Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Evidence for forgery (Mészáros Márton 2 nyilatkozata)

Posted by jhnnsclvn - január 15, 2010

Mészáros Márton 2009. március 9-i dátummal, tizenhét nappal a PhD-védés előtt saját kezűleg aláírt nyilatkozatában kérte, hogy aznaptól témát és témavezetőt változtathasson. Úgy fogalmazott, hogy a “továbbiakban” Szabó András és Hansági Ágnes vezetésével szeretné írni disszertációját a megváltoztatott témája (Luther és kora) miatt. (Eredeti téma: 20. századi magyar protestáns irodalmi élet, eredeti témavezető: Hima Gabriella.)

A másik nyilatkozatában, amelyet ugyancsak 2009. március 9-i dátummal saját kezűleg írt alá, pedig azt kéri, hogy benyújtott disszertációját védésre bocsáthassa.

A 2009. március 9-én elkezdett új témát március 25-ére sikeresen befejezte, aznap még állítólag egy házi védésre is futotta idejéből, amelyet a jegyzőkönyv szerint Kőfalusi Krisztina tanszéki adminisztrátor vezetett le.

Ezt követte 1 nappal később, március 26-án a 100 %-os védés, Eisemann György elnökletével.

65 hozzászólás to “Evidence for forgery (Mészáros Márton 2 nyilatkozata)”

  1. Egyetemi oktató said

    Hát ez fantasztikus! Szóval így mennek a Károli doktori iskoláján a dolgok! Még csak nem is törekednek a törvények, szabályok betartására, csak durr bele, amúgy póriasan! Nálunk van a bölcsek köve meg a zsebünkben a MAB (Kulcsár-Szabó jelenlegi menyének a zsebében természetesen).
    A pórias durvaság lép frigyre a tökéletes erkölcstelenséggel!
    Gratulálunk!

    • jhnnsclvn said

      Ebből a 2 nyilatkozatból 2 dolog azonnal nyilvánvaló:
      1. Mészáros Márton hazudik. A két nyilatkozat nem lehet egyszerre igaz: vagy leadta a disszertációt, vagy akkor kezdte el írni.
      2. 2009. március 9-ig Mészáros Mártonnak még lövése sem volt arról, miről fog szólni a disszertációja, amit március 26-án szándékozott megvédeni. Meg is védte neki Eisemann és co.
      Gratulálunk Eisemann Györgynek, az ELTE professzorának, a Magyar Irodalmi Intézet igazgatóhelyettesének, Kulcsár-Szabó Ernő jobbkezének ehhez a 100%-os sikerhez. Elvégre ilyen körülmények között ez nem lehetett könnyű.

      • tudományos kutató said

        Hát igen, ez is Nagy Marianna igazát bizonyítja: a MAB “nem független a felsőoktatási szférától…a szabályozási konstrukcióban megvan a veszélye annak, hohy a MAB érdekérvényesítő fórummá válik.” (Magyar Tudomány 2010/1: 67)
        Nagy érdekérvényesítő képességgel rendelkező személyek: Kulcsár-Szabó Ernő akadémikus és köre el tudja intézni, hogy rokonainak, ezúttal menyére, Hansági Ágnesre gondolok: akkreditálják a Doktori Iskoláját. Azt ti., amely – miután az IDI szakmai és morális szempontból kikezdhetetlen vezetőjét, Hima Gabriellát megvezették – már előkészítette Kulcsár-Szabó menyének HABILITÁCIÓJÁT. Közben olyan csip-csup dolgok, hogy valaki, mint MÉSZÁROS, aki még németül se tud, seperc alatt képes előállítani egy Lutherről szóló doktori disszertációt, amelyet a bizottságnak kinevezett családi-baráti kör azonnyomban az adható pontok 100 %-ával honorál: tulajdonképpen alig számítanak.

  2. bloggerjogász said

    Csak úgy első blikkre, ez olyan hamisítás, hogy a srácnak és a titkárnőnek már rég rács mögött lenne a helye. Azon a nyilatkozaton, amin kéri a benyújtott disszertációja védésre bocsátását, nincs iktatószám. Ez nem aznap íródott, amikor végre eldöntötte a témáját, meg kispekulálta, ki védi ezt meg helyette: a Kar dékánja, Szabó András, és a Kar dékánhelyettese, Kulcsár-Szabó Ágnes. Vagyis 2009. március 9-én még csak a Duplaszabó-duplavédelem mellett döntött. Az iktatószám nélküli levél önmagában is hamisítvány. Nem beszélve arról, hogy a rendszeres konzultációt március 9-én kezdte, miközben 26-án már védett. Most vagy konzultált, vagy vadul írt, hogy legyen valami bekötött izé legalább a látszat kedvéért. Ennél még szemináriumi dolgozatra is több időt szoktak szánni.
    Milyen dékán és milyen dékánhelyettes az, aki ilyen nyilatkozatot elfogad?
    Egyáltalán hogy lehet ilyen párost választani? Jó, hogy nem a rektort kérte fel a dékán mellé!
    Milyen kar az, amelyiknek ilyen dékánja és helyettese van?
    Milyen egyetem az, aki az ilyen vezetőket még 3/4 év múlva sem teszi lapátra?
    Egyetértek Kg-val: rendőrségi feljelentés – remélhetőleg már rég folyamatban.

    • Student said

      Hú, de nagyon le vagy maradva. Éppen az a poén, hogy a rektort nem kellette fölkérnie, mert az eleve mellette állt, ugyanis rokonok. Olvasd el a korábbi blogokat, ez jópárban már benne van.Vagyis nem duplavédelemmel, hanem tiplavédelemmel futott neki a védésnek. Neki is, mint Rákosi-pajtásnak vagy a pereputtyának, alanyi jogon járt. Logikus. Ő meg a Rektor pereputtya. A Károli kicsiben olyan, mint a Rákosi-diktatúra volt. Aki még nem élt akkor, ezek után el tudja képzelni a rákosi-korszakot.
      Szóval, nem az a kérdés, milyen egyetem az, amelyiknek ilyen a dékánja és a stb. sleppje, hanem milyen egyetem az, amelyiknek ilyen rektora van? És ha a rektor nem tehet a rokonáról, akkor mért nem rúgja ki, mért nem indít ellene fegyelmit, vagy mért nem jelenti fel okmányhamisításért a rendőrségen? Ha ezt nem tette meg, akkor nagy sz.rban van, mert bűnpártolásért őt is lecsukhatják.

  3. Egyetemi oktató said

    Mához egy hónapra lezáródik a felvételi kérelmek beadásának határideje. Mit gondolnak ott a Károli táján: rektor, fenntartó Zsinat stb. hányan FOGNAK JELENTKEZNI arra az egyetemre, amely az elmúlt év leggusztustalanabb botrányát keverte?
    Nyilván azok a mazochista hülyék küldik oda gyerekeiket önköltségesen vagy fejkvótával, akik arra várnak, hogy a gyerek egy olyan “diplomát” szerezzen, amellyel
    1. minden jobb munkahelyről eleve elküldik,
    2. amelyről a végén derül ki, hogy nem egyetemi szintű.
    Mivel a KRE Bölcsészkarát vissza fogják minősíteni főiskolai szintre, ha nem képes akkreditáltatni a Doktori Iskoláját.
    Mit tesz ennek érdekében? SEMMIT. A DI legfrissebb bejegyzése 2009. november 30-i dátumú.
    Nem végeztek vizsgálatot, nem döntöttek semmiben.
    Jobb is, ha ez a korrupt intézmény ELTŰNIK A SZÍNRŐL. Úgy látszik, senkinek nem fontos, hogy legalább csökkentse a károkozást.
    Bízzunk abban, hogy a rendőrségi vizsgálat feltárja a TÉNYEKET és MEGNEVEZI A BŰNÖSÖKET.
    Nem kell minden bunkónak egyetemet játszani!

  4. bumpster said

    Legalább Bölcskei Gusztáv püspök úr rájön, hogy nem Kapa Mátyást, hanem Balla Pétert kellett volna elbocsátania. Mért garázdálkodhat ez a bűnbanda a BTK-n? Mert a rektor falaz nekik. Kapának az volt a “bűne”, hogy nem tette le a hűségesküt Ballára, mert nem bízott benne. Mért, ki bízna meg Mészáros Márton rokonában, aki még falaz is neki? Meg hogy nem töltötte tovább a jogászok pénzét a csaló Szabó andrásba és Szabó Ágnesbe. Kapának igaza volt, ezért kellett mennie.

    • Archiv said

      Döbbenetes, hogy ezek a másfél évvel ezelőtti kommentek még mindig érvényesek. Balláék Kapát jelentették fel Mészáros, Hansági, Petrőczi és Szabó András helyett. Pedig kézzel fogható bizonyítékuk volt a bűncselekményre. Ez a Balla következetesen áll a bűnözők mögött. Azóta ez már a Pethő-esetből is kiderült.

  5. Együgyű said

    Közben Szabó András meg grafo- és nimfomániás felesége, Petrőczi Éva fosztogatási körúton jár német testvéreinknél. Szóval a bölcskari dékánt abszolút nem érdekli a második félév előkészítése? Más egyetemek ilyenkor nyílt napokat tartanak, reklámakciókat indítanak be, hogy az utolsó 30 napon minél több embert meggyőzzenek arról, hogy az ő intézményüket vevezze meg elsőként. Vicc volt, persze, hiszen stratégiai képességet, intézményi lojalitást tételez fel a kilencedik kerület két legbutább emberéről.
    Talán tudnak valamit, amit mi nem?
    Mégiscsak beindultak a bűnüldözés tankjai?

    • Csabi said

      Hát ez tényleg együgyű ötlet a részedről. Csak úgy elképzeltem, milyen volna, ha megvalósítanák. Mármint a nyílt napot, a reklámakciót. Mondjuk így.
      Cégünk reklámjai:
      Szabó András dékán és Kulcsár Szabó Ágnes skánhelyettes mint a különlegesen sikeres Mészáros Márton tanársegéd témavezetői
      Szabó Andrásné Petrőczi Éva mint dékánfeleség, de úgyis mint a különlegesen sikeres Mészáros Márton tanársegéd opponense (és a Senkiföldjének világhírű Poetessza-sztárja)
      Előbbi, vagyis Sz. A-né PÉ dékánfeleség mint a különlegesen sikeres Baranyai Katalin doktorandusz
      témavezetője
      K. Szabó Ágnes dékánh. mint a különlegesen sikeres Baranyai Katalin doktorandusz opponense
      (Ugye milyen szép ez a családi-baráti kölcsönös szívességcsere? Ha a férj témavezető, a feleség opponen. Ha a dékánfeleség témavezető, a dékánhelyettes opponens és fodítva!)
      Mészáros Márton, az egykori bukott dunapataji, majd szintén bukott gödöllői diák, a Károli egyetemen különlegesen sikeres doktorandusz-tanársegéd
      Kovács Árpád mindegyik védést bevállaló MAB-tag, a védéseiről különlegesen híres, ma már nem létező doktori iskola vezetője, amúgy nyugdíjas rendőr, semmit sem oktató orosz szakos
      Hermann Zoltán kétmázsás ártány, troll, fenti nyugdíjas rendőr udvari fogalmazója, magyar hangja, általános dublőre
      Szerintem most az egyszer jobban tették, hogy inkább zsákmányszerző portyázásra mentek, minthogy reklámozzák magukat!

      • Együgyű said

        Igazad van, vicc volt a részemről, de annál több is. Azon gondolkodom, mi jobb a protestáns művelődésnek – ennek ápolásának szánták volt az egyetemet az alapító okiratban – emlékeztek? mi a jobb, ha Szabó püspök rokonai, Szabó András meg felesége tökéletesen lefeketednek és eltűnnek a süllyesztőben – Princz Gábor pénzével, Kun Béla unokájával, Kulcsár-Szabó undorító menyével együtt. Ez ugyanis a református egyetemi eszme bukását jelentené a következő évszázadokra is.
        Vagy ha valaki megmentené azzal, hogy Szabó Andrást és Kulcsár-Szabó Ágnest felelősségre vonnák az általuk elkövetett bűncselekményekért és visszaállítva a Doktori Iskolát Hima Gabriella vezetésével megpróbálnák menteni a menthetőt.
        Az egyetemeszme lényege Humboldt szerint: Forschung und Lehre: kutatás és oktatás szerves egysége.
        Amit itt Szabóék műveltek, abból pontosan a magas szintű becsületes kutatás és oktatás hiányzott.
        Van itt még remény a kilábalásra?

  6. Benedek said

    De hát ezt a tényt (dátum, csalás stb.)háromnegyed éve mindenki tudja, legalábbis azok, akik a Károlin a Doktori Iskola törzstagjai! – Akkor miről beszélünk?

    Ezek után ki az akinek sérti az orrát ennek az ügynek a módszere? Mármint a nyilvánosság. Ez utóbbi költői kérdés.

    Gondolom, hogy mennyire rosszul érezheti magát ez a csaló! És Kulcsár-Szabó Ágnes is, meg a dákán, Szabó András! Ök ebben nyakig benne vannak, éppen csak a fejük látszik ki, vagy már az se, mert teljesn elmerültek a csalásban és hazudozásokban, és éppen ezért fuldoklanak.

    Ki kellett tenni a Doktori Iskola alapítóját és vezetőjét, Prof. Hima Gabriellát, hogy ezzel a lépéssel megszűnjön a formaiság és szakmaiság ellenőrzése. El kellett távolítani a mb. rektort, Prof. Vargha Andrást. Azóta kirúgódott a főtitkár, Dr. Ravasz Levente és a jogi kar dékánja, Kapa Mátyás is. Mert az utóbbi iránt megszűnt a fenntartó (Bölcskei Gusztáv püspök úr) bizalma.

    Jó ez a dokumentum, mert mostantól minden nyilvános!

    Hát, itt minden mindennel összefügg.

  7. jhnnsclvn said

    Az egyetlen kérdés, mit tett a rektor, miután tudomására jutott unokaöccse okirathamisítása. Nyilvánvalóan rendőrségi feljelentést kellett volna tennie. Hogy megtette-e? Mi úgy tudjuk, hogy ehelyett inkább azonnal menesztette a doktori iskola vezetőjét, nehogy jelentse a bűncselekményt a rendőrségnek, és egy nyugdíjas rendőrt bízott meg a DI vezetésével, aki nem volt abban a helyzetben, hogy bármit is jelentsen, mert nyugdíjasként azonnal kirúgták volna. Ezért befogta a száját, és végrehajtotta a parancsokat.

  8. Lutheranus said

    Szóval ez lenne az az apró adminisztratív szabálytalanság, ami miatt felfüggesztették a Doktori iskolát? Legalábbis Hermann Zoltán szerint, aki úgy is, mint Kovács Árpád magyar hangja, ezt akarja elkenni, sőt, az előző vezetőre rákenni. Ugyan, kinek állt érdekében Mészáros Mártonból két hamis nyilatkozatra és egy hiányzó disszertációra doktort csinálni? Hima Gabriellának-e, akinek volt két igazi doktorandusza, megírt disszertációval, vagy Szabó András dékánnak és K.Szabó Ágnes dékánhelyettesnek, akinek nem volt egy sem. Nagyon úgy tűnik, hogy az érdekek itt tökéletesen illeszkedtek egymáshoz: MM doktor akart lenni, Szabó András és Ágnes pedig törzstag. Hogy disszertáció még a láthatáron sem volt, az nem zavarta egyiküket sem. Mi szükség volna tudományos teljesítményre egy fokozathoz, amikor előrángatható a jó öreg Eisemann? 100% és kész, senki ne merje firtatni, hogy mire!

  9. Fagyöngy said

    Nagyon jó a blog! Nekem legjobban az eredeti dokumentumok közlése tetszik. Aki ezeket megnézi, meg van némi egyetemi háttérismerete, meggyőződhet arról, hogy:
    1. Szabó András, Petrőczi Éva és (momentán még) Kulcsár-Szabó alias Hansági Ágnes szakmai dilettánsok,
    2. Közokirathamisítással és egyéb bűncselekménnyel érték el, hogy egy látszat doktori iskolát működtettek, amíg a MAB le nem leplezte őket,
    3. Bűncselekményeik elkövetéséhez háttért biztosított Kulcsár-Szabó akadémikus, az utóbbi (egyelőre még) apósa
    4. az egyetem rektora, Balla, Mészáros rokona.
    Ha ezeket a TÉNYEKET egymás mellé tesszük, akkor csak az a kérdés marad fenn, hogy MIÉRT NEM CSELEKSZIK A FENNTARTÓ? Azt várja, hogy tovább dagadjon a botrány?

  10. Tudományos kutató said

    Most megjelent valami új a DI honlapján: Közvetítés és közvetíthetőség címmel jan. 21-22-én doktorandusz konferenciát szerveznek. Üléselnökök: Kovács exrendőr, Hansági Ágnes (ezt a nevét használja apósi tiltásra doktori ügyekben), valamint az erotomán ártány Hermann.
    Magukénak tekintve újrafelhasználják Hima Gabriella iskolavezető szellemi örökségét: Kosztolányi, Elfriede Jelinek-témák.
    Mészárost most – ki tudja, miért? – kihagyták.

  11. Egy templomjáró kálvinista said

    Nem tudnátok elintézni, hogy Petrőczi ne rondítsa tele a RefLapot undorító szövegeivel? Hol mások verseiről öklendezik, hol meg saját műveit (?!) közli. Ez a személy nemcsak A PORNÓGICCS MŰFAJÁBAN ALKOT NAGYOKAT: EMLÉKEZZETEK FÉRJE EPERÍZŰ CSÓKJAIRA. de a vallásos giccset is igazán komolyan veszi, körbenyálazza Krisztus Urunkat, a Teremtőt stb.
    Én a magam meg jóízlésű és erkölcsű testvéreim nevében kijelentem, hogy MI NEM TARTJUK HITELES REFORMÁTUSNAK Petrőczit (még a nevét is lopta)!
    Boldogítson más felekezetet ez a dilettáns szörny!

  12. Egyetemi oktató said

    Megnéztem a DI honlapját: nem tartom valószínűnek, hogy akkreditálják őket 2010 júniusában. Egyetlen tudományosan elfogadható ember van köztük? Fabiny Tibor, őneki viszont teológiai publikációi vannak.
    A kurzusbeosztásban szembetűnő, hogy olyan kurzusokat tartanak (?), amelyekhez semmiféle képzettségük, felkészültségük nincsen.
    Pl. Szabó András: Az irodalmi szöveg. Ez a nehézbeszédű, csekély szókincsű személy? Nagydoktorijából idézte valaki azt a részt, ahol megpróbálta elhelyezni a naplót a szövegműfajok között. DILETTÁNS.
    Felesége, Petrőczi IDEGEN NYELVI SZAKSZÖVEGHOLVASÁST tart, valamint LATIN NYELVŰ SZAKSZÖVEGOLVASÁST.
    Ez a nő, aki még angolul – ez az egyetlen szakja – is hibásan beszél?
    Hansági Ágnes kulturális kitekintést ígérő tárgyakat visz. Ez a műveletlen senki?
    Szóval szerintem NEM FOGJÁK AKKREDITÁLNI ŐKET, ha a személyi feltételek NEM VÁLTOZNAK RADIKÁLISAN. Egyetlen esélyük, hogy visszahívják Hima Gabriellát. Különben a süllyesztő.

  13. bloggerjogász said

    Ki az a Demes-Kőfalusi Krisztina? Ő is volt a Doktori Iskola vezetője? Én csak Hima Gabrielláról hallottam a nyugdíjas rendőr előtt. Mert Mészáros Márton kérelmének ez a Demes-Kőfalusi Krisztina professzor asszony a címzettje, bár elég udvariatlanul, MM nem írja oda sem a titulusát, sem a funkcióját. Mészáros kifejezetten Demes-Kőfalusi professzor asszonytól kéri a témavezetés-váltást, holott abban a Doktori Iskolai Tanács, vagy ha van, akkor a KDHT illetékes. Ez a kérelem sem érvényes, még ha eltekintünk attól, hogy védés előtt 2 héttel kérte a téma- és témavezetés-váltást.

    • kovács said

      Büntető törvénykönyv 288. § Jogosulatlan gazdasági előny megszerzése

      288. § (1) Aki
      a) a központi költségvetésből, a helyi önkormányzati költségvetésből vagy az elkülönített állami pénzalapokból jogszabály alapján,
      b) külföldi állam vagy nemzetközi szervezet által céljelleggel
      nyújtott pénzügyi támogatást vagy más gazdasági előnyt úgy szerez meg, hogy evégett valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, avagy valótlan tartalmú, hamis vagy hamisított okiratot használ fel, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
      (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a céljelleggel nyújtott támogatást a jogcímétől eltérően használ fel, és az ebből eredő visszafizetési kötelezettségének nem tesz eleget, úgyszintén az, aki a pénzügyi támogatás felhasználásával kapcsolatban előírt elszámolási vagy számadási kötelezettség teljesítésekor valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, illetőleg valótlan tartalmú, hamis vagy hamisított okiratot használ fel.

      • bloggerjogász said

        Na, ezzel már kezdhetünk valamit. Már csak az a kérdés, kinek kellett volna tennie a feljelentést. Szabó András dékánnak vagy Kulcsár Szabó dékánhelyettesnek, akik diktálták MM-nek a hamis nyilatkozatokat? Demes-Kőfalusi Krisztina tanszéki ügyintézőnek, aki rátette a pecsétet és átvette, és aki mellesleg a kérvény címzettje? Vagy esetleg Balla rektornak, aki a csaló és hamisító sógora, és inkább a doktori iskola vezetőjét rúgta ki, mintsem a rokonát? Szerintem mindjárt az egész bandát rács mögé dugni minimum 5 évre. Addig meg lehet tisztítani a református egyetemet.

  14. Andor said

    Méghogy a Demes-Kőfalusi krisztina professzor? Ő a tanszéki adminisztrátor. Nemhogy fokozata, még diplomája sincs, bár lehet hogy a szolgálataiért összecsaltak neki egy nyelvvizsgát, hogy kiadhassák a diplomáját. Ez a diploma nélküli adminisztrátor adott engedélyt 2 héttel a védés előtt téma- és témavezetésváltásra. Ez a diploma nélküli adminisztrátor vezette le Mészáros Márton házi védését 1 nappal az “éles” (éles? röhej, bundába bugyolált) védés előtt, ha erre egyáltalán sor került. Lehet, hogy csak jegyzőkönyvet hamisított a házi védésről. Demes-Kőfalusi Krisztina adminisztratív ügyintéző specialitása ugyanis az okirathamisítás. De hogy mikor mit és hogyan hamisítson, azt a Duplaszabó kari vezetés mondta meg neki. Aki ezt nem hiszi, olvassa el még egyszer figyelmesen a MAB-határozat 3. pontját, itt: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/11/04/the-official-version-about-the-phd-program-mab-hatarozat-a-doktori-iskolarol/

  15. jhnnsclvn said

    Érdemes még egyszer bepillantani a Mészáros-ügy leírásába (https://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/15/some-petty-errors-apro-szabalytalansagok/)
    ill. a mindenre kész Eisemann szerepét elemző írásunkba (https://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/27/gyorgy-eisemann-a-maid-of-all-work-eisemann-gyorgy-madchen-fur-alles/).
    Továbbá egy érdekes írásra bukkantunk a 168 óra online változatában arról, hogyan működött a Kulcsár-Szabó Ernő által vezetett Irodalomtudományi Bizottság, ami megmagyarázza a csaló társaság, elsősorban a MENY magabiztosságát. Mészáros doktorija és a Duplaszabók törzstagsági alkalmassága ebben a bizottságban már le volt zsírozva:
    http://www.168ora.hu/bluzone/teljesebb-igazsag-49204.html
    Ez a cikk a hozzátartozó kommentekkel együtt a második legolvasottabb írás volt egy héten át. Az új szám megjelenésével a 3. helyre csúszott vissza, de még mindig dobogós.

  16. Vronic said

    Marcika és Verocska, a kis hazudósak
    Mészáros Márton az 1. számú nyilatkozatban büszkén kijelenti, hogy eredeti témavezetőjétől, Hima Gabriellától semmiféle szakmai segítséget nem kapott. Disszertációja 68. oldalán, a 110. számú lábjegyzetben hivatkozik egy Korner Veronikával közösen írt tanulmányára, amely szerinte a Confessio 2006=2007-es számában jelent meg. A Confessio-beli megjelenés másodközlés. A tanulmány először az “Ami a kultúrákat összeköti” Bp.: Irodalomtudományi Doktori Iskola 2005. kötetben jelent meg, könyvfejezetként. A kötet szerkesztője, Hima Gabriella, aki mindkettőjük publikációját lehetővé tette. Mészáros inkább egy másodközlés lelőhelyét adja meg, csak hogy azt hazudhassa, eredeti témavezetőjének nincs köze a szöveghez.
    Korner Veronika nemrég körlevélben deklarálta ugyanezt, pedig ő is sokat köszönhet Hima Gabriellának.
    Egy publikációt elhelyezni tényleg nem ugyanaz a segítség, mint disszertáció nélkül fokozatot adományozni. Ez utóbbit tényleg a védés előtt felkért két új “témavezetőjének”, a Duplaszabó-dupladékán-párosnak köszönheti. Van is miért hálálkodnia nekik.

  17. Anima said

    Mészáros Márton sokkal többet köszönhet Hima Gabriellának, mint ezt az egy könyvfejezetnyi közlést. Hima professzor állandóan vitte őt külföldi konfereciákra, ő volt a kedvenc, az ügyeletes zseni Váradi F-vel együtt. De az legalább megírta a disszertációt, míg Marcikának “alanyi jogon” jár a fokozat, akárcsak Rákosi-pajtásnak. MM tudomásom szerint benne van egy csomó olyan külföldi konferenciakiadványban, amit Hima professzor szerkesztett. Külföldi kiadványba bejuttatni egy doktoranduszt szerintem óriási segítség. Nem hiszem, hogy ezt Szabó Andrástól megkapták.
    Korner Veronika írását is elhelyezte tudtommal Hima prof. külföldön. Minek ilyen pofátlanul hazudni? Megkérte őket valaki erre a szívességre?

  18. DonPedro said

    Korner Veronikát is vitte Hima külföldi konferenciára, Nemeh minden évben volt, Bónáné Sárai Szabó meg Maszárovics is, meg akik még a hírekben szerepelnek. Tavaly decemberben is lett volna. Én jelentkeztem is rá, nem erre a sz.r januári hülyeségre. Annyi külföldi kapcsolata van állítólag Szabó Andráséknak, de bennünket még soha nem vittek sehova. Igaz, hogy olvasom, ezek csak olyan fosztogatós utak, semmi közük a tudományhoz. Az új elnök, a rendőr bácsi se visz minket sehova. Megkérdeztük tőle ősszel, hogy most ő szervezi-e a bécsi konferenciát, amit minden évben Hima Gabriella szokott, erre úgy nézett ránk, mint borjú az újkapura.

  19. Válasz said

    Mi sem bizonyítja jobban a Károli bölcsész karán tapasztalt züllést – amit a Mészáros-ügy, Szabó dékán hatalmi visszaélései és Kulcsár-Szabó (Hansági) Ágnes által okozott helyzet idézett elő -,mint a Népszabadságban Online oldalán három héttel ezelőtt megjelent cikk:

    http://www.eduport.hu/cikk.php?id=22013

    “Elégedettek a hallgatók az egyházi intézmények légkörével is: a bölcsészeknél például a második helyre került e tekintetben a Károli Gáspár Református Egyetem, pedig a KAR OKTATÓI GÁRDA SZÍNVONALÁT TEKINTVE MESSZE LEMARAD A TÖBBITŐL”.

    A bölcsész kar oktatói gárdájának a színvonala messze lemarad a többitől. Ez a félmondat természetesen nem vonatkozik személy szerint minden oktatóra, aki a karon (különböző tanszékeken) dolgozik, hanem kizárólag azokra értendő, akik az utóbbi hónapokban nem riadtak vissza a legdurvább okirathamisítástól és csalás-sorozattól sem. Ennek a pár vezetőnek és egyetemi tanárnak (Szabó András, Kulcsár-Szabó Ágnes, Petrőczi Éva, Hermann Zoltán, Kovács Árpád) személye nem kívánatos e református felsőoktatási intézményben, ugyanis nem csak erkölcsileg járatták le az egyetemet (saját munkahelyüket!), hanem szakmailag is hiteltelenné tették, amit (a megadott link) az újságcikkből idézett mondat egyértelműen igazol. – Aminek számos kárvallottja van…

    • Zitus said

      Látom, a színvonalat tekintve a 9. hely. Ez jó hátul van. Nemcsak a nagy egyetemek előznek meg (ELTE, DE, SZE, PE, hanem a rosszak is, mint Miskolc, sőt, a főiskolák is). Gyanítom, hogy jövőre már a légkört tekintve is az utolsók közt kullogunk. Addigra megismerik Mészárost, a Duplaszabó párost, a két sziámi trollt, Kovácsot és hermannt, és akinek ez sem elég, az elolvassa még Poetessza verseit.

  20. Micimackó said

    Hát persze, hogy csak bámult. Neki mi köze Bécshez. Ő biztos Moszkvába visz bennünket. Nem is tudom mért nem mindjárt ott tartják ezt a januári izét. Arra még én is összekapartam volna valamit. Én úgy szeretnék elmenni Oroszországba. Ti nem?

  21. Szenci Molnár Albert said

    Ez a hozzászólás témája miatt a Stinky Chink and Art 2-be áthelyezve.

  22. Egy igazi doktorandusz said

    Megnéztük a konferenciátok programját: Nagy gondolkodók vagytok, gyerekek! Azt gondoljátok, hogy egy doktori iskola hallgatói vagytok, pedig csak egy kisstílű önképzőkörben majomkodtok.
    Ha komolyan gondoljátok, a tudást, jobb, ha már most átjöttök egy olyan helyre, amelyet akkreditáltak vagy fecséreljétek az időtöket meg a pénzeteket az évtized botrányára.

  23. […] továbbá a Doktori Iskola vezetője távollétében történt leváltásának valódi okát (https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/, https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/19/public-enquiry-nyilvanos-nyomozas-2/, […]

  24. […] Kulcsár-Szabó (álnéven: Hansági) Ágnes Mészáros Márton (s.k. bemutatkozás: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/) Borbély András (új Kulcsár-Szabó-Ágnes-PhD-ösztöndíjas a Károlin) Csupics Milica (új […]

  25. […] (Családi vállalkozás. Csak rokonoknak)WANTED! Who is this person? (KÖRÖZÉS! Ki ez a nő?)Evidence for forgery (Mészáros Márton 2 nyilatkozata)Is there a get-out of the Károli-crisis? Van-e kiút a Károlis válságból? The firing of the […]

  26. […] bűnügy eltussolása)Let's take action! (Mentsük meg Katkát és Rékát Szabó Andrástól!)Evidence for forgery (Mészáros Márton 2 nyilatkozata)Serial forgeries by the jewel of a secretary (Kőfalusi Krisztina, a profi hamisító)Family […]

  27. […] Evidence for forgery (Mészáros Márton 2 nyilatkozata) […]

  28. […] Forrás: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/ […]

  29. […] Forrás: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/ […]

  30. […] Forrás: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/ […]

  31. Anthony said

    Errül beszélek. Ha az USŰÁ-ban valaki ilyen nyilatkozatokat írna alá védés előtt pár nappal, mint Mészáros, börtönbe kerülne, és a minimum, hogy a pályát is el kellene hagynia. Ho9gy ilyen nyilvánvaló okirathamisítás után még rábízzanak egyetemi hallgatókat, ez nálunk nem fordulhatna elő. Persze, hogy csalók és sikkasztók lesznek a hallgatók, ha ilyenek tanítják őket, és ilyenek mutatnak nekik példát az érvényesülésre. Én nem is értem, hogy akar a Károli fennmaradni, ha nem veti ki magából a bűnözőket!

  32. Speed said

    Ez a Mészáros vagy igazi varázsló, vagy csaló. kigondol magának egy témát, egy témavezetőt, és hipp-hopp máris előáll a dolgozat tokostul-vonóstul, leadható állapotban. Már csak ezért a két nyilatkozatért megérdemelné, hogy örökre diszkvalifikálják a tudományos minősítések világából. Nyugati társadalmakban az ilyen alakokat azonnal leírnák.

    • Vastagbőr said

      Ennek az alaknak nincs bőr a képén. Ahelyett hogy elbújna szégyenében, mindenhova odatolakszik, mutogatja magát, hírt ver magának. Pl. Gödöllőn állandóan hirdeti magát, de a doktorok kollégiumába is odatolakszik. Pedig híres ő eléggé az önreklámjai nélkül is. Aki odatolja a képét a performanszaira, csak azért teszi, hogy élőben is lássa ezt a rinocéroszbőrű csalót.

  33. […] majd 2009. március 9-i dátummal, tizenhét nappal a PhD-védést megelőzően nyilatkozatban kérte, hogy azonnali hatállyal témavezetőt változtathasson, utóbbit a dolgozat témájának […]

  34. […] méltó a hitvesi levél dátuma: 2009. február 19. Mint Mészáros Márton s.k. írt kérvényéből tudjuk, Szabónak csak 3 héttel később, 2009. március 9-én sikerült rábeszélni Mészárost […]

  35. […] méltó a hitvesi levél dátuma: 2009. február 19. Mint Mészáros Márton s.k. írt kérvényéből tudjuk, Szabónak csak 3 héttel később, 2009. március 9-én sikerült rábeszélni Mészárost […]

  36. szabó a gyilkos fasiszta said

    Szabó soha nem hagyunk békét neked te csaló tolvaj, gyilkos gazember!
    A sírodig üldözünk!
    Nincs már messze!

  37. […] […]

  38. […] megkaptam. Az alábbi feljelentés mellékletei a jhnnsclvn blogon már nyilvánosságra kerültek: Mészáros Márton nyilatkozatai, MAB-határozat, továbbá: […]

  39. […] hibája, hogy még csak nem is érinti a fellebbezés “par excellence tárgyát”, Mészáros két, azonos keltezésű, de ellentétes tartalmú nyilatkozatát. Az egyik szerint 2009. március 8-án választott új témát és témavezetőt, a másik szerint […]

  40. […] Szabó helyett, mert Szabó már nem volt a munkahelyén (6.o. 2.bek.). Arról is hallgat, hogy Mészáros kérelmére Kőfalusi hamis, nemlétező iktatószámot írt (vö. Zsengellér-Jelentés, 6.o. utolsó előtti […]

  41. […] érdekében követett el jogsértéseket, hanem saját és felesége önös érdekében. 5.o.8. MM két 2009.03.09‐i nyilatkozatával kapcsolatban a HAT semmit sem derített ki. Nem ad magyarázatot arra, hogy lehet új […]

  42. […] Evidence for forgery (Mészáros Márton 2 nyilatkozata) […]

  43. […] Evidence for forgery (Mészáros Márton 2 nyilatkozata) […]

  44. […] Kulcsár Szabó Ernő családtagjaival, menyével és menye szeretőjével, a kétszeres PhD csaló Mészáros MarciPistával képviselteti magát. Ott lesz miniszoknyában és köldökig érő dekoltázzsal a fogatlan […]

  45. […] Evidence for forgery (Mészáros Márton 2 nyilatkozata) […]

  46. […] Doktori Tanács honlapján. Akkor vette át Mészáros Márton témavezetését, amikor az már tokkal-vonóval le is adta a társszerzővel közösen is csak 13 oldalt kitevő ún. disszertációját. Kéz kezet mos […]

  47. […] Doktori Tanács honlapján. Akkor vette át Mészáros Márton témavezetését, amikor az már tokkal-vonóval le is adta a társszerzővel közösen is csak 13 oldalt kitevő ún. disszertációját. Kéz kezet mos […]

  48. […] Evidence for forgery (Mészáros Márton 2 nyilatkozata) […]

  49. […] A bűnügyi iratok ismertetéséből az is kiderült, hogy a díszkeresztyén Balla – lelkész és rektor, az Újszövetség professzora – ordasat hazudott. Immár másodszor. Az előző tárgyaláson az derült ki, hogy nem H.G. nem adta le a tápénzpapírt, hanem ő nem vette át, és beosztottjainak is megtiltotta az átvételt. Most pedig az, hogy Balla nem 2010 szeptemberében, azaz nem a rendkívüli felmondás előtt 15 nappal értesült arról, hogy Szabó András témavezetés-lopásai miatt a rendőrség nyomoz a Károli ellen, hanem már 2010 januárja óta erről levelezett a rendőrséggel. Sőt, 2010. május 25-én meghatalmazást is adott Hock Gyula ügyvédnek, hogy védje Szabó András és a saját rokona Mészáros Márton / István seggét közös PhD-csalásuk ügyében. […]

  50. […] (sőt:ezt az egyet ingyen!) azzal védekezett a bíróságon, hogy nem érti, mi a gond. Ha PhD-fokozatot ki lehet adni a semmire, akkor nyelvvizsga-papírt miért […]

  51. […] Szabó épp akkor dékán volt a Károli bölcsészkarán, és pozícióját kihasználva pont aznap vállalta el a protekciós hallgató nem létező szövegének témavezetését, amikor a…. A művet ugyan senki nem látta, de a benyújtást a dékáni titkárnő, Kőfalusi Krisztina […]

  52. […] egyik professzora ellen, mert az nem volt hajlandó részt venni a püspökcsalád egyik tagjának PhD-csalásában. Annak a megfigyeltetési akciónak is volt izraeli kötődése, amennyiben a Wistmanwoodot […]

  53. […] Karán, amelynek dékánja a notórius feljelentő fúrógép, Szabó András volt. Mészáros PhD-csalásának botránya akkorát durrant, hogy füstje még a Holdról is látszott, instant be is zárták miatta az […]

  54. […] Péter sógora, Mészáros Márton PhD-oklevelét, minthogy azt disszertáció nélkül, kvázi “alanyi jogon“, Balla Péter rektorhelyettes rokonaként igényelte. H.G. ragaszkodott hozzá, hogy írja […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.