Károli különböző karai kioszthatnák a “Karunk hőse” titulust.

A Károli Gáspár Bűnözőképző Egyetem minden karának megvannak a maguk hősei, köztük egy-egy markáns főhős.

A Jogi kar hőse az a “névtelen”, ám mindenki előtt jól ismert  adjunktus, aki pénzért árulja a vizsgajegyeket, és aki ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik. Ettől függetlenül tovább oktathat, mert Kovács Barnaby haverja.

A Hittudományi Kar hősének van neve: Pethő Sándor. Ő nem pénzért, hanem numerákért árulja a vizsgákat, ami miatt a fiúk panaszkodnak az egyenlő bánásmód elvének megsértése miatt: ők ugyanis ki vannak zárva ebből az esélyből. Pethő másik hőstette a meghamisított egyetemi tanári pályázat, amivel egy ma is kb. adjunktusi teljesítményre már 8 évvel ezelőtt egyetemi tanári címet kapott. Ő is tovább oktathat, sőt vezethet tanszéket, kart…

A Bölcsészettudományi Kar hőse címéért Szabó András és Mészáros Márton sokáig szoros versenyben volt egymással, az egyik a 44 oldalas banális fecsegést tartalmazó nagydoktorijával, a másik a nem önállóan írt 20 oldalas PhD-jával, amit a bukás után 4 hónappal már egy másik egyetemre is benyújtott. Végülis Mészáros nyert, mert ő rövid időn belül eredeti módon ismételte meg a csalást egy másik helyszínen: nevet és identitást is változtatott. Ő esélyes lehet az “Összegyetemi Hős” címre is.

Nincs még egy olyan doktorjelölt ugyanis, aki bukása után már 4 hónappal jelentkezik egy másik egyetemre – ugyanazzal a “pályaművel”. Nincs még egy olyan doktorjelölt, aki témavezetőit a védés előtti vagy utáni 1-2 héten belül cserélné le – kétszer is (ezúttal Fried István volt a védés előtti témavezető, majd a védés után – visszamenőleg – Hansági lett. Apropó: Hogy lehet visszamenőleg témát vezetni?) Nincs még egy doktorjelölt, aki a második lebukása után megváltoztatja a nevét, identitását, ám a dolgozata témáját, címét, szövegét  változatlanul hagyja. Mészáros egy unikum – egy hungarikum.

Természetesen ő is tovább tanít a BTK-n, hiszen nagybátyja a rektor, Balla Péter.

Javasoljuk, hogy a Károli Gáspár Bűnözőképző Egyetem vegye fel a jövőben Mészáros Márton nevét. Az a képződmény, ami itt az utóbbi másfél – két évben létrejött, sokkal méltóbb lenne a Mészáros Márton névre, mint szegény Károli Gáspáréra, aki erről nem tehet. Balla Péter bűnpártolónak, a bűnözők felkent (ál)szentjének, nyilván nem lenne kifogása unokaöccse ilyen megdicsőítése ellen.

Mészáros Márton után már egy fél ország rendőrsége nyomoz. Szegedi védése után három héttel bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a szegedi rendőrség is elrendelte ellene a nyomozást. És mekkora szerencse, hogy a Szegedi Tudományegyetem az utolsó pillanatban elállt az oklevél átadásától. Most már ők is bele lennének keveredve egy bűnügybe.

(A szegedi rendőrségi dokumentumot a Ravasz László Baráti Kör szegedi tagjai küldték át.)

(Az ügyben nyomozó szegedi rendőrtisztek neveit a beküldők kisatírozták ill. letakarták. – A szerk.)

33 hozzászólás to “The hero of our Faculty (Karunk hőse: Mészáros Márton)”

  1. Criminal Minds said

    Egyre inkább kezd kirajzolódni a Károli Gáspár ún. “Református” és ún. “Egyetem” profilja. És ez valódi újdonság, ilyen máshol nemcsak az országban, hanem a világon sincs. Ez pedig a bűnözőképzés. Ezt a Károli olyan sikerrel műveli, hogy most már saját nevelésű bűnözői oktatnak az egyetemen: Mészáros Márton. És erre az egyetemre hív meg a bűnözők fővédnöke, Mészáros Márton nagybátyja, Balla Péter, prominens politikusokat, jogi szakembereket, mint például dr. Cservák Csabát, a Köztársasági Elnöki Hivatal Jogi Hivatalának vezetőjét. Tényleg menjünk el a nyílt napra, és kérdezzük meg Cservák urat, mit szól az egyetem új profiljához, az intellektuális bűnözőképzéshez. Mi a véleménye arról, hogy egy olyan ember, aki a köztársasági elnököt is becsapta és 8 éve már évi 6-8 millió forinttal károsítja meg a magyar államot, még nemcsak szabadlábon van, hanem egyetemen oktat, vezető beosztásban, Balla Péter mb. rektor közvetlen kollégájaként. Lehet bőven kérdéseket feltenni a meghívott vendégeknek, sőt el lehet hozzájuk előre juttatni írásban is. Kérdezzetek a nyílt nap jogászvendégeitől Balla Péter jelenlétében! Majd kiderül, hogy csak értelmi fogyatékos, vagy gazember is.

    • ÁJK-s said

      Szerintem az fog kiderülni a nyílt napon, hogy mindkettő. Aki ennyi bűnözőt fedez a lelkészi palástja alatt, az nemcsak idióta, hanem lelke legmélyén egylényegű ezekkel a bűnözőkkel.

      • Hungarikum said

        Szerintem az intellektuális bűnözőképzés mint egyetemi szak valódi újdonság, igazi hungarikum, világszabadalom. Tényleg meg kell kérdezni Cservák urat, mint a Jogi és Alkotmányossági Hivatal vezetőjét, hogy alkotmányjogilag nem aggályos-e a “bűnözőképzés”. És hogy Pethőt, Mészárost és az ÁJK névtelen adjunktusát kikölcsönözhetjük-e a börtönből oktatásra. (Ballát hagyhatjuk nyugodtan bent rohadni, ő semmi érdekeset nem tud mondani.)

    • BTK-s Kolléga said

      Ne csak Ballát ekézzétek. Jó, ő a rektor, meg Mészáros rokona is, de azért Mészáros a Bölcsészkaron van, és ennek a karnak van egy dékánja is. Mennyiben hiteles az a dékán, aki tiszta lapot ígér, a régi bűnök feltárását, a helyzet tisztázását, de ezek csak szavak, valójában semmit nem tesz. Fabiny professzor a Kari Tanácson már elmondta, hogy a Doktori Iskola körül történtek feltárása nélkül nem lehet új lapot kezdeni. Ez megkerülhetetlen. Sepsi Enikő akkor, még nemdékánként, egyet értett vele. Most, hogy dékán lett, ő is a szőnyeg alá söprés stratégiáját alkalmazza. Mészáros Márton ott van az ő Karán, eszében sincs tisztázni az esetet és az eljárás idejére felfüggeszteni a tanársegédet.

      Vagyis: Sepsi Enikő is vizet prédikál és bort iszik. Ugyanolyan, mint az előző vezetés.

      • homokba dugom a fejem said

        Ezt a stratégiát alkalmazza az általatok említett valamennyi személy: embernek, mondjuk, nem nevezném őket.
        Csak egy Down kóros gondolhatja azt, hogy ha a MAB felszólítja arra, hogy tárja fel és szüntesse meg a törvénytelenségeket az IDI-n, mint a Balla mb. rektornak szóló levélben áll, akkor az olyan javaslat, tanács, amit el lehet utasítani.
        Balla nyilván Hanságitól, a nagy beszédaktuskutatótól kért tanácsot, aki azt válaszolta: a MAB ÚGY LÁTJA, TÖRVÉNYTELENSÉGEK TÖRTÉNTEK. Szerintünk nem történtek, márpedig ez az objektív igazság. Ha pedig nem történtek, akkor nincs mit megszüntetni.
        Hansági szerint a MAB felszólításának nincs illokúciós ereje, vagy az ő általa megreformált beszédaktuselmélet kategóriáiban szólva: nincs meg benne az illokúció beszédaktusa.
        Így felokosítva a KSZE-meny által Balla nem lépett semmit, a MAB viszont igen.
        Ez a perlokúció, Ági, figyelsz? Nincs IDI, mert ilyen idióta törzstagokkal, mint te, a Petrőczi, a Szabó meg a Herman, A MAB NEM AKKREDITÁLJA.
        Márpedig az az IDI, amelyet a MAB egy performatív aktussal: figyelsz, Ági, nem nyilvánít annak, az nem IDI.
        Az kocsmai beszélgetőklub, szinglibörze vagy amire te amúgy szoktál járni, ha a Mészáros éppen vakációzik rozzant bájaidtól.
        DE NEM IDI! EZ A PERLOKÚCIÓ.

      • Szegedi Kolléga said

        Mészáros Mártont itt, Szegeden, egyébként Hansági buktatta le. Amikor már nagy volt a tiltakozás, akkor kivették őt az adatbázisból, és mi nem is gondoltunk arra, hogy álnéven visszacsempészik. Az egészre úgy jöttünk rá, hogy elkezdtük újból átfésülni az országos adatbázist , most már “Hansági”-ra kattintgatva, és egyszer csak megtaláltuk a szoknyája alatt Mészáros Istvánkát ugyanazzal a dolgozatcímmel. És amikor a címre kattintottunk, a pdf fájlokban már mindenütt újra Márton volt.

  2. Szegedi Kolléga said

    Balázs Mihály mindenképpen bele van keveredve, ő nem ússza meg. A doktori adatbázis manipulálására valaki utasítást adott innen, és ezért a doktori iskola vezetője a felelős. Okirathamisítás a javából, ha a védés előtt Fried a témavezető, így megy ki a meghívó, majd a védés után Hanságit töltetik fel témavezetőként az adatbázisba. A Károli ennél kevesebbért bukott le annakidején. Hogy nem vélelen tévedésről van szó, azt bizonyítja a második hamsítás, amikor a védés után Mártonból István lett és vagy egy hónapig úgy maradt. Balázs Mihály a bűnügy részese. Ha meggondoljuk, amit Szabó András-ügyben művelt, akkor már ideje neki is felelnie azokért a gazságkért, amiket a szakma ellen elkövetett.

    A többiek valószínűleg megúszták azzal, hogy nem adták ki az oklevelet.

  3. animus said

    Balla azt is szónokolta a Kossuth Rádióban, hogy a Károli abban is hasonlít a református kollégiumokra, hogy kitermelti saját diákjaiból tanárait. Amit nyilván úgy kell értenünk, hogy Debrecen kinevelte magának Csokonait, Pápa Tarczy Lajost, az első magyar hegeliánust, a Károli pedig kitermelte Mészáros Mártonistvánt.
    Ez az okfejtés is világosan mutatja Balla feneketlen stupiditását. A károlit úgy mutatta be, mint a református oktatás kiteljesedését – amely, íme, nagykorúvá vált. Ezt az állítását pedig ezzel és hasonló kijelentésekkel támasztotta alá.
    Amikor lezajlik a vizsgálat a bűnügyekben, amelyekben elkövetőként, tettestársként Balla, Mészáros, Hansági és Szabó András többszörösen kitüntették magukat, együtt lesznek kitéve a nemzetközi protestantizmus végtelen MEGVETÉSÉNEK.
    Mert nekik sikerült az, ami nem sikerült a Habsburgoknak, az oroszoknak, a komcsiknak: MEGSEMMISÍTETTÉK A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUSSÁG HITELESSÉGÉT.

  4. réti pipitér said

    A Károlit az IDIÓTÁK EGYETEMÉNEK hívják. Idióták oktatnak (tisztelet a kevés számú kivételnek) és idióták járnak oda, fizetnek vagy viszik az állami fejkvótát és idióta módon várják, hogy diplomát kapjanak.
    A Károli vezetői nem kockáztatnak!
    Már most, február elején követelik az önköltségesektől a pénz 100 %-át. Ez azt támasztja alá, hogy már ebben a félévben FELFÜGGESZTIK A KÁROLI BTK és ÁJK működését.
    Gondolkozzatok már el, fiúk, lányok, MEGÉRI ITT MARADNI?

  5. rex felügyelő said

    Bűnüldöző kollégáim figyelmét felhívom arra, hova rejthette el bűncselekményekből származó jövedelmét néhány fő bűnelkövető.
    Balla Péter mb. rektor az állami fejkvótából jó részt juttatott a dr. Takács János és az unokaöccs Balla ügyvédi irodájának. Ők ott a Nádor utca elején, egy macskaugrásra a Szabadság tértől azonnali sürgős jogsegélyt tudnak nyújtani minden jobbikosnak, aki szent nemzeti hevületében nagyobbat talál ütni, mint azt némely ballibsi jogvédők helyesnek tartják.
    A Károli akkor is fizet drtakácsnak és kisballának, ha azok elbukják a munkaügyi pert: így mennek az állami és egyetemi pénzek Balla családjának.
    Szabó András a Tenkével együtt ellopott kormánytartalék jó részét gyermekei, ifj. Szabó András és Szabó Éva ingatlanaiba és ingóságaiba dugta el.
    A Hansági-Mészáros ügyben nem látunk még tisztán, de gödöllői kollégáink már bőszen szimatolnak.

  6. soli deo gloria said

    Nem akarom elhinni, hogy Balla Péter mb. rektor, az Újszövetség professzora MÉG MINDIG NEM ÉRTI, hogy MOCSKOS BŰNCSELEKEMÉNYEKBE keveredett személyeket, no meg ráadásul rokont véd azzal, hogy nem határolódik el Mészárostól, nem szünteti meg az egyetemmel a jogviszonyát, sőt, dícsérgeti a Kossuth Rádióban “mi nevelési tanáraink” címszóval.
    Mi lesz ennek a sodródásnak a vége?
    Börtön, megszégyenülés!
    Ne legyenek illúzióink: Balla Péter, Mészáros István, Szabó András bűncselekményei mindannyiunkat, magyar reformátusokat járatnak le!
    Akarjuk ezt, testvérek?

  7. Geneva said

    Beindult az “Álljunk szóba a hallgatóval!” projekt. Ez úgy látszik a stratégiai igazgató zseniális húzása, aki egyben az ÁJK dékánféléje is, és aki a hallgatói megmozdulásra észbe kapott. A projektet kiterjesztették a BTK-ra is, mielőtt még ott is kitörne a lázadás:

    Click to access BTK-hallgatoi_forum_2011.02.15.pdf

    Balláék akkor akarnak tárgyalni a hallgatókkal, amikor már ég a ház.

    Az oktatókkal meg egyáltalán nem, azokat egy tollvonással megfosztják állásuktól. Elvégre nem rajtuk múlik az egyetem léte, hanem a hallgatókon.

    • ZsoltCsaba said

      Valószínűleg vontatottan érkeznek a befizetések, pedig piros betűk figyelmeztetnek a BTK honlapján a február 4-i, azaz holnap utáni határidőre.

      Hallgatók, vigyétek azt a pénzt az ELTÉ-re vagy a Pázmányra, mindenhol jobb helye lesz, mint itt.

      A február 15-i fórum lényege: Nyugtassuk meg (=vezessük félre) a hallgatókat!

  8. vidéki oktató said

    Üzenem a hallgatóknak: NE FIZESSENEK! Biztos források szerint még az idén megszűnik a Károli, aki most pénzt fizet, nem kapja vissza.
    ÉS EGYÉBKÉNT nagyon kevés helyen fogadnak el károlis krediteket, ott se mindet.
    Úgyhogy jobb, fiúk, lányok, ha felveszitek a nyúlcipőt, kerestek egy helyet, ahol értékes diplomát kaptok és nem költitek a szüleitek pénzét, a diákhitelt, meg az állami fejkvótát arra, hogy a Jobbik és Hidán Csaba felfegyverkezzen, drtakács meg kisballa még gazdagabb legyen, hogy hanságiról, az egész felsőoktatás legostobább luvnyájáról és Szabó Andrásról, a legszemetebb nagydoktori értekezés szerzőjéről el ne feledkezzünk.
    Meg persze Balla Péterről, mert nála van a kasszakulcs?
    Nem reszket a kezedben, Peti?
    Nyomoznak utánad, tudod?

  9. animus said

    Nem értem, a honlapon miért az a szerénykedés, hogy a sajtó rovat “fenntöltés alatt áll”.
    Tegyétek rá a blogra utaló linket: itt megkap mindenki minden információt teljes körűen, hitelesen mindhárom karról.
    Ingyen reklámozunk beneteket, igazán megérdemelnénk a reklámvideora kiírt 80 ezer Forintot! Mi javasoltuk Mészárost, Karunk Hősét az Év Arcának is!
    Ez a sötét pónem a magyarországi reformátusok számára az Év arca!

  10. Lombroso said

    Az előző videón Korner Veronika röhög kövéren, tele pofával a kamerába. Aztán a két leszbi, Nemeh Diana és Sárai Szabó Linda eszkimópuszija látható. Ideje lecserélni, mert az egyikük férjhez ment. Mészárost is fullba nyomják ugyan, de kissé besuvasztva a tömegbe, és nem mindjárt az első képkockákon. Hermann nagy zsíros szatírképe is sok byte-ot megtölt, és Hansági kedvencei minden mennyiségben. Mintha ez a Kar nem is állna másból, mint Hansági sleppjéből. Olyannyira, hogy a képeken még a férje és az APÓSa is feltűnik, akiknek pedig – elvileg – semmi közük az egyetemhez. Csak a háttérből huzigálja utóbbi a drótokat.

    Ideje ezt a szörnyűséget lecserélni. Elég, ha Mészáros MarciPista feje tölti be a képernyőt. Ennél tökéletesebb arc az én bűnügyi panoptikumomban sincs. Aki még nem ismeri, kattintson ide, ez a fotó az én pályaművem:

    A crook-career (Csalókarrier)

  11. rex felügyelő said

    Gödöllői kollégáim azt ugatták, hogy a Mészárosoknak nagyon rossz hírük van a városban. Az sem aratott osztatlan tetszést, hogy Mészáros doktor bácsi megmentette a szomorú vénláyságtól Hegedűs Zsuzsát. Így doktor bácsi a mi drága barátunk, Balla mb. rektor sógora lett. Az unokaöccs, Mészáros Marcipista még a családon belül is kitűnik különös vonzódásával az okiratok, helyesebben azok – posztstrukturalista nyelven szólva konstrukciója és dekonstrukciója – rendészeti szaknyelven: meghamisítása iránt.
    Már kora gyermekkorában ellenőrzők dekonstrukciójával, egyszerűen szólva nem autoralizált bejegyzések bennük való elhelyezésével tűnt ki az iskolában, olyannyira kitűnt, hogy el is távolították onnan.
    Később a dekonstrukciót – Hansági Ágnes tanítása nyomán – PhD dokumentumok kreatív átalakításává fejlesztette.
    A város némileg tanácstalan, hogy így Mészáros lett az ország leghíresebb doktorandusza azzal, hogy ugyanazt a szabadszemmel alig látható – ezt is tandemben hozták létre – értekezés kétszer való benyújtásával és megvédésével.
    Kollégáim viszont szagot kaptak és nyomon vannak. További jelentések várhatók!

  12. Ágnesasszony a bírái előtt said

    Ha MarciPista ellen büntetőeljárás folyik, márpedig a dokumentum szerint folyik, akkor Hansági ellen is folynia kell. Ő kezdettől Cuncimókusa bűnsegédje volt, még Szegedre is lekísérte, a szegedi ismételt csalásban is vastagon benne volt. A fényes Kulcsár-Szabó nevet nemcsak APÓS nem árja származása és spicli múltja árnyékolja be, hanem a MENY bűnügye is.

  13. Tepsi said

    Tepsi szerint a Károli Egyetem oktatói mélyen vallásosak. Ezt bírta nyilatkozni Karácsony körül a Reformátusok Lapjában. A vallásosságot nem látjuk, de a mélységet igen: mélyen benne vannak a sz@rban és a bűnben.

    Mennyivel jobb Tepsi, mint Szabó volt? Semennyivel. Azt se tudja, mi az, hogy egyetem. Még mindig nem. Buta, agresszív, hisztis.

  14. Nyomkövető said

    Azért a szegedi rendőrök sem estek a fejükre. A Határozat indoklásának első bekezdésében megállapították, hogy “ugyanazon feljelentett személy”-ről és “ugyanazon disszertáció”-ról van szó, pedig akkorra már Marcink Pista néven bujdokolt az adatbázisban. De az éleseszű kollégákat ez nem tévesztette meg. Hansági és MarciPista rendőrvicceken szocializálódtak, hogy ennyire hülyének néznek bennünket?

  15. Újreformátus said

    Szabó András azt terjeszti, hogy Tepsi lehallgattatja az oktatók telefonjait, ellenőrizteti az e-mailjeit, és hogy poloskák vannak a szobákban. Szerinte tanszéki értekezleteket az épületeken kívül kellene tartani. Lehet, hogy ő dékánként így járt el, és azért gyanúsítja ezzel az új vezetést, mert fél, hogy a saját módszere az ő fejére üt vissza? Vagy ezt az új kontrollt tényleg az új dékán vezette be?

  16. rex felügyelő said

    Amit minden közjard észrevesz első látásra, azzal akarják megvezetni az egész szegedi egyetemet és a MAB-ot?
    Ennyire lebecsüli a Kulcsár-Szabó klán, a meny Hansági Ágnes Bazsa György intelligenciáját és tisztességét?
    Én nem tenném.

  17. tudományos kutató said

    Egy igazi református írta ezt, egy igazi református oktatási hely (a debreceni kollégium) tanulója, később oktatója:
    “Dudva lesz a dudvák közt az ananász,
    Kanász, akinek a nevelője kanász.”
    A károli tanulója, később oktatója Mészáros Márton! Ő Csokonai megfelelője Balla Péter Kossuth rádióban elmondott locsogása szerint.
    Károlis hallgatók!
    Kanászképű bűnözők akartok lenni, mint Mészáros?
    Parasztproli agyatlan l…k, mint Hansági Ágnes!
    Sötétképű csaló úrasztalatolvaj gengszterek, mint Szabó András?
    Akkor maradjatok a Károlin!
    Megkapjátok az ún. diplomátokat.
    Meglátjátok, mire mentek vele.

  18. Bloggerjogász said

    Nyilvánvaló, hogy bűncselekmény történt, és hogy Mészáros (meg valószínűleg Hansági is) büntetőeljárás alatt áll. De az is nyilvánvaló, hogy Balla Péter erről már több mint másfél éve tudott. A bizonyítékok fent vannak pl. ezen a blogon. Hima Gabriella értesítette Balla Pétert a Mészáros-féle bűncselekményről, és kérte a házon belüli kivizsgálást. De Balla eltussolta rokona bűncselekményét:

    Public enquiry 5. Hushing up the crime (Nyilvános nyomozás 5. A Mészáros-féle bűnügy eltussolása)

    Balla Péter hivatali kötelességszegést követett el, ami bűncselekmény.

    Bizonyíték van arra is, hogy a bűncselekményt az elkövetők megtervezték:

    Public enquiry 6. Calculated cheating (Nyilvános nyomozás 6. Tudatos csalás)

    • Kisjogász said

      Hogy van pofája ezek után Balla Péternek nyílt napot tartani az ÁJK-n? Hogy van pofája vendégeket hívni?

      Kérdezzünk Balla Pétertől a vendégek előtt sokat! A büntetőeljárás alatt álló adjunktusunkról. De főleg a saját unokaöccséről, Mészárosról, aki az egyetemi botrányt kirobbantotta. És a teológusprofesszorról, Pethőről! Mikor láthatjuk az egyetemi tanári pályázatát? Miért taníthatnak büntetőeljárás alatt álló személyek az egyetemen? Ez még állami intézményben sem lehetséges, nemhogy ebben a mélyen vallásos és mélyen erkölcsös egyháziban! Hova züllesztette Balla Péter az ÁJK-t, a BTK-t, a HTK-t? Az egész egyetemet?

      Hallgatótársaim! A nyílt nap az az alkalom, amikor kérdéseinket a vendégek előtt feltehetjük Balla Péternek. Nem teheti meg a vendégek előtt, hogy ne válaszoljon rájuk. Már ha ide meri tolni a képét!

  19. sola scriptura said

    A 168 óra mai számában jelent meg Tóth Károly olvasói levele Hit(el)vesztés a Károlin címmel.
    Ebben összefoglalja a helyzetet: két karnak nincs DI-je, a harmadik pedig hiteltelenné vált Pethő bűncselekményei miatt.
    Mindez az elmúlt két év aljasságainak gyümölcse, Balla mb. rektor bűnös mesterkedéseinek eredménye.
    A Károli HIT és HITEL NÉLKÜLI INTÉZMÉNY.
    Mi jogon mertek pénzt kérni a hallgatóktól?

    • Rector said

      A legHITETLENebb és a legHITELTELENebb az összes közül: Balla Péter, az egész intézmény vezetője és reprezentánsa. Az intézmény csak visszatükrözi alkalmatlan és erkölcstelen ezetőjét.

      Biztos mindenki ismeri a bölcs magyar közmondást: Fejtől büdösödik a hal. A Károli már nagyon-nagyon büdös…

  20. prudens said

    Nem kétséges, a hiteltelenítésű korrupt, bűnözői munka dandárját Balla végezte el. De ne feledkezzünk el Hansági Ágnesról, aki már 1997 óta folytat aknamunkát a BTK-n, kifúrt becsületes, tekintélyes református oktatókat és nevenincs lakájokat hozott a helyére.
    Említést érdemel még az úrasztalatolvaj Szabó András, Petrőczi Éva, az IMO-s Hermann, Kovács Árpád szintén kivette a maga mocskos részét abból, hogy ide züllött a Károli.
    Balla betetőzte és a három kar mindegyikére kiterjesztette a rontást.

  21. Vronic said

    A dokumentum alapján tény, hogy Mészáros Márton büntetőeljárás alatt áll – immár két bűnügyben. Nehezen tudom elképzelni, hogy a BTK volt vezetői, Szabó András és Hansági Ágnes ebből kimaradtak volna. Hiszen ők voltak a témavezetők. És az is tény, hogy szemrebbenés nélkül hazudnak. Egy szóval sem említették a büntetőeljárást, hanem inkább azt kommunikálják, hogy ők ártatlanok. Szerintük Hima Gabriella a bűnös, akit ezért ki is rúgtak. A hanganyagrészletek és ez a dokumentum azonban más tényállást mutat: Hima Gabriellát felszólították, hogy legyen cinkos egy bűnügyben, aki azt megtagadta. Ezért rúgták ki. A bűncselekmény a dokumentum szerint valóban bűncselekmény, tehát Hima Gabriellának volt igaza. A bűnelkövetőket azonban nem rúgták ki, sőt. Magas óraszámban tanítanak. Legalábbis az órarend szerint. Valójába alig láthatók.

    Most akkor hogy is van ez? A református egyetemen az ártatlanokat büntetik és a bűnözőket jutalmazzák? Ezt jelenti a kerestyén erkölcsiség, a Szentírás szelleme Balla Péter szeint?

  22. animus said

    A tények napvilágra szoktak kerülni. Eddig is sokminden kiviláglott a hanganyagból és a blogon hozzáférhető dokumentumokból.
    A Károli vezetése pedig ott áll egy ország nyilvánossága előtt bizonyított bűncselekményeivel.
    Zsinat-tagok?
    Még mindig úgy gondoljátok, hogy ebből semmi nem tartozik rátok?

  23. kourtnie said

    Mekkora cirkusz van a német politikus PhD-ja miatt, amiben bizonyos elemeket találtak az internetről. Ennek az ocsmány betörő-pofának pedig részben más írta, részben nem szól semmiről, részben fele az előírtnak, részben kétszer lett benyújtva, részben álnéven, részben összevissza cserélgette a témavezetőit részben közvetlenül védés előtt, részben utána, részben a doktoranyucija se Lutherhez nem ért, se Ravasz Lászlóhoz, részben még az anyucija se tudja, mi a saját neve, és ez a gazember még szabadlábon van, sőt, megronthatja református fiatalok erkölcseit az erkölcstelen és gátlástalan anyucijával együtt. Hát ez a különbség Németország és Magyarország, Európa és Magyarország között!

  24. Szegedi Kolléga said

    Szegeden forró a talaj. A felsőoktatás egyre inkább ügynökök gyülekezeteként lepleződik le. Nemcsak a GFHF van tele ügynökkel, hanem BTK is. Egyre több a lebukás. Már Bernáth és Csury is az ügynöklistán. Őket az NDK-ban képezték ki. Egyre világosabb, hogy miért akkora KulcsárSzabó hatalma a szakmában. Ő mint operatív tiszt a jelentgetők főnöke volt. Az irodalom- és kltúratudomány szakmainak álcázott titkosszolgálati szervezet. Összezárnak, kívülállókat beengedni veszélyes, csak a saját nevelésű idomított zombik mehetnek be.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.